Любители на котки - тема 21

• 18 632
  • 333
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Честит имен ден на всички именници!

Ле-леее! Заради този клип за малко не останах без компютър. Мъро се побърка от звука! Дори не можах да следя текста, защото през цялото време гледахме реакцията му.  #Crazy А преди това беше толкова мил, любвеобилен и мъркащ - цял ден беше сам и не можеше да ни се нарадва...

# 196
  • Варна
Boryana, здравей Hug
Доколкото знам сега се ползват т.нар. вътрешни шевове с естествени конци, т.е. така се шие, че отвън не се виждат конци и котето не може да ги раздере. Не съм много наясно, защото ние самите още не сме направили това, дано някой по-компетентен се включи.

# 197
Когато аз гледах котка и я заведох на на кастрация, тя разбира се опита след това да разкъса шевовете.Тогава и уших едно елече около коремчето.От една стара тениска направих елеченце с отвори за краченцата.Трябваха и няколко дни докато го разкъса, но когато успя шевовете вече бяха зараснали.

# 198
Здравейте момичета,
Предстои кастрация на моята Кукула(ж.р.) и ми е много претиснено защото незнам как ще я опазя да не отвори шевовете-голяма дивачка е.Ако имате някакъв съвет бих го приела с удоволствие.Благодаря   bouquet
...

Здравей,
много е чаровна дивачката. Аз не мога да ти дам съвет, защото за мое учудване нашата Коткодзила от абсолютно антисоциална персона се държа доста добре докато имаше конци и изобщо не ги пипна, та предполагам, че може и на теб да не ти се наложи да пазиш твоята. Но при нашия вет дават временно едни огромни яки, с които да не може да стига до коремчето си. Мислех, да вземам такава за нашата, но не се наложи. Също така можеш да й сложиш нещо като рокличка от отрязан ръкав от фланела, за да не стига до конците.
Между другото Коткодзила-та много се промени след операцията  Shocked до преди две седмици беше абсолютното зло в бяла козина, а сега е  станала една такава добра и гальовна, не ме гледа като враг, направо не мога да й се нарадвам.

Честит имен ден на всички именници!

Ле-леее! Заради този клип за малко не останах без компютър. Мъро се побърка от звука! Дори не можах да следя текста, защото през цялото време гледахме реакцията му.  #Crazy А преди това беше толкова мил, любвеобилен и мъркащ - цял ден беше сам и не можеше да ни се нарадва...

Laughing Сигурно защото е мъжки и се е притеснил от нашественици  Laughing Нашата нали е женска, пък и кастрирана, изобщо не се заинтересува.

# 199
И реакцията на Мич беше подобна.Като чу звука от клипа,дойде,седна в мен и наостри уши.През цялото време беше в напрежение и гледаше в монитора.Но не предприе нищо агресивно.

# 200
Ето ме и мен отново...Знам че не отглеждам котка в момента и нямам място във вашата тема, но ми се ще да ви разкажа малко за моята Галина.Много обичах тази котка.....Намерихме я един ноемврийски ден на 2001 г.  на главното шосе в Симеоново.Премръзнала и гладна просеше пред една пицария.Веднага ме грабна.Гушнах я, а тя като се размърка, разтопих се....Имаше нашийник и беше гледана, вероятно се бе загубила.Помолих мъжът ми да я вземем. Отказа.Разпитах вътре в пицарията познава ли някой котката.Никой не знаеше чия е.....Тръгнахме а тя - по нас.Не издържах, гушнах я и си я взех у дома.Мъжът ми мрънкаше в началото много.Един ден му казах - добре, махни я.Не посмя, беше се привързал  Wink Кръстихме я Галина тъй като беше ненормално гальовна.Повярвайте, с появата и у дома щастието влезе в моя дом !  Heart Eyes Обикнах я толкова силно че чак ме болеше.Давах и всичката си любов и грижи.Когато се разгони домъкнах от едни комшии котарака им.Затворихме го у нас където в продължение на няколко дни беше изнасилван от Галина  Mr. Green  Родиха се 6 котета.Оцеляха само 2, тя не ги искаше и не ги кърми.Двете ги хранех аз. След раждането я кастрирах.Всичко мина гладко.Преместихме се на долния етаж на къщата, там беше доста по-широко и Галина играеше на воля.Имахме и голяма тераса с лоза .Когато забременях, под натиска на родителите ми които твърдяха колко опасна би била за бебето, я дадох на едно момче.След като плаках без да спра дни наред, мъжът ми я прибра обратно.Тази котка беше единствения ми другар в самотните тежки дни когато мъжът ми все го нямаше.Колко сълзи е попила козинката и ако знаете....Когато тръгнах да раждам, майка ми се изправи и заяви, че ако не махна котката няма да ми помага за бебто / тя не обича котки/ Баща ми я закара на село.Беше ми изключително тежко, но трябваше да мисля за раждането....Мили момичета, повярвайте, дори докато раждах мислех за котката си ! На село тя си беше много добре.Живееше у леля ми в огромен просторен двор заедно с още 4-5 котки.Видях я 2 месеца след раждането, запознах я с бебето ми.Тя като че ли я познаваше вече, все пак 9 месеца спа на корема ми.Преди една година я блъсна кола.Откачало не повярвах.....Леля ми хълцаше в слушалката, тя много я беше обикнала....Благодари ми че съм и дала такава прекрасна животинка ! Няма я вече Галина. На света я няма, но в сърцето ми винаги ще бъде !  Cry Никога не си простих че яозволих тогава да я откарат.....че послушах майка ми.Обичах я като мое дете.В бебешкия албум на Калина има нейна снимка като част от семействотот ни.
Ето че сега отново искам да имам котка, а мъжът ми е против.Подозирам че и родителите ми ще скочат срещу мен.Защо трябва да се чуствам като престъпник за това, че Бог ми е дал сърце изпълнено с обич и почитание към котките !?
Пускам няколко снимки на Галинка, да я видите......
Надявам се където и да е сега да ме гледа с онези зелени очички и да знае че винаги ще я обичам.....     Flowers Rose

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=357519&pid=11560922
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=357519&pid=11560923
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=357519&pid=11560924
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=357519&pid=11560930
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=357519&pid=11560929
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=357519&pid=11560937
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=357519&pid=11560935

# 201
Blizna4e разбирам те много добре...  Hug
Ти си от хората, които обичат животните с цялото си душа.
Разплаках се като прочетох историята ти. Галина е била прекрасна котка.
Не се обвинявай, обстоятелствата са ти наложили този избор... Бъди сигурна, че тя знае колко много я обичаш и че никога не си я изоставила в сърцето си...

Аз имам котка, казва се Шана. Тя е моята любов и безрезервно другарче.
Преди няколко седмици разбрах, че съм бременна. Шана мисля, че дори беше разбрала преди мен за промяната, която става с мен.
Няма сила, нито човек на този свят, който да ме раздели с нея. И тя ще бъде до мен независимо от всичко докато е жива. Мъжа ми безкрайно я обича също, въпреки че на няколко пъти ми намеква, че трябвали да я държа на страна... да не лежи на корема ми, да не я гушкам и т.н. Не че се гордея с ината си, но му скръцнах със зъби и той не се престраши на каже дума.  Naughty

От сърце ти пожелавам да намериш своята Галина в лицето на някоя мъркаща красавица. Защото любовта към животните не може да бъде пълноценна, ако не им се отдаваме из цяло.

Ти скоро не писа ли, че си капарирала едно коте в зоомагазин или нещо бъркам?

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 11:08 от Cantariny

# 202
  • София
Cantarity- Честито,страхотна новина. Бъзикали сме се в къщи ,че ако забременея,Филип ще трябва да чисти той на Пинко и реакциите на Филип са били" Пинко веднага да се научаваш да чистиш след себе си ,че ще си имаме проблеми" Mr. Green Са моя рафост,няма да имам проблем с избирането между коте и бебе. Предполагам,че ще ми се наложи да се преборя с някой глупави предрасъдаци,но ще се боря до край.

Имам някой и друга нова снимка на Пинко,скоро ще сложа.

# 203
  • Варна
Страхотна е била, Близначе Hug Пък мъжете май са си такива... И ние чат-пат с мъжа ми водим едни дълбокомислени разговори. Уж харесва Кетя, а вчера изтърси, че сме щели да я държим още една година и после да си хваща пътя. Като му скръцнах, пита той ли да хващал пътя в такъв случай - да съм изберяла, и че си знаел, че го заменям за котка ooooh! Дори не коментирах. Не мога да разбера защо пък трябва да избирам между двете и как изобщо може да се направи сравнение. Мъжка му работа.
Cantarity,
честито и от мен Simple Smile

# 204
Cantariny, благодаря ти !   bouquet
Писах че съм си харесла коте, но нямах пари да го взема..... Sad Продължението обаче е, че моя прекрасна и ценна приятелка от форума ми изпрати пари.Прочела какво съм писала и миличката отделила от заплатата си за да ми пусне 50 лв за котето.Това трябваше да е подаръкът и за рождения ми ден.Много ме хвана срам, не съм искала пишейки тук да карам някого да ми дава пари... Embarassed  Но тя го прави с най-добри чуства  Heart Eyes Говорих с мъжът ми , казах му че ми е пратила пари да си взема коте.Но той пак беше непреклонен - Не желаел котка тук  Sad Сега паричките и стоят прибрани и чакат някой ден да бъдат похарчени.За коте надявам се.Честно да ви кажа взе да ми писва да му се моля и накрая ще извадя телешкия си инат  Naughty
Месечинке, такива са.Не можем да обичаме някой повече от тях, сакън.Е да, ама аз пък моята Галинка я обичах повече от него  Grinning
Такава съм си бе, още от съвсем крехка възраст видя ли котка забравям на кой свят съм.

Ето такова коте като това сивото искам : http://www.snimka.bg/album.php?album_id=357519&pid=11560926
Това навремето го гледах на село при баба и дядо, беше много красив котарак , но изчезна....

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 11:24 от blizna4e

# 205
  • Някъде там...
Благодаря много за идеите  Hug Надявам се да мине безпроблемнно   Praynig
Близначе,незнам как е твоето положение,но аз понеже стоя по цял ден сама и си измолих котаната за компания и си я поръчах подарък за рождения ден  Blush Така,че кажи на съпруга ти ,че я искаш подарък а с паричките от твоята приятелка ще си купиш атрибутите нужни за коте  Peace Ако и това не мине отиваш купуваш котката и му казваш донесоха ми я подариха ми я връщане назад няма  Mr. Green А тя като се сгуши в него той ще омекне и ще му мине сърденето-надявам се  Praynig

# 206
Близначе, ще го пребориш мъжа и ще си вземеш коте, сигурна съм  Hug
Cantariny  много се радвам за щастливата новина! Честито и леко бременеене!  Heart Eyes
Моите диваци надушиха, че готвя агнешко и подивяха. Дадох им малко сурово месо и ги затворих в детсаката, но като отворих и нахлуха с гръм и трясък  Laughing и такова умилкване падна - с глас се смях с тях. Особенно Бени, търчи след мене, навирил опашка и ме гледа в очите като котака от Шрек  Joy  Аха, аха да ме убеди да му дам още месце.
Мъжа онзи ден гали Нико по коремчето... присламчих се аз,  а без да се усетя го бляснах по муцунката. Развалих идилията...Нико беше изгонен от леглото, а мене каза, че няма да целува  Mr. Green как може толкова да го е гнус. Или аз съм прекалено негнуслива  newsm78

# 207
  • София
Ех, blizna4e , искрено ти съчувствам! Мога да кажа, че ще се оглеждам за такова коте, още повече, че приятелка има същото и тя може да погледне на мястото от където го е взела. Но трябва първо да се разбереш с мъжа си. Ако той не е съгласен може котето да си остане без стопани. Пробвала ли си чрез детето? Много пъти желанията на децата по-лесно се сбъдват!

Cantariny, честито! newsm51

Тед кат, нашия Мъро само като чуе, че някой чука месо/чува дори и през 3 затворени врати/ отваря всичко и стига до кухнята, за да си изпроси !  Joy Joy Joy

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 12:32 от tania tda67

# 208
МНого сте мили, благодаря ви !  Hug
tanja tda67, няма никакъв начин ако взема коте и мъжът ми не го иска, котето да остане без дом.По-скоро мъжът ми ще остане без дом  Mr. Green А дребната иска коте по-отчаяно и от мен.Мислите ли че би си позволил да и отнеме коте в което тя вече се е влюбила ? Ами ето така ще действам  Wink

# 209
blizna4e ние днес май те агитирахме.
В крайна сметка вие сте две с дъщеричката ти, т.е двама - за, един - против!
Печели женското царство.  Mr. Green
Аз не един път съм казвала, къде на шега, къде на истина, че ако той ме кара да избирам между него и котката, Шана е победител.  Laughing

Момичета, благодаря ви за вниманието.  Hug
Аз тук във виртуалното пространство споделих, но в действителност почти никой не знае...

Общи условия

Активация на акаунт