МАРТенчетата засмени, вече са в Родени!

• 13 968
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
Привет и от нас Hug

Относно храната - кърма може да престоява на стайна температура до 3 часа, до 6 часа в хладилника. Приготвено веднъж АМ се дава веднага и НЕ може да престоява за следащо хранене, пише си го на кутията.
И аз за сега затоплям все още водичката и чайчето на Коко. Мисля като стане на 3 месеца живот и здраве да давам със стайна температура Peace

Декларациите за помощите се взимат от данъчното, където си подаваш документите. Аз днес на разходката ще ги подавам Peace

Бибата - и Коко не иска биба newsm78

bouquet

# 211
  • Варна
 wavey  Мисля че това е достатъчно  Mr. Green

# 212
  • София
Вили-ст, бебетата не могат да дишат през устата, дори и да стои с отворена уста и да ти се струва така. А да суче със запушен нос е невъзможно  Simple Smile Може би просто има повечко секретчета навътре. Полуотворената врата не знам дали ще ви помогне, по-добре го почисти с физ. разтвор - няма да навреди  Peace
Шу, дано всичко е наред, миличка!  Hug Hug Hug Успокой се, доколкото е възможно!  Hug И браво на таткото! Peace

# 213
Вили-ст, бебетата не могат да дишат през устата, дори и да стои с отворена уста и да ти се струва така. А да суче със зпушен нос е невъзможно  Smile Може би просто има повечко секретчета навътре. Полуотворената врата не знам дали ще ви помогне, по-добре го почисти с физ. разтвор - няма да навреди 
Hug
Въпросът е, че нищо не излиза, аз пробвах, незнам, може да не го правя както трябва с помпичката за нослето (незнам дали така се казваше), пък и той не дава много да бъркам в нослето, започва да се върти и да пищи (аз не че натискам или нещо ooooh!)

# 214
  • София
Забравих да ви питам нещо: ползвате ли мазило за гърди (не за зърна), докато кърмите и ако да - какво? Не знам дали сте виждали гърда със стрии, но аз съм виждала и е мнооого страшна гледка  #Crazy

Шу, успех  Hug

vily_st, опита ли с физиологичен разтвор - от него понякога кихат и излиза каквото има навътре  newsm78

И още нещо да питам - защо от сега започваш да даваш капките против рахит? Гледам, че бебчетата ни са на една възраст, но за тези капки знам, че се дават след първия месец  Thinking

На Калин му изписаха точно от 21-вия ден  Peace

Зелено човече, за кои лекарства става дума  Rolling Eyes

Ами за лекарства за колики, как за кои? Последните страници - само съвети за комбинации и прочие  ooooh!

# 215
  • София
Вили-ст, ми аз нямам помпичка, просто пръскам със Серимар вътре (гадничко е, но...) , реакцията и при нас не е на одобрение  Laughing , но няма начин. Друг вариант е да напоиш добре памучно фитилче (аз го правя с клечка за уши) и лекичко да бръкнеш вътре.
Зелено човече, аз лично не виждам проблем в комбинирането на средствата срещу колики.  Blush Да уточня, че съм говорила и се педито де.  Simple Smile Все пак са различни неща - Колийф са хранителна добавка с лактаза, Инфакол, Саб и Еспузизан съдържат симетикон, който е инертен, не реагира с нещо в организма и се изхвърля непреработен - просто понижава повърхностното напрежение и пречи да обзауване на газове.

# 216
  • Sofia
С позволение на сестра ми rossykv  Hug поствам тук снимков материал на нашата прекрасна звездичка Стела  Heart Eyes  baby_neutral - албумчето е направено от мен, щастливата леля  Laughing  Mr. Green
Заповядайте ЦЪК  Grinning  Flutter  Party
Ако ми позволите, да споделя нещо лично с вас  Embarassed, чета ви внимателно и със закъснение се успокоявам за първите седмици и месеци вкъщи с моето бебе /което вече е на 4 години и половина  Sunglasses/ - тогава бях толкова тревожна и шашната, все си мислех, че не правя нещата както трябва  Rolling Eyes /каквото и да означава това.../, бях объркана от тотално различните съвети относно гледането на бебчето, а то какво се оказа в крайна сметка - че изобщо не е трябвало чак толкова да се впрягам от всичко... така че, мили мамички, гледайте ВИЕ да сте добре: доколкото може наспани и отпочинали, доставяйте си радости и удоволствия ежедневно, грижете се за себе си максимално, търсете и приемайте подкрепа от близките си... защото когато мама е спокойна, всичко върви далеч по-гладко и приятно, отколкото ако все е в трескаво напрежение и нащрек, вечно вперена в часовника и в бебето, каквато бях аз  Whistling   Blush ... съжалявам, ако съм ви досадила с излиянието си  Crazy , но... аз изкарах доста тежка следродилна депресия и наистина ми се иска вие да си я спестите, и да бъдете мноооого щастливи!!!  Hug  Praynig  Peace

# 217
Добро утро!

Тази нощ се наспахме,в смисъл след яденто в 4ч.нямаше надлъгване до 6. Simple Smile Хапна си,оригна се веднага(ех да ставаше всеки път)и бързо заспа,а мама май преди нея.
И нас не ни подминаха пъпчиците по лицето,едни червени с бяло връхче. Confused Мисля след малко да се занесем до педито,да ги види.

За годността на АМ-с каката в началото много се шашках и изпълнявах всичко стриктно по указанията на кутията.След време поулабих малко контрола,и не съм забелязала да има странични ефекти.Вярно,млякото и беше възможно най-пречистеното и хипо,анти, мега неалергично. Може и да е трик на производителите,да свършва по-бързо кутията и мама да тича за нова. Mr. Green Whistling

Аз от снощи почнах да давам Инфакол, ама много сложно това даване с лъжичка бре ooooh!

Дава се директно с пипетата-тя е 5 мл.Една от причините да избера тези капки(освен че са много хвалени) беше тази,че се дават лесно,и с една ръка даже.

И да питам за даващите Инфакол, до колкото разбрах една пипетка се разтваря в 20 мл кърма и така се дава?
Няма такова нещо,капките са за директна консумация,а може да се дават и по 10 мл.но не всеки път.

Забравих да ви питам нещо: ползвате ли мазило за гърди (не за зърна), докато кърмите и ако да - какво? Не знам дали сте виждали гърда със стрии, но аз съм виждала и е мнооого страшна гледка  #Crazy

Ползвам Мatern program не много редовно(нямам стрии,освен 1-2 на корема от първата бременост),измивам гърдите преди кърмене.
Бях качила снимка в албума за покупки за мама,но виждам че вече е изтрит. А, намерих снимка в нета: http://www.krasivamama.com/?p=tighten

Зелено човече, аз лично не виждам проблем в комбинирането на средствата срещу колики.  Blush Да уточня, че съм говорила и се педито де.  Simple Smile Все пак са различни неща - Колийф са хранителна добавка с лактаза, Инфакол, Саб и Еспузизан съдържат симетикон, който е инертен, не реагира с нещо в организма и се изхвърля непреработен - просто понижава повърхностното напрежение и пречи да обзауване на газове.

И аз съм на това мнение.Със сигурност нямаше да бъда обаче,ако бях първескиня. Laughing

Да попитам накой ползва ли кана Брита? Доволни ли сте,и ако може подробности около употребата.. Rolling Eyes

# 218
  • Варна

Чета и не вярвам на ушите си - вие сериозно ли ще смесвате лекарства по форумски съвети без консултация с лекар? Или просто си питате за информация?

Peace   И аз това се чудех - как така ще решиш да даваш и трите вида капки за колики на своя глава !?!?!?!?  #Crazy

За усмивките - някои от тях са от усилието да изпусне газове. При Ния разликата е в кривината - крива усмивка = газове, цели истински усмивки пуска, когато спи и сънува. Иначе от няколко дни се заглежда вече Simple Smile И прави едни физиономии .... много ми е смешна.
Инфакола аз го давах направо с капкомера, той е много удобен за целта. Но ми се струва, че САБ й действат по-добре и сега сме на него.
Ние отиваме на разходкааааа !  Simple Smile
Забравих да попитам - исках да взема такава термокана, но ми казаха, че изключва веднага, щом водата заври, т.е. не можеш да я оставиш да ври 5 или 10 мин. Може ли тези, които ползват да кажат така ли е и евентуално какъв модел/марка имат.

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 10:31 от Бухтa

# 219
Привет!

Деси,  Hug още мъничко...
Шу,  Praynig всичко да е наред с малкото съкровище!!!

Капки за рахит първата педиатърка каза от 20 ден, по 2 капки, а на 1 месец като станахме, друга док. каза, че фонтанелата ни е малка и по 1 капка от 45 ден, така че това изцяло си зависи от детето и трябва лекар да ви каже!

За еднократната помощ, ни казаха, че само в пощата мога да я получа и то лично, та затова трябва да ходя до София #2gunfire, половината ще я похарча за това

Може ли вече да ги слагаме в кенгуро?

# 220
Ами тя лекарката вчера ми предложи Саб, ама аз и казах, че имам Инфакол и тя каза, че няма смисъл да купувам нови, да давам тези.

А да питам тогава за другите капки - днес реших за по-лесно да ги разтворя в малко кърма и да ги дам с шишето - хем по-доброволно ги приема, хем забелязах, че така като сукне малко предварително и после не е толкова настървен на гърдата и суче нормално и хубаво, без да се дави. Фатално ли е, ако сутрин ги давам с шише капките, а не с лъжичка? Знам, че се препоръчва второто, ама нещо ми е трудно да се справям.

Бухта, мисля, че всички изключват в момента на завирането. Аз имам Alaska, съвсем обикновена. Казват, че ако оставиш капака отворен и ври повече време, но аз не съм пробвала.

# 221
Деси, като ти мине термина, не ходиш ли да ти слушат тоновете?Поне при мен беше така...какво казват лекарите Hug
Nagaina, Инфакола го давам преди хранене по една пипетка, не смесвам с нищо Peace

# 222
  • Варна
Деси, като ти мине термина, не ходиш ли да ти слушат тоновете?Поне при мен беше така...какво казват лекарите Hug
Nagaina, Инфакола го давам преди хранене по една пипетка, не смесвам с нищо Peace

Ходя,ходя....Ами какво казват - казват че всичко ни е перфектно и на госпожицата и е добре вътре  ooooh!  И водите са ни ок и плацентата не е остаряла, абе живота е песен в моя корем  hahaha  Ще я чакаме още и ако не .... ще ме приемат, а хич не искам така.

# 223
  • Варна
Ох, докато се наканя да пиша и страхотната ни перва тема в Родениж ще свърши. Нашата първа консултация мина обнадеждаващо - 950 гр. и 2 см. само на кърма. Вече имаме по-дълги периоди на будуване, за съжаление не винаги е спокойна, но все повече започва да се заглежда и да кротува. Нашият татко също отсъства често и добре че каката ми помага в такива моменти (подава ми памперси, полива ми при къпането).
Напълно съм съгласна с Вихрогонче, че не трябва да се вманиачаваме в грамажи и инструкции, а да сме спокойни и да се радваме на децата си пълноценно. За съжаление и аз го осъзнах при втория опит Simple Smile
Ние имаме кана Брита и съм много доволна. Водата е побистра и по-вкусна. Няма никакъв варовик, който се вижда при преваряването на чешмяна вода. Нашата е стар модел (още от каката), сега май има някакави нови. Единствено, че филтърът трябва да се подменя периодично и струва около 10 лв.(за нашия модел). Айде приятни разходки на всички!

# 224
Пак съм аз.
Вече е уговорено, в понеделник в 9:00 ни приемат в болница но без спане, ще ходим три дни да ни изследват.
Оф ще взема да изляза че да се поразсея малко, че в къщи нещо не се издържа макар че така ми се спи,  newsm78 а и работа имам...
Оф по цял ден се сещам какво да ви питам и какво да ви пиша и като седна главата ми се изпразва. Tired

Общи условия

Активация на акаунт