КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

• 295 806
  • 1 420
  •   1
Отговори
# 615
Абе Нордина с какво брашно го прави козунака.Че аз напоследък с натуралната закваска все бяло брашно слагам пък все тъмен хляб излиза.
Аз правих със Софи - Мел.Досега провали с него съм нямала Rolling Eyes.
Ама като те слушам newsm78 нещо започна да ме съмнява newsm78

# 616
  • Балчик
nani m , как така стана тъмен козунака? Отвътре ли? Как го пече? тесто със сода знам да потъмнява, ама с мая... newsm78 А какво брашно ползва?

Да, захванах панетонето със закваска и 12 жълтъка от италиянския сайт, не знам дали е на сестрите, не обърнах внимание, очите ми бяха изцяло в технологията на приготвяне взряни и особено в крайния резултат. hahaha

И отгоре на всичко сега си имам 12 белтъка, които се чудя какво да правя. Най-вероятно ще си спретна киевска торта и целувки или "забравени" сладки.

# 617
  • Разград
nani m, благодаря, че ми вдъхна надежда  Heart Eyes.
Още един въпрос имам - колко часа горе-долу втасва тестото на стайна температура?

И на мен добре ми изглежда,даже сякаш е готово за леко премесване и оформяне.Така ми изглежда от снимката.
Втасва,докато си удвои обема.

# 618
  • UK/София
nani m, благодаря, че ми вдъхна надежда  Heart Eyes.
Още един въпрос имам - колко часа горе-долу втасва тестото на стайна температура?

На мен тестото ми се вижда меко, но все пак от една снимка не може да се прецени.Но дори и да е меко, пак има надежда Simple Smile

Втасването зависи от стайната температура, количеството на тестото и захарта в него.По-тежките теста втасват по-трудно.Вчера с 650гр. брашно на темп.около 16гр. втаса за около 2,5.Правила съм тесто с брашно около 2кг., доста захар и мазнина в стая заграята до около 26гр. и ми втаса за 4,5.Чакаш и това е.Успех!

# 619
  • Балчик
Ето ги красавците:

# 620
  • Разград
Marieta,тестото трябва да е много еластично.Бутни с пръст тестото,трябва да си възвърне формата.

# 621
  • Балчик
Ето колко е втасало 4 часа по-късно:

# 622
Чакайте малко, че се обърках. Как така втасва тестото при 26 градуса за 4 часа? В рецептата на Джемма за класическия козунак пишеше 30-40 мин. Вярно, че рецептите може да са различни, ама нали все козунаци ... Rolling Eyes
Колко време последно втасва newsm78

# 623
  • София
Ей джемма,какви са тия вкуснотии?Къде е рецептата!Изморих се нещо и не мога да я търся,само кажи стр.  CrazyАз още първия свестен хляб не съм опекла пък за това съм се засилила  Laughing

# 624
Irina, миналата година по рецептата на Пина пусках машината на тесто и вадех 30 мин преди края на програмата
Козунака стана страхотен..
В момента обаче втасва почти 2 часа и още е тежък, не знам от какво е това .. Втори опит все същия проблем
Брашното ми е на МЕЛКО тип 450 и месих хляб от него преди седмица
хляба стана на конци и ужасно бял.. Сега чакам конците амааа

# 625
  • Балчик
30-40 мин си пише в рецептите, ама на практика си е час-два. И при мен не втасва за 40 мин. Peace

ronkis , хич не ти трябва да се захващаш- 4-ти ден го чакам вече. Месих, премесвах всичко по правиклата, тестото-майка супер , а крайният резултата още го няма. Линкът към италианслия сайт е на първа страница.

# 626
Аз понеже нищо не замесих днес, пак да попитам тези които са правили рецептата на Лебедуна. Понеже пише 3 яйца, а после тя слага коментар че отделя 1 белтък за намазване, всъщност отделяме ли или слагаме 3 цели яйца?

А нищо не казвате за Кранц? Някой ще го прави ли?

И един отделен от темата въпрос към Джемма - как постигна тези резултати от линийката ти толкова бързо  Peace

# 627
Момичета, благодаря за отговорите. Всъщност като премесих тестото видях, че не е много меко, еластично е. Сложих му сушени плодове, защото с това разполагам и сега пак втасва. Ще снимам резултата по-късно.

# 628
  • Разград
Аз понеже нищо не замесих днес, пак да попитам тези които са правили рецептата на Лебедуна. Понеже пише 3 яйца, а после тя слага коментар че отделя 1 белтък за намазване, всъщност отделяме ли или слагаме 3 цели яйца?

А нищо не казвате за Кранц? Някой ще го прави ли?

И един отделен от темата въпрос към Джемма - как постигна тези резултати от линийката ти толкова бързо  Peace

Общо са три яйца,белтъка на едното яйце се отделя за намазване.
Аз съм правила Кранц,но миналата година,трябва да видя по коя рецепта беше.Много хубав беше станал.

Ето го
и рецептата  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,610.msg18794.html#msg18794

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 23:19 от max-mama

# 629
  • Балчик
bonni, кранц= ли е на кранч? Ако да, аз ще направя от козуначено тесто обаче, само ще го оформя като кранч.
П.П аха ,сега видях, че е друго.

А резултатите- с 15 дневен курс плодолечение, 10 дневно захранване, 3 дневен детокс след това и сега продължавам на нискокалорийна храна.. Обаче на Великден ще си хапна, но след това пак разтоварване с плодове и чай и детокс. Peace

Общи условия

Активация на акаунт