Баба Марта вън вилнее, септемврийска мама дебелее!

• 11 386
  • 300
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте!
Честито на "набора" - мъжа на Киара  Mr. Green, да бъде здрав и послушен съпруг с голямо сърце и портфейл  Hug
Киара, на теб лично - честито ти момченце! Тъкмо ще ги "нашариш", както се казва... И приятно изкарване довечера!

В нашата фирма днес правиха профилактични прегледи (имаме допълнителна здравна осигуровка) и ми казаха, че имам повишено ниво на еритроцити в урината, което се дължи най-вероятно на песъчинки в бъбреците... Аз преди години изкарах едно камИче, явно има остатъчни песъчинки... Иначе всичко си ми е наред, правиха ни ЕКГ, общ преглед, преглед при офталмолог. Доволно.

Аз киселини нямам и никога не съм имала (да чукам на дърво). По принцип имам супре здрав стомах, но и аз като цяло не обичам люто и много подправки...

А за стриите - също, кожата ми явно е по-еластична. Имам малко на гърдите, но те са ми още от тийнейджърските години. Аз съм супер бяла и не се виждат.  Peace
Иначе и аз забравям да се мажа...

Момичета, не знам как изздържате по цял ден сами с децата... и като закъснеят и мъжете... Аз моя като закъснее вдигав врява, дето съм прекарала няма и 2 часа с детето, пък вие... направо сте героини. Миналия път така бях изтрещяла вкъщи, че само се молех малката да я вземат на ясла и аз да тръгна пак на работа.. И я взеха, на година и два месеца  Embarassed Направо ме беше срам, все едно съм я изоставила. Но пък толкова добре й се отрази, че и това бебе ще го дам в ясла мъничко, убедих се, че плюсовете са повече от минусите.

Ние довечера заминаваме на селото на майка ми, до Белоградчик, утре е помен - 6 месеца откакто баба почина  Sad Доста тъжно, но поне ще се разнообразим, а Невена ще остане там следващата седмица.
Като го споменах това - ще има ли други за срещата? Досега списъкът е с 12 човека. До вторник, например, да уточним бройката, за да се обадя в сряда и да запазя маса  Simple Smile

Това е от мен, извинете, ако пропускам нещо/някой, не е нарочно, просто бързам да свърша работа и да се изстрелвам.
Приятни почивни дни! До понеделник!
 Heart Eyes

# 166
Здравейте!
Малее колко сте изписали, зор докато го изчета.
Честит Рожден Ден на рожденика! Много да те обича kiarra!
Аз ще се почерпя с коктейлче  Simple Smile Колежката ми е пуснала Хулио Иглесиас и направо ни е лятно и мързеливо sun Ако бяхме и на брега на морето ....
Неки почивай си, всичко ще е наред  Hug
Днес ми резултатите от първите изследвания. Доки каза, че имам нещо в урината и ще давам пак, че обикновено има замърсяване. А имам и някакви гъби във влагалището и ми предписа Гинопеварил. Някой ако има инфо, моля да сподели.
Честито на разбралите пола!
Аз отивам да миткам по улиците, че времето е супер. Нищо, че съм хремава - поне да съм на въздух.
Приятна почивка!

# 167
Здравейте, момичета!

Досега съм Ви чела, най-сетне приключих, от тази работа не ми остава време да пиша!

Киара, да ти е жив и здрав рожденика и да те слушка повече! Довечера да си изкарате веселко! Честито ви момченце, това е най-хубавият подарък за рожденика!
Неки, миличка, не се тревожи и не се параноясвай, лежи си спокойно, чети книжки, гледай филмчета, мисли само позитивно, ще видиш, че всичко ще бъде наред!
Аз днес отново бях на видеозон - днес нямах контракции, бебчето си беше наред, постоянно шаврукаше, доки едвам успя да го измери, прави опити да види пръстчетата на ръчичките и крачетата, след много опити успя - днес не видях 6 пръстчета, дано вчера съм се объркала...
И аз имам киселини, отново, на обяд хапнах пилешка супичка, после форнети и така, гася пожарите с вода, но не става...

Поздрави на всички!
Анита, радвам се за добрите резултати!
  bouquet

# 168
Нанибебе, добре дошла при нас! Лека бременност ти желая! Hug

# 169
Какво хубаво време е навън и как не ми се стои в тоя офис Sad Боли ме главата пак, дано не съм вдигнала кръвно, довечера ще го меря...

И моят мъж не е много по разходките, но се навива отвреме навреме....

Киара, да ти е жив и здрав рожденика и да си изкарате супер довечера bdbaloni

# 170
вече е края на работния ден и се чувствам като изцеден лимон.. добре поне,че следват 2 почивни дена, през които ще си помързелувам малко.

Днес, за пръв път през живота си проведох интервю с едно момиче, което кандидатства за моята позиция... Може би съм прекалено критична, но според мен не ми се стори най- подходяща... Ще видим по- нататък. По принцип не винаги първото впечатление е миродавно, имайки в предвид, че повечето хора като ходят на интервю и са леко притеснени.

