Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 241 192
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 1 020
Здравейте! Къде се изгубихте всички? newsm68
Някой от Варна ползвал ли е този възстановителен център?
http://komitovclub.com/bg/index.html
И може ли да сподели нещо?

# 1 021
Здравейте! Къде се изгубихте всички? newsm68
Някой от Варна ползвал ли е този възстановителен център?
http://komitovclub.com/bg/index.html
И може ли да сподели нещо?

Този Комитов работел в чужбина и от време на време на този адрес. Практикувал мкитайска мануална терапия. До момента имам сведения за пациенти с искълчвания и дископатии, които са доволни. Изпратих линка ако някой иска да опита. До момента аз няма за какво да ходя.

# 1 022
Здравейте всички.И аз ви чета от време на време,но просто няма кога да пиша-с това малко дете и това топло времеи тази работа цял ден........За сега съм добре,нямам криза,понаболява ме от време на време,но това си е закон едва ли не.Дано поне лятото не се стига до кризи,че лошо.Желая ви приятна и безпроблемна седмица.

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 07:49 от IMJ

# 1 023
Днес ходих много, много пеша и се уморих много и сега лееекинко ме наболва кръста. Confused

# 1 024
Здравейте! Оперирана съм преди 2 месеца. Проблемите ми са сутрин преди ставане..схваната съм. След като се разтъпча всичко изчезва - нормално ли е..Ходя на физиотерапия, но не мисля че има ефект.

# 1 025
Здравейте и от мен! Има ли някой в този форум, който се е оперирал и може да каже, че вече се чувства по-добре и дори след известно време. Да са отшумели болки, оплаквания и да си е възвърнал по-пълноценен начин на живот? Просто от любопитство питам. Аз съм 5-ти месец след операция на L5-L1, и имах за малко време подобрение, но се върнах от санаториум и имах много болезнена криза, все още не мога да се оправя. Досега никога не съм носила лумбостатен колан, но сега без него не мога. Мислех, че вече е време да позабравям за операцията, но май се връщам отначало.

# 1 026

Здравейте, колеги. Ей, в последно време толкова рядко пишем, че всеки започва със "здравейте". Но все пак е лято и всеки щъка насам-натам. Надявам се и болките на повечето от нас са отшумели и просто няма какво ново да се каже. При мен, да се похваля, е горе-долу така (пу-пу).Има си ги постоянните тъпи болки и опъвания, но кризата от известно време е забравила за мен и аз съм щастлив  Laughing . До следващия път, но тогава ще му мислим.

jocco, ако имаш време, прегледай темата назад, има много примери и за подобрение, и за почти пълно излекуване. Разкажи повече за операцията- къде е правена и от кой, къде си била на санаториум и т.н. Кризата след санаториума е възможно да е реакция от водата, дано да е това.

elisavet, моля, дай и ти повече подробности.

Радвам се за ОК, IMJ, Maрчони и всички, които се чувстват по-добре. Пожелавам го на всички . newsm10

# 1 027
  • Бургас
Аз, се оперирах на 29 август 2008 г. Мога да кажа че се чувствам добре с малки забележки. Живея нормален живот, ходя на работа. Обаче се пазя и правя стриктно упражнения всеки ден. Направих и три цикъла до сега физиотерапия. От две седмици започнах да правя и упражнения от Пилатес и засега съм доволна. Не мога да кажа че някога ще забравя за операцията, защото имам на моменти лек дискомфорт и слаби болки в кръста като се понатоваря повече, като се има в предвид колко зле бях и как завиждах на всеки нормално ходещ човек, сегашното положение ме устройва.  Grinning.

# 1 028
Аз съм изчела всичко дотук във форума, а всъщност съм писала под друго име - Magda-lena, но щерката ме е "прекръстила". Вече съм се представяла, но ето пак: операция на 02.02.2009 г. в Токуда, при д-р Кондов и Пелинков. Десет години какво ли не правех за да задържам положението, но отново се появиха пареза на левия крак, имах изпускания, а се появиха и после се доказаха 3 бр. дх на шийни прешлени. Докторите решиха първо да "изчистят" най-старата и наистина веднага след операцията бях по-добре. Тези дх на шията са за смяна на два от дисковете, но мога да се опитам да задържа положението. В момента много ме притеснява тази ограничаваща движенията ми болка в лумбалната област. Бях през м. май в балнеохотел "Стряма" за 10 дни по НОИ. Много добри условия и процедури. Направих тангентор, диадинамик, УЗД с втриване на Волтарен на кръста и шията, частичен масаж на кръста, кална апликация на ляво ходило, мин. вана, Банче (общо около 50 бр.).
В същия ден в който се прибрах обаче, страшни болки ме сковаха, направо ме парализираха. Личната лекарка дойде вкъщи и след инжекции Дипрофос и Волтарен успях да стана да ходя. Пих 10 дни Мидокалм, Милгама и Волтарен, но сега пак имам сковаващи болки под кръста!!! Чакам за одобрение за ЯМР. Силно се надявам да е по-силна реакция от санаториума.

# 1 029
Елисавет,това е най-малкият проблем.Щом като се раздвижиш си добре?При мен никога е нямало сутрешна скованост.И преди и след операцията.Тъкмо обратното.Но е нормално и в двата случая.Нали сме болни?
Сутрин се раздвижвай бавно,но гимнастиката прави поне два часа след като си станала от сън.

# 1 030
  • На точното място
Здравейте, момичета!
Преди 2 год. получех една жестока криза, преди 1год. пак. Траяха ок.10-12 дни. Имам познат доктор, който ми изписа лекарства и се оправих. И двете кризи бяха провокирани от пренатоварване. Сега обаче забелязвам,че като седя дълго време на твърд стол после имам болки. Никога не съм си правила изследвания.

# 1 031
  • София
Здравейте, момичета!
Преди 2 год. получех една жестока криза, преди 1год. пак. Траяха ок.10-12 дни. Имам познат доктор, който ми изписа лекарства и се оправих. И двете кризи бяха провокирани от пренатоварване. Сега обаче забелязвам,че като седя дълго време на твърд стол после имам болки. Никога не съм си правила изследвания.

Привет, de_destoHug
Мисля, че е добре да си направиш адекватни изследвания.
Според твоя познат лекар каква е диагнозата ти?

# 1 032
  • На точното място
Диагнозата беше "Кръстна дискова херния". Поставимия само по описаните от мен болки и причината за тях. Не ми е правил никакви изследвания. Сега обаче като ви чета, взех да се замислям , че нащата могат да станат доста сериозни. Не знам какви изследвания трябват, а този доктор вече не практикува. Замислям се , че като си взема отпуска трябва да намина през личната лекарка да говоря с нея.
Но ако може някой да ми каже какви са стандартните първоначални изследвания - просто за да съм информирана   bouquet

# 1 033
  • София
Поискай от личната лекарка направление за невролог, а от него поискай най-малкото да те прати на скенер.  Hug

# 1 034
Ако нямаш проблеми ,не се вкарвай във филми,да тръгваш по доктори.При всяка криза може да  има промяна на дх.Така,че е излишно да ходиш да гледаш какво ти е.Изгради си своя си стратегия за справяне с проблема и докато не си много зле не го мисли.Подържай се с гимнастики и физ.терапия.Има хора,след подобни проблеми по 20г нямат оплаквания.
Преди няколко дни ми се беше лепнал един познат прав и здрав като кон.Разправя ми как решил да ходи да се оперира.Няма парези ,болки в краката от време на време го болял кръста.Схващал се когато бил на 30г,  пък сега е на 60гДх от 40г и дали да не отидел да я маха?

Общи условия

Активация на акаунт