Април се задава, септемврийска мама все по-усилено наддава... :)

• 10 760
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и честит празник на шегата от мен! Снощи малката, чула - недочула какъв празник е днес, пита баба си: "Бабо,утре ден на хумора и жената ли е или на мъжа и лъжата!  Joy
За усещането на бебо- още не съм го усетила и хич не се впрягам, макар че доки ми каза че плацентата ми е задна и ще го усетя рано. като го усетя,ще има пък да се шашкам дали днес е шавнало или не,така че не бързам  Crossing Arms  а на свекитата -  ignore2

хубав ден!    Nature Partly Sunny

# 91
  • Испания и Стара Загора
Добър ден и от мен,
днес най-накрая грейна слънчице и излязохме малко на разходка.Но по пътя ми стана лошо и се наложи да сенем на една пейка. Tired
И аз чакам снимки от срещата утре. Peace
Валка,къде се губиш? newsm78
Честит празник на шегата.  bouquet
Аз отивам да спя,че с тази смяна на времето,нещо ми се обърка всичко.Сутрин ставам много уморена,а вечер като легна по 3 часа се въртя и не мога да заспя. Crazy

# 92
Здравейте, момичета!

След малко ще пиша повече, че сега отивам да дегустирам някакви манджи с шефката...

Поздрави!   bouquet

# 93
Весел ден и от мен Hug

Айде вече - пролет, по-друго е Grinning Само дето и аз не мога да свикна с новото време. Ама голяма тъпотия с тия смени, да вземат да си изберат едно от двете, зимното или лятното, и да не го сменят! Тъкмо свикне човек и айде пак Crossing Arms

И мен ме метна мъжът ми набързо днес, ама се усетих по едно време Laughing

# 94
  • София
Здравейте и от мен...чета ви, но нещо не ми остава време да пиша....с малката прекарваме доста време навънка, а докато спи гледам да сготвя или изгладя...напоследък много се цапа...и почти всеки ден  пера и гладя...
И аз още не съм усетила бебето...но корема ми расте с пълна сила....
Относно пийването, пие ми се бира, но като изпия 2 3 глътки и ми се отпива...от твърдия алкохол....узо и отвреме на време си пийвам по малко....но като цяло не обичам да пия...
Цито намазка и микробиология се полагат по ЗК още в пръвия триместър и към 7мия месец пак...
Ще се захващам да гладя, че ей сега ще скокне Кати и ще трябва да излизаме...а мен ме мързииии много...аа за забравянето по 2 пъти проверявам дали съм заключила вратата или изключила печката.... Embarassed

# 95
И мен моичкият днес ме метна - някакъв го бил блъснал и смачкал колата! И аз ей така  Shocked
И го питам - на теб нищо ти няма, нали?
И той - не, нищо ми няма! Целувки за 1-ви април! И се хили като идиот, а на мен сърчицето ми щеше да изхвръкне!

Все още не мога да свикна с новото време, постоянно се чувствам като парцал. Вечер като е светло до към 21 ч. горе-долу и аз докато се усетя и то станало 22 ч. Докато се изкъпя, прически, това - онова и то 100 часа става!
Сутринта не мога да отворя очите и цял ден скляпам на парцали.

Таня Цвете, радвам се, че най-сетне се появи и че всичко с теб  и бебчето е добре!
Момичета, ние също ще подготвяме сватба и честно да си кажа доста ме е страх! А и цялата тази организация, нито зная какво да правя, нито къде да поръчаме покани, мани, направо ще откача... А и не мога да отсъствам от работата, защото очакваме одит, сертифицирани сме по НАССР и ИСО и мен са ме главили за водещ одитор...
Такива ми ти работи, кривотия до шия!

# 96
Здравейте!
Направих резервацията за утре, 18ч., на името на Марина Филипова. Залата за непушачи, две маси по 7 човека. 
Момчето ми обясни, че залата е малка и не могат да ни направят обща маса, но мисля, че и така е добре.
Това е, после ще чета, че сега имам работа. До утре!