Освен това днес ми се изсипаха една тумба студенти, на които трябваше да обърна внимание, защото завалийките идваха на практика за 1 ден при нас... Оф.. направо ми се изправиха косите. Не искам да си представям, че и аз съм била такава витаеща в облаците на техните години... То на тях в акъла им е само да се пощипват и да се хилят. Докато им обяснявах това онова, едно девойче ми се подсмихваше толкова иронично, че ми идеше да я изгоня.. И аз най- безцеремонно я погледнах и след това я попитах дали и е смешно, забавно или има някаква друга причина, за да се държи така детински. Тя цялата се изчерви още повече като й казах със строг глас, че ако не й е интересно просто може да си излезе.

Тука един колега ме е хванал да правим едни проби и изчисления и направо ми иде да си направя сепуко.
Зверски ми е изморено... но поне като ви чета вас и малко ми олеква на душичката Simple Smile  Hug

# 171
Стана въпрос за мазането - аз от самото начало си ползвам Мама Дона на Чико и засега съм доволна, но да видим по-нататък...
Горска Китка, представям си какво ти е било, и аз съм имала такъв случай, ама тумбата беше бая голяма, изправила съм се аз в средата на фоаето на хотела и си говоря, а те ми се хилят и се побутват... деца! Ама иначе са големи сладури!

На всички желая приятна почивка!
Аз утре съм на фризьор малко да се вкарам в пътя, че съм яко за боядисване, за подстригване, ще се изправя, брей, брей...  Joy Joy Joy
Даже мисля да пообиколим с милото по магазините, може и аз да си взема нещо за бременни. Като се гледам обаче, качвам кг. горе-долу само в областта на талийката, а надолу не чак толкова.
Ще видим, дано да си избера нещичко!

Хайде, аз ви изоставям! Най-вероятно чак до понеделник! 

# 172
Mirinda и аз мисля да дойда ама ще кажа в последния момент за да не ми е кофти,че обещавам а накрая  няма да дойда.
Нанибебе, добре дошла  Hug
tchopar аз скоро ползвах Гинопеварил и се изчистих,но сега имам съмнения дали пак няма нещо newsm78
Ianita28 спокойно мила,щом сте видяли сега 5 пръстчета значи всичко е ок HugА аз също често хапвам форнети,но на последък при първата хапка и ми тръгват киселини,страшно много киселини имам от тях и вече ги замествам с разни тестени и мазни кашкавалки и банички и в момента съм се побъркала по Бъргарите не трябва да ги ям заради жлъчката ама кво да правя това ми се яде Embarassed И аз ще правя довечера пилешка супа,че бях се задръстила повече от седмица и се видях как ще изглеждам когато стана в 9 месец EmbarassedМежду другото и от прясното мляко имам много киселини-в момента пия,поради тази причина но няма как.
Gorska_Kitka я си дай малко почивка,стига с тая работа доста нерви хвърляш там Rolling Eyes Що не си вземеш малко болничен,че като слушам к'ва е лудница на работното ти място...

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 16:52 от maliby

# 173
Аз пък днес дали съм настинала или някое вирусче съм лепнала но съм с отчайващо стомашно разтройство Sick
Сега се опитвам да се наливам с вода, за да не се обезводня. Май ще си карам само на препечени филии тези дни! Но ако до утре не се оправя ще трябва пак на доки да звъня Sad

# 174
.....а да ми направят Доплер  Sad Доки ми каза, че няма страшно и ще направим Доплер, но някъде към 20г.с.  Shocked Малко ми е стреснато от това Sad

Криската, доплер е коремен ехограф. Чисто се смотах превода на термините. Нас ни гледат с доплер след 12 седмица. Доколкото разбрах честотата на вълните е по- голяма. Няма опасност за бебето или теб. Просто ще видят с по- големи подробности плацентата и самото бебе.

# 175
Горска китка, да ти кажа, често пъти първото впечатление е важно....така че добре си направила с кандидатстващото момиче, нищо, че си взискателна.
Моите колеги пък нямало да ми търсят заместник...ще ме чакат мене #Crazy щели да се оправят, докато ме няма, малко нанагорно ама....От една страна хубаво, че държат на мене, ама от друга, едно такова отговорно...ама няма да го мисля от сега.

И аз засега нищо не казвам за срещата, по същата причина - да не кажа, че ще дойда, а да не дойда...

Интересно е това, което разбрах за коремния ехограф от Ники...

# 176
ето ме на и от вкъщи Simple Smile страхотно- най- накрая в домашна обстановка Simple Smile

maliby, искам да ти кажа, че сериозно се замислям дали да не си взема няколко дена болничен и да си полежа вкъщи, защото понякога наистина ми идва нанагорно. Особено тази седмица, когато колежката ми беше в командировка+ болнични и аз сама трябваше да въртя целия отдел...
Кой знае... ако малкото се е метнало на мен, ще е много дейно, което е по- добрия вариант, отколкото да е мудно  Rolling Eyes Оле мале как се изразявам за бъдещото ми дете...  Simple Smile

сънито, ами да ти кажа честно в повечето случаи имам правилно усещане за хората, но не винаги на първа среща човек показва своята истинска същност, а просто показва това, което хората очакват да видят в него.
Що се отнася до работата ти, щом колегите ти са решили, че ще могат да си разпределят твоята работа и да се справят без теб- супер. Но това не значи, че ще ти дават зор да се връщаш по- скоро.
На мен пък още в 8 седмица ми изпраскаха въпроса колко време съм щяла да съм по майчинство  Shocked То още бебето не е родено, те ме питат за година напред какви планове имам... Мани мани... Щяла съм да им липсвам- дрън дрън.. още след като изляза по майчинство я се сетят 2-3 човека за мен, я не... Е, ще липсвам на шефа  Mr. Green Щото може да разчита на мен за всичко.. Днес ми заяви, че иска да ме праща на някакво обучение.. На мен направо ми се догади като чух. И му казах, че съм ок, само да не е някъде в чужбина, защото ще откажа... По план трябваше да ходя на една среща в Дубай, ама през Септември.. Страхотно... Ходеше ми се в Дубай, ама не съжалявам, че няма да отида.. Все пак имам много по- добра причина да остана. Хаха, представяте ли си да родя в Дубай. Мале мале... не ми се мисли Simple Smile
Айде.. че съм работна- да, но единственото нещо, което не бих направила е да тръгна да пътувам със самолет докато съм бременна. Абсурд... Отказвам всякакви командировки и глупости. Детето ми е много по- важно.

Преди малко започна да ме гложди едно нещо, което трябва по- скоро да го разреша... Може и да ми се смеете, ама все още не съм си сменила личната карта и още съм с фамилия по баща. Да, ама е хубаво до преди да тръгна да раждам да си сменя картата. Аз чаках да ни дадат Акт 16 и направо да си вадя нова карта с постоянен адрес, на новото жилище, ама.... Просто се притеснявам да не ми направят проблеми от НОИ заради несменената фамилия, въпреки че то по принцип ЕГН-то е водещо. Незнам.. трябва да реша до месец какво ще правя. Искрено се моля да ни издадат по- скоро акт 16 и да свърша двете неща наведнъж... Не ми се занимава с институции и бюрократщини.. та сега в главата ми е тази мисъл- какво да правя с картата ми- да поизчакам още малко и да сменям накуп име+ адресна регистрация, или ако до месец не са ни дали акт 16 да ходя да си сменям името в личната карта..  newsm78

Айде.. че май прекалих с писането..

# 177
  • София
Преди малко започна да ме гложди едно нещо, което трябва по- скоро да го разреша... Може и да ми се смеете, ама все още не съм си сменила личната карта и още съм с фамилия по баща. Да, ама е хубаво до преди да тръгна да раждам да си сменя картата. Аз чаках да ни дадат Акт 16 и направо да си вадя нова карта с постоянен адрес, на новото жилище, ама.... Просто се притеснявам да не ми направят проблеми от НОИ заради несменената фамилия, въпреки че то по принцип ЕГН-то е водещо. Незнам.. трябва да реша до месец какво ще правя. Искрено се моля да ни издадат по- скоро акт 16 и да свърша двете неща наведнъж... Не ми се занимава с институции и бюрократщини.. та сега в главата ми е тази мисъл- какво да правя с картата ми- да поизчакам още малко и да сменям накуп име+ адресна регистрация, или ако до месец не са ни дали акт 16 да ходя да си сменям името в личната карта..  newsm78
Gorska_Kitka, спокойно, на мен ми изтичат всичките документи декември месец. А за нова лична карта ще трябва да ходя чак до северна Румъния да си я сменям  Mr. Green Още не знам дали не мога да го направя сега, а в нашето консулство тук работят едни... #Cussing out никога нищо не знаят, да не говорим за какво работно време имат  #2gunfire
Според мен, ти можеш да изчакаш още малко, може пак да имате акт 16 до лятото  Peace

# 178
Горска да не те шашкам, но мисля, че личната карта щом е с нова фамилия се сменяше в някакъв срок от рода на два -три месеца след брака (иначе глоба), но това са мои спомени де.
Иначе аз си смених личната карта почти 5 години след брака, но аз не си сменях фамилията.

# 179
Здравейте, мамчета!
Цял ден гледам сайтове с бебшки колички, люлки, кошарки, дрешки и ми е едно бебешко настроението. Макар, че след 1 месец се женя мисля, че вълната ми е по-скоро бебешка Simple Smile
Във вторник със моят бъдещ съпруг имаме рожден ден и искам да купим торта от Неделя да почерпим на празника.
Вие кой мидел бихте ми препоръчали? До сега разглеждах сайта и нищо не успях да си избера!

Предварително благодаря на отзовалите се чревоугодници!

Общи условия

Активация на акаунт