Да живеем в хармония със себе си - 4

• 72 060
  • 1 151
  •   1
Отговори
# 405
  • Linz
На мен и сол ми хрумва- друго не толкова здравословно нещо. И повече течности. Еовин, направо ти завиждам. Аз мога, и то не само в ПМС, да изям 2 шоколада.

Това с пирамидите ще го пробвам и аз. Ще го кажа и на мъжа ми.

# 406
Еовин, сладко не ти се яде, а сладки плодове? Другото, което може да те светне, са кълновете от пшеница / тревичката /. И по- точно сокът от тях действа като енергийна напитка. Това го знам от Ескориал. Ако се включи и греша, нека ме поправи. Simple Smile 
Аз съм с ниско кръвно и когато съм консумирала кола, кафе, шоколад, черен или зелен чай, винаги ме е " раздрусвало ". Кръвното ми се регулира т.е. става 120/80, но явно за мен е високо и не се чувствам добре. Та мисълта ми беше, че може да пробваш със зелен чай, по- добре е от черния.

За трика с пирамидите...Ясен напоследък е много нервен. Вече 3 пъти успявам да го успокоя и приспя като ги визуализирам за него. Simple Smile

# 407
  • Пловдив
Еовин, и аз съм с ниско кръвно в ПМС пада още повече...
Спасяват ме: шоколад, айран с повечко сол, повече вода, кафе... Кола и аз не обичам и не пия.

# 408
Еовон,аз съм на тема мантри-молитви.В книгите на Нина Ничева непрекъснато откривам за всякакви ситуации,понякога само като отворя някоя от нейните книги и попадам на подходящата.За някои от тях там са описани и визуализации,които ми е трудно да препиша с два реда.Ако искаш ще потърся нещо и ще препиша Simple Smile

# 409
Ето с какво можете да си вдигнете кръвното
айрян с малко сол,хладка вода,газирано/не е задължително да е кола,всичко газирано става,но не е здравословно/,компот от кайсии - изпива се сокът,по желание може и плодът да се изяде/става и с други плодове,но от кайсии е най-добре/,чаша червено вино,нес кафе/може и с мляко/.
Имам проблеми е кръвното от две години /след една операция/ и вече съм почти лекар на тази тема - лошото при мен че варира.Пия хапчета за високо кръвно,но има моменти когато рязко пада и се налага да прилагам горните методи.
Ако имате въпроси,питайте,с радост ще помогна Peace

# 410
Благодаря  Hug
Плодове и компот имам, с това ще се справям засега  Hug
Другия път ще взема да пробвам кълновете Thinking

# 411
Въобще течности (поне 2 чаши) ти трябват, но да не е вода - вода с малко мед (глюкоза), с малко сол, изстискан плодов сок, лимон със сол, можеш джинджифилова лимонада - да изцедиш лимон (портокал) със малко мед и вода + настърган джинджифил, айран със сол - по учебниците, червено вино, топло какао с вода + канела (ванилия),... Важното е течността с добавка да не изтече през бъбреците, а да ги натовари леко и кръвното се вдига.
Препоръчаха ми Вивотон С при такива проблеми:
http://www.framar.bg/%D0%B2%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BD- … -pid30001138.html

# 412
Много ви благодаря за темата Hug

Ако предполагах, че има начини за набавяне на "веществата в месото" чрез растителни храни, щях да си облекча храненето много отдавна, защото месо никога не съм харесвала, а ядях само "защото трябва".

Молбата ми е да препоръчате някоя начална книжка (от бг пазара) за новонавлизащите в материята за "безмесно хранене".  Вчера прелистих няколко в книжарницата, но бяха много "сухи" и безинтересни. Ако можете да ме ориентирате за четиво относно правилното комбиниране, обработване на храните за максимално усвояване на витамините, минералите и т.н, което ви е било полезно.

Пълнa eнциклoпeдия нa нeтрaдициoннoтo хрaнeнe (примерно)  позната ли ви е или авторът и? 

# 413
Аз пък търся препоръчани книги за суровоядство, защото ми е много трудно да се отърся от стереотипа си на хранене, който е нещо противоположно...Имам нужда от всякаква информация по темата. Ако може за съдействие Peace

# 414
smurfette, в по- голямата част от дискусията, сме си говорили именно за суровоядството. Има ценни съвети и полезна информация.  На първа страница има много линкове, от които такива за книги. Ако имаш време, прегледай тях и предишните теми.

Кажи, ако ти се споделя, от какво най- трудно си мислиш, че можеш да се откажеш? Как се храниш сега, какво искаш да промениш?

# 415
Получих днес една от книгите, които исках преди време (за отглеждане на суровоядно дете) Grinning Струваше си доставката от 8 лири - пристигна за 2-3 дни, вместо очакваните 10-12. Много е хубава, страхотно подредена и илюстрирана, съдържанието ми е препоръчано Simple Smile Ще си я чета с удоволствие по-късно  Grinning

Сега се сетих нещо: преди време имаше обяснения за годжи беритата, а наскоро видях някъде, че това всъщност са плодове лиций (в БГ ги има в китайските магазини за храни) - много се препоръчват именно заради хранителните има свойства

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 22:21 от Meg!

# 416
Сега се сетих нещо: преди време имаше обяснения за годжи беритата, а наскоро видях някъде, че това всъщност са плодове лиций (в БГ ги има в китайските магазини за храни) - много се препоръчват именно заради хранителните има свойства

Мег, ако имаш предвид това - препоръчвам ги горещо на всички. Или поне да ги опитат.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Litchi_chinensis_Luc_Viatour.jpg
Имат лек, воден, ненатрапчив вид, сравним с някои сортове грозде. Аз лично ги обожавам.

# 417
Не, Мег говори за Lycium barbarum. Води се супер храна. Simple Smile
Присъства в много от рецептите за суровоядство.

http://en.wikipedia.org/wiki/Wolfberry

http://www.timpanogosnursery.com/

http://www.go-goji-go.com/lycium-barbarum.html

# 418
Vesito_T ,

Тук в темата  наистина има много хубави  препоръчани книги- изнесени са на първа страница на темата.
Тази, за която си попитала не ми е позната, но изглежда интересна.
От всяка книга има какво да се научи.
Така  че - дерзай! Grinning

Ако се чувстваш някак още неуверена, просто започни с традиционните български безмесни ястия- българската кухня има толкова много вкусни вегетариански гозби!

За книгите- чела съм най- различни, на различни езици........
И не само книги, а и различни четива по темата.
Преди повече от 13 години се бях захласнала по една книга, която все още се продава на българския пазар- "Силa зa живoт: Първa чaст" от
Хaрви и Meрилин Дaйъмънд
Стори ми се четивна и с вкусни рецепти. Тогава научих някои полезни неща оттам. Бях си купила и втората част. ......

smurfette ,

Като ти чета постинга, имам чувството, че ти по- скоро имаш нужда от насоки как да направиш реална промяна за себе си. Сякаш ти се иска да намериш най- вярната за теб формула, за да се оттърсиш  от стереотипа си на хранене.
Сигурна съм, че ако си силно мотивирана, тук ще намериш твоя начин.
Съвети, линкове, книги, опит и обмен на информация за суровоядствто тук има в изобилие! Grinning Peace

Мег, ако имаш предвид това - препоръчвам ги горещо на всички. Или поне да ги опитат.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Litchi_chinensis_Luc_Viatour.jpg
Имат лек, воден, ненатрапчив вид, сравним с някои сортове грозде. Аз лично ги обожавам.

Според моя опит двата плода - Litchi /Личи/ и goji berries/годжи беритата,  се различават много.

И аз обожавам Личи. Точно както ги е описала Кюбит!

А goji berries- няколко пъти вече ги хапвах, след като escorial  ги беше споменала в една рецепта. Но не ми допадат така, както Личи.
Може би защото goji berries съм ги пробвала само в изсушен вид.....и накиснати във вода..........Но семките им са малко натрапващи се. А и вкусът не е така завладяващ..........

# 419
Вери, Реалист, мерси!   bouquet
Сега се сещам, че тук съм виждала на много места (не само в китайски магазини) такива сушени goji berries. Но наред с други странни за мен неща, все ги подминавах.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт