КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 295 509
  • 1 420
  •   1
Отговори
# 1 155
  • Мнения: 1 394
Цитат
Уж пекох на по-ниска температура, повече от 160 не съм вдигала, даже и на 150 накрая. Вече не знам на колко да го пека, на 100 ли
Аз пека на 160-170 максимум,около 1 час някъде...не съм засичала,просто като го бодна с клечката и отвън има хубав загар-преценям...

# 1 156
  • София
  • Мнения: 8 525
Дано не ми е на уроки, но си признавам честно, че като тазгодишното тесто никога не съм имал. То направо да ти достави удоволствие да си играеш с него. В тази връзка би трябвало да благодаря на Мулинекса за страхотното омесване и втасване. Сега усукахме и оплетохме козунаците и отидоха да си починат в печката за второ втасване.
В извънредните новини ще ви дадем повече информация за хода на приготвянето и печенето на козунаците, още повече че ме чака и втора партида за църквата довечера.
(Малиййййй как го написах  Embarassed)

# 1 157
# 1 158
  • Мнения: 11 743
дядо хаджия , следя те!  smile3530   Mr. Green

# 1 159
  • Мнения: 655
mili46 ,много късно скъпичка Laughing.тази сутрин моята първата мая не втаса,та после погледнах срока на годност,и затова много късно ги почнах козунаците,вория път без проблеми се получи всичко. Peace

# 1 160
  • Варна
  • Мнения: 172
Страхотни козунаци сте показали, момичета. Иска ми се да се присегна и да си взема Simple Smile. Аз постя и вече едва изтрайвам като гледам такива красоти.
Извинявам се, че пак ще попитам, но на какво се дължи, че козунаците ми нямат конци  и са малко тиклави? Вчера ги пекох, шишчето излезе сухо. Днес пак съм се захванала да правя и искам да избегна грешката. Ще нося на свекито и искам да се представя добре. Меся на ръка.
 

# 1 161
  • София
  • Мнения: 8 525
Извинявам се, че пак ще попитам, но на какво се дължи, че козунаците ми нямат конци  и са малко тиклави? Вчера ги пекох, шишчето излезе сухо. Днес пак съм се захванала да правя и искам да избегна грешката. Ще нося на свекито и искам да се представя добре. Меся на ръка.
 

Моля:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=379179.msg10471166#msg10471166

Превърти малко надолу и там ще прочетеш съветите на Пина. Всъщност тя точно за конците пише.




# 1 162
  • Варна
  • Мнения: 172
Много ти благодаря, дядо Хаджия.  Hug

# 1 163
  • Мнения: 11 743
Извинявам се, че пак ще попитам, но на какво се дължи, че козунаците ми нямат конци  и са малко тиклави? Вчера ги пекох, шишчето излезе сухо. Днес пак съм се захванала да правя и искам да избегна грешката. Ще нося на свекито и искам да се представя добре. Меся на ръка.
 

Едното е, че е вероятно да ти е било по- меко тестото, от колкото е необходимо и съответно са станали шупли, а в шуплива средина, трудно конци. Друг вариант е, да не е довтасало. Трети вариант е да е превтасало. Щом стои и 'тиклаво'  Simple Smile мене ми се струва, че не е било довтасало и не ти се е развила средината, не се е изпекло добре и следователно стои 'тиклаво' и без конци.
Само по твоето описание е трудно да се прецени. Трябват повече подробности, за по- сигурна диагностика.
Просто гледай при втория опит да спазиш максимално всичко, което е давано като съвет и дано ти се получи.

# 1 164
  • София, Младост
  • Мнения: 2 450
Сложих ги да втасват, но нещо меко ми се струва  Cry тестото, предните години като,че ли по твърдичко беше  Confused. Ще видим какво ще се получи, ако се наложи и поправителен ще има,че утре чакам гости специално на козунаци  Embarassed

# 1 165
  • Мнения: 2 100
Момичета, направо не мога да повярвам, за сефте правя такива чудесии и взеха, че се получиха. Ето и снимчици...Мерси на Как' Сийка и за рецептата и за напътствията  newsm51 Има без пълнеж, има с шипков мармалад и сладко от праскови  Crazy

цък
и цък

# 1 166
  • Бургас
  • Мнения: 1 718
Здравейте,момичета! Hug
Поздравявам Ви за хубавите резултати!
Аз се изложих,като кифладжийка,не се получи моя козунак CryОпитах се да направя този по рецепта на Скарлет,но съмнява ме на първо място маята и след това фурната.
Вашите козунаци на вентилатор колко време ги печете?
При мен се получи хубава коричка от горе и от долу,но по средата тестян.Как ме е срам ако знаете!

# 1 167
  • Балчик
  • Мнения: 9 287
В готово тесто не може да се добавя мая, но има една друга тънкост. Меси се нова доза с двойно повече мая, след това двете теста се съединявам и измесват много добре. Peace

До тук са ми готови :
 - козуначеният шрудел
 - кранч с макова плънка
 - козуначени сиренки
 - сифли с макова и кифли с орехова плънка
 Сега се пекат още 2 козунака, а в двете машинки се меси още по 1/2 доза традиционен козунак във всяка.

# 1 168
  • Мнения: 1 020
ох момичета, аз май се оказах най-калпавата домакиня Sad нещо нищо не успях да направя... самото тесто не ми се получи.... Аз нямам много опит с месенето и даже не разбрах много ми беше брашното или малко  newsm78 стана едно голямо нищо  Cry а бях толкова ентусиазирана Sad
Седи ми 'тестото' едно като на шупли цялото... тосет се разпада, не е заедно Sad много нависоко се прицелих като за първо месене... толкова ме е срааам Sad явно ще съм на поправителен скоро Sad не разбрах защо не стана а следвах чинно тази рецепта ( http://gotvarstvo.georgievi.net/a/recepta_kozunak ) избрах нея, защото е даже с видео, да не объркам уж Sad Чувствам се адски смотана Sad
Можете ли да предположите какъв е проблема  newsm78 и да ми дадете съвет дали може да се поправи Sad
ако искате ще ви снимам и резултата Sad

# 1 169
  • Мнения: 22 867
Прилича ми на превтасало и с по-малко от нужното брашно. Според мен намеси го хубаво с още малко брашно, остави пак да втаса, но внимавай да не го превтасаш, оформи и го изпечи. Или пък по съвета на Джемма - през един пост, не знам дали ще помогне. newsm78
А за калпавата домакиня - на всички се случва, особено когато се стараеш, така че не го преживявай толкова.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт