Кевинчоо.. - Не бе мамо,викаме му Кевчо.

• 24 515
  • 480
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Рися, ако бяхме асимилирани на никой нямаше да му прави впечатление, че синът ти е Емир, Емин и т.н.
Ако обаче сега го кръстиш с това име всеки ще очаква, че семейството ви има турски произход. Ако нямате, детето ще трябва да се обяснява постоянно. Отделно, че би могло да му донесе и други негативи освен човешко любопитство и подигравки.

Все си мисля, че имената, които даваме на децата си трябва да имат връзка с произхода на семейството. Повярвайте ми, противното много тежи на сърцето.  Peace

Тъй де, и аз това казвам.  Mr. Green
Ами и аз това искам да кажа. Но в крайна сметка не името прави човека. И зад Грухан /примерно/ седи човек.  Wink

# 136
Прави го, Sesana, но предимно в негативен смисъл. Създава усещания и колебания относно собственото си съществуване. Имах приятели, които заради името си са били много пъти изолирани и пренебрегвани. А и такива, които са били толерирани защото хората са мислели, че наистина имат произхода заради името. Мен лично са ме заговаряли на чужди езици и в погледа на хората съм виждала разочарование, че не съм сънародник. Може и да съм, но няма кой да ми каже.  Confused

# 137
  • Бургас
Прави го, Sesana, но предимно в негативен смисъл. Създава усещания и колебания относно собственото си съществуване. Имах приятели, които заради името си са били много пъти изолирани и пренебрегвани. А и такива, които са били толерирани защото хората са мислели, че наистина имат произхода заради името. Мен лично са ме заговаряли на чужди езици и в погледа на хората съм виждала разочарование, че не съм сънародник. Може и да съм, но няма кой да ми каже.  Confused
Така е. Аз лично не правя разлика и затова мисля по този начин. Не ми дреме дали се казваш Вълкана, Жабана и т.н. Никога не ме е интересувало. Единствено това какво име ще дам на детето си ме е вълнувало /от темата имена/ и то защото исках да си приличат.

# 138
Съгласна съм с вас, че имeната трябва да звучат добре, да са свързани и с произхода на семейството и т.н., но най-вече смятам, че името някак си върви с човека - трябва да му отива.  Crazy Не съм имала колебания за името на сина ми (много го харесвам), звучи добре на всички езици включително и с фамилията ни. Но освен това му и отива - като го видях за първи път в родилния дом  Crazy просто сякаш си беше роден с името. Че е много разпространено напоследък, е вярно и фамилията ни е от най-често срещаните, но лично аз съм доволна, защото му съответства на излъчването - Александър.
Аз съм за свободния избор, но в разумни граници - кръщаването на деца на герой от любима сапунка, фолк-певачка и подобни не одобрявам.

# 139
Десет страници и още никой не е споменал Кикаха Wink

Мисля, че живеейки в общество, трябва да се съобразяваме с нагласите му. Децата имат достатъчно несгоди, с които да се борят, та да ги обременяваме и с избора на име.
Чела съм сърцераздирателна история за Храбър, който е тормозен от съучениците си ( не че няма и Ивановци в тази роля).
За Проститука, Милифон Димитров и Франц Принцов няма да споменавам Grinning

# 140
Ако искате ще ви разкажа една смешна история за имената. Малко спам:  Blush
Ходех с едно момче с доста необичайна фамилия. Знаех, че сестра му си е дошла от чужбина и е голяма злобарка. Предстоеше ни вечерта среща с нея и останалата част от семейството. Тогава много се притеснявах от такива срещи и си я представях страшно чудовище. Случайно бяхме заедно на опашката в банката и като чух фамилията на жената пред мен веднага разбрах, че няма кой друг да е. Вярно беше голяма злобарка! Laughing На вечерята само мълчах и не й дадох повод да се заяжда.

# 141

За Проститука, Милифон Димитров и Франц Принцов няма да споменавам Grinning
[/quote]
Шегуваш се ,нали? newsm12

# 142
Ако искате ще ви разкажа една смешна история за имената. Малко спам:  Blush
Ходех с едно момче с доста необичайна фамилия. Знаех, че сестра му си е дошла от чужбина и е голяма злобарка. Предстоеше ни вечерта среща с нея и останалата част от семейството. Тогава много се притеснявах от такива срещи и си я представях страшно чудовище. Случайно бяхме заедно на опашката в банката и като чух фамилията на жената пред мен веднага разбрах, че няма кой друг да е. Вярно беше голяма злобарка! Laughing На вечерята само мълчах и не й дадох повод да се заяжда.

Ето кофтито  от странната фамилия. Жената е имала нагласа да се заяжда, пък ти си била подготвена. Я да беше Иванова или Петрова.

# 143
  • София
какъв париотизъм, бе?
тук става дума да не направиш детето си смешно още с представянето на името си в очите на много хора. не казвайте сега "не ме интересува, че ще ми се смеят"...защото вие сте супер над нещата, ок...обаче децата не са. толкова ли отдавна е било, че сте забравили кога сте били деца и как са се подигравали на всички онези (колкото и пичове да са били) с идиотските имена...

аз съм Мария и харесвам името си... еврейско, библейско, европейско, гейско...кво ще да е. ама е хубаво.

# 144
какви са? Да не са будисти случайно?

Този въпрос не знам в каква връзка е зададен, дано ти знаеш поне.

Защита на българските имена, на звуково побългарените или директно на християнските - каква е всъщност идеята на тази тема? Mr. Green

# 145
на мен ми харесва Сара, но заради тая Сара Джесика Паркър всички го смятат за чужбинско. а то си е древно библейско име...

Peace  Сара е библейско и означава- господарка, майка на вярващите. Много красиво име.

# 146
каква е всъщност идеята на тази тема? Mr. Green

Спамо-чат на тема "Имена".  Laughing

# 147
  • пак там
какви са? Да не са будисти случайно?

Този въпрос не знам в каква връзка е зададен, дано ти знаеш поне.

А защо го изкара от контекста? Върни се на собствения си пост и ще разбереш. Освен ако всъщност наистина не знаеш дали католиците са християни...

# 148
Освен ако всъщност наистина не знаеш дали католиците са християни...

Тъй ли? Колко интересно... А ние кога сме били католици? Щото останах с впечатление, че се коментират някакви български именни традиции  Laughing

# 149
  • София
каква е всъщност идеята на тази тема? Mr. Green

като на всяка друга - словоблудство Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт