С Дюкан сваляме кила по много, ако спазваме го строго - 169

• 26 504
  • 507
  •   1
Отговори
# 345
Флучия ,това е копирана част от пост на съфорумка от темата за децата с диабет:
"...Полиолите са захарни алкохоли. Те притежават вкуса и вида на захар без да имат нейното енергийно съдържание, затова се използват като заместител на захарта в диетичните храни. Съществуват голям брой полиоли, но само 4 от тях се използват за заместители на захарта: малтитол – Е 965, манитол – Е 421, сорбитол – Е 420 и ксилитол. Освен ниското калорийно съдържание, другото ценно качество на полиолите е техният нисък гликемичен индекс. Те се абсорбират много бавно и непълно в стомошночревния тракт. Но трябва да се има предвид, че в по-големи количества имат слабителен ефект.
  Но въпреки добрите си качества полиолите са подсладители с много високо въглехидратно съдържание. От тях идва високото въглехидратно съдържание на дъвките и бонбоните без захар. Например - бонбони „ORBIT” нямат захар, но съдържат 98 % полиоли. Един бонбон тежи 2,5 гр - това означава, че в него има 2,45 гр въглехидрати, което се равнява на 0,2 ХЕ. При бонбони SOLANO един бонобон е 3 гр = 0,25 ХЕ. При дъвките съдържанието на полиоли е малко по-ниско, около 70 – 80 %. При шоколадите е около 45 – 50 %. Ако на етикета на един шоколад има изписано, че съдържа 4 гр. Въглехидрати и 47 % полиоли (малтитол – Е 965, манитол – Е 421, сорбитол – Е 420 и ксилитол), това означава, че общото съдържание на въглехидрати е 51 %. Единствено изкуствените подсладители не съдържат въглехидрати...."

Мен ако питаш - прецени колко ти е голяма нуждата и ако цената да задоволиш глада си за сладко е да изядеш нещо нережимно или да преядеш с режимности - хапни 1 -2 бонбона...

# 346
Боби, много ти благодаря за бързия и изчерпателен отговор! И понеже съм прасе - ами хапнах си бонбонки и не знам на психична основа или наистина, но ми стана тежко на корема Sad Ох, отивам да хвърля надалеч ключа от кочината и дано утре се събудя с нови сили, за да устоявам на захарните изкушения!
Стелксен, наистина съм като власите Simple Smile, но от утре никакви грешни мисли в главата и въглехидратни бонбонки в ръцете!
Лека нощ, милички!

# 347
Боби 1973 честит рожден ден!  bouquet
Сани поздрави за годишнината!  bouquet
Добре ,че писа Боби за водата, че току съм се удавила  CrazyПо 3 литра на ден направо ме достраша за бъбреците ми.
Не смея да се зарадвам ,но тази сутрин имах -800гр.Ще изчакам да видя утре какво ще е положението и тогава newsm44
Искам да питам :Препоръчва ли се режима при ревматоиден артрит?Имам приятелка ,която има такъв проблем и се чуди дали е подходящ режима за нея.
И аз се нареждам в стадото.

# 348
  • Разград
Moмичета,дайте някоя интересна рецепта с коприва  newsm78
Класиката - варена и ситно нарязана (пасирана) с много лук, кис. мляко и яйце (застройка) Laughing!

Или   много зелени дюкански гофрети,рецептата я има в темата за такива,само към сместа се добавя половин шепа бланширана коприва и така се пасира.

# 349
Боби1973, честит рожден ден!

Rally,  да ти е жива и здрава порасналата принцеска! А ти изглеждаш невероятно!

и за Сани!

Флучия, Кри, гуш от мен!

НА мен днес ми е кривичко, дано утре се изправи, та да попиша.

# 350
Лека нощ от мен!
Много благодаря за хубавите пожелания - цял ден си ги четох с кеф...дано и да съм ги заслужила (ма съм скромна Embarassed)!Бъдете здрави и до...утре newsm53!

# 351
ЧРД и от мен, Боби!
Здраве, щастие, вътрешен мир и спокойствие!
Бъди все така отзивчива и добра, защото светът има нужда от такива хора като теб!

Татитче кака, това специално за теб да видиш, че те уважавам!  

# 352
  • Благоевград
Поздрави и от мен на всички отслабващи момичета и момчета  Hug

Сани, направо ме зашеметиха твоите резултати! Страхотна си!!! Ох, как да мотивирам братовчедка ми... знам, че това всеки сам си го решава, ама при такива резултати...

Боби, честит рожден ден! Да е поредица от слънце и усмивки   bouquet

Емили, малко сме май благоевградските пишещи, а?

Абе, Петинка, ти беше питала по едно време за формичките за мъфини - не знам дали някой ти отговори  Embarassed - една дълбочка тава с 12 дупки е мойта. имаше някъде по рецептите снимка с подобна, ама къде - не намирам - изФинете!

Запецнала съм на 57 и ще имам зор, явно - а и отделно УФсЪта стръвница се е събудила в мен и изяждам всичко що става за Едене...

sanny3, ronito, Дандулина, ileto, smil4eto, Miles, Jenusha, waq, zorita-zoraide, ЦвеTи, Dari68, gerka81, *tan4eto*, tonnny_bg, mihi69, Abrakadabra, Петинка, Боби1973  - гушки за цялото балкоН  Hug

# 353

За да не чист спам ще кажа че бях адски режимна днес, протеини!

Браво аз утре дано успея, хич ме няма напоседък Sad

Ще видим и с овцата дали съм се справила след твойто добро обяснение. Hug

Кри, горе главата. Много силен дух и силна воля ти пожелавам. Ти винаги си ми била опора тук Hug Heart Eyes

Боби, ЧРД! Hug

Сани, видах снимки, поклон. Не знам друго какво да кажа. Hug

# 354
Охх,до 17 стр. стигнах и очите ми се затварят вече ама да се разпиша поне ,а утре ще ви дочитам.На работа нета ми е бавничък ,а вкъщи като се прибера и щерката ми окупирва компа да играе на СИМС-а и така по нощите ви чета ама много сте бързи . Heart Eyes И пак ви обичам де.
Първо да поздравя големите и малките рожденници.Малката рожденничка  е направо   love001.
Сани ,честита годинка.Невероятно изглеждаш и се радвам ,че и така се чувстваш!Браво!Страхотни резултати!

Сега да докладвам аз докъде съм стигнала. Joy
Въпреки МЦ и Пз дните (3) днес съм -300гр,даже по-малко отколкото преди ПЗ дните. newsm68 newsm44
Надявам се и утре на минусче ,а после може и да позадържа ,нямам нищо против. JoyНякъде прочетох ,че когато се задържа ,се свивала кожата.Е ,това е супер значи.
Снощи направих тричаво хлебче с кис.мляко си хапнахме  със свеки и опекох две пържолки на скарата,сварих и по 2 яйца и това беше за през деня.А вечерта херинга на скара със сосче и плодово мляко.
Утре каша,филета пилешки и пуешки и за вечерта ще мисля през деня. newsm78
Вече съм 73,100 ,ох дано утре съм вече 72 и нещо.Малко по малко ще успея ,заради себе си и заради вас.Днеска шефа ме черпи някакви бонбони ли бяха ,вафли ли и аз не разбрах ,защото не ги и погледнах. Joy той ми се чудеше ,пък си ги изяде сам.
Поздрави,целувки и гушки на всички ви.Мимееее,чакам снимка с новата прическа,не ми се ослушвай.Мастерче-  love001.Ив–Микова- txtloves Миши69 -как си?

Лека и отслабваща на всички ви ,мили ми сладурчета!  love001 txtloves  love001

# 355
# 356
Gachoni - що все дюкЯни са ви в акъла ... не знам. Стига вече прекръщавахте човека, бре!

Сори за голямата грешка  Blush Embarassed , ама ''Проверка правопис'' ме е подвела  Crazy Joy

# 357
Здравейте 55
i_xondri много се радвам, че пишеш тук  Hug
sanny3 ще си запиша твоя начин на редуване, за да съм подготвена като дойде момента. Много полезна ми се струва тази схема на редуване.
nelsun много хубав пост. И аз като теб в момент на.. отчаяние се обръщам към дрехите си- имам  много хубави панталони, които в началото на режима успявах да обуя до колената, а сега мога да си пъхна и дупето вътре. Нямам търпение да дойде момента, в който ще мога и да ги закопчея. Много хубав пост. Благодаря ти.   bouquet
Gulbenur аз като бях в София първо четях ценоразписа на стъклото на таксито и след това се качвах.
mmmStelxen_m  Hug
Bora82 да, бях питала и mimensita ми показа снимка, даже вече си купих формичка и вече си правя кекса в тези формички, супер удобно е. И моята форма е с 12 дупчици - идеално си разделям дозата трици за 3 дена.
Мисля да започна да си споделям менюто, имам нужда от контрол.
Едно какво съм яла днес:
Закуска 4 мъфинчета, 250 мл прясно мляко с кафе и подсладител.
Обяд: крилца със зелена салата (маруля, репички, краставици, лук).
Следобяд: 500 мл кока-кола лайт.
Вечеря: Снежанка, пилешко месо (бутче и бяло месо), зелена салата.
След вечерята: 1 кофичка кисело мляко със степче.
Лека нощ  1countingsheep

# 358
  • София :(
  Добро утро  Hug

Да се насладим на първото за деня кафе заедно  Simple Smile

При мен за сега не помагат нито новата глава, нито мц-то, застопорила съм се като побита на едно място и мърдане нЕма. Има и такива дни, какво да се прави  Crossing Arms. Добре поне, че кухото настроение от вчера го няма  Laughing
     Пожелавам ви красив, спорен и усмихнат ден  Hug

# 359
  • до Бургас
А сега моя ред:)))
Добро утро на всички!!!
Мими- Благодаря за кафенцето:))) Като ставаш толкова рано, как изкарваш до вечерта?
Днеска ми предстои ходене по магазини, ще се запасявам с режимни храни. Не съм се качвала на кантара от 5 дена така, че нямам представа колко тежа в момента, а съм все така подута, даже смятам да си взема еспумизан на не се пръсна:(((
Менюто ми днес П:
закуска: - каша от 200 мл. прясно мляко с 3 лъжици овесени трици
обед: пилешки шницели, от накълцано бяло месо и яйце.
вечеря: яйца по панагюрски:)

На всички лек и приятен ден:))

Общи условия

Активация на акаунт