СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 49 216
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 540
  • София
ДО

Г-Н БОЙКО БОРИСОВ
КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

С копие ДО

ГЕН. ЕМИЛ ТАНЕВ
ДИРЕКТОР В ДИРЕКЦИЯ „СИГУРНОСТ И ОБЩЕСТВЕН РЕД”

УВЕДОМЛЕНИЕ

От
...
...
...

Уважаеми ген. Борисов, уважаеми ген. Танев,

На основание чл. 43 от Констутуцията на Република България, Закона за събранията, митингите и манифестациите и чл. 18 от Наредба N1 за обществения ред на територията на Столична община, Ви уведомяваме, че на 16.04.2009г от 10.30 ч. до 12.00 ч. Пред сградата на Софийска Община (ул.Московска 33)  ще се да проведе протест срещу непредприемането на адекватни и последователни действия и политика от страна на Столична община за осигуряване на достатъчен брой места в детските заведения на територията на Общината. Предполагаемият брой участници е 500бр

Гр.София
06.04.2009г                                                                           С уважение :

Предполагаемият брой участници е 500 души  Wink

# 541
Писах във формата за обратна връзка вече-първо това направих,ама може ли след като ни убеждават че всичко е о.к. с-мата да забива на такова място???? Отговор ще дочакам сигурно след седмица....Синя зона за живущите в района й,Боклуци навсякъде,задръстено щото ремонтират навсякъде(без да са помислили за осигуряването на байпасове), Проблеми със записването на дечицата ни в детската градина....-после 4км ни зове ,ама не за парти......

# 542
Да бе, меря...нищо не меря, след прединфарктия 4 февруари миналата година, просто мислех, че нещата все пак са поправими и ще има наистина повече старание.Ни съм програмист, че да оценявам работата им ни нищо.Аз съм  прост потребител, който се оказва, че няма достъп до система, чрез която трябва да кандидаства детето ми примерно.Жалко.Следях темите след срива миналата година с идеята да видя стрували ли са си нервите.Защото съм родител.
Знам  Hug
Просто искам да кажа, че тези толкова си могат.
Не са виновни Те!

# 543
А какво се има предвид под "столично образование"  newsm78 Само ДГ и училищата или и университетите (държавните) са включени  Laughing ....че тогава става страшно.
А какво се има предвид под "столично образование"  newsm78 Само ДГ и училищата или и университетите (държавните) са включени  Laughing ....че тогава става страшно.

Предполагам, че е само до средно образование, т.е. без университети. Поне това беше идеята.

Ама не се притеснявайте,то такива деца надали ще има в предвид това колко са мизерни заплатите в образованието.Надали има млади родители,които да работят там.А ако има то те се броят на пръсти. Laughing Laughing Laughing
Ами според мен ще има доста такива деца - защото влизат и бабите (К4), но не разбирам от къде на къде това ще е предимство, та те са на поповин работен ден, а аз на цял, от къде на къде ще са с предимство и по тази логика за стимулирането - има и много други професии, които трябва да се стимулират, но това ли е начина. МИ да им дадат повече пари. Така или иначе ние им плащаме заплатите с данъците си - ся пък и ще имат и предимство.....Това си е чиста дескриминация!

# 544
НОВИНИ Вести Б.Г.
.....
До края на тази година ще направим още 20 детски градини, каза кметът.
Запитан дали ще има много неприети деца в детските градини, той каза, че със сигурност ще останат неприети, но няма начин да се построят за няколко месеца детски градини за още 9 хил. деца. 

Добре де, нали са имали цяла година на разположение, а и защо да няма начин? Дори ако трябва да се построят от типа "американски сглобяеми къщи", дето ги правя за по 2-3 седмици.
Айде, като за градина да ги правят и 2-3 месеца, ако трябва. И ще са много по-евтини (200-300 хиляди на градина предполагам, като се има предвид, че една такава къща я предлагат за 20-30 хил.лева около 70-80 кв.м., за градина ще са 10 пъти по-голяма площ примерно), а не като тази градина дето почнаха с първата копка и ще струва цели 3 милиона и половина, а ще събира само 100 деца (та това са примерно  само Ясла 1  с 4 групи по 25 деца).  Не е ли малко скъпичко това?!

Има и друг вариант. В построените вече нови блокчета, вместо да дават целия първи етаж за офиси и магазинчета, да направят част от тях на градина, дори една малка група да приемат (поне за живеещите в блока, ако не повече). [Сега си спомнят, че навремето и в нашия блок на първия етаж от двете страни беше направена такава градина. Блокът е висок и е имало доста деца явно. А за разходки - в отсрещния парк. ] Ще им трябват пари само за едно хубаво детско обзавеждане на помещенията.

Ето ви два варианта, може да има и други. Стига да има желание, може да се направи много за децата, нали уж искат раждаемост, а какво им предлагат после? - Само проблеми още от "кърмаческа" възраст.

# 545
  • София
Някой може ли да се похвали че е получил е-мейл за потвърждение.Аз чакам от 9.00ч и нищо...

# 546
Аз вече имам потвърдителен мейл, ха сега да видите .....
хa-хa-хa....
Айде превари народа.....
 Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms hahaha hahaha hahaha hahaha

# 547
Има и друг вариант. В построените вече нови блокчета, вместо да дават целия първи етаж за офиси и магазинчета, да направят част от тях на градина, дори една малка група да приемат (поне за живеещите в блока, ако не повече). [Сега си спомнят, че навремето и в нашия блок на първия етаж от двете страни беше направена такава градина. Блокът е висок и е имало доста деца явно. А за разходки - в отсрещния парк. ] Ще им трябват пари само за едно хубаво детско обзавеждане на помещенията.
Блоковите градини са забранени вече. И тези които още съществуват подлежат на закриване и преместване в самостоятелни сгради.

# 548
Аз вече имам потвърдителен мейл, ха сега да видите .....
аз още чакам #Cussing out..вече взе да ми писва от това безумие ooooh!

# 549
Аз също не получавам е-мейл за потвърждение.Има ли хора които са получили.

# 550
  • София
Не мога да дойда в 15ч. С двете деца съм, едното вчера перфорира двете тъпанчета, другото е с възпалени уши сега се връщам от лекари. За съжаление поради тази причина съм много ограничена откъм възможности и не мога да мърдам наникъде.

Ще изчакам резултата от анкетата и ще оформя протестните реклами. Моля, нека всички те да бъдат еднакви и не си ги разпечатвайте и оформяйте. Или ако го направите, нека бъдат видяни и разпространени до всички .
Ще ги пускам за одобрение довечера, като се съберат още малко гласове. После ще ги кача някъде и всеки може да си ги разпечата.

# 551
И аз все още нямам е-мейл за потвърждение. Незнам колко ще трябва да чакаме  Thinking Whistling

# 552
 Гласувах за първия вариант. Мисля си обаче, няма ли да е по-добре ако се сложи и този текст отдолу "Нека го направим за нашите деца! Участвайте!", както е във варианти 5 и 6?

# 553

....
Ще изчакам резултата от анкетата и ще оформя протестните реклами. Моля, нека всички те да бъдат еднакви и не си ги разпечатвайте и оформяйте. Или ако го направите, нека бъдат видяни и разпространени до всички .
Ще ги пускам за одобрение довечера, като се съберат още малко гласове. После ще ги кача някъде и всеки може да си ги разпечата.

Чудесно!  Peace
Аз и  Шапчицата ще бъдем там. Ще кажем каквото трябва, пък да видим какво ще изрежат и какво ще покажат в репортажа. Нали знаете как режат и сглобяват думи и части от изречения... Crazy Щурчо и blanc ще внесат уведомлението за протеста в общината днес следобед, така че в репортажа мога да кажа, че сме го внесли. 
Нямам потвърдителен имейл, чакам от 10 и нещо сутринта. Да им ..... тъпата система! Добре че се обадиха от БиТиВи да отразят старта на класирането, даже журналистката се опита да влезе в системата докато говорехме и точно тогава тя беше блокирала.  Laughing
Чао от мен, ще пиша довечера като се приберем вкъщи. Във всеки случай гледайте новините на БиТиВи в 19ч.  Peace

# 554
Все повече се убеждавам, че трябваше да има критерий - поне единя родител да е раждан в София! Първо да се приемат децата на тези семейства и после всички останали по другите критерий! И без коментари сега за дискриминация, моля!
Аман от нервни пришълци!  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт