95-та пролетна раздумка в САЩ

• 15 644
  • 307
  •   1
Отговори
# 90

може да спретна една книга, тъкмо и нея ще я спомена в родословното дърво - нереализиран инженер и реализиран писател Simple Smile.
На мене ми харесва как разказваш. Бих я прочела!

Flushed Flushed Flushed Hug
Тези пък физиономии още не ги бях виждала!   Joy
Значи, ако съдя по удачното им и ефектно използване, и с графичното оформление на книгата ще се справиш прекрасно!

# 91
...поех ангажимент за една баба близка за уикенда, у дома е, и като ги гледам с децата са ме налегнали едни мисли,от тия дето с Биз си ги мислим..грррр..и хем знам че това е нещо к съм предъвквала мисловно 3000 пъти,и пак..
*
..някой има ли опит с коне?

# 92
Анет, от сега знам голям рев ще падне у нас август месец... Но имам план - в момента, в който взема гражданство, кандидатствам за зк за тях; идват при нас често и за по-дълго; ваканции в България и Русия (докато детето/цата искат); отпуски в България (сори, ама лятна в Москва на макс Т 20Ц не карам, като имам море); семейни отпуски извън гореизброените 2 дестинации - дългите уикенди. Поне покрай моята работа, свят виждам, не мога да се оплача, че никъде не ходя. Grinning

Турско кино - обичам, гледайте това, много хубав филм - http://www.imdb.com/title/tt0978649/.

# 93
Вчера имах удоволствието в присъствието на две очарователи дами Simple Smile да гледам Ансамбъл "Българе" и невероятното им представление "Това е България". Бяха представени основните фолклорни области с типичните танци, песни и кратко встъпление както за самите области, така и факти от историята на България  (представянето-това, което чувате преди танца, който пускам по- долу- е изцяло на английски от една американка, която живее от 1991 год в България)
 В края на концерта ръководителят им каза, че ще имат представление в Ню Йорк (Бродуей) на 11 април. Не съм рекламно лице на нито един от танцьорите  Laughing, но препоръчвам на дамите от района да го посетят. Мисля, че е много подходящо и за деца над 5 години.
Мен ме стегна гърлото на "пуста младост", но пред мен един прошарен господин си поплака след танца от шопския край.Намерих в ю- тюб почти всички области.
Ето един танц от тях: http://www.youtube.com/watch?v=s58b0md-QnQ&feature=related

Последна редакция: нд, 05 апр 2009, 18:10 от Niki1

# 94
  • Чикаго / София
Аз да подкрепя думите на Niki1! Момичета коите сте  в района на Ню Йорк отидете да го видите.  Това ще е първото представяне на български ансамбъл на Бродуей. Наистина  представлението е страхотно да се гледа на живо. Докосва нещо в теб и сърцето заиграва с тях. Да си призная и на мен ми се напълниха очите. Simple Smile

Съжалявам, че не взех и децата с мен, щеше да им хареса, поне на по-голямата.  Продължава около 2 часа.

А и къде ще видите на друго място изпълнение на Summertime  на гайда! Grinning

# 95
Не подкрепяйте митовете, които и без това ще се разказват в БГ после.  Wink
Symphony Space (където ще е концерта) е доста оф от театрално-музикалния Бродуей (чак на 95-та улица), нищо че адресът му е на Бродуей (2537 Broadway).

Ето линк за заинтересуваните:
http://www.symphonyspace.org/event/2921-folk-ensemble-bulgare-this-is-bulgaria

Аз ли съм единствената дето не се трогва от български ивенти.  newsm78 Не съм ходила на нито един в Германия, като гледам и тук заформям същото поведение.  Rolling Eyes

На мен петъчната среща с Тед Нийли в JCS още ми държи влага и скоро няма да ме пусне.  Flutter Да мине Великден поне...

# 96
Не подкрепяйте митовете, които и без това ще се разказват в БГ после.  Wink

Така ни каза ръководителят на ансамбъла Кюбит. Дори и легенди да се носят има за какво. Толкова млади танцьори, които играха с цялата си душа виждам за първи път. Очарована съм.
Представлението (не казвам концерт) е много трогателно. Доколкото разбрах, имали са и "България през вековете" и е било също много емоционално.

Ако не харесвате бг фолклор няма как да се трогнете обаче. Въпрос на лични предпочитания. В ю-тюб има части и от останалите спектакли. http://www.youtube.com/watch?v=77mJM65XIFA&feature=related
......

Има една частица, която никога няма да умре в мен и всичко красиво от тази страна ще го запазя в душата си. Ако нашето бебе, може да чува вече, то е чуло за първи път прекрасни български ритми.
Умишлено казвам красиво и прекрасно, защото съм била свидетел и на не много добро поведение и представление от България.

Не съм пристрастна и не ми липсват нито бг манджи, нито бг песни, нито каквото и да е българско присъствие.

Предстои концерт на Теодосий Спасов.

# 97
И аз не мисля, че театърът се води дори "Офф Бродуей,"  но това няма чак толкова значение.

Аз не се "трогвам"  от бг музика, не чета бг новини, но откакто имам детето, търся детски песнички и книжки. Бих отишла на такъв концерт само заради нея. Тя скоро откри "хорото" в едно детско СД и остана много впечатлена от ритъма. Дете, което разпознаваше Моцарт и Бах на 2 години, и не е пропуснала детски мюзикъл, се впечатли сериозно от ритмите на българско хоро (за моя безкрайна изненада!).   Искам да види истинско "хоро,"  защото аз не съм добър пример Simple Smile   

# 98
Много е хубаво Ники, мерси че сподели! На мен много ми хареса изпълнението от Добруджа, пълно с настроение.  Grinning Май и в Бостън ще бъдат, ако се интересуват съфорумките от там. Жалко че тукашния пазар е много малък и няма да минават оттук, бих завела сина ми да се порадва. При нас има няколко местни групи и сме ходили веднъж на концерт и сина ми много смешно се подрускваше на хората. hahaha

Анет, мерси много за идеята - в библиотеката открих цяла секция с песнички, сега сме на едни испански и еврейски. Изобщо нямаше да се сетя там да търся.   bouquet

# 99
Niki, и аз се натъжих. Но и ми достави страхотно удоволствие!

Ние вчера пък разгледахме Теракотената армия на Първия китайски император, естествено пак в последния момент, та чакахме час и половина на опашка. Но си струваше. Изключително съм впечатлена. Следващите спирки ще са в Тексас, Калифония и Уошингтън, Д.С., та ако някой прояви интерес, имате позитивната ми оценка.

# 100
Благодаря, че споделихте за Булгаре. Аз много обичам етно танци и отивам. Цените са офф бродуейски, което мен само ме радва!

# 101
Сигурна съм, че е много хубаво представлението. Имам познати, които ще летят от тук до Бостън само за да го гледат.

# 102

Едно от малкото неща в нашия щат, които ми харесва  е , че има около 50-70 американеца, които живо се интересуват от БГ музика и танци. Всяка седмица танцуват БГ хора и то в народни носии. Когат се събират / 3-4 годишно/ задължително канят всички българи в района. Някои от тях свирят на народни инструменти и такава веселба става. Нашия гарант, е един от най- добрите гайдари в БГ, той винаги е гост на техните събирания / и винаги свири/. Последния път стояхме до 22 часа. Мария доста пигра , а по- късно и малко поплака

# 103
  • Чикаго / София
 Хич не ме интересува на центъра на Бродуей ли е или извън него. Така ни го представиха там, така го предавам тук.Не съм гледала и търсиал, а и да гледам, няма да разбера, не знам къде е "пъпа" на Бродуей! 

Нито съм кой знае какъв фен на Бг народните танци и ритми, нито плача и милея за всичко Бг наоколо. Представлението ми хареса и ме грабна с музиката си, изпълнението и аранжировката си. Хареса ми начина по който представяха всяко предстоящо хоро и окръг. Както написах неочаквано и за мен самата нещо трепна в мен.

Ако има второ ще отидем цялото семейство!

Тук вали сняг! Уф!

# 104
АЗ не си падах по българска народна музика...докато не започнах работа като екзсурзовод след завършване на гимназия. Едва тогава открих богатството на българския фолклор. То и до сега освен право хоро (и то само, ако погледът ми не е забит в краката на играещите) друго не мога да докарам. Иначе, поне се научих да разпознавам от кой край на България е дадено хоро, песен или носия. Добре, че е съпругът ми (завършил ВИФ и имал даже изпит по български хора) да отсрамва положението (както в БГ, така и тука).
Мене за сега ми се размина "голямата метла", ама си отнесох райд ъп. Можеше и да ми се размине, ама прецених че това ми е печелвшата карта -най-накрая имам ПИСМЕНО доказателство за некомпетентността на дистрикт менажера. Досега се заяждаше само в устна форма. Какво ли не на направих, да го принудя да ми даде нещо в писмен вид. Пробвах варианта с "шорт мемори", ама не мина; исках в писмен вид, какво точно иска-понеже все пак англ. не ми е майчин език и може да не съм разбрала правилно-и това не мина. Повече от година го дебнех, някъде да сгафи в ПИСМЕН вид. Миналата седмица, на поредните му безумия се обосновах с корпоративни разпоредби...ама само за една част, другата си я спестих (като никога). И той за моя изненада и радост се хвана на въдицата (е с цената на райдване де). Сега вече си имам липсващата част от пъзела  в писмен вид bash. Когато се върнах от работа съпруга ми ме пита защо съм с тази предвещаваща буря усмивка, а щерка ми направо ме попита"мамо, защо имам чувството че ти растат рогца и опашка (визирайки дявол).

Общи условия

Активация на акаунт