Пролетно слънце изгря и Юнска мама засия!!! Тема 48

• 12 374
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
Гъди, незнам дали се е объркала-на майка ми са и казали (по този метод ) че аз ще съм момче - та, мисълта ми е просто не им вярвай  Grinning

# 91
Франческа, много неприятна история. Много ме е страх така като се съберат на глутница. Една приятелка с малко детенце я нападаха и си купи един апарат, който гони кучетата. Издава звук, недоловим за хората, и в момента, в който кучето го чуе, бяга надалече. Освена, ако не е глухо. Демонстрирала е въпросното устройство пред мен и наистина върши работа.

Момичета, аз утре ще ходя на доктор, защото от няколко дена имам проблем. Първо преди 3-4 дена ми се появиха контракции. Продължиха около 2 часа, бяха начесто и доста болезнени. Пих но-шпа и ми мина. Но оттогава усещам лека болка точно в областта при венериния хълм. Болката се засилва, когато се изправя от легнало или седнало положение в право. Също така усещам бебето много ниско, а и самият ми корем се е смъкнал доста надолу. Надявам се да не е нещо сериозно, но ще съм по-спокойна, ако док ме види. Ако някоя от вас знае на какво може да се дължи, нека пише   Praynig

# 92
Здравейте и от мен момичета, първо ще пиша, после ще чета, че пак сте изписали страшно много! Party

Времето е божествено на вън, направо си  е лято! Супер е, че си взех отпуска! Досега бяхме по разходки!!

Имам много хубава новина, първата ми братовчедка/единствената ми/ е родила тази сутрин момиченце, първото  и детенце, милото си няма още име, през цялата бременност и казваха момче, момче и те до последно нищо не купуваха от суеверие, миналата седмица вече накупили, неутрални и мъжки нещица, пък то момиченце! Тя като  и казали, че  е момиче ги питала след това още три пъти, да не би да се шегуват с нея, понеже днес е 1-ви април! Heart Eyes Родила е без упойка, но после са и сложили за да я шият, бая разкъсвания е имала, иначе всичко  е ок!!! Милото си няма още име, защото само имена з амомче били мислили!! Mr. Green

# 93
 Гъди, за звездите, луните и планетите със смешни физиономии- аз съм им голяма фенка /имаме в спалнята такива/, мина доста време откакто съм ги купувала, но мисля че по книжарниците може да намериш, иначе моите са от малкия ЦУМ на Пиротска!
обещавам да снимам стаята и да дам най- доброто от себе си в опити да кача снимката в албумчето / Embarassed  Embarassed  Embarassed срам ме е да го кажа, но съм абсолютен компютърен инвалид и едва съм научила някои основни операции като проверка на електронната поща, разглеждане на разни сайтове в интернет и писане на документи на Word! тази е причината да няма мои снимки и никога да не предлагам да правя нова тема- просто съм сигурна, че няма да се справя  Cry сега като имам повече време ще си наложа да поседя на компютъра и да се понауча на това- онова!/

# 94
  • В Европа!!!
Франческа Много се възмутих на историята ти с тези бездомни кучета  #2gunfire.Направо се чудя как си живуркат спокойно господа управляващите и не обръщат внимание че ние редовните данъкоплатци,живеем с тези разнасящи зарази песове и сме подложени на ежедневни борби за оцеляване  #Cussing out.Толкова ми е дотегнало от тях че вече се замислям да не си купя някакъв спрей или нещо подобно за самозащита  #2gunfire.Като имате впредвид че аз имам Лабрадор-Ретрийвър на 2 год. и системно си имам тези главоболия с животните които са най-страшни ако минаваш в район в който ги хранят някакви "милостиви"лелички и създават предпоставка за тяхното настървение  #Cussing out.И моят мъж е решен за саморазправа по някакъв начин,защото мене и кучето да ни лаят и хапят е едно обаче и детето ми  #2gunfire #2gunfire #2gunfire.

# 95
somebody, каква хубава новина донесе. Да е жива и здрава малката принцеса, да радва много майка си и татко си   bouquet

А как са могли да объркат пола на детенцето?  Rolling Eyes  Ох, все повече започвам да се притеснявам и за нашите. Ми то наистина явно няма гаранция - ако ще и 100 лекари да кажат какво е, докато око не види, а ръка да пипне, човек не може да е на 100% сигурен. Аз май ще преустановя купуването на каквито и да е по-мъжки дрехи вече  Peace

Airina , и аз си мисля, че съм гив иждала по книжарниците, трябва да влезна някой път в някоя по-голяма, много ми се иска да си купя най-накрая тези декорацийки Simple Smile

polito_87, не знам какво значат болките, надявам се да не е нещо сериозно. Гледай да почиваш повече, докато не отидеш на лекар  Hug

# 96
Здравейте и от мен Simple Smile

Аз утре съм на преглед при Марков и тогава, ще пиша по подробно Simple Smile

Пишете за коремите и отношението на хората: Напоследък ми прави впечатление, че всеки ме гледа в корема, не съм чула коментари, дали е голям или е малък, но и аз почти не контактувам с хора в момента точно по тази причина. Чуствам се ужасно, някой поглед като "залепне" за корема ми. Вчера бях в една държбавна институция по работа и отново видях погледите да се залепват по корема ми. Sad

А това със свекито и посоляването със сол, с цел определяне на пола, просто нямам думи. Ако на мен ми се беше случило, щях да и ударя шамар. То бива, то може, ама поне жените да проявяваха малко тактичност.

# 97
somebody честито много готина новина да са живи и здравички много да те радват......много странно как са объркали пола....ама и това се случва......

Днес сме май повечето на преглед чакам добри новини........

Гъди по книжарниците ги продават тези луните и звездите........ние още не сме купили нищо за ремонта така че събирам още идеи ама си мисля да не е особено детска стая а нормална стая с елементи на детска......и да е по неутрално....та ако са объркали пола момъка няма да гледа барбита......Ха хаха хахахаха Joy

ааааааааааааа забравих да ви кажа че вчера си измъкнах ботите с токчетата  и се клатушкам на тях ама са ми удобни и не ме болят краката сигурно защото съм малко кила качила и не ми тежи.......

За посоляването със сол ......голяма щуротия ...какво ли не измислят......да им се чуди човек .......прилича ми на Баба Абсурдана на Комиците  хахаххаха .....ама днес ми е много весело нещо.....нищо че ми звъняха 5 пъти от офиса и все за глупости......ама не се ядосвам.....

Утре ме пращат на ЕКГ някой пращали ли са го......пулса ми бил малко висок между 95 и 110 ...вашия как е......на някой мерили ли са му го.....аз вече си мисля че в тая болница само се чудят какво да ми изследват ...... newsm78

# 98
Сега прочетох ви...........

за братовчедка ми, тя е от В. Търново, но ходи на прегледи в Горна Оряховица и там е родила, защото нали търновските гинеколози са с лоша слава, така, че предполагам, в Горна, нямат кой знае каква апаратура, тя не е ходила на 3Д, така, че е напълно възможно да объркат, важното е, че беба е жива  издрава, нищо,че още си няма име!!! Hug

за коремите, на срещата в Цум, бях  съм с най-малкия корем , от нашите представителки,  иначе всички познати  и непознати, като ме видят и ме питат да не са близнаци, защото ми бил голям корема, тъй ,че хора  и мнения всякакви! Аз лично не се дразня на коментарите на хората ,че съм дебела, погрозняла  ит.н, защото знам, че е истина, движа се вече, като фадрома на строеж, килцата са ми в повечко! Онзи ден даже една позната ми каза, явно ще ти е много хубава девойката, щом си имаш всички екстри, гнойни пъпки,  кафяви петна, бенки-брадаваци и вече 20 кг в повече, демек  искаше да каже, че съм съм много погрозняла/това пак е от суеверията/. Mr. Green

Днес си взех направление за очен лекар, минах и при доктора по ЗК, нищо че го нямаше, накарах сестрата да ми измери кръвно, корем , тонове, чуха се много готинко , 140-150 удара в минута, нормални, незнам каква поза обаче е заела, защото сърцето апарата и го хвана от лявата страна към гърба ми! Питах я  ими каза, че се полагали в 7 и 8 месец два прегледа месечно, а от 9 месец всяка седмица! Peace

Mil_kusmanova за кардиолога ,аз днес исках профилактично да отида и на преглед на сърцето, но личния ми каза, че не можел просто ей така да ми пусне направлението, трябвало да питам гинеколога, какво да ми пишел !! Но ми казаха, че по принцип е хубаво да се види сърцето нали все пак ще ни се слагат на повечето упойки и реших да отида и на такъв преглед!!

...........сега се връщам да ви прочета отново, че пустата му памет, забравих............... Embarassed

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 15:53 от somebody

# 99
  • Плевен
somebody, каква хубава новина за малката госпожичка. Да е жива и здрава.   bouquet
Ох, ама как така объркват пола тези лекари бе, ми като не виждат добре, по-добре нищо да не казват, отколкото така... Naughty
На мен вече 4-5 пъти ми казват, че със сигурност е момче, ама започвам да си имам едно наум.

Мил, ЕКГ-то е напърно безвредно за теб и бебето, така че не се ядосвай че ти го правят. Аз пък бих се радвала повече неща да ми изследват, а сега и аз имам учестен пусл - 100-110-120. Но явно ще трябва да се моля да ми направят и на мен, а също и да ме прегледа очен и анестезиолог, че имам проблеми в тези области. Не ми се иска да досаждам с моите искания на лекарката, но ми се струват важни тези неща, а тя не се сеща да ми ги предложи.

# 100
Здравейте и от мен в тази забързана седмица!

Открадвам 5 мин да пиша как са нещата при мен и какви мисли ми се въртят из главата. Първо в понеделник отидох и се върнах до Амстердам в един ден - плана беше да остана да спя там, че да не ми се събират два полета в един ден, но се получи че спешно трябва да се прибера за друга среща в Стокхолм...все пак мина добре, така че вече хич не се притеснявам Simple Smile - ако някой иска съвети за летене през късна бременност - аз явно ще съм експерт!
Но с летенето - край! Максимум и другата седмица, и това ще е, т.к. застраховката ми покрива медицински разходи само до 32 седмица :Д Та знаят в работата за това.

Друго, което се замислих, и ще искам съвет от майките студентки - мисля като изляза отпуска (може би към 20 май) да се запиша на интензивен курс по шведски - че нали сега ще съм повече по площадките, да мога да си говоря на шведски (пък икрайно време - 4 години живея тук, и само с английски се оправям). Въпроса ми е - дали като съм в 9-ти месец, ще мога да съм съсредоточена да уча език? Майките студентики съурно имат опит - но все пак не ми се седи вкъщи, докато всичките ми приятели са на работа и да се чудя какво да правя. Мъжа ми казва, че имам шило в дупето ... Simple Smile

айде пак се връщам да работя. Поздрави на всички!

# 101
Странното е, че и аз знам, че обикновено, когато бебето е момиченце, майката леко погрознява. Но аз също мисля, че съм доста по-зле в лицето от преди - пъпчици също имам повече от преди да забременея, едни червени петна на брадичката още не ми минават, мислех, че е от зимата, но явно не е. Косата ми също не е станала кой знае колко по-хубава. Явно тези асоциации с женската красота и пола на бебето също са глупости - всичко си е хормони  Peace

# 102
somebody , да е жива и здрава малката принцеса. Двете братовчедки ще са с много малка разлика.

Гъди, ама ти си наистина много си се притеснила за раждането. Аз бях същата , вечер като се замислях и не можех да дишам. Но ми действаше успокояващо това , че повечето ги е страх, всъщност нормално е това , което изпитваш. Ето, аз видях , че не е толкова страшно и сега пак гледам да не мисля ,защото  започвам да изпадам в паника.
А за пола не смятам , че Марков ще сгреши. А и освен това мисля, че всички момчешки дрешки стават и за момиченце  Wink, по-скоро обратно е по-кофти.

polito_87 , хубаво е да си те види лекар, а ти гледай да почиваш повече.

Момичета, лекциите този месец ми се струват интересни, така че се записах за всички.

# 103
somebody, да е живо и здраво бебето на братовчедка ти!

snowwhite , с първата бременност взех5-6 изпита в 9-ия месец, един от които седмица и нещо преди да родя. Проблеми с ученето и съсредоточаването не съм имала. Даже напротив много се бях стегнала и амбицирала.

mil_kuzmanova , вече са ти казали ЕКГ-то е безвредно за плода. Сестрата на мъжа ми ходеше през седмица, заради проблеми.

PoLy_PoLy
, нормално е да те гледат в корема. Като родиш няма да го праявт. Може и да е неприятно за теб, но доста хора се радват на бременните. Преди дни едно момиче на пазара каза на майка си:"Ей супер, видях бременна, ще ми върви!" и ми се усмихна мило. Разбира се има и злобни хора... После пък ще се дразните защо заглеждат количката....
 Laughing

polito_87, при мен този вид болка се появи в началото на 9-ия месец и езчезна като родих. Обясниха ми, че било от тежестта на матката. Но иди на лекар задължително.

Марков и Димитрова грешат 1 на 1000. А пък и повечето от нас сами са се убедили за пола на бебето, виждайки снимки от 3 Д-то.

# 104
Мayflower това за дрешките, аз на Андрей му казах, ако случайно се роди момченце, не ме интересува докато е бебе, ще му обличам рокленцата Crazy те и без това много не се различават като новородени, кое е момченце и кое момиченце- така, че 2-3 месеца, ако походи с роклички  и с розови дрешки няма да  е проблем!! Реакцията му беше, че няма как да стане момче, той си е видял със сигурност срамните устни на бебана 3Д-то и няма място за грешка!! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт