Пролетно слънце изгря и Юнска мама засия!!! Тема 48

• 12 392
  • 294
  •   1
Отговори
# 120
  • Germany
Катеринка много се радвам, че всичко е наред с бебките!
Sombody честита ти племенница!
Франческа - много неприятна ситуация с тези кучета. Радвам се, че сте добре!
Аз се върнах по обяд от запис и до преди малко спах. Не ми се беше случвало такова следобедно спане от много време. Според лекарката всичко с бебока е наред и за 1 час които стоях там матката беше спокойна и нямах контракции. Единствено сега се притесних, като ви чета за пулса на бебето. Днес ми е писала 128, а предните пъти 140... Дали трябва да се притеснявам?

# 121
Катеринкееее, радвам се, че с девойките всичко е наред и ти си спокойна.  Heart Eyes

vodica , аз съм в болничен от 16 февруари и също още нямам преведени пари от НОИ, но ги очаквам сега в началото на април. Нормално е, защото най-вероятно работодателят ти е занесъл болничния в НОИ и е внесъл осигуровките за февруари към средата на март. Обработката на болничния е около 10-20 дни... и така вече може да чакаш да ти пуснат пари. Мен ми пращат СМС от НОИ поне два дни преди да ми преведат обезщетението.
Та с две думи, ако сте в болничен през настоящият месец, очаквайте парите си от НОИ през последващия.
И съвет от мен: Идете до НОИ и си вземете ПИК /персонален идентификационен код/, с който да следите он-лайн кога са ви преведени осигуровките и да се ориентирате кога ще си получите горе-долу майчинството. За съжаление има случаи на жени, които са родили през август м.г. и още не са получили и лев майчинство.

за дрехите- никога не съм се обличала спортно, но когато родих Кати започнах все по-често да слагам дънки. С анцунг навън не съм ходила, дори и бременна. Просто не е в стила ми. Нормално е в кварталните градинки да те заглеждат с к`во си облечена, в к`во возиш бебето....Абе оглеждат те  ooooh! Да има какво да коментират кварталните клюкарки.  ....Сега обаче в квартала има една мацка, колежка е на мъжа ми от банката, роди преди месец-два. Жената е млада, но работи на висок пост, свикнала е да се облича строго официално.....И сега бута количката с маркови костюми и обувки на супер висок ток.

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 18:19 от Франческа Салиери

# 122
  • София
Франческа, благодаря!
Имам си и ПИК код и си проверявам редовно. Дори и преди няколко дни статуса на болничните ми бе: Обработва се!
Но понеже преди като ми се случеше, ми ги превеждаха около 27-мо число първия, а днес е вече 01.04. та....затова попитах. Може да решат и заедно да ги преведат, знам ли!?!? Това, което ми прави впечатление обаче е, че получавайки заплатата си по карта, в НОИ осигуровките се отразяват от седмица до десет дни след това. Което ме навежда на мисълта, че просто счетоводителката носи по-късно ведомостите Thinking Както и болничните.
Ще чакаме! Simple Smile
Франчи, а имаш ли идея на коя дата вече да си чакаме парите от тук насетне, след като всичко вече е в ръцете на НОИ? Как беше при теб, с Кати? Оооооо, то май тогава още работодателя ги изплащаше!? ooooh! Embarassed

# 123
Катеринке, радвам се, че всичко  е наред с бебите и отсега нататък само такива хубави вести да те спохождат!!  Hug

За дрехите не им обръщам внимание, аз съм човек на двете крайности или ще се направя на супер мацка с тесните дрехи, прически  и токчета, и хората да се заглеждат по мен или да приличам на клошарка, с широките джинси,дънки  и маратонки, така, че никой да не ме забележи, има дни в които не искам никой да ме забелязва! Затова и ми е много странно, за описаните майки, да си гледат децата и да не се занимават с облеклото на другите жени кой както иска да си ходи облечен, все пак сме свободна държава! Аз честно казано, още от сега си мисля, че не бих издържала всеки ден да ходя на детски плащадки  и единствената тема на разговор да са хлапетата- по-добре сама някъде или с още някоя приятелка или майка, с която можем да си говорим за всякакви теми от ежедневието ни, а не само за децата ни!!

# 124
  • София
Здравейте, момичета днес най-после купих количката и съм доволна, взех Brevi Grilo- розова, пък да не се изненадам като Sombody/ честита ти племенница да ти е жива и здрава, шегобийка ще бъде щом се е родила на 1 април/.
Още не съм купила комплект за изписване, само боди съм взела, и се чудя ама кога ще излязат по летните комплекти- днес в " Хиполенд " всичко бе от по дебело трико. Времето си става топло с какво да ги изписваме тия деца вече не знам, дайте идеи.
Шапчица ще слагате ли на бебо, и това се чудя ох съвсем се обърках вече.
Катеринка- браво за бебечетата, радвам се за теб, ти си позитивен човек и много ме радваш!
За килограмите- аз не съм слабичка, но за сега съм качила +12 още колко ще кача не знам.
За крачетата- моите с първата бременност също се уголемиха и сега са с номер по- големи.

# 125
  • София
Katherinka, браво миличка  Hug

за болничните аз съм също от 16.02 в такъв и ми преведоха парите на 31.03. Според мен си зависи от това, кога работодателя занася болничните в НОИ. Но като чета по колко време бавят майчинството и ми става лошо. Точно, когато си най-зависим от парите, нямаш представа кога ще ги вземеш и ти ги бавят с месеци.  #2gunfire (за първи път ползвам този емотикон, ама си го заслужават)

takanat, вярно, че аз ще съм от първите мами, които ще раждат, но съм си харесала комплект на AZIS и не ми се стори толкова плътно трикото. Аз и миналия път и сега, ще занеса за изписването по-голямата част, за да прецени акушерката, според времето как да облече бебето.  Peace

# 126
Здравейте аз най-накрая ви изчетох днес почти цял ден нямахме нет
Първо Катеринке много се радвам за двете красавици  newsm06
Поли-87 аз имам същите болки под кокала ако мога така да го кажа и това е когато ставам и се движа и ми казаха че най-вероятно е притиснат нерв
Франчи добре че е бил този човек който се е намесил надявам се да сте добре и да не сте още в шок
Somebody честита ти племеница да е жива и здрава и не се съмнявам че ще е вечно усмихната щом се е родила на този ден и то момиче (въпреки че са казали момче)   babyuu
За ЕКГ на мен ми правиха миналия месец а пулса ми на моменти е 110-120
И да се похваля днес влизаме в 8-ми месец  Heart Eyes

# 127
Браво на всички за страхотните новини от прегледи днес  Hug.

За интимния тоалет, предния път се обръснах сама с епилатора 'на пипане' и после мъжа ми ми бепе ОТК  Crazy. Не ме върнаха за бръснене като отидох да раждам  Mr. Green. Но и досега не мога да си отговоря на въпроса защо като си секцио трябва да си непременно нула номер  newsm78

Аяс, пълно е с образи - не им се връзвай. Аз пък не мога да се оплача, че не мога да си позволя, но никога не съм изпитвала нужда да имам хиляда якета  ooooh!. И аз си нося едно спортно, имам си за работата за мразовито време и за мека зима и това е. А едно време си карах на меко на по-студео време все с едно  Thinking. Тегли им по една и да се оправят  Wink.

Гъди, все забравям да ти кажа, че Виктор (единия ми младеж) е голям фен на аватара ти. Понеже чета докато им пускам детски клипчета в Интернет редовно, един ден забеляза и-а (демек магаре) и от тогава редовно ми показва как си тръска главата  Joy. Мога да ти демонстрирам нагледно като се видим в събота  Laughing.

# 128
  • София
Aya, аз ще ти отговоря, защо трябва да си нула номер. Оперативното поле обхваща целия ти триъгълник и не може да има косми там.

# 129
somebody, честита ти племенница. Да е жива и здрава  bouquet
Катеринка, много се зарадвах като прочетох за прегледа Hug Браво!

Ох мацки аз утре влизам в болница newsm45 Днес си повторих изследванията и наистина няма грешка - имам бактерий в урината. Ако всичко е наред док каза,че в петък ще ме пусне да се прибера и в понеделник пак ще отида, но за да ме изпишат. Иначе утре вечер ще спя в гнусната болница.
До преди малко стягах багаж ooooh! все едно ще ходя някъде за мноооого дълго време. Щом и чаршафи помъкнах/ама наитина много ме е гнус от болничната обстановка/
А от всичко най ме притеснява антибиотичното лечение Sad

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 19:32 от lili_to

# 130
Лили, бързо да излизаш от болницата и да разкараш тези бактерии. Heart Eyes

# 131
Лили, дано всичко бързо да се оправи и да ти е за последно в болница преди термина!
За шапката: Ние ще имаме шапка! Прилича на барета на френски художник! Купи 3 броя!  Embarassed В синьо, зелено и оранжево  Embarassed! Много ми харесаха, пък и нали съм франкофон... Е бе луда работа! Ама само това имам... Иначе тук в Бургас има два магазина с много хубави дрешки от Испания и Франция и смятам натам да "залитна" за тоалета за изписването!

# 132
  • София
KaterinkaM  Hug Много се радвам за бебките, все така да те радват  Grinning

somebody, да е жива и здрава малката бебка   bouquet

Франческа, как мога и аз да получавам такъв смс, който да ме уведомява за предстоящо плащане?

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 09:15 от Geraldine

# 133
Geraldine , ами аз ползвах болничен за първи път пред декември м.г. Тогава счетоводителката ми даде да попълня една декларация, която се носи в НОИ. Там имаше и графа "телефон за връзка".
Номерът, от който получавам известия е 12 8001. Обади се в НОИ да питаш как може и ти да се възползваш от тази услуга. Хубавото е, че пращат смс поне два дни преди да ти преведат сумата.

# 134
Най-после ми остана време и за любимата тема! От няколко седмици насам, за мой късмет, ми се струпва много повече работа, отколкото предишните месеци и едва насмогвам. Ще се опитам в следващите дни постепенно да започна да прехвълям по малко работа на момичето, което назначиха на моето място (за общо добро ще е  Wink ).

Катеринка, така се зарадвах на хубавите новини!  Hug, мислила съм те как ти се е свивала душичката от притеснение, сега си те предсавям ухилена до уши и как си погалваш коремето!  Heart Eyes

Somebody, , да е жива и здрава бебка! Ако сте близки с братовчедка си, ще бъде чудесно както за вас, че ще има какво да си споделяте, така и за дечицата!

Франческа, настръхнах от разказа ти! Дано не сте се уплашили много с Кати (не знам дали го намирате за бабини деветини, но може да отидете да ви леят куршум)

Лили, бързо да се върнеш и да ни зарадваш с добри новини, ще мислим за теб!

Общи условия

Активация на акаунт