DE е тема 119?

• 13 095
  • 299
  •   1
Отговори
# 180
Че какво му е кофти на незалепващото покритие?Аз съм много доволна от тези съдове.

IMJ, в последно време се спукаха да говорят за вредата от тефлона и изобщо за незалепващите покрития, съдържащи PTFE (политетрафлуоретилен=тефлон) и PFOA (перфлуорооктанова киселина) или най-общо полифлуорирани химикали. Тук във форума също има много теми, в които се коментират безопасните съдове за готвене. Пусни просто една търсачка и виж за какво става въпрос.
Ето например нещо съвсем кратко от Горичка http://gorichka.bg/index.php?p=10&l=1&id=451

# 181
Само в Мюнхен не изгря това слънце  Twisted Evil  От понеделник го чакам и пак само облаци на небето  Confused
Продължавам да се възхищявам на снимките Ви  Hug

убавици. браус.
абе с нашата среща какво става. нъл в неделя. в колко часът, а.

Ми аъ викам кам 18 часа някъде в Тихуана? Че по-рано ще е нещо много светло, пък ако сме по-късно, няма да има време да се напием  Party

# 182
Много хубави снимки, пу да не ви е уроки Grinning

Шехи, 1ви май е почивен ден по принцип, остава значи само ти да се освободиш Wink (Като дете много разсъждавах над въпроса "защо се почива след като е ден на труда" hahaha)

Алугусът също може да е с тефлоново покритие Peace Алугус сам по себе си не гарантира, че няма и тефлон. Разликата между алугус и другите (как им се викаше на тях?) е начинът на изработване на самия съд- при първите във формата се изсипва металната смес в течно състояние, а при другите пресоват тенекията във форма на тиган. Покритието си е отделно, тефлон може да се сложи и на едните и на другите....

# 183
За новата среща през май писах в отчетния форум.  Peace

Първи май е почивен ден. Party За това и предложих. Stop

# 184
  • Primum non nocere !
Бибе, благодаря ти за лекцията, тъкмо се чудех какво е алугус.
Не хвърлям, и не се връщам назад, купувайки чугунени съдове.
По тая логика трябва да купувам кола само в стъкло, стек само от месарница/ без найлонова опаковка / и т.н.
Еко, еко, но чак толкова.... Всичко е генетика.
Веси, ако се навиете ще гледам да съм свободна.

Отивам днес с детето в Икея да позяпам.

# 185
шехи и аз не хвърлям , защото толкова рядко ги ползвам ... просто като купуваш нови имай си 1 на ум .докато избираш  Wink

# 186
Магдаленхен си е бузанка само от пюрета и кърма. Wink
Аз също снимах, но моите снимки хич не са станали, така че няма да ги качвам.

И аз си мисля, че е хубаво да се видим по коктейлно време, без децата, за да можем да си поприказваме. Аз така почти с никой не можах да говоря, все около Маги се въртях. Иначе, ако е през почивните дни, аз ще дойда с мъжа ми и с 2те деца.

Веси, 1 май е в петък, дори и да намеря начин да се освободя, как си го представаш и с татковците?
1 май е почивен ден, независимо кога е. Лошото е, че в Берлин тогава има винаги засилено полицейско присъствие, заради "манифестациите". А хората в Кройцберг /един от централните квартали на Берлин/ предвидливо си паркират колите някъде другаде, за да си ги опазят, защото иначе има случаи на потрошени коли, стъкла и други такива...
Сърфи, хайде, първи април е, с какво изненада половинката?
Хе-хе, внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора!

# 187
  • Germany
Мацки, много сте хубавки, ама много  Crazy

Симон иска да яде сам и ви казвам става едно "ядене"  ooooh! ooooh! къде изял къде не изял  Whistling аз съм малко максималист на храната и това за мен сега е все едно нищо не яде  Confused

Аз тиган ползвам само за палачинки и да ви кажа ако не е тефлонов има опасност да не ми се получат ама никак  Wink иначе съм съгласна, че е вредно, но няма как - за палачинките се жертваме  Peace

# 188
И аз не хвърлям, даже си купих наскоро нов-тефлонов, все от нещо трябва да се мре все пак, не може да живеем с орлите Mr. Green

# 189
  • UK
Ядат ми се палачинки. Ама както едно време, татко ставаше рано и правеше, а ние се събуждахме от миризмата на палачинки и правеше купища, ама ви казвам, купища, не по пет на човек, поне по 20. С мед. Майчице.

Споделям очарование, което обикновено пропускам, понеже по това време спя. Отворила съм вратата на терасата, и понеже парка ми на една ръка растояние, оттам се чуват всякакви птички, чувам как тече реката, която е между мен и парка (някаква рекичка е, така като я погледнеш, иначе се води... Перловска или Карловска, така и не ги запомних коя коя е), дърветата шумолят на вятъра, абе, страхотно е.

# 190
http://www.wmf.de/pfanne-beschichtet/ceralux-ceradur_2534.html?s … 87A-DBDA0EEB4C4B} това ми е новия тиган с покритие, дори не съм го пробвала оЩе  Embarassed
и тоzи http://www.wmf.de/profi_609/pfanne-28-cm-profi_12263.html?sid={8 … 87A-DBDA0EEB4C4B}  zа високи температури  Wink  Тъкмо преди 3 седмици ги вzехме.

# 191
Добрееее,нека срещата да е на трети май-неделя.
Само пишете,кое предложение ви допада повече.В отчетната ни тема са предложенията за семейната среща през май.

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 11:25 от *Веси*

# 192
  • Germany
И аз не хвърлям, даже си купих наскоро нов-тефлонов, все от нещо трябва да се мре все пак, не може да живеем с орлите Mr. Green
hahaha hahaha hahaha

това ми хареса. Имаме едни приятели, които имам чувството вече имат изкривяване - ако нещо не е с тест зер гур не се купува  Thinking и аз признавам си се повлиявам като видя теста, но те са за всичко!!! не е нормална тази работа. И в тоя смисъл, мъжа ми все ми се подиграва, че като видя хубав тест и купувам наред, и един ден гледам в нас едни солети със зер гут, и се зачудих кой ги е купил - и той ми вика: ти нали само с тест зер гут ядеш и аз такива вземах  hahaha hahaha  та му казах да не се изсилва за солети чак  Wink

# 193
Ааа, моят тиган даже е тестзийгер Joy

# 194
покрай тази среща взех вече и да пиша във форума, хи-хи  Laughing.
среща през май става, все едно кога. ще се организирам всякак- с или без дете.
за тигани не мога да се изкажа особено подготвена (понеже съм една готвачка...), но ние имаме един от ИКЕА и съм много доволна- нищо не залепва по него, колкото и дълго да се отплесна  Wink.
днес ми е едно заспало, язък за слънцето навън. ама да не мрънкам много, хайде!

Общи условия

Активация на акаунт