НОЕМВРИ 2008-1

• 10 169
  • 296
  •   1
Отговори
# 240
Привет момичета!  Hug

Честита месечинка на порасналото бебче на Радослава! Много да слушка и папка!

Честито и на днешните месечинки!  newsm51

Мими,  Hug мерси за линка! Аз уж гледах в бг мама, но какво съм гледала  ooooh! Crazy
Прегледах набързо доста от рецептите, но оставам с впечатление, че някой са с краве масло  Shocked След като млякото е алерген каква е логиката да се дава краве масло?  newsm78 #Crazy
Съвсем се омотах с това захранване, но определено някой рецепти ми харесаха.  Peace

Астера, ние сме така от около месец с тази разлика, че аз не давам биберон а храна.  ooooh! Tired

Мими, то детето затова е посягало към крема  Mr. Green усетило е че искаш да го поизпечеш на слънце  Flutter, но явно не са му стигнали силите да се намаже, а само да се захрани  Joy

Аз вече едва гледам(тук е почти полунощ), но Борко има други планове за вчерта.  newsm32 smile3515

# 241
  • Попово
как сте сладкиши  Hug
да се оплача Василена цяла нощ се дра, вчера я извеждах на разходка и май са я поурочасали та... цяла нощ не съм спала, а съм обещала на Генчо и Тошката да ходим днес на поляна  ooooh!боли ме главата та не се трае, ща не ща приготвям багажа и изчезваме навън.
хайде чао и приятен ви ден Hug

# 242
Добор утро!
Прочетох ви малко по диагонал, за което се извинявам, но да се включа с това с което мога да съм полезна евентуално  Embarassed

Пепенке Пробвай да и пуснеш клечици. Мен свекито ми показа и понякога го правя. Или поне я премии с малко водичка. Три пъти през очичките с опакото на ръката, отдолу на горе. По възможност, ако имаш светена  Peace

И Рая няколко вечери е неспокойна през нощта, снощи даже яде 3 пъти, ама се нядявам да е от зъбките  newsm78

Относно слънцезащитните кремове аз купих Себа Мед, но не крем , а лосион, защото е по лек. Фактор 50. Крема за бебета и по големи деца е различен  Peace

Астера На нас във метро и подобни магазини ни е изключително интересно и не спираме да се въртим и разглеждаме, а после спим като къпани

Май това е  Rolling Eyes Отивам да правя закуска и псоле сме на мерки и теглилки.

Усмихнат ден  Hug

# 243

Мими, то детето затова е посягало към крема  Mr. Green усетило е че искаш да го поизпечеш на слънце  Flutter, но явно не са му стигнали силите да се намаже, а само да се захрани  Joy

smile3532 smile3532 Пусто докато не проговори милата ,кой знае още какво ще и причиня  Blush ooooh!

# 244
  • Бургас
ladybebi -чета че сте се захранили с оризова каша, въпроса ми е (понеже и аз пробвах с оризова каша преди 10 дена, но не и хареса)на кърма ли сте, защото си мисля, че моето животинче е пристрастено към ц.ц. и нищо друго не харесва. пробвам и със сок от морков същия резултат, чудя се да пробвам ли вече с пюре от картоф(казаха ми че най хубави били червените картофи за целта били по сладки) - оф направо не знам как да го храня това дете. всяко дете си е индивидуално със захранването Thinking
бях писала по рано че със захранването удрям на камък. ако имах достатъчно кърма нямаше да е проблем само да е на кърма, но не може дете на 4.5 месеца да иска да се кърми на 1.5-2 часа, ни то не мога да и насмогна с кърмата.
иначе вчера деня тук беше страхотен размазах се от разходки(това е добре и за дупето ми да отслабне), пък и Мирела кротува в количката. водих я профилактично на ортопед - всичко е ОК. на кабинета имаше една наша , попитах мама колко килца е нейното съкровище и като ми отговориха 7кг. ми искрено завидях, ами ние бяхме 5800преди 10дена(сега може и 6кг.)
май се фанатизирам с тези килограми, а пък като я видиш какви бузи има никой не ми вярва че е толкова лека #Crazy

# 245
Здравейте, момичета и бебоци  Hug

Напоследък не се заседявам много на компа и не съм ви чела, за което се извинявам, но в някой дъждовен ден ще наваксам  Heart Eyes

Лейдибейби, в интерес на истината си спомних, че на 02.04 бяхте на преглед и влязох да проверя. Радвам се, че не сте с алергия  Peace Относно захранването. Единия месец се отнася за самото хранене, а не за това дали са плодове или зеленчуци, т.е. един месец даваш само на обедното хранене, следващия започваш и на следобедното или сутрешно), а относно това дали са плодове или зеленчуци, зависи от това кое хранене заместваш. Ако е на обяд по-добе кашичка или зеленчук (или комбинация зеленчук и плод), следобедното е плод с мляко, каша с мляко... Иначе си важи правилото по един нов плод или зеленчук на поне 2-3 дни. Надявам се ме разбра  Rolling Eyes

Мая, ако е много злоядо детето защо не пробваш с педагогическо захранване. Има бая инфо в библиотеката на кърмаческия.

# 246
... не може дете на 4.5 месеца да иска да се кърми на 1.5-2 часа...
Naughty може, може   Mr. Green и Борко е така  ooooh!
Нямам линк, но някъде четох, че кърмата се усвоява много бързо и затова търсят храна на час-два.  Crazy
Педиатърката ни каза, че е нормално да яде много често, както е нормално и кърмените бебета да отказват храна(на този етап), а да искат само кърма. Аз затова и не бързам да захранвам. Whistling Вече свикнах да не спя.  hahaha

Пепена,  spoko

# 247
  • Sofia
Добър ден

Тофифи-какво става с вас?Наред ли е всичко вече?
Ние сме с червено гърло, 2 дни не ми беше вдигал Т и снощи пак някаква-37,3.Че зъби ни мъчат ясно е, но нали с това и отслабва имуната система.Та си викам да минем да го види лекар днес, та да не УпУснем работата newsm78.И въобще не бях изненадана, като ни каза червено сочно гърло.Та сега ще пием сиропче.

# 248
... не може дете на 4.5 месеца да иска да се кърми на 1.5-2 часа...
Naughty може, може   Mr. Green и Борко е така  ooooh!

Ама не сте само вие. И ние цоцкаме на час и половина, най-много два.

# 249
  • Бургас
Yuliya2008,  *siska*- успокоихте ме че не сме само ние така, е аз не се оплаквам. по често се кърмим над вечер вярно тогава вече не стига кърмата и иска по на често. иначе свикнах с нощното ставане на 2 часа - в 24,2,5 и т.н
ама сега с тия дълги разходки взех да не издаянвам и си лягам рано рано с бебето в 21 часа, а виждам тук мами колко късно пишат посред нощите, ама те може да са на друг режим Peace

# 250
Ама не сте само вие. И ние цоцкаме на час и половина, най-много два.
Joy не сме сами  Mr. Green

Мая, те бебенцата са различни и на нас са се паднали ...   smile3514
При мен кърма има, но Борко не иска  Crossing Arms да яде много (100мл. почти не помня да е изял на едно хранене  Tired )
Аз вече се отказах от нормалния сън. Борко спи, лягам и аз  Whistling без значение ден ли е, нощ ли е!  Crazy ooooh!

# 251
При мен кърма има, но Борко не иска  Crossing Arms да яде много (100мл. почти не помня да е изял на едно хранене  Tired )

Юле, Яна е на дохранване при всички хранения след 12 ч. на обяд, но и тя не изяжда повече от 100мл. на ядене. Иначе яде на около 3 часа. Притеснявах се да не е малко, но тя си наддава (ще видим на 7-ми колко е наддала) и е много енергична, а е далеч от количеството, което се препоръчва за тази възраст. Както възрастните ядем различно, предполагам и децата ядат според обема на стомахчето, а не според възрастта си.

# 252
здравейте момичета
казвам се Валя  и  на 30 ноември родих една малка кукла на име Божидара.Много ще се радвам да си пиша с Вас. 

# 253
Добре дошла, Валя! Тъкмо навреме, преди децата да станат на половин годинка Grinning
Дай повече информация за място на раждане, килограми. Снимка.
  Hug

# 254
Леле момичета, стопли се времето и темата мърда със 1 страница на ден. Mr. GreenТака колко е лесно човек да изчита... Whistling
Петенце   Hug Разбрах те, благодаря.  bouquet
Мая76,  не я кърмя а я храня с АМ.Иначе и моята не изглежда ентусиазирана от лъжичката или кашата ама пита ли я някой.Аз като не си изяде предвидените 150мл. (5 пъти на денонощие) го додавам с лъжичка и съвесем малко кашичка вътре.Направи ми впечатление че Мишето ако е гъста кашата не я иска (аз я правя мнооого рядка).Също и ако е много студена пак не я иска.Така че всяко дете си е индивидуално и трябва да си и намериш цаката, кое как го обича.Аз още не мога да разбера кога е гладна до толкова че да изяде 150 на един дъх. Mr. Green Иначе Мая, да знаеш че кашата уж по надува децата.Даже доц. Маринова ми каза че е било нездравословно надебеляване от кашата ама ние нали все по малки си вървим и за това реших да е каша като първо, освен че имах съмнения за алергия.
Добре дошла Валя.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт