Варна - протест във връзка с детските градини!

• 21 434
  • 493
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Ще отрече ли някой че последните 20 години това са първите детски заведения ремонтирани и изградени на ново.
Последна вметка, че не нацелвам буквите от яд. Предполагам си наясно, че до 96-та-97-ма година раждаемостта беше в ужасно състояние и учителите ходеха по домовете на хората ( и аз сред тях), за да събират деца за групите си.  За какво изграждане на градини може да се говори тогава??

# 241
Ето и част от резултата от протеста.http://www.dnesplus.bg/Society.aspx?f=99&d=274247 newsm78

# 242
мами кажете  днес  стана ли нещо накрая  че го изпуснахме
ние с моята приятелка бяхме с единствените доведени деца( + бебето в количката)
днес пак се опитаха да минат с номера;
''направете списък с имената на децата и с градини в които са кандидатствали и ще се заемем лично''
малеее каква наглост ooooh!
и тези глупусти по големите групи от детските градини да се изместват в училища, за да се освободи място за малките - забравете да стане
и като има стандарти за квадратура - нима като площ за една детска група в новата градина на гладстоун ''дъга'' отговаря на старите градини ли ?- не много е по тясно
защо тогава да не може да се пристрои още едно , дори за две крила има място
широкия център е много натварен район и догодина вече по 2месеца предварително ще се редят по опашките ,миналата беше  по 3,4 дни , тази 10-15 ,а догодина още повече
моя позната с дете набор 2004 вече години е по митинги и казва  ,че същото им говорят всяка година .
продължавам да подържам идеята си за филияли  и алтернативни заместители , за мен тя е най - бърза и най -евтина

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 15:18 от yasmina

# 243
  • Варна
Съжалявам много, че не дойдох днес. Възникна ми личен проблем и ми беше невъзможно да изляза преди 9,30 от вкъщи. При следваща инициатива съм на линия.

# 244
мами кажете  днес  стана ли нещо накрая  че го изпуснахме
ние с моята приятелка бяхме с единствените доведени деца( + бебето в количката)

Това е от пресата и ние днес не можахме да отидем:

Сесията на Варненския общински съвет днес е недостъпна за родителите. Заради проваленото заседание вчера, днес униформени служители не допускат протестиращите в залата.

По предложение на майките и бащите ще бъде създаден Обществен съвет по образование, с тяхно участие и с представители от образователната дирекция. До 2 седмици съветът ще се събере, за да обсъди проблемите, обеща Гуцанов. Той се ангажира след около седмица да даде официален отговор на исканията на родителите, които те ще внесат в деловодството на Общината.

# 245
  • гр.Варна
Аз бях там-точно в 9. Помислих,че сте влезли,докато обиколя 3 пъти ,за да намеря къде да паркирам... Влязох вътре ,но имаше дръпнато въже и полицаи... Един важен господин зад въжето ме фиксира от множеството и ме попита за какво чакам...Казах му,за протеста във връзка с детските градини, той се намръщи и ми каза че няма да ме пуснат... Фиксирах 2-3 чакащи жени,но очаквах поне групичка от 10-20 мами newsm78 .

# 246
Мамета, да не вземете да пуснете гарда сега! Не го допускайте!!!!
Отлагат, отлагат, но да знаете, че няма къде да мърдат. Имайте готовност за 01.06.2009 година, организирайте се по градини, направете си собствено проучване за това как са финансирани и употребени средствата за градините, пред които се редите. Разпространявайте информация възможно към повече хора.

Нека да поискаме подкрепа от обществото. Нека всички съпричасти граждани да се включат в протестите, нека им покажем, че те СА наши служители, независимо как са били избрани за общински съветници!!!!

Аз в понеделник продължавам натиска по всички възможни начини. Щом ще има "обществен съвет", нека той бъде свикан още другата седмица!
Нека ги накараме до края на другата седмица да започнат ремонтите и разширенията, които обещаха вчера и днес. В крайна сметка "Делфинче" е доказателство, че МОЖЕ за четири-пет месеца да се построят исканите градини и нови корпуси!!!!

Не се обезверявайте! Всички имаме една цел: нашите деца да растат спокойни и обгрижвани, щастливи и уверени!!!! Hug

# 247
Аз бях там-точно в 9. Помислих,че сте влезли,докато обиколя 3 пъти ,за да намеря къде да паркирам... Влязох вътре ,но имаше дръпнато въже и полицаи... Един важен господин зад въжето ме фиксира от множеството и ме попита за какво чакам...Казах му,за протеста във връзка с детските градини, той се намръщи и ми каза че няма да ме пуснат... Фиксирах 2-3 чакащи жени,но очаквах поне групичка от 10-20 мами newsm78 .

Никого не пуснаха на ОС, което беше голяма грешка и няма да остане незабелязано.

Гуцанов ни заведе в кабинета си на 3-ия етаж, заедно с Неделчо Михайлов.
После дойде и Р. Тасков - директор дирекция образование, като представител на общинска администрация, зам.кмета Базитов (шефа му) е извън града по време на протеста и следващите няколко дни.

А мамите и татковците бяха даже повече от 20.

# 248
Какво се разбрахте.Кога ще е следващото събиране.

# 249
Вчера бях, но днес по обясними причини не можах да дойда.Какво стана с нашите искания за прозрачност на приема и ако тези обещания за три нови детски градини не бъдат спазени от кого да искаме отговорност. А какво стана с децата, които няма да бъдат приети и градини все още няма.

Какво се разбрахте.Кога ще е следващото събиране.

Гуцанов обеща да има информация за всяко дете със или без предимство е прието, без да се споменава какво е предимството.

Обеща и три нови детски градини, като резултат от срещата им след протеста.

В понеделник ще има пресконференция, на която Гуцанов ще обяви създаването на обществен съвет по образование.
Функцията на обществения съвет е гражданите да помогнат на общински съвет и общинска администрация да си свършат работата. Може да участва всеки родител, който има желание да работи по проблема. Ще се обсъдят и необходимите промени в правилата за прием в детските заведения.

http://www.dnesplus.bg/Society.aspx?d=274345

# 250
  • варненка от София
Хех, това ме впечатли в края на статията:

Цитат
Родителите обаче не бяха допуснати до заседанието на Общинския съвет. Полицаи охраняваха както входа на зала “Пленарна”, така и фоайето пред кабинета на председателя на ОбС.
Досега на сесии са допускани всякакви протестиращи. Преди време дори общественикът Росен Марков успя дори да се съблече по бельо по време на сесия, преди да го отведе полицията.

Явно вчера сме ги изкарали извън кожите и сме оказали съответния натиск. Ха дано се замислят сериозно над проблема и да действат и на практика, а не само на обещания да разчитат. Вчера децата много добро допълнение на протеста ни, тичащи между столовете и по сцената  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Макар, че не ме касае, радвам се, че и за район Приморски има някакво обещание и дано се осъществи, че е много сложно там. Стискам палци на всички ни.  Praynig

# 251
Здравейте, а в крайна сметка не ми стана ясно, промяната в тези правила за прием от коя година ще бъдат........т.е. дали ще касаят и тазгодишния прием или се вписват само за в бъдеще? И друго си мисля аз, дали не би следвало да има определена квота за деца с предимство за всяка група? Защото те така могат да изкарат и че всички деца в групата са с предимство newsm78 newsm78

# 252
Здравейте, а в крайна сметка не ми стана ясно, промяната в тези правила за прием от коя година ще бъдат........т.е. дали ще касаят и тазгодишния прием или се вписват само за в бъдеще? И друго си мисля аз, дали не би следвало да има определена квота за деца с предимство за всяка група? Защото те така могат да изкарат и че всички деца в групата са с предимство newsm78 newsm78
Да коментира се и този въпрос, че трябва да има определен процент от групата за деца с предимство, защото на доста места се оказва , че повечето деца са приети с предимство независимо какво е било то.

# 253
zash Благодаря   bouquet

# 254
Дано наистина да има резултат Praynig
Аз днес съм в реанимация...
Вчера 2-ма от съветниците на излизане ни казаха по отношение на предимствата, че кмета сам си ги измислял newsm78 Дали е така - не знам, а може и просто да избягват въпросите, защото не могат да вземат отношение. Ставаше въпрос за предимството "Неизвестен баща", с което масово се ползват "сестрите" от малцинствата, въпреки, че неизвестните татковци също дежуряха, а  "неизвестните" свекърви им носеха нещичко за хапване...Мен лично това ме подразни, защото за пореден път видях, че предимство е да лъжеш, за да получаваш някаква облага. И такива като мен и съпруга ми са малцинство явно - които живеят на един адрес със законните си деца.... Tired

Общи условия

Активация на акаунт