Голямата тема за малките масла - 2

• 166 479
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Ето нещо, което може да ти е полезно http://www.lekar.bg/news-60/info-443/%D0%9A%D0%B0%D0%BA.%D0%B4%D … 1%81%D0%BB%D0%B0/

Не мога да ти препоръчам конкретна фирма, но аз бих се придържала към сертифицирани био масла.   bouquet

# 616

lalique, маслото от ший е само по себе си полезно, особено ако е био. Но то спада към т.нар. базови масла, т.е. служи като основа, към която да се прибавят други масла, най-вече етерични, които всъщност представляват активните съставки в един био козметичен продукт. Етеричните масла са основният носител на качествата на получения продукт (противовъзпалителни, анти-ейджинг, избелващи и т.н), но това не пречи да се ползва и чисто масло от ший или друго базово масло. Аз бих го ползвала за нежната кожа около очите само ако е сертифицирано органик.  Peace

Много благодаря за отговора   bouquet Маслото ми е на Cattier, мисля, че е сертифицирано  Peace

# 617
  • Sofia
Бадемово или ленено масло е най-хубаво за косата ?

# 618
с ленено съм опитвала но ми идва леко , на мен маслото за коса колкото е по-мазно по добре ми действа ,за моята коса рициново и бадемово са може би най-добре, от сусам ,авокадо , кокос също съм доволна . маслото от ши ми идва прекалено тежко . Мисля че е индивидуално

# 619
Здравейте и от мен!Опитах се да прочета цялата темичка но просто е доста дълга  Simple Smile ползвам някои от вашите рецепти и съм много доволна от маслата!
Бадемовото масло за краищата и корените също така и за ноктите и миглите - чудесно е!
Маслото от жожоба с розовата вода ми действа просто страхотно  Simple Smile също така мажа устните и ноктите против кожички!
Пшеничното масло също го ползвам за краищата и за тялото след баня!
Добавих си масла и в лосионите за тяло - резултата е страхотен  Simple Smile

Сега искам да попитам (извинявам се ако е написано някъде) дали някой си е правил нещо като кремче от няколко вида масла и как точно става!Благодаря предварително   bouquet

# 620
Здравейте и от мен!Опитах се да прочета цялата темичка но просто е доста дълга  Simple Smile ползвам някои от вашите рецепти и съм много доволна от маслата!
Бадемовото масло за краищата и корените също така и за ноктите и миглите - чудесно е!
Маслото от жожоба с розовата вода ми действа просто страхотно  Simple Smile също така мажа устните и ноктите против кожички!
Пшеничното масло също го ползвам за краищата и за тялото след баня!
Добавих си масла и в лосионите за тяло - резултата е страхотен  Simple Smile

Сега искам да попитам (извинявам се ако е написано някъде) дали някой си е правил нещо като кремче от няколко вида масла и как точно става!Благодаря предварително   bouquet
здравей!аз наскоро си направих такава комбинация от масла едната за лице другата за тяло!
за лице:бадемово масло,масло от гроздови семки\моята кожа е мазна и предразположена към акне\ и лимоново масло.в тази комбинация винаги могат да се добавят още неща ,според особеностите на кожата.
за тяло:бадемово масло,масло от пшеничен зародиш и лавандула!

# 621
  • София
Остана ми от това олио за стрии и си го мажа на лицето.
http://www.hipp.bg/index.php?id=750&pid=10
Кожата ми е станала суха след раждането и това ми влияе добре.
Съдържа бадемово олио, слънчогледово олио, олио от жожоба, масло от облепиха.
Смесих си и малко с розова вода за лосион за сваляне на грим.

# 622
Благодаря ви!  Simple Smile моята кожа е суха и мисля и аз да си забъркам нещичко за лицето от няколко масла  Peace

# 623
  • Пловдив
Здравейте отново и от мен!
Да попитам- бях си купила масло от гроздови семена на Икаров през ноември месец. Позлвах го често до края на декември някъде. Вчера като го отворих и исках да ги използвам пак, се усещаше ясно дъх на грънясало  newsm78 Не е ли много кратък срока, в който е гранясало?

При някой друг случвало ли се е?

# 624
Бадемово или ленено масло е най-хубаво за косата ?

За косата е по-добре бадемовото масло.
Относно маслата на Икаров - не са с добро качество, но то и цената им ниска. Преди време се изприщих от маслото от жожоба.  ooooh!

# 625
  • София
За очи кое беше хубаво?  Жожоба ли? newsm78

# 626
# 627
  • София
Мерси!  Hug

# 628
Само не си взимай на Икаров. Аз от него се изринах. Другите марки може да са по-скъпи, но си заслужава.

# 629
  • София
Ха! Добре, че ме предупреди, че точно Икаров щях да си взема!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт