На пазар в Лозенград и Одрин - 2

• 133 965
  • 296
  •   1
Отговори
# 165
  • у нас
И аз забелязах,но нищо не ти пречи да си сложиш точката,където трябва.Ако някой има по-нов,да даде адрес.

някой ако види какви цифри се получават бая ще  Shocked особено, ако не е в час с курса на турската валута (щото има и такива, които си мислят, че лирата е още с шест нули отзад)  Peace Както и да е, Мини79 е дала калкулатор. Лирата се вдига, вчера гледах на ченджбюро в града.

Аз пак да питам - намаленията минаха ли или все още може да се намери нещо на по-ниски цени ?

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 14:05 от Sinara

# 166
Sinara, няма намаления. Преди 1 седмица ходихме до Одрин, но никъде нямаше намаления.

# 167
Имаше едно питане за газова кола дали пускат, пускат всички коли до 20год. Нерискувайте да обменяте лири на границата особено вечер курсовете ги обръщат /както беше писано/ обменете си тук колкото можета а там в краен лучай. Аз лично правя така когато намеря вземам по малко защото найстина трудно се намират.Курса им много варира и е най изгодно да се ходи когато е под левче. Но както преди казах вече нищо евтино няма както беше и потвърдено, хората гледат и те да изкарат някой лев от нас.  Simple Smile Ние ходим винаги на едни и същи места хората ни познават като отидем столче да седнем чайче поръчват веднага и ни правят отстъпка, иначе са доста дружелюбни хората - винаги комшо комшо  Simple Smile.

# 168
  • София
цък

# 169
  • на странно място ......
Но както преди казах вече нищо евтино няма както беше и потвърдено, хората гледат и те да изкарат някой лев от нас.  Simple Smile
Това за мен е несериозно изказване! Не знам дали си чувала за думата инфлация, но в Турция съществува тази ситуация в момента!!! Цените се повишават от няколко месеца насам и не мисли, че заради 5 автобуса туристи на ден преднамерено се вдигат цените навсякъде. А и всички добре знаете, че навсякъде може да се пазарите за намаляване на цената.
Относно обмяната на валута отново ще напиша, че най-изгодно е да обменяте евро в лири в Одрин на място!!
Намаления няма почти никъде в момента, в Бенетон второто го взимате на 50%, но както по-горе казах винаги може да поискате намаление в магазин и винаги ще ви направят!!!

# 170
Sbruny,на какъв език е по-добре да говорим и да се пазарим?Оправям се на френски и английски,но турския ми е меко казано чужд.Ако държат на турския,може ли да ми напишеш 2-3 фрази,които примерно използваш.Разбрах,че отстъпка е индирим.Взех си разговорник,ама ми се струва,че няма да ми е много от полза-както казва брат ми-хубаво ще го прочетеш,ама после като ти отговорят-как ще ги разбереш.Примерно-ако взема 2 или 3 броя,колко отстъпка ще ми дадете (или колко ще ми намалите) И още нещо-в магазините можеш да се пазариш,но в тези,които са в МОЛ-овете можеш ли да искаш отстъпки,ако купуваш няколко неща?

# 171
  • на странно място ......
От собствен опит казвам, че само в супер маркета не може да се пазариш, навсякъде може да се пробваш с думата ИНДИРИМ и обикновено ти пишат, колко може да ти свалят на елката, като видят че не говориш турски. На жестомимичнен език може да се справите предполагам  Wink. В Одрин има много изселници и почти винаги се намира някой, който говори български наоколо, а дори и самите търговци са научили по някоя и друга дума. Езика не бива да ви спира да направите най-добрата покупка за себе си!!!

# 172
  • Там някъде......
МИнавам само да побутна темичката,че е много полезна и трябва да е на 1 страница Simple Smile

# 173
  • Най-зеленият остров
Привет и от мен. Кога започват летните разпродажби? Смятане в края на юни да отскочим до Чорлу и Лозенград да си напазарим малко летни дрешки, но не знам дали тогава ще има намаления и дали си заслужава.

# 174
  • Там някъде......
Кажете наистина кога им започват летните намаления или разпродажбите,ако някой е ходил този уикенд ,нека сподели!

# 175
Вчера ходихме до Одрин, нямат намаления и разпродажби. Ходихме и на пазара, но общо взето нищо интересно.

# 176
  • Там някъде......
А как е по митниците доста ли се чака ,или бързо се минава,защото ние последния път когато ходихме си почакахме 3 часа на отиване и 4 часа на връщане.

# 177
А как е по митниците доста ли се чака ,или бързо се минава,защото ние последния път когато ходихме си почакахме 3 часа на отиване и 4 часа на връщане.
Спокойно е, минахме за около 10мин. без проблеми.

# 178
  • Там някъде......
То явно е късмет и е различно всеки път ,и ние по принцип колкото пъти сме ходили все минаваме бързо,но този последен път направо..... и мъжо не иска след този път да ходим вече  #2gunfire а аз толкова харесвам от там да пазарувам Sunglasses

# 179
  • София
Аз искам да ви похваля една тоалетна хартия. Купихме си от тази Sofia, предполагам сте я виждали на борсите, трислойна е и страшно мекичка и много дебела.Много сме доволни.Преди това бяхме взели от Кипа една с едно зайче на нея,май Bunny се казваше. Тя е двуслойна и по тънка, макар че миришеше доста добре. Но Софията е просто супер. Peace 24бр. взехме за 10 лири.

Общи условия

Активация на акаунт