# 97
здравейте и от мен
аз днеска бях на БХС..
цялостно съм малко разочарована от моя лекар.. някакси много бърза.. гледа ме гледа ме.. нищо не каза.. прати ме при сестрата тя ми даде разни листа.. каза качвай се на 14 етаж... там кибичих 1 час и ми се накараха що съм отишла толкова късно... че работели до 1...

абе.. малко ми е тъпо. нищо не разбирам какво става.. а мн ми се ще да ми обясняват бебето кво що.. наред ли е.. кво прави.. аз какво да правя.. newsm78
на всичкото отгоре се връщах щото забравиха да ми пуснат талонче за антитела.. и като се върнах вече нямаха... и аз казах че сама ще си ходя...

може ли да ми кажете при вас как протича прегледа.. какви изследвания ви правят..за какво следят..
аз съм в МД.. леко съм в чудене дали да не почна да ходя още някъде.. за всеки случай..

досега не са ми правени никакви изследвания.. само са ме гледали. а не трябва ли и кръвна картина да се пусне? цитонамазка?

уф мн съм зле имам чувството че вярвам безрезервно на лекарите и очаквам те да се грижат за всичко Sad

# 98
Янита ние почти приключихме с организацията за сватбата. Само остава да кажем броя гости в ресторанта и да кажем за колко човека да е сватбената торта. Оказа се, че не е чак толкова сложно. Трудното беше да намерим нормален ресторант за 150 човека - попаднахме на какви ли не идиоти и обирджии. Сложното е за ритуална зала, че напливът е голям и трудно се намират часове, а си мислехме, че като няма по това време венчавки ще е по-спокойно. Покани - има много голям избор като видове, а и като цени в Сватбен център София в жк.Младост 4. Там поръчахме нашите. Правят ги за 3 дни. Там си купих роклята - имат размери за миньончета Grinning Само трябва да отида в събота да видя дали има нужда от корекция, че не знаех как ще се развият нещата с коремчето   Laughing

# 99
Tchopar, благодаря ти за успокоението и обясненията, но аз не съм от София, живея в един малък град до Пловдив. Братовчедка ми скоро се омъжи, та смятам да поразпитам нея по-подробно за нещата...  newsm78
Гледам, че линийките ни съвпадат, но на моята пише още 167 дни, а на твоята - 179 ?!
Кога е твоя термин? Моят е на 29.09.09 г. Много странно...
Аз смятам роклята на по-късен етап да я шием, защото живот и здраве, май месец ще съм в 5-тия месец и ще имам коремче...

Агуто, аз ходя паралелно при 2-ма лекари - единият по ЗК, а другият - на частно, при който засега съм решила да раждам.
Но честно казано съм по-доволна от този по ЗК, някак повече ми обяснява и ме гледа дооста често на видеозон.
Задължително трябва да ти пуснах пълна кръвна картина, урина, цито намазка /на мен още не са ми взели, защото тогава бях в началото на бремеността и доки каза, че не се препоръчва толкова рано, сега не зная кога ще ми вземат/ и вагинален секрет. Изследват и за сифилис, СПИН, както и васерман.
Изискай да ти пуснат направление за тези изследвания! АГ на частно няма да може да ти пусне такова.
Късмет!

# 100
  • София
Момичета, искам да ви питам нещо. Сега се обадих на лекарката ми (сутрин ми пуснаха изследвания за урина). Миналия месец нещо не беше наред с това изследване (не ми казаха какво), и ми дадоха да пия Неоренал СР. И сега се обаждам за резултата и тя ми казва, че всичко ми е наред, но да продължавам да пия по едно хапче на ден до края на бременността  newsm78 щото бъбреците били натоварени  newsm78 А аз не мога да разбера защо да се наливам с химии, предвид че изследванията са ми наред.
Някоя от вас да пия такова нещо? Да сте чули нещо подобно?

# 101
Агуто, на мен пък всеки месец ми взимат кръв и урина, според мен следят най-вече хемоглобина. вагинален секрет ми взеха на първата ЖК , а цитонамазка за сега не са, но аз имам отпреди 6м. при същата лекарка и до колкото знам важи една година. Аз ходя в ТК и съм доволна, но там е с платен абонамент.
Янита28, изследванияата за СПИН май не се покриват от ЗК, а са по желание.  newsm78 а васрман е изследване за сифилис.
Покахонтас, не знам за това лекарство,но не се притеснявай, лекарите така са преценили. а ти няма ли да дойдеш на срещата? Миринда, благодаря за това че се нагърби с организацияата на срещата ни!  Hug

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 15:50 от Eden

# 102
може ли да ми кажете при вас как протича прегледа.. какви изследвания ви правят..за какво следят..
аз съм в МД.. леко съм в чудене дали да не почна да ходя още някъде.. за всеки случай..

досега не са ми правени никакви изследвания.. само са ме гледали. а не трябва ли и кръвна картина да се пусне? цитонамазка?

уф мн съм зле имам чувството че вярвам безрезервно на лекарите и очаквам те да се грижат за всичко Sad
Здравейте,
aguto аз се почуствах по същия начин когато ходих на преглед преди БХС-то и бях много нещастна и недоволна от доктора, но после се сетих, че той човекът трябваше да мери разни неща и сигурно се е опитал да е съсредоточен. Иначе доста обяснява и говори. Само този път беше мълчалив и явно бързаше.
А за изследванията- аз ходя на частно (по-удобно е да плащам отколкото да излизам от работа за много време) и си ги плащам и за това не пропуска да ми каже какво трябва да пускам като изследвания. Доколкото знам по ЗК ти се полагат и кръвна картина и цитонамазка, така че трябва да си ги поискаш.

# 103
aguto, аз не ходя в Майчин дом, но изследвания за кръв и урина ми направиха съвсем в началото, когато се чува сърдечната дейност на плода, тоест трябвало е да ти ги направят. Да не би да са забравили? Shocked знам ли....може би е добре да се консултираш и с друг лекар.
А по принцип лекарите също и преценяват от какви изследвания имаш нужда, например на мен цитонамазка ми бяха правили няколко месеца преди да забренея, затова досега не са ми правили, но тези за кръв и урина са задължителни, нали трябва да ти знаят и резус фактора и т. н....

pocahontas80, разпитай я лекарката защо те кара да ги пиеш тия лекарства.

Миринда, благодаря, че запази маси - две, две, каквото такова Laughing

Янита, ние пък минахме без покани на нашата сватба Simple Smile Обаждахме се на всички по телефона, но пък и те не бяха 150 човека като при tchopar де, тогава сигурно е по-сложно Laughing Иначе като отидете да си запишете дата, най-вероятно на самото място ще ви дадат какви ли не брошури и визитки и те ще ти помогнат Simple Smile Аз също не си бях взела отпуск за сватбата, ходих да пазарувам в събота и след работа с мъжа ми. А и в интернет потърси. Или пък някой познат от твоя град да ти препоръча магазин или фирма или ди джей примерно...А също е възможно от самия ресторант, където ще ви е сватбата да ви дадат телефони - те участниците в изпълнението на сватбите също и често се препоръчват едни други Simple Smile Стига на теб да ти харесат...

# 104
Съжалявам Янита, ама не разбрах, че не си от София  Embarassed
Според мен не ти смята правилно оставащите дни. Като направиш сметка, целият период на бременност е 40 г.с. по 7 дни - 280дни. До тук са 14 г.с. по 7дни - 98 дни плюс 2 и днешния 1 ден - 101дни. Редно е оставащите да са 179. Може и аз да бъркам нещо  newsm78 Иначе първоначално казания термин ми е 28.09, после казаха 29.09 амааз оставих за отчета първия.
Момичета, ако някой е с по-проблемни зъби да отиде непременно на зъболекар. Вчера минах през моята, та да видим какво да пия, че моите доста си се развалят по принцип. Оказа се, че имам три кариесчета в начален стадий Sad Калций не се пиело, защото се втвърдявали костите, а само приеман чрез храната било добре. Каза за флуор след 6-ти месец, ама ще прецени дали на таблетки или ще пия хисарска минерална вода. А тя ми е най-отвратителната  Sick  Влиза ми още един доктор в ангажиментите за посещение всеки месец  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт