LOST - сезон 5 / тема III

• 28 068
  • 483
  •   1
Отговори
# 465
Е, той актьора в колко филми участва,където се буди внезапно и чува шепоти... Crazy

# 466
Според коментарите (ето един от тях)  "this is a fake it is from "Haunted" (2002)
they have not even started filming yet" е от друг филм. Дори и да са заснели вече нещо от новия сезон, не смятам, че биха показали толкова рано.

# 467
Баси финала! А и Джулиет ми е много любима.  Grinning

# 468
  • София
Само да попитам този сезон не трябваше ли да е последния сезон  в който всичко се изяснява? Аз още си го гледам по АXN.

# 469
Цитат
Клер според мен въобще не е мъртва-нали Черният,превъплътен в баща и я подмами..може да е затворена някъде на острова. И нашите според мен не са мъртви-а сметките на Даниел са добри-т.е. повече ми звучи логично това с преместването в 2007г,защото Джейкъб каза:"Те идват"...най-вероятно е знаел,че всичко това ще се случи,че Черният ще го убие и като ги посети в реалният живот ги маркира да отидат на острова,за да спасят доброто...Той ги е избрал,нали се говореше,че битката тепърва започва. И сега логичното е да се срещнат отново всички в 2007г и да започнат борбата на острова отново. Сън ще срещне Джин отново,мисля,че и Джулиет няма да умре. Ричард е посланник на Джейкъб-нали точно той каза на Лок,че трябва да върне всички на острова и за да го направи трябва да умре. А те трябваше да се върнат,за да спасят останалите-каквото и да значи това-но звучи добро...битката между доброто и злото.. Rolling Eyes Радвам се,че Кейт най-накрая повярва в Джак-да покаже и тя някакви чувства...а той не сгреши-аз така смятам.
Сещате ли се,че Лок каза на Джак,че съдбата им е такава...ами то си е така-нали Джейкъб ги посети като деца..т.е. начерта съдбата им от малки....Те бяха избраните-и Джак правилно го каза-че такава е съдбата им.

ето това за мен ще  е правилната теория , любопитно каква роля има тази дето носеше тялото на Лок и какво лежи в сянката на статуята

# 470
  • Варна
Според мен много важен момент беше началото, когато говориха Джекъб ( с бяла риза) и другият ( с черна риза) и гледаха кораба, черният каза на Джейкъб " Ти ги доведе тук ( разбирам хората), за да ми докажеш че греша' , а Дж. каза " Ти грешиш", а после черният каза че те  идват за да се бият, рушат и корумпират ( за мен това беше намек към човеката природа...), и че всеки път е едно и също, а Дж. каза, че  веднъж ще се свърши и всичко ( нещо такова, всмисъл, че все някога ще дойде нещо добро), а  преди това всичко е прогрес. После черният каза "Имаш ли представа колко много искам да те убия" и след това каза за пролуката.
Тоест, ако правилно разбирам, те са в спор за човешката природа - дали човекът винаги носи лошо и кога ще дойде нещо добро на острова ...
извинявайте, ако мн. отвлечено звучи, но си помислих, че и двамата са на острова, за да го защитават.

Мисля си защо като иска да го убие трябва да чака стотици години пролука ( манипулацията с Лок и умирането му е  за мен пролуката), а не го уби направо с ножа, с който си чистеше рибата Джейкъб:)))))

И друг въпрос - Каква е ролята на Ричард.. Той каза, че е такъв, заради Джейкъб, но всъщност какви са тия хора, дето ги води? Да не са наследници на екипажа на кораба, нещо като експеримент на Джейкъб, дали човекът може да се промени към добро..?

Според мен черният не може да убие Джейкъб, иначе нямаше да кара Бен да го направи, т.е. трябва да действа чрез някой друг. Корабът който се виждаше на хоризонта вероятно е "Черната скала", според мен Ричард е дошъл на острова с този кораб. Някой сеща ли се повече за съдбата на екипажа на този кораб, май трябва да гледам пак сериите Flushed
Бен наистина убива баща си, заедно с всички от инициативата Дарма - даваха го в предните сезони.

# 471
Хексе, благодаря, че ми напомни, вярно е, че го дадоха  ooooh! ooooh! Трябва отново да си гледам сериите, за да си ги припомня   bouquet

vockil и на мен Джулиет ми е много любима, пък и като видях Сойер как страда, направо и аз доста си поплаках  Cry

# 472
Когато ходиха с Русо за динамит до кораба ,вътре имаше скелети оковани с вериги и тогава казаха че корабът е превозвал роби .

И на мен ми се струва че това с Джак за новия сезон е фалшиво ,шепотите е най-лесно да ги сложиш с някоя програмка.

Явно лидерите не могат да се убиват един друг ,незнайно защо ,може би някакви правила,както и Бен като нахълта в спалнята на Уидмор можеше да му пусне един куршум без никакъв проблем но той самия каза че не може да направи това,така и тези двамата Черният и Джейкъб не могат да се убият един друг,явно трябва друг да го направи.

# 473
Охооо, колко много сте изписали! Отново коментарите ви са на високо ниво. Направо сте "разчепкали" финалната серия! Grinning

Аз не очаквах такъв финал. Серията ми се стори много объркваща. Вместо отговори - пълен шаш! Изобщо не е ясно кой кого и какво точно се случва. Джейкъб един такъв никакъв - хем със специални способности, хем една такава смачкана визия. Този в черното, в началото на серията, аз лично изобщо не го разбрах, само, че щял да убива Джейкъб. И всъщност, за какво му трябват нашите хора на Острова?

Останах разочарована от Ричард, очаквах повече от него. Във всички епизоди досега са го показвали специален и харизматичен.А какво се оказа? Съвсем незначителна фигура.  Sad

Египетските истории пък съвсем не ми се връзват.Тези храмове, в джунглата и под статуята, защо са на Острова? Досега всичко показано се е придържало към научната страна на нещата, дори пътуването във времето пак си има своите логични обяснения. Египетските богове хич не се вписват в картинката, освен ако сценаристите не правят намек за възникването на древноегипетската цивилизация.Т.е. в далечни времена египтяни някакси са попаднали там, придобивайки специални знания и умения се връщат по родните земи и това дава тласък на развитието на Египет. Установено е, че древноегиптската цивилизация възниква сякаш от нищото, напълно развита културно и т.н. Това учените и до днес не могат да го обяснят как е станало.

Някой беше споменал, че взривяването на бомбата не е врзив на Острова, а е проблясък. Това е напълно вероятно, предвид средата в която избухва , силното електромагнитно поле. И сега,къде ли са всички? Джулиет се представи геройски, като взриви бомбата с мисълта, че спасява всички.Едва ли е мъртва, но ще видим какво имат предвид сценаристите.

И така, като цяло мисля че серията беше толкова объркваща, че нищо не може да се анализира. Останахме си с въпросите, момичета. Живи и здрави да сме до 2010!

# 474
[ какво лежи в сянката на статуята

На този въпрос беше отговорено ....
Отговорът на паролата=въпрос, Ричард я каза на Илана " Този, който ще спаси всички ни", не помня точните думи.

Линковете са пълен фалш, четете и коментарите.  Едното е трейлър към 5 сезон, другото е от някакъв друг филм, в който е участвал актьорът к играе Джак, а третото е единственото официално нещо към 6 сезон - отварящото се зелено око, което аз мисля, че е на Джулиет, което поне в  статията, към която пуснах линк пише, че е на абс.

Също така Джулиет не успя да взриви бомбата, ако беше така, всички на острова щяха да са мъртви и нямаше да има следващ сезон. Просто в момента в който блъскаше по бомбата се получи това, което стана и след като Дезмънд врътна ключа - освободи се този покет енергия и това предизвика последния скок на нашите хора във времето.

viva_nova , идеята ти за египетската цивилизация е много интересна, но аз също предпочитам по-малко фантасмагории и повече рационални обяснения. сега тези превъплащения на 'черния' в лок са малко изтъркани, като идея.
сега остава и извънземните да кацнат ....
ще ми е интересно да прочета теории за статуята в лостпедия, нали сега я дадоха в цял ръст/и гръб, носеше 2 'женски знака' в двете си ръце, като ключове.. 

# 475
Цитат

а третото е единственото официално нещо към 6 сезон - отварящото се зелено око, което аз мисля, че е на Джулиет, което поне в  статията, към която пуснах линк пише, че е на абс.

Мне ,окото със сигурност не е на Джулиет ,тя е със сини очи а това е зелено,окото си е на Джак 100%.

Ето го и доказателството

http://spoilerslost.blogspot.com/2009/05/season-6-teaser-video.html

Ето и още едно сравнение,тук по-хубаво се вижда.

http://i39.tinypic.com/5nt1f6.jpg

и още едно  Laughing

http://img8.imageshack.us/img8/7312/lostgif.gif

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 17:43 от ~BeLLa~

# 476
А възможно ли е да е на Кейт-Джак има зелени очи,Джулиет има сини,но Кейт има също зелени...

# 477
Аз също си мисля, че е на Кейт  Whistling

# 478
И ми се вижда женско лицето...Не тези дебели вежди на Джак.

# 479
Формата е еднаква ,миглите са еднакви ,не мисля че има такива съвпадения в очите на Кейт и Джак .
Кожата изглежда по нежна според мен заради светлината.

А и досега и двете "падания" на Острова започваха с окото на Джак,не виждам логика да е на Кейт.

Общи условия

Активация на акаунт