В НОЕМВРИйска пупа вече сърчицето тупа

• 15 959
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
И мен ме стреснахте с това за бащинството, и ние живеем без брак....И аз ще търся..

# 196
Момичета не искам никого да стряскам   Heart Eyes, ама вчера го чух от едни приятели, и аз се втрещих и си викам дай да разнищим тая работа ако някоий знае нещо, пък в нета нищо не открих  newsm78

# 197
Оле в тъч ме хвърлихте...  #Crazy Не, че е нещо стряскащо, но защо ни усложняват живота?!
Ние не сме женени и нямаме намерение да се женим.
Живо ме интересува какво са измислили скапаните ни управници. #Cussing out

# 198
Мисля че се отива при нотариус със акта за раждане и бащата припознава детето - мога да питам цяла купчина  приятели с деца и неженени

# 199
  • София
Добро утро момичета   bouquet

Мисля, че не трябва да се притеснявате за бащинството. Аз пък съм чувала, че процедурата е супер лесна и е свързана с една единствена декларация. Поне така се случваше с другите майки около мен в родилно. Стискам ви палци процедурата да е все така лесна  Hug

Относно изследванията по време на бременност, горещо ви препоръчвам да прочетете по-детайлно из нета, тук във форума има десетки теми. Най-важните изследвания са:

1. Биохимичен серумен скрининг (БХС) - прави се на 2 пъти:
    - 12-13 г.с. - ранен
    - 16-18 г.с.
В София се прави в Майчин дом, на 14-тия етаж.

2. Фетална морфология (ФМ)
Цитирам: "Високоспеицализираното УЛТРАЗВУКОВО изследване. Фетална морфология може да се провежда във всяка седмица на бременността.  Желателно е да се проведе:
1) 11-13 седмица за "нухална транслуценция" ,"костиците на носа" и др.
2) 15-18 седмица за "гънка на врата" и всички останали органи.
3) 19-22 седмица ПРОЦЕДУРАТА Е НАЙ-ИНФОРМАТИВНА, ЗАЩОТО СЕ ВИЖДАТ ПОЧТИ ВСИЧКИ АНОМАЛИИ ВЪВ ВСИЧКИ ОРГАНИ."

Ако имате желание или притеснения можете да направите отделно и фетална ехокардиография (само сърцичето на бебчо се гледа много основно). Прави се 20-22 г.с. Аз не съм правила в първата бременност. Чувала съм, че най-добрите специалисти са в 3-та градска.

Мисля, че нито едно от тези изследвания не се покрива от касата  ooooh!

Тъй като добрите специалисти за тези изследвания са единици, ви препоръчвам отсега да си запазите часове. Аз се опитах вече да се запиша при др. Марков за първата ФМ, но неуспешно, тъй като първите свободни часове при него са за края на май  #Crazy  ooooh! Затова отсега съм си запазила часове за следващите ФМ  Peace

На мен днес ми е много зле, повдига ми се, вие ми се свят. Такива оплаквания съм нямала предната бременност, много е неприятно и съчувствам на всички с такива оплаквания  Sick

До скоро   bouquet

# 200
Току що питах.
1. Като се роди бебо бащата отива до нотариус и попълва декларация с 3-те имена на детето
2. После се връща в  болницата с тази декларация и от там му дават документи, които попълва за да се издаде акта за ражзане.
3. Болницата има ангажимента да придвижи документите до съответната държавна институция

Всичко това преди изписването на бебо
Това е цялата процедура

# 201
Много хубави булки сте всички! Честито на всички видели плодни сакчета и сърчица! Сърчицето на моето съкровище го чуха в сряда  и наистина е голяма тръпка! Simple Smile
bilyana44 , между храненията можеш да хапваш обикновени солети, ядки (за предпочитане сурови или поне без много сол), кисело мляко и плодове  Simple Smile Дано да има ефект и при теб! Хубав ден на всички и пролетно настроение!  Simple Smile  Simple Smile  Simple Smile

# 202
Не съм влизала половин ден и сега едвам насмогнах да чета всичко!
Ако знаете как ми подобрихте настроението с тези снимки на булките, спомени за нашата сватба... Всичките сте много готини и страшно лъчезарни!!!
Boyanna, че то с такъв годеж спокойно можеш да кажеш, че сте си направили пробна сватба!
Brittany, нямаш си на представа колко блаженно ми стана като се сетих за моето искане (по скоро предложение за брак), не го очаквах и даже в първия момент се усъмних дали е истина. Да знаеш, че ти предстоят едни от най-приятните моменти в живота!
 Hug на всички и ако имате възможност излезте днес по-рано от работа (аз така м исля да направя), защото времето е прекрасно за разходки!

# 203
Много готини булки сте всичките - моята свадба беше толкова отдавна , че трябва да сканирам снимките и тогава да ви ги пусна , аама понеже беше преди 9 години - много сме смешни с мъжо. Аз днес ходих при докторката ми и тя ми обясни ,че по - рано от 13 г.с. не може да ме заведе като бременност , до тогава с болничните ще се наложи да жонглираме , защото си имам конизациика и трябва да се лежи , което не е работа , ама в името на бебо ще лежим . А като ми свършат полагаемите 180 дни болнични ще се явяваме на Телк да ми отпуснат още дни болничен.
 Утре ще ходя да чуем сърчице -- и малко съм стресирана- дано всичко е наред  !
Гаденето малко отшумя сякаш - пу , пу- да не ми уруки Laughing
Аз съм много бледа момичета , дали заради ниското кръвно или да си пусна хемоглобин и желязо - незнам дали точно това трябва , ама моята лично докторка е толкова мила , че ми идеше да я  #2gunfire , та камо ли да я питам. Някои доктори са много любезни и отзивчиви  Wink.
Хубав и приятен ден ви желая!!!

# 204
  • в ябълковата градина
Клемче, аз ще се записвам, живот и здраве, в по-ранна седмица. Дори не ме питаха коя седмица съм сега, когато си записвах час.
Аз също искам, ако може да ползвам болнични, че с това гадене не се издържа.
А и се чувствам като парцал.

# 205
Здравейте, аз пиша рядко, защото нямам време с тая работа, но ви чета всеки ден. Stop
Аз работя в нотариална кантора, затова реших да пиша на бързо за тези декларации за бащинството.
Те са два вида или бащата препознава детето още преди да се роди или след това. Не е нищо сложно работа за 5 минути.
Ето примери:
Д Е К Л А Р А Ц И Я
на основание чл. 35 от СК
  Долуподписаният  .................... от гр................., ЕГН............., л.к. №..............., издадена на ..........г. от МВР - .......
ДЕКЛАРИРАМ,
  че детето родено от майка  .......................... от гр............, ЕГН-.....................  е заченато от мен, като съм съгласен в акта за раждане  да бъда вписан като баща на детето и за бащино име да приеме моето лично име, а за фамилно име да приеме моето фамилно име .
           Известно ми е, че за неверни данни в настоящата декларация нося наказателна отговорност по члр.313 от НК.

и ето другата

Д Е К Л А Р А Ц И Я
на основание чл. 35 от СК
  Долуподписаният  ………………..от гр………….., ЕГН-……………., л.к. №……………….., издадена на…………... от МВР - ………….
ДЕКЛАРИРАМ,
че детето, което ще се роди от майка  …………………………….  от гр……………., ЕГН-……………..  е заченато от мен, като съм съгласен в акта за раждане  да бъда вписан като баща на детето и за бащино име да приеме моето лично име, а за фамилно име да приеме моето фамилно име
Известно ми е, че за неверни данни в настоящата декларация нося наказателна отговорност по члр.313 от НК.

Надявам де бях полезна  bouquet

# 206
Хита, златна си, мерси   bouquet

Ще взема да си ги копна някъде в уърд, макар, че нотариусите би трябвало да имат готови декларации...

# 207
Hita много благодаря за полезната информация.
Момичета след като прочетох декларацията за бащинство се породи един въпрос, може ли детето да се запише с бащиното име на бащата и фамилията на майката?  newsm78

# 208
Hita, супер си ,Тази декларация се подписва при нотариус и после къде се носи?Все пак да знаем до край как да постъпим.Благодарим ти още веднъж.

# 209
Момичета, ето няколко идейки за заглавия - само някой да ги добави (ако ви харесват, естествено)

"Всички ноемврийки да изпъчиме гърди, скоро, че сме мами и на външен вид ще проличи"

"НОЕМВРИйки в трети месец влизат, сутрешното гадене постепенно си отива"

"Ноемврийските коремчета личат си вече, порастнало е още скъпоценното човече"

Общи условия

Активация на акаунт