КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 295 688
  • 1 420
  •   1
Отговори
# 735
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Макс-мама, много благодаря  bouquet!Ще се възползвам от съветите ти, с две втасвания ми изглежда по-добра идея.

В рецептата пише за двойно втасване на маяната смес.Ако тестото ще втасва два пъти,маяната смес да втаса само веднъж,си мисля,че да не се обърка нещо.

# 736
  • Мнения: 305
Момичета, кажете защо моя козунак на Лебедуна не стана. Не втаса изобщо. аз упорито го изпекох обаче. Малко се понадигна но си е като стар, изсъхнал кекс. Яд ме е  #Cussing out

# 737
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 649
Направих днес козунака на Лебедуна, с малки корекции на рецептата - добавих масло, малко повече захар и сложих стафиди, сушени кайсии, орехи. Стана супер  Peace

# 738
  • Мнения: 305
Направих днес козунака на Лебедуна, с малки корекции на рецептата - добавих масло, малко повече захар и сложих стафиди, сушени кайсии, орехи. Стана супер  Peace
Ето, само моя не стана. В машина ли го меси?

# 739
  • Бургас
  • Мнения: 133
Такааа,снощи четох темата до 2 часа.
Сега изпих кафето,включих духалката и навивам ръкави.
Ще правя традиционния козунак на Джемма.
Никога не съм правила,надявам се да стане.
Ако .се проваля,лафа е такъв-никога не е късно
да станеш за майтап.
Ако се появи Джемма имам питане.Два броя ли излизат от традиционния???
Нямам подходящи продълговати съдове и ще ги правя във формата за кекс.
Аз си пожелавам успех,пожелайте ми и вие Grinning

# 740
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Unknown_lady ,чудесни са Peace
KIKI_nik ,успех и от мен.Не забравяй да снимаш.

# 741
  • София
  • Мнения: 830
KIKI_nik успех!

Аз снощи украсявах великденските сладки. снимки утре като ги сваля от телефона на колежката.

# 742
  • Варна
  • Мнения: 1 556
Здравейте момичета  Hug
Вчера и аз се пробвах с първия си козунак. Харесах си няколко рецепти, но реших първата проба да я направя с рецептата на Пина   bouquet. Може би имах късмета на начинаещия, но съм доволна от резултата .
Използвах мая на д-р Йоткер, разтворих я предварително в малко топло мляко, захар и брашно. Забравих да сложа лимоновите корички в тестото, затова ги прибавих към яйцето за намазване  Mr. Green
Благодаря на всички, които споделят тънкостите в козунакоправенето   bouquet

# 743
  • Разград
  • Мнения: 3 114
k_savova ,каквото и да е,козунаците са страхотни. Peace

# 744
  • Мнения: 2 708
Хаааахахах ха Кики ник - Привет приятелко по съдба. И аз включих духалката и влязох за последни указания наоколо, пък и готварската книга ми е Рс-то.

Аз смятам да правя на Лебедуна, но с плънка и кифлите по тесто на Габи, показано от АбиДеспенайда, и най-любезно показано и с подробни разяснения от МАМЕТО Фиданкова, за което най-сърдечно й благодаря. Hug
Чакам Бобето да излезе, че вече много дълго ми се мота из краката и само отваря вратата и вече трябва да се маха, че трябва да почвам. Хайде, ще се чуем по някое време със споделени мисли и проблеми. hahaha

# 745
  • Мнения: 11 607
Крисче, с теб съм! Не вярвам Г-жа СПА да се изложи, но все пак...Нека ти е топло, не само на душата, но и на тялото, пресей си брашънцето, млякото да е топло и то, скрий си някъде часовника(ама гледай паметта ти да е свежа все пак и после да го намериш) и въобще не го поглеждай, не бъди нетърпелива като на първа среща с вълнуващо гадже, а все едно си пенсионерка без работа в кварталната градинка, яйцата да не са от хладилника, въобще...както един политик си говореше с теменужките, така и ти си поговори с твоите продукти и им кажи,че не трябва да те предават,а да станат на вкусен козунак. Това е половината от успеха! Другата половина, която до сега не е казана е следната - пускаш си любима музика по силничко, и докато пееш с певците козунака ти ще е втасал вече втори път. Да не забравиш да си сложиш маята в мляко, захар и брашънце. Да втаса така един път. И после да действаш смело.

Ето напр. можеш да започнеш от тук - http://vbox7.com/play:e69c640d - Протегни си ръцете и прегърни козунака......

# 746
  • Мнения: 2 708
Мамееееее ти си просто прекрасна. Hug Hug Hug Обичааааааааааааамммммммммммммммммммм те Hug Hug Hug

Яйцата от снощи съм ги извадила и съм изчела темата снощи до 12. Между другото не видях (може от недоскиф да съм пропуснала) та не видях маковата плънка дали е давана някъде. Връщах се и на първа страница. Искам да я пробвам за венеца. Че и това мисля да направя. Видях че ти си г оправила по рецептата за козунак на ГабиСдето ми даде в другата тема. Но вие го правите все с плънка от сладко или друго. Май никой не видях с мак.  newsm78 Не ми е спешно, аз тепърва още се подмотавам и не мога да почна, че шубе брате Joy Joy Joy Като че ли, верно на първа среща ще ходя, ама не с гадже а с тесто за козунаци hahaha

# 747
  • Мнения: 11 607
Ще го добавя и на 1 стр. На Нат е!

Маков пълнеж:

150г мак прясно смелен
3 с.л захар
и ванилия
250мл прясно мляко
1-2 с.л натрошени бисквити или бишкоти
1-2 с.л начукани орехи или бадеми (по-желание)

Мака се сварява заедно със захата и ванилията в млякото, докато се сгъсти(към 25минути). След като изстине към него се прибавят начуканите бисквити и ядки. Така приготвения пълнеж се използва за кифлички, козунаци, печени бухти, пайове и тн.

А и не бъди свенлива на срещата с тестото...Действай по-смело, че трябва ти да победиш накрая,а не то.....

# 748
  • Мнения: 1 440
KIKI_nik, по рецептата на Джемма от една доза излизат 2 големи козунака (кръгли или в голям йенски съд) или 3 продълговати по-тънки Peace Миналата година от 2 дози ми излязоха тези снимка

# 749
  • Варна
  • Мнения: 1 556
max-mama благодаря  bouquet
Ето и парче от кръглия ми козунак

Общи условия

Активация на акаунт