С две бебчета започва пролетта и до Май ще е така! N30

• 16 613
  • 273
  •   1
Отговори
# 90
Аз купих ето тези чершави и ми изглеждат мн качествени. http://www.como.bg/baby/tekstil-za-bebeto/bebeshki-spalen-komplekt-1.html моите са на мечета и патета, снимала съм ги и качих вчера снимка
 Ще видим с ползването как ще се държат Simple Smile

# 91
Здравейте,мами  Grinning

Аз да се похваля,че току що се връщаме от преглед и веднага след като унищожих един огромен дюнер Аладин и 2 чаши с лимонада  smile3535 седнах да разкажа как мина прегледа .

Взех си 45 дневния болничен и гледахме бебо на ехографа както винаги.Бил супер,много риташе,бил много активен,въобще развивал се пре-пре добре.Когато попитах колко тежи,док ми каза,че по тези измерения,които прави и не са 100% точни бил между 2.200 и 2.400 кг,но под 2.500 със сигурност.Аз въобще и не си мислих,че нося такова добиче,предвид малкия ми корем  Crazy Очаквах да измърмори нещо около 1.700 пък то доста повече се оказа  Laughing Питах и за околоплодната течност как е,каза,че е достатъчно,а плацентата е 1-ва към 2-ра степен на зрялост,съвсем свежа била.
   Килограмите са си 77,миналия месец бях 76,общо 7 качени до този момент(стартирах 70 при ръст 171см),но подозирам,че не са само от корема,защото и дупето и краката са ми слонски,но не толкова слонски,колкото бяха с  дъщеря ми   261uu Тогава влязох доволно да раждам 85 кг,като бях стартирала пак от 70  Embarassed Иначе корема ми е само бебе,даже като се гледам в огледалото  и леко го свия се очертава една малка топчица отдолу и това е.Малка,малка,ама не била много малка,явно е свит  Thinking
   Следващия преглед насрочи за след 15-тина дена,вече по-честичко каза да ходим,а изследвания ще ми пусне началото на май(явно последните  newsm78 ) Предните ми изследвания били "Супер" както все се изразява той  Laughing
   Сега остава да ми свършат гадните очни в неделя и да се отдам на приготовления за бебо,че нищо не съм правила.Вие вече изпрахте и дрешките,а аз дори още не съм ги купила  Crazy Трябва и някакви сладурски чаршафчета да си харесам и играчка за над кошарата.Незнам какво да правя с тези обиколници.С дъщеря ми хич не ги ползвах,исках да я гледам,а и тя като започна да се изправя и пречеха и въобще ги разкарах.Сега ще видим.Някакси уютно изглежда с обиколници,но много окатанчено,а ми се иска нощем като погледна да си го виждам как спинка без да ставам  Laughing Незнам,ще реша на място.
   Името е избрано от преди да разберем,че ще е момче. Виктор  Heart Eyes Хипер разпространено,ама какво да се прави,таткото настоява,това му била мечтата.ЕЕ,моята беше да се казва Адриан,ама мъжа ми реши,че е много пе.ерастко  и категорично го отхвърли Tired Нищо де,на мен Виктор ми харесва  Flutter  Няма да е кръстен на никого.
   За след раждането кандидат-помошничките са две.Баба ми и майка ми.Свеки няма да може да се включи ,тъй като сега зълва ми ще ражда(другата седмица) и всичко ще е на нейните плещи(живее при свеки).Но пък бабка ми е много разтропана все още и ще гледа дъщеря ми малко преди да родя и поне 10-тина дена след това в апартамента на майка ми.Живеем в един град и е супер удобно.Та помощта ми ще се изрази в гледането на по-голямото ми дете извън къщи,което за мен ще е супер отмяна.Даже сега пак съм дала да я гледат докато имам очни.За Виктор няма какво да се бутат,минала съм скоро по този път  Mr. Green Който иска да го види идва и си отива по живо по здраво,никой няма да върна разбира се .Но ние сме в един град,тъй  че няма да има прескачане из нас.
   Малко дълго стана,но трябваше да разкажа.Сега продължавам да печатам огромния доклад,с който са ме нагърбили,вече съм направила 20 листа имам поне още 10-12   Tired

# 92
Slavaa, моята щерка е на 13 години за празниците родата и дават парички и като ги събере  си купува нещо по- голямо !А ПО ПРИНЦИП ПРЕДПОЧИТА сребро,парфюми,дрешки те са на такава възраст ,че само се кипрят!

# 93
Здравейте май-чета! HugНе съм влизала два дни, а сега не мога да ви изчета!
Стели,Честито! Да ви е живо и здраво момченцето, много до ви радва и да се слушате взаимно!!! Simple Smile Желая ти бързо и леко възстановяване и с нетърпение чакаме снимки!!! Heart Eyes
Вчера ходих до док да си взема 45-дневния и трябваше уж само да го занеса до работа, а такова обикаляне му дръпнах,че вечерта едва се добрах до леглото! Tired При нас голямо боядисване беше два дни- пребоядисахме стаята на бебка- вече е розово и жълто с фриз Grinning  Като сглобим кошарката и другите мебели, ще я снимам и ще кача снимките-да ги видите! Simple Smile Голяма мъка са ми перденцата и лампичките- нищо не ми харесва! Crossing Arms Мами от Варна - помагайте с идеи къде да намеря хубави Party
За стриите- аз от втория месец се мажа с Мустела и за сега съм много доволна! Peace
За шишетата- купих две шишета и два биберона на NUK - много сладки с пчелички Wink, иначе имам и още две шишета на Chicco, заедно със стерилизатор, завещани от моята кума.
Виждам,че някои от вас ходят вече на две седмици на ЖК - това поема ли се от касата и всички ли ходите толкова често? Защото аз бях на лекар предната седмица и ми записаха следващ час чак за 22 април!!! А от регистратурата искаха да ме записват за след майските празници!!!! Казах им: "Ако искате изобщо повече да не идвам?! Терминът ми е за 12 май, ми аз може вече да съм родила след майските празници!!!!! Crossing Arms Никаква мисъл, страшна работа!!! Thinking

# 94
Аз на 17 март влязох в тези 45 дена,терминът ми е на 1 май и лекарят ми иска да ме вижда всяка седмица. Аз си плащам само видеозона,но няма да го правим всяка седмица(видеозона),а само ще следи тоновете на бебка,което поема здравната каса.

# 95
Здравейте, МАЙчета! Току-що се убедих за пореден път, че не искам баби да гледат децата ми. Отидих да взема синчето от градина. На вън супер топло - 22 градуса. На връщане виждаме едно бебе с баба си. Ама не съвсем малко - седеше си в количката. И беше облечено с космонавт, розовичък, дебеличък и с дебела шапка  Shocked. Направо жал ми стана за него. А бабата - една издокарана, със самочувствие до небето, ходи и се пъчи.
То вярно, че на мен все ми е жега, ама толкова ли съм забравила как се гледат бебета?

Момичета, излезе новата програма на "С 9 месеца на училище". Записах се за 03, 17 и 24 април. Има ли други записани?

# 96
Аз мисля утре да се запиша и пак за тези дати 3, 17 и 24. на 17, за да се запозная с д-р Герджиков, че нали се готвя в Шейново да раждам, а на 24 дано мога да отида, че до тогава може   baby
Simple Smile

# 97
Един пост за варненските мами за д-р Давидков и д-р Танев

essivesselaНе знам защо си останала с впечатлението че д-р Давидков е груб.
Той винаги е сериозен и никога не се усмихва но за сметка на това е перфектен в това което прави като лекар.
Аз ходя при него от 2рия месец на бременността. Супер съм доволна от неговите диагнози и назначения на лекарства защото имах проблеми в началото и се притеснявах че няма да износя бебо. Той беше просто перфектен. Нищо че не ми се лигави и не ми се лендзи насреща.
Имахме и друг здравословен проблем с мъжа ми и той го изпрати при специалист който също свърши перфектна работа а го бяха мотали години наред мъжа ми с диагнозата.
Аз го препоръчвам на мои приятелки както ми беше препоръчан и на мен от приятелка.
Между другото той работи с Д-р Танев в АГ болница а Танев е невероятен просто.
Той за разлика от Давидков е много по-приветлив обаче  Laughing Затова и Давидков винаги си изпраща пациентките при Танев защото знае че доктора е супер. Една моя приятелка роди при Танев на 11.03 и каза че такова секцио и е направил - шева е перфектен. На втория ден се е чувствала прекрасно и е супер възхитена от отношението му.
Аз бих му се доверила на 100 % и ще раждам в АГ -то при Танев на ВИП етажа. Нямам никакви колебания.
В Майчин дом е по-ново и намазано но не знаеш на кого ще попаднеш.
Моя друга приятелка роди преди година при Танев изпратена от Давидков. Мъжа и остана с нея в стаята през нощта след раждането да си гушкат бебо заедно, присъства на самото раждане също - това в Майчин дом никой няма да ти го позволи.
Не се настройвай срещу Давидков essivessela само защото е по-сериозен. Много, много читав лекар е  newsm10 и си направила страхотен избор като си отишла при него.А като слушам коментари от мамите тук във форума как ги претупват и как отношението е под всякаква критика направо ми дожалява. Д-р давидков е супер обстоен , прегледите винаги минават с много внимание. Всичко оглежда до най-малката подробност .
Не го пиша на лични ако има и други варненски мами които се интересуват  newsm47

Последна редакция: вт, 31 мар 2009, 18:51 от Felina

# 98
Здравейте МАЙски мами! Искам да випоздравя  и да ви пожелая лека бременност до края и най-хубавите бебчета през май!
Аз също съм една от вас ! Термина ми е на 18 май ! Ако нямате нищо напротив ще ви хвърлям по едно око?
А сега ви пожелавам лека и спокойна вечер. Целувки по тумбаците!

# 99
Добре дошла mama_NADI Hug Hug Hug леко бременеене до края, пиши на may2009baby да те включи на първата страница Simple Smile

# 100
  • София
  Да се похваля, че и на мен днес ми беше последния работен ден и от утре съм в болничен  Simple Smile
  Днес си взех и изследванията всичко е ок и в норма, хемоглобина ми е 126 и съм много доволна, тъкмо се замислях дали поне последния месец да не почна да пия витамини поне, но май ще пропусна напълно след като лекарката е доволна и изследванията са ок  Simple Smile

# 101
Аз имам въпрос относно хемоглобина. Моят беше 103 и ми изписаха да пия желязо.Все още не съм си правила повторно изследване и не знам дали се е повишил. Опасно ли е, ако е нисък?

# 102
  • Русе
Привет и от мен!
mama_NADI добре дошла  Hug!

Днес бях на преглед. Бебка си расте добре, но се е смъкнала доста надолу. Според докторката ми, докато си пия магнезия поне две седмици още би трябвало да си стои в тумбака Rolling Eyes.
Малко се ошашавих - не, че 20 - 30 април /когато ще планираме секциото/ е кой знае колко по-далеч, ама така "да задържим две седмици" ми дойде малко изненадващо.
А знаете ли, дали без вагинален преглед може да се разбере дали има или няма някакво скъсяване на шийката или разкритие  newsm78...., че се каня да пътувам в края на седмицата.
Ще трябва да се поразмърдам с покупките, че май няма никакво време вече  Grinning.

Лека вечер на всички!

# 103
  • Пловдив
Аз имам въпрос за болките в корема. От вчера усещам болки ниско долу , като при цикъл и се притеснявам. Знам , че сигурно сте обсъждали темата , но аз едва сега получавам тези болки и не знам да пия ли нещо. Иначе мъжленцето го усещам много ясно как се върти из тумбака ми.  Може би защото наближава да влезна в 9-тият месец ... не знам ...шубето било голям страх

# 104
  • о`майна лунна нощ е
Заради точно такива болки ме предупредиха, че трябва да приемам магнезия. При мен напоследък са много начесто. Задължително предупреди гинеколога си. Не са безопасни на този етап, а остава толкова малко до влизането в 9-я месец.
Аз отново се разболях, сега вече си имам и температура. Да ми е честито Confused

Общи условия

Активация на акаунт