Примерна схема за захранване (14)

• 38 877
  • 513
  •   1
Отговори
# 330
Някой знае ли как правят житенките? Гледам, че пише 100% ориз/пшеница, но технологията им на правене не ми е ясна newsm78
Екструдиране - като оризона Simple Smile
Дефиниция: Пресоване на суровината под налягане и изтласкването му през отворите на матрица.
Вредно ли е? Варят ли ги нещата?Нали няма пържене?  Grinning

# 331
Според мен е нормално да се появят колики.Стомахчето сега се учи да разпознава всичко различно от кърмата.За него това е нещо ново.Въпросът е да се дават за начало по-леки храни,да не са газообразуващи.Оризовата каша е добър избор.

# 332
Някой знае ли как правят житенките? Гледам, че пише 100% ориз/пшеница, но технологията им на правене не ми е ясна newsm78
Екструдиране - като оризона Simple Smile
Дефиниция: Пресоване на суровината под налягане и изтласкването му през отворите на матрица.
Вредно ли е? Варят ли ги нещата?Нали няма пържене?  Grinning
Няма пържене, спокойно Simple Smile И варене няма Simple Smile Майка ми ми обясняваше, ама кой да помни Simple Smile Ще я питам пак като се появи, че е из дебрите световни  Crazy

# 333
Сори за тъпия въпрос, ама що е това житенка newsm78

# 334
# 335
duhi_puhi мерси, не знаех че така се казват Thinking Аз си им викам оризови бисквити, въпреки че изобщо не приличат на бисквити Peace

# 336
Косе Босе, искам внимателно да захраня с млечните продукти, но не ми е ясно как да стане точно Embarassed Бях чела, че сирене се дава първо няколко трохички до достигане на около кибритена кутийка и то през ден в продължение на две седмици. Така ли да направя? Има ли нещо друго при въвеждането на млечните, което изпускам? Благодаря ти предварително!!!   

# 337
Косе Босе,след като минахме на АМ,приемът на мляко се свежда до 2 пъти по 210мл.Иначе на твърдите хранения си давам масло,сирене,кисело мляко и млечна каша.Мислиш ли,че млякото е достатъчно и ако не е къде мога да го вместя?Давам го сутрин в 6.00 и вечер преди заспиване в 21.00

# 338
  • София
Оризовите бисквити /има и пшеничени - вероятно затова им казват житенки/ са много удобни за гризкане на дребосъците - аз лично много давах навън - без сол и подправки /защото има и такива, трябва да се чете/ са много удобен вариант, и далеч по-здравословен от солети, зрънчо и др. такива боклуци. Хубавото е, че се топят в устата, така че, бебетата не могат и да се задавят с тях, а помагат и за дъвкателните умения.

# 339
Косе Босе,

вече месец и малко се захранваме. Засега съм въвела картоф, тиква, морков, грах, карфиол, тиквичка и 2 поредни дни дадох броколи, но го спрях, тъй като влезнахме в болница, повече не съм го предлагала и не знам дали се води за въведен. От плодовите съм дала само банан, а днес сматам да предложа круша или сини сливи.
от кашите се въздържам, първо, защото нямаме достатъчно въведени плодове и, второ, защото Ивка е малко над нормата и не ми се иска да я помпя още / 6 месец - 9,040 кг/. Тях ще ги дам в началото на следващия месец.
В нач на 8 месец ще започна със заешкото 7-10 дни; пилешко и след това пуешко. КОлебая се дали е подходящо през този месец да дам и зехтин. или ще станат мн новите продукти?
В началото на 9 месец ще въведа глутена с овесени ядки 5 дни.
Режимът ни е:
6.00 - кърмене
9.30 - кърмене
13-13.30 - зеленчуково пюре около 100г и тъй като кърмата започна да недостига от известно време давам АМ, но не знам по колко е нормата. Аз давам м-у 80 и 100, но се притеснявам да не е много.
17.15-17.30 - кърмене и плодово пюре/по-късно и каша/
22 последно кърмене, но пак давам добавка, защото остава гладна и не може да заспи или се буди след 20 мин и плаче.

Въпросът ми е колко АМ да давам, при 5 хранения какво е количеството на пюре и мляко? Какво да е 3тото твърдо хранене и кога? ОСвен това ИВка неиска да яде повече от 100 г пюре и при това го прави от няколко дни - това проблем ли е?

# 340
  • Sofia
Може ли някой да ми каже дали мога да дам диня на 10-месечно бебе?

# 341
Абе аз не че разбирам от захранване... ама ти предлагам в този сезон диня под никакъв предлог да не даваш. Че не е ясно от кой край на планетата е и какво има вътре!

Иначе и на мен ми е интересно да чуя, защото когато им е сезонът на дините, дъщеря ми ще е горе-долу на тази възраст.

# 342
  • Бургас/Пз
Косе Босе, започвам захранването с месо.
 Взела съм еднокомпонентно пуешко пюре на Сънвал. Пише че съдържа 40% пуешко месо, а бурканчето е 80гр. Това означава ли че самото месо е 32гр. , защото по мои сметки така излиза. Питам защото ако е така мога да сложа 1/3 от бурканчето което ще е 10гр пуешко месо. В противен случай би трябвало да разделя пюрето на 8 части за да сложа 10гр. И тотално се обърках.  newsm78 Confused
Ако някой друг има някакво становище моля също да се включи.

Понеже никой не ми отговори , си позволявам да пусна въпроса още веднъж. Praynig

Също така, след като прочетох почти всичко за месото, и най-вече тази
Формула за количество месо- започва се с 10 или 15 г
- всеки месец се увеличава с 5 или 10 г
- на 1 год. се достига количество между 30 и 80 г

По нея излиза че едно купено пюре не съдържа необходимото количество месо. В повечето пюрета месото е 8% или 15.2гр, което е добре при захранването но в последствие май не е достатъчно! Права ли съм или ми е грешна логиката???

# 343
Ето инфо за динята от Косе Босе:
Диня
- 7-9 м.
- подходяща непосредствено след като са въведени първите плодове
- слаб алерген (от едно семейство с пъпеша – едно наум при кръстосани алергии)
- добра, но не незаменима хранителна ценност (витамини А и С, фолиева киселина, някои минерали)
- високо количество лесноусвояеми захари (6-10%)
- средноцелулозна, съдържа пектин (внимание при чувствително стомахче и колики)
- може да запълни стомахчето за сметка на друга по-ценна храна
- диуретичен ефект (и предимство, и недостатък в детското хранене)
- подходяща за хранене с пръсти (почистена от семките)
- възрастта за въвеждане на диня съвпада с тази за пъпеш
- нитратите се натрупват в близост до кората

# 344

Косе Босе, започвам захранването с месо.
 Взела съм еднокомпонентно пуешко пюре на Сънвал. Пише че съдържа 40% пуешко месо, а бурканчето е 80гр. Това означава ли че самото месо е 32гр. , защото по мои сметки така излиза. Питам защото ако е така мога да сложа 1/3 от бурканчето което ще е 10гр пуешко месо. В противен случай би трябвало да разделя пюрето на 8 части за да сложа 10гр. И тотално се обърках.  newsm78 Confused
Ако някой друг има някакво становище моля също да се включи.

Точно така е, спокойно можеш да дадеш 1/3 от бурканчето.
А на въпроса ти за другите пюрета - малко е, но защото е разчетено за по-чест прием на месо (така беше писала Косе Босе) - всеки ден или 5 пъти в седмицата, а не през ден. Аз лично си готвя вкъщи и си слагам колкото преценя  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт