Варна - протест във връзка с детските градини!

• 21 443
  • 493
  •   1
Отговори
# 210
  • ВАРНА
И аз бях там, макар и за малко. Утре обаче няма да мога да присъствам, на работа съм. Успех момичета и пишете после какво е станало.

# 211
  • Варна
http://www.vlastta.com/nivo1.php?id1=&id2=&id3=2304& … emi&sluchai=1

Ето малко резюме.
Lala e права за съжаление.
Jeje преди две години като организирахме протестите по-дълго време, да не мислиш че имаше много много хора. Повечето се спасяват поединично и ... толкова.
Да не говорим за някои журналисти и невероятното изопачаване на истината.

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 21:46 от dedi

# 212
И аз бях много разочарована,че бяхме толкова малко.Аз дойдох макар,че мен пряко не ме интересува.Не можах да вляза вътре,защото бях с количката,но важното е че бях навън.Утре със сигурност няма да мога да дойда.Успех утре.

Съгласна съм, макар че и аз бях с количката, но влязохме вътре Peace

# 213
  • Варна
А на мен не ми харесва,че нямаме единна позиция и общо взето всеки крещи и иска. Аз не съм съгласна с електронният прием на документи, не съм съгласна с изказванията на дамата с бялото палто ( познаваща всички съветници), не искам по часово да си давам детето и не искам да взема 100 лева и да се чудя отново къде да си дяна детето.
Истината е една места поне за 80% от децата и това е!
Утре пак да видим колко ще дойдат, сигурно по-малко...
а кмета с неговата параноя за постановки и монтажи няма смисъл да го коментирам, този човек не ена себе си вече...

# 214
Аз също съм майка на неприето в градина детенце и вероятно висяща пред градина догодина за 2рото. В момента съм в чужбина и за огромно мое съжаление не можах да бъда с вас днес, за това благодаря на всички ви   bouquet
Тъй като съм принудена да използвам услугите на частна градина, подкрепям идеята за ваучерите от 100 или 150лв. Също и всяка инициатива подпомагаща частното образование като цяло, което е изключително неразвито в нашия град.
След 10 април съм на линия, дотогава следя темата и още веднъж благодаря от сърце на всички вас!

# 215
  • Варна
И аз бях много разочарована,че бяхме толкова малко.Аз дойдох макар,че мен пряко не ме интересува.Не можах да вляза вътре,защото бях с количката,но важното е че бях навън.Утре със сигурност няма да мога да дойда.Успех утре.

Съгласна съм, макар че и аз бях с количката, но влязохме вътре Peace
Аз нямаше как да се навра с двете деца.Кое по напред да пазя в тълпата. Peace

# 216
Красе не си разбрала правилно ''дамата с бялото палто''
нейната идея а и моя и на още две майки с които дойдохме е;
докато чакаме да се строят градини с години децата растят, не се социализират ние сме безработни за да ги гледаме а има варианти алтернативни било то на половин или на цял ден по читалища, общински сгради да се направят групи такива в които да се предложи на децата ''заместител'' на градина
нашите деца са точно в такава група в читалище в което ние си носим  храна и се плаща само заплата на педагог, таксата е малко по -висока от детска градина  , но децата се чувстват прекрасно и не усещат липсата на нормална
чувстват се социални, развиват се , имат много приятели, преживяват емоциите на празниците , научават толкова нови неща.имат си учебен план , по- малко деца са в група, здрави са  -това е много по- добре от нищо
СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ

# 217
  • Варна
yasmina, аз съм съгласна с теб, но по този начин им се дава вратичка за нестроене на градини. Относно боновете ще стане като с квартирните за военни. Дават им се години наред пари за наем, а дефакто по-изгодно е да се строят жилища. И тук така, по-добре парите да отидат за строителство на градини отколкото за бонове Peace

# 218
Момичета , утре от колко часа и само за определени хора ли е? или можем и ние да дойдем. днес не успях , но ако утре е вазможно с радост. Hug

# 219
Всяка една от вас ще се справи още по-добре даже, защото мотивацията ни е една - децата! Изберете за утре говорител, за да не ви мотаят. Изберете го преди събранието.

Вътре, Гал, обаче и други говориха много добре! Hug

момичета Мишона беше страхотна
решихте ли нещо за утре

martinela идвай за всички е и събери който срещнеш по пътя да дойде

# 220
Мишона    bouquet
Не съм сигурна, че ще успея утре в 9 ч, но според мен да наблегнем на частните инвестиции - да стимулират и това.....

А определено си мисля за един протест на 1ви юни, тогава ще има много разгневени.....

# 221
  • Варна
Красе не си разбрала правилно ''дамата с бялото палто''
нейната идея а и моя и на още две майки с които дойдохме е;
докато чакаме да се строят градини с години децата растят, не се социализират ние сме безработни за да ги гледаме а има варианти алтернативни било то на половин или на цял ден по читалища, общински сгради да се направят групи такива в които да се предложи на децата ''заместител'' на градина
нашите деца са точно в такава група в читалище в което ние си носим  храна и се плаща само заплата на педагог, таксата е малко по -висока от детска градина  , но децата се чувстват прекрасно и не усещат липсата на нормална
чувстват се социални, развиват се , имат много приятели, преживяват емоциите на празниците , научават толкова нови неща.имат си учебен план , по- малко деца са в група, здрави са  -това е много по- добре от нищо
СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ
Точно това според мен е възможно най-бързият и реален начин да бъдем компенсирани за това, че децата ни няма да бъдат в общинска детска градина. Защото, нека все пак сме реалисти- колкото и да искаме градини за всички наши деца няма да бъдат построени в близките няколко години. Естествено ние ще настояваме за това, но в крайна сметка...

Днес бях пред общината и утре имам възможност да дойда, но задължително съм с малката, нямам на кого да я оставя. Дали това е добра идея, доколкото разбирам утре ще бъдете/м на сесията, нали? newsm78

# 222
  • Варна
Ами така е като се организират протести от днес за утре , аз и още няколко майки казахме че е прекалено рано 01.04 , но никой не ни чу.Сега пък сте разочаровани че нямало хора.От днес за утре не става  Peace

Хайде да не размахваме пръст безмислено. Когато и както да беше организиран протеста щеше да има хора на които не им  е удобно.
Съласна съм с лала и много ми с иска да се съберем повечко хора, макар че вече е доказано, че и една птичка, ако е упорита прави пролет. Вие на кого си мислите, че се дължи приема да е април вместо януари и да има две градини построени и няколко в ремонт или преустройство??? На протеста в Морската градина и момичетата \JuliaP и съмишленици\, които не спряха да притесняват общината и не мирясваха да им вадят душата. Не е от "добрата воля" на администрацията хич. Та, не откриваме топлата вода днес и тази година, просто продължаваме гражданският натиск върху управлението на града по една така наболяла тема.
Да, мен също ме подразни, че не сме голяма маса, но аз честно казано очаквах в най- лошия случей 100 души, в най- оптимистичния- 200- 250. Просто вече съм го виждала. И повярвайте юни месец на следващият протест ще са над 400 и без да го обевяваме. Сега повечето имат надежда- тогава ще са отчаяни. Отелязах и няколко организационни проблема, като факта, че за журналистите нямаше никакви предвидени и подготвени материали и като ме видяха с две разпечатани писма ме нападнаха и се поразсърдиха съвсем основателно, а нищо не струваше да разпечатам 20 броя. Че можеше да има сгъваема маса за подписката и прочие дреболии, които ще се изчистят за юни. Важното е да не се отказваме и да си търсим правата и в този смсъл се радвам на всички, които дойдоха пред общината. Аз за съжаление съм силно ангажирана с друга кауза и не мога да помагам на "предна линия"(медии, изказвания пред ОС и прочие), но бих помагала организационно, технически,присъствено и като връзка медийно всякак. Защото макар и моето дете вече от година да е в градина  мисля, че е безобразие това, което се случва.

# 223
Не ми се карай ако обичаш , никой не размахва пръст.
Просто отговорих защо е нямало много хора , и единствената причина беше че доста хора не са знаели за протеста ,това е .Ако бяхме го съгласували с администратор да се пусне призив и в другите подфоруми , си мисля че успехът щеше да е по-голям.
Но все пак браво на тези които отидоха  Peace

# 224
  • Варна, морето и сините вълни!
Мога да кажа само БРАВО! Вие постигнахте това което ние не успяхме! Вкарахте децата на заседание на ОС и им развалихте сладката приказка. Поздравления!
Та изчетох темата. Хареса ми идеята на Лала за немирен протест, но няма да има достатъчно хора, независимо колко време се оргаизра протест месец или 2 дни Peace
Места за децата  ДГ няма и няма да има скоро, защото всяка година говорят едно и също.Винаги има политическа нотка, провокатори и т.н добре че няма изори за местна власт таз година иначе щяхте и друго да отнесете.

Много ми хареса идеята че Общинските съветници са тези които трябва да предложат нещо, а ние да го приемем или отхвърлим. Защото ние сме данъкоплатците.Ние искаме да ползваме услугата! До момента винаги ние предлагаме нещо, и винаги ни вадят някой коз от някой ръкав - това не може да стане защото......нарушаваме т.....параграф ...
Аз от няколко години и задавам едни и същи въпроси и до момента отговор няма.
Детски дом Гаврош - това е бивша ДГ. В момента се ползва за циганчета които уж спасяват от лошите им родители и нещата се финансират от фондация. Добре, но нека тази фондация си построи сграда и тази да я даде на нашите деца, или да си ползва тази сграда, а да построи нова за ДГ.
2.Малкия Принц - частна инициатива, единствена във Варна (защо не знам)ползва сграда на едновремешна Общинска ДГ. Иска да развива бизнес, ОК! Похвално, но защо в общински имот? Защо не си построят тяхна сграда а това отново не е за нашите деца?

Прекрасно е да искаме нови ДГ и места за децата ни !
Идеите на Червената Шапчица са превъзходни. Няма да е лошо и те да се ползват!

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт