Пролетно слънце изгря и Юнска мама засия!!! Тема 48

• 12 385
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
Франческа Салиери, права си за погледите на хората, трябва и аз малко по-философски да гледам на нещата и да не обръщам толкова внимаие Peace

Досега четох за плацентата и се замислих казват ли ви вече лекарите каква степен на зрялост е плацентата или това се казсва, ако има нещо притеснително само?

# 106
   Somebody,да ви е живо и здраво новото попълнение в рода.Твоята кукла ще има втора братовчедка,с която да си играят 4470 4470Относно пола на бебетата са възможни изненади.Моят случай също е странен - петима различни лекари са ме гледали на 2,3 и 4 Д и колкото едните са сигурни че е момче,толкова другите виждат момиче  newsm09 . Седалищно е и явно ще има интрига до последно.Прекалено дълго и болезнено съм го чакала това бебе и разбира се че нямам предпочитания,но любопитството ме гъделичка  gydi
     Рolito_87 ,няма смисъл да гадаеш и да се тревожиш излишно.Утре ще ти стискаме палци за добри новини. newsm10
  Големината на корема и при мен е обект на обществено внимание  smile3516
Получавам  коментари от сорта : "Огромна си","В този корем не може да е само едно дете","Сигурно са едно зад друго и докторът не го е видял"  newsm62
     Самото невежество,нали?   На инат на тези коментари не се чувствам кит.Тренирала съм активно цял живот,без да се хваля винаги съм имала атлетична фигура,но на никого не съм казвала :"Колко си пълна и увиснала...",а от същите тези "манекенки" сега слушам колко съм огромна.  Не ми пука,щастлива съм че съм бременна!!!

# 107
PoLy_PoLy , за самата степен на зрялост на плацентата лекарката нищо не ми казва, но това че е нормална за този срок на бременността ми е достатъчно.

Ух, Мона-Балона наистина се изгуби за доста дълго време. Дано да е добре.  Praynig

# 108
За плацентата, от 5-ти месец ми казват това, поне без да питам, като за другите неща и го записват в един талон, 1-ва степен на зрялост, то май на 3-та се раждаше нали???

Не само тя, но и Муцуна липсва от дълго време, Шарки и тя!! Thinking

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 16:29 от somebody

# 109
  • София
и аз мислех за Мона-балона, гледах и профила за телефон,но няма.

# 110
Somebody, и на мен в Токуда ми казват , но сега се зачетох понеже ми е 2 степен и ме хвана някаква паника Shocked Утре ще питам и Марков. Ох, май проблема е, че не работя и си седя вкъщи и чета какви ли не страхотии ooooh!

# 111
На ЕКГ ходя всеки месец,задължително ме пращат от болницата в която ходя за болничен

А за плацентата моя лекар никога не ми е споменавал каква е,
дали е предна или задна,но се надявам да няма проблем щом не е повдигал въпроса

Somebody, да ти е жива и здрава племенничката  bouquet

# 112
Здравейте и от мен!
Fate, много красива темичка!
Аз утре предиобед съм на консултация. Да видим какви ще са новостите около нас  Simple Smile
Днес се сдобих вече с трети комплект за изписване, който най-вероятно ще ползвам за случая, плюс още някои други нещица. За кой ли път се заричам че повече дрешки няма да купувам.
Това с бездомните кучета е ужасно. Пред нашия блок имаме поне десетина и то големи, които са всеобщи любимци с имена и май единствено аз не ги харесвам. Всички съседи ги хранят, като една комшийка дори им готви супа и два пъти дневно им я носи в една пет литрова туба  Shocked То и моя мъж ми се скарва когато уж случайно хвърля храна или кокали, а не ги събирам за "кученцата". Интересно че те не закачат никой от хората живеещи в блока, но недай си боже да мине някой друг или пък чужда кола  ooooh!

# 113
Привет мами!

Франческа искренно ти съчувствам за преживяното и дано бърэо да го забравите с Кати.
Исках да ви попитам относно интимния тоалет вие в къщи ли смятате да се обезкосмите или в в болницата ще я свършат тая работа.Аз с тоя голям корем вече не мога да се видя да се обръсна

# 114
PoLy_PoLy , плацентата ми е втора степен и Марков ми каза, че няма проблем, а е нормално и днес лекарката ми го потвърди.
Somebody, да е живо и здраво бебенцето на братовчедка ти!

# 115
И на мен ми се губят много хора, записали се в темата. За съжаление мисля, че повечето то тях няма да пишат или да дадат знак, а би било добре. Такова усещане имам. И съм се питала дали да оставя лично съобщения на някои от тях. Все се възспирам да не ги притесня.

Браво за добрите новини!

И мене ме броят, че ще раждам от доста време и все ме питат добре ли съм. А сега модата е дали сме добре облечени /има си такива майка в квартала, все това гледат и обсъждат/. Има една особа, която ме е одумвала, че съм всес едно и също яке /:)?!/ цяла зима. Но аз знам от къде и идва комплексът - яд я е, че мъжът и и грам внимание не отделя на децата и, на нито една разходка не е дошъл с нея, а нас ни вижда непрекъснато.
Та, днес ме е разглеждла като експонат Simple Smile , че нещо бях в настроение да се контя. А на бременни никога не съм обръщала такова внимание кой с какво е облечен и защо. А се дразня, защото иначе се мазнят, а после клюкарстват...Е, и аз я поодумах  Joy
Майка ми ми подари едни страхотни обувки от Geox, невероятни са, не ги усещам.
Днес пък ми казаха, че съм смела майка, че чакам второ, а аз Shocked Чак пък смела...Ако не кърмех толкова дълго, аз исках разлика с една година по-малка Simple Smile Та, все си коментират нещо хората.

Катеринка, много съм щастлива!!!

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 17:52 от ayas

# 116
Ха, сега се сетих за едно друго поверие, което ми казаха миналата седмица! Значи според старите акушерки, ако ударите на сърчицето на бебчо са над 140 е момче! Хайде сега и Somebody може да се замисли дали не е станала госпожицата, господин! Laughing Шегувам се разбира се! Според мен всички бебчовци са със около 140-150, ама явно преди желанието за момчета е било доста голямо.... Иначе нас като ни гледаха на 4Д в 5-ти месец, много отчетливо се видяха мъжките атрибути, нашия док даже три пъти ходи там да гледа! А нашия татко едвам се преземи в обувките си от щастие, но не си мислете, че е защото умира за момче неееееее! Просто се изкефил, защото не било станало на мойто  Joy! Според него щяло да бъде гадно ако и бебчо бил с момиче! Ами не можело все както аз искам! hahaha Ама аз все си мисля, че може да има промяна във времения резултат! newsm78

# 117
Връщам се за 15 мин вкъщи и после ще ви чета. Само исках да ви кажа радостната новина, че всичко с нашите бебки е наред!!!
 newsm44
 Толкова съм щастлива, изпитах такова облекчение! Сърцето ми се беше свило един месец и направо ми грейна деня и света! Simple Smile

Искам да ви благодаря за куража и да знаете, че благодарение на вас не изпаднах в луда паника преди месец! Simple Smile  Hug Невероятни сте!!!   bouquet Hug  bouquet

Та значи няма чревни бримки, няма и изоставане в растежа! За компенсация двете мацонки направиха страхотно представление на мен и доки - бяха си допрели личицата и сякаш се целуваха и нежно се милваха само с лице.  Flutter Flutter
 Доки толкова се израдва, че веднага включи 3-D-то и направи няколко снимки за спомен. Най-сетне видях лицето и на второто бебче - има моето чипо носле и сочни устни  Blush . А на другото нослето е като на баща й - мааалко по-големичко от моето  Flutter

Денят наистина е вълшебен!!! И като време навън, и като настроение на хората, и като чувства вътре в мен!   Blush Heart Eyes

Целувки и до по-късно, отивам на разходка   bouquet

# 118
  • София
Здравейте и от мен!  bouquet
Много ви чета, но все не успявам да пиша. А и по-добре.....
За обувките: Навремето, когато бях бременна със сина си, краката ми пораснаха с един номер и така си останаха.
За бюста: И той порасна с един номер, и така си остана. Сега май съвсем леко нараства и е меееееек /дано успея да покърмя малко/ Praynig
За корема: Огромен е! #Crazy Аз поначало съм си огромна/трицифрено ми е теглото отдавна и се  Joy /, но сега е по-голям отколкото в 9-ия месец преди години. А съм качила 10-11кг.
За сърцето: Бях на кардиолог. Сърцетупа ми е над 120 уд/мин. и леко покачване на кръвното /140/95/. Ще пия вече Беталок зок по 25мг. дневно и Магнерич 3х1т. Правиха ми ЕКГ, гледаха ми сърцето на ехо.
За киселините: Почти 400гр. сода съм изпила досега, на трето шише Стопацид съм и Фамотидин чат-пат. Иначе не се издържа. Киселини от всичко! Sick
За краката: В следобедните часове се подуват малко, но не ме болят още. Повече ме заболява кръста като трябва да ходя по-дълго.
За бебето: Чухме тонове за сефте онзи ден - 136 у/мин., а пък са сигурни че е момче.
За кучетата: Съжалявам за случката, много! Мисля ,че ще взимат мерки, защото точно тази сутрин в "Здравей, България!" имаше тема за тях. Показаха снимки на едно жестоко нахапано дете Sad  Гледахме преди време куче, което на човек по никакъв повод не посягаше, но улично куче залаеше ли го, на място го оставяше. Няма да казвам порода, но поради комплексни причини се наложи да се разделим с него. А иначе с такова куче никога няма да имаш неприятности с помияри.
За болничните: Аз съм в болничен от 13.02. и все още нямам преведени пари Cry Нормално ли е?

Айде, че пак много дълго стана! Съжалявам! Ама се отчетох Embarassed Laughing

Ооооо, Кате, много се радвам за вас! По принцип всички мами носещи близнаци все ви мисля! А и тези, чакали толкова дълго да имат детенце! Желая ви много усмивки! На всички!

# 119
Катеринка, много се радвам, но и без това си бях сигурна, че няма никакъв проблем. Оттук нататък бъди най-щастливата и спокойна бременна мама на две малки слънчица  newsm06

ayas , що за простотия е това с якето?!?  smile3506   Най-много се дразня, когато някой следи за някой друг с какво е облечен и колко пъти преповтаря тоалета си. Това е абсурдно, да не говорим пък за зимно яке - бременни сме, няма да купуваме 100 якета, които до година да са ни като чували и да се чудим какво да ги правим. Ей, това женската злоба няма равна на себе си, честно  smile3515  Но добре, че си я поклюкарила и ти нея, такива това заслужават  newsm10

the1, и аз имам 1% съмнение за крайния резултат на пола, ама честно да ти кажа искрено се надявам да не се обърнат нещата, защото малко ме притеснява каква ще е тази мацка с топки и пишка, които уж досега докитата са видели  #Shocked

mrk_79, ще се помъча сама вкъщи, стига да нямам силни болки. Въпреки че още отсега така зверски се режа всеки път, като се бръсна по памет, че не ми се мисли какво ще е по-натам  newsm08

vodica, според мен това за болничния не е нормално. Защо не се обадиш и да попиташ работодателя си защо още нямаш преведени парички? Да не са объркали нещо по сметките....

Общи условия

Активация на акаунт