Кога се раждат най-щастливите деца? МАРТенчето отговаря Пролетта!

• 25 799
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
Привет момичета!
Аз отново се позагубих тези дни и пак оттървах нишката.Не можах да пиша,че вкъщи нямахме интернет, а на работа много задачки ме налегнаха.
Чета, че се борите с цигарите.Поздравления за решлите да ги откажат PeaceАз никога не съм пушила и съвети не мога да дам.
Мен отново тревоги ме налегнаха.Никога не съм го споделяла, но когато се роди Митито установиха,че има хипоспадия/неправилно разположение на уретрата/.Казаха,че се срещало доста често при момченцата.Миналата година го водихме на преглед и тогава хирургът ни посъветва да изчакаме още една година.Днес отново бяхме на преглед и той каза,че ще е необходима оперативна намеса.Каза също,че хипоспадията при него е в съвсем лека форма, но все пак...След празниците ще ни даде направление и ще ходим в Пирогов.Сега чета из нета за тези операции и ме хваща голям страх.
Моля  мамите от София/а и другите,които знаят/ да ми кажат нещичко за уролозите в Пирогов.За никого нищо не съм чувала.

# 241
Ох, колкото повече чета и толкова повече изпадам в паника.Ами то тази операция съвсем не е толкова проста както ме убеждаваха.Катетри,антибиотици...

# 242
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Дакра, аz не zнам какжо е това zаболяване...

# 243
Хипоспадията е най-обичайният вроден дефект на пениса и се среща при едно на триста новородени. Краят на уретрата (пикочния канал) е разположен не на върха, а от долната страна на пениса на разстояние от няколко милиметра до няколко сантиметра от правилното място. Аномалията често остава незабелязана, тъй като на върха на пениса обикновено се вижда измамна трапчинка.

В най-леката форма на хипоспадия отворът на уретрата е все още на главата, само че от долната й страна. В по-тежките случаи меатусът се явява под главата, на юздицата. Следват случаите, когато пикочният канал завършва на стъблото на пениса, в началото на скротума или чак в основата му в непосредствена близост с ануса.

Ето за това става въпрос.При Митито е от най-леката форма, но въпреки това си е проблем.

# 244
Дакра,  Hug, стискам палци всичко да мине бързо и възможно най-леко при Митето. Нямам впечатления от уролозите в "Пирогов", но на моя приятелка операриха там момченцето преди седем години, но беше на 6 м. и операцията беше сложна - имаше нещо като стеснение на бъбречно каналче - много непрофесионално обяснения. Тя беше доволна от докторите, ще я питам за имена, като успея да я намеря тези дни.
Лубрикант, успех в отказа от пушенето. И аз не мога да помогна със съвет, защото не съм пушач. Снимките от Цветница са ви страхотни, много е сладка малката именничка, да ти е здрава и весела!
Нора, благодаря за поста ти. Специални поздрави за професионалния празник на теб и на Чочка, както и на други юристи, ако има, като ви пожелавам много, много успехи в работата, подплътени със съответния финансов резултат, за да може да сбъднете поне част от мечтите си.
Между другото Нора ти вече завърши ли? Честито, ако съм пропуснала и ако имаш проблеми със стажа, свиркай.
Съншайн Мери, само тръбят как има недостиг на персонал в детските градини, ама май без връзки трудно се започва работа. Аз навивам майка ми да се прехвърли от училището, където работи - за деца с увреден слух в логопедична група на Детска градина, за да вземат малката в същата градина, но се оказва, че всъщност нямало места и недостиг на персонал - може би за педагозите, не знам как е с лелките. Стискаме палци!
Като се заговори за бели, моята госпожица успя да напъха сама ключа ми в бравата на входната врата , като се увесила да напъва и съответно го беше изкривила наполовина, като блокира патрона - пак добре, че не беше счупен, но се наложи по спешност да викаме ключар, за да ни отвори, че ни навън, ни навътре - бяхме като затворнички.  Embarassed
Стана много дълъг пост, така че благодаря за търпението на стигналите до края.  bouquet И специално за Василена /Манго/, която знам, че много ги "обича" с поздрави за новия ник -

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 15:46 от Mira_p

# 245
Честито и от мен на всички юристи в нашите редици  bouquet
Нашите в службата ги пуснахме да се почерпят Grinning
Mira_p , ще съм ти благодарна ако можеш да ми кажеш някои имена на лекари там.Из нета най-много се говори за д-р Момчилов.

# 246
Поздрави за Нора,ВАВА,Деси и всички юристи по случай професионалния ви празник!   bouquet

Дакра,не мога да кажа нищо по твоя въпрос,много съжалявам и стискам палци нещата да се наредят положително! Praynig
Вили,мерси за подкрепата! Hug Младост ми е наистина далечко!Иначе имам средно специално музикално,и започнато и незавършено висше музикално,та си мислех,че може и нещо в тази насока! Tired
Мира,майка ти като работи в такова училище,мисля че можеш да вземеш 3т. и да имаш големи шансове за всички градини,в които кандидатствате!Аз бях питала по този въпрос,и ми отговориха,че ако е детско заведение,и се работи с деца,независимо че не е ОДЗ или ЦДГ,дори и баба или дядо да е,ще ти дадат 3т. и ще можеш да вземеш много предни позиции!Провери!Питай в сайта на ИСОДГ или в темите във форума! Peace

Иначе днес говорих с една директорка,уж малко с връзки,но нямат свободни места за персонал!А и в последствие ако напусна,и детето трябвало да напусне! Rolling Eyes

Яйцата по обед ги сварихме,и сега като се събуди малкото пакостниче,ще се забавляваме! Laughing

# 247
  • Лондон/Пловдив
Ние днес се прибрахме от болницата Алекс го оперираха имахме скрити тестиси ,единия го свалиха и повреме на операцията се е видяло ,че има и херния та и нея са махнали.Много трудно излезе от упойката бая зор и рев ,сега го боли миличкия ми дано да мине по бързо  Praynig.Та момичета гледйте децата за асанъорни тести или скрити ,че бая зор видях аз от некадърни лекари Tired

# 248
Светли, днес се бях сетила за вас и се чудех дали е минала операцията.Дано всичко лошо е вече зад гърба ви и малчо бързо да се оправя Hug

# 249
svetli_845, свещички ефералган ни бяха казали на нас да му слагаме след операцията на Наско. Най-важното е, че всичко е минало добре, много целувки и бързо възстановяване на Алекс.

Дакра,  д-р Момчилов в детска хирургия ли е newsm78? Когато аз четох за Наско най - много и добри отзиви имаше за проф. Бранков. Мисля, че и тук във форума консултира. Ние тогава неможахме да се свържем с него и оперира зам.завеждащия детско - кърмаческо. Много сме доволни, има отношение, обяснява, и т.н. Ако решиш мога да ти дам тел. и да се свържете с него Hug.

Мери, можеш да хвърляш по едно око и в сайта на РИО -  http://rio-sofia-grad.com/, в свободни работни места.

# 250
Вили,благодаря! Hug
Светли,бързо възстановяване на Алекс!Дано всичко е наред оттук нататък!

Боядисахме яйчицата!Не се справих много добре,но колкото толкова!Другия път повече!
Ако ви се гледат творенията ни,заповядайте  Grinning
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11655441

# 251
  • Лондон/Пловдив
Добро утро ние снощи в 9 заспахме и двамата и чак сега станахме Алекс си спа цялата нощ.Иначе ни оперира доц.Стефанова -завеждащата на детска хирургия ,много мила жена и всичко ми обясни ,и ни пусна още вчера да се приберем на спокойствие ,че там много деца и Алекс неможеше да си почине

# 252
Отдавна не съм сервирала сутрешното кафе и затова днес аз съм наред.

Благодаря на всички, които се включват по моя проблем.Ще са ми от полза всякакви телефони и съвети, както и информация за условията в Пирогов.Не ми се иска да занимавам постоянно всички с проблемите ми, но няма към кого да се обърна.Не познавам никой друг в София.Може да ми пращате информацията на лични.
Вили, попаднах и на името на проф. Бранков, но в един друг форум самият той препоръчва три имена на детски уролози в Пирогов, които се занимават с хипоспадия.
Сега попаднах и на едно мнение на майка, на която детето е оперирано в Стара Загора и била много доволна.Там лекарите дори я уверили, че при тях резултатите били по-добри отколкото в Пирогов.Много съм объркана и не знам на какво и на кого да вярвам.Снощи го гледам и сърцето ми се свива.
Светли, радвам се че сте изкарали спокойна нощ Hug
SunshineMery , сега отивам да видя как си се справила с яйчицата.Ние нашите утре ще ги боядисваме в Горна Оряховица, че за празниците ще сме там.

# 253
Добро утро от мен!
Благодаря за кафенцето!
SunshineMery, а не съм юрист. Норчето е юрист и аз вчера ги тормозих да черпят по повод празника, както и използвах случая да си припомня някои неща, които съм учила за Търновската конституция. Много сте се забавлявали с боядисването на яйцата. Ние ще боядисваме утре сутринта. Довечера ще пазарувам. Дано не останем без яйца и козунакза празника.
dakra, дано успеете да откриете добър лекар!
svetli_845, радвам се, че при вас операцията е минала успешно!
Хубав и слънчев ден на всички и весели празници!

# 254
Дакра, а защо точно в Пирогов са ви изпратили?
Здравейте момичета и аз не сам влизала много много напоследък, ама нямам никак време а другата седмица като тръгна на работа незнам как ще е.
Хубав ден от мен

Общи условия

Активация на акаунт