На пазар в Лозенград и Одрин - 2

• 133 973
  • 296
  •   1
Отговори
# 150

Има доста приличен аутлет на Ливайс, Адидас, Докерс по пътя към Кипа под един блок, в момента от месец върви промоция 2 на цената на 1. Има какво да се избере. Детските неща са скъпи - и в магазина, за който говоря, и по принцип. На зеленчуковия пазар 2-3 сергии след входа /направо и поглеждаш вдясно/ продават пижамки по 5 лв., летни ,памучни са, имаше много сладурски - в хубави цветове и свежи щампи. Цените в момента са по-високи в сравнение отпреди 2-3 седмици. И последно- най- изгодно излиза да пазаруваш в евро от Кипа /имат си специална каса - 11 май беше/ - по техните курсове при трансфера спестяваш към 5 ст. на лев.

за кой град става дума?
Одрин,но аз не го харесвам този аутлет  Peace

# 151
  • Пловдив

Има доста приличен аутлет на Ливайс, Адидас, Докерс по пътя към Кипа под един блок, в момента от месец върви промоция 2 на цената на 1. Има какво да се избере. Детските неща са скъпи - и в магазина, за който говоря, и по принцип. На зеленчуковия пазар 2-3 сергии след входа /направо и поглеждаш вдясно/ продават пижамки по 5 лв., летни ,памучни са, имаше много сладурски - в хубави цветове и свежи щампи. Цените в момента са по-високи в сравнение отпреди 2-3 седмици. И последно- най- изгодно излиза да пазаруваш в евро от Кипа /имат си специална каса - 11 май беше/ - по техните курсове при трансфера спестяваш към 5 ст. на лев.

за кой град става дума?
Одрин,но аз не го харесвам този аутлет  Peace
Кое му е лошото, че и ние имаме мерак утре да минем от там Simple Smile

# 152
А, малко е скъпичък / специално Адидас / и няма много богат избор на отделните марки, ама все пак е аутлет, нали, не мога да очаквам цялата миналогодишна колекция да е там. Какъвто момент нацелиш. Аз пазарувах и съм доволна - двата потника, които купих, ги гледам в МОЛ- овете като нова колекция. При маратонките има доста богат избор, но по-изгодно е да си ги поръчаш в Нет-а. Хареса ми един бутик в Кипа - и от там пазарувах- дрехите са с чудесно качество и в момента има промоция- купуваш 1 и второто е с 50% отстъпка. Само дето не му помня името.Там цените са много прилични- хубава памучна риза, много ефектна, каквито тука вървят над 50 лв. /гледах подобни на Miss Poem/ струва 35 лири. Роклите са към 40- 50 лири. От двете покупки намаляват 50% на по- евтината, естествено.

# 153
абе не знам,нещо не  е по мой вкус , да все пак е аутлет  Peace,лично на мен не ми харесват дрехите и са скъпи на фона на качеството,за сметка на това на пазара има страхотни потници и долнища на адидас за по 5 лири  Peace,много добро менте  Peace,но все пак всеки има различен вкус

# 154
Извинявам се за спама,има ли тема за Лилебургас,че не ми излиза с търсачката?

# 155
Люлебургаз е смотано няма нищо
идете в Чорлу

# 156
Като начало ще отидем в Одрин,но ми беше интересно защо никой не пише за Люлебургас.Явно защото няма какво да се види.

# 157
В Люлебургаз има едно кръгово движение в центъра - само сме минавали от там.
Виж Чорлу е друга работа - има доста аутлети преди града както и един доста приличен "мини-мол" (Казва се Орион) в съседство с "KIPPA"
Отиване и връщане от Бургас до Чорлу през М. Търново е точно 500км.
Орион е най добрия магазин преди Истанбул. Има свежи детски дрешки на LCWakiki мини Adidas i и др. ама не е евтино.
Тъй като изчетох цялата тема ще допълня, че турски лири си купувам от турската граница (чейндж бюрото е денонощно).
През Лесово посмъртно не минавам (от Бургас) защото пътя е ужасен до турската граница и е по-дълъг.
Цените се Вдигат защото в Турция няма валутен борд и тяхната валута се обезценява
Ето и един готин линк от мен за всички, които планират пътуване в турция:
http://www.tcmb.gov.tr/yeni/kurlar/kurlar.html
тук ще намерите актуални и архивни фиксинги на всички валути спрямо турската лира.
Ако мога да помогна с нещо -  с удоволствие Simple Smile
В допълнение ще кажа на тези които се интересуват, че КИППА е собственост на английската търговска верига "TESCO" и в последните години изградиха огромна мрежа от магазини.
Пожелавам на всички успешно пазаруване и приятно пътуване при комшиите!
ПС: Тъй като прочетох по-горе искам да кажа че са доста малко местата, където може да се плати в евро или долари. Не рискувайте да тръгвате бе турска пара Simple Smile

# 158
  • у нас
По това време има ли някакви намаления на дрехи и на кожени якета? newsm78

# 159

Тъй като изчетох цялата тема ще допълня, че турски лири си купувам от турската граница (чейндж бюрото е денонощно).

Вече се обърках,някой по-горе беше писал,че не било изгодно от този чейндж.Сега пък ти си доволен/а.Можеш ли да кажеш последно по какъв курс си купувал/а?Не съм ходила в Турция и събирам информация,искам възможно да се улесня,за да ми остане повече време за пазар.Но пък и да не се набутвам, мисля да купя към 500 лири.Или да не взимам толкова,а да оставя половината в евро  newsm78

Да вмъкна валутен калулатор
и фиксинг на БНБ

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 18:17 от DARI_76

# 160
В поста по-горе ставаше въпрос за офис на българска банка аз понe така разбрах т.е. обмяната става на българския граничен пункт. Аз обменям на турския граничен пункт т.е. чейнджа е турски и купуват евро или долари - левове не. Дори и да вземат курса е кофти. Затова и линка, който приложих е на централната банка на турция. В турция курсовете се променят непрекъснато аз лично съм виждал как в полунощ сменят числата на табелите. Така или иначе колкото и сметки да правя винаги купувам от турския граничен пункт (винаги м. търново-дерекьой). В случая мога да ти препоръчам първо да видиш курсовете (предния ден към 15-16 часа ги ъпдейтват на сайта). След това на граничния пункт сменяш част от еврото или доларите а останалите ако се наложи в банка на място като пристигнете (ако не е почивен ден)

# 161
ок,ще сменя част от еврото  Peace

# 162
  • у нас
Дари76, тоя валутен калкулатор смята лирата в милиони  Rolling Eyes Май е бая стар  Peace

# 163
И аз забелязах,но нищо не ти пречи да си сложиш точката,където трябва.Ако някой има по-нов,да даде адрес.

# 164

Общи условия

Активация на акаунт