Аз знам за идентичен случай: Млада двойка, живеят на семейни начала. Луда любов. Мъжът работи, жената отглежда децата - 4 на брой, плод на голямата им любов т.е. доста години е в майчинство, а след майчинството се грижи за децата и дома, т.е. домакиня. През всичките години 22 - мъжът печели и влага средства в апартамент и обзавеждане. Среща доста по-млада девойка и се влюбва. Решава да започне живота си отначало.
Бившата му жена остава буквално на улицата. Може да го осъди само за издръжка на децата, които е припознал, но не се знае дали ще й ги присъдят, предвид това, че няма никакви доходи и няма покрив над главата си. Развръзката предстои.
Адвокатът й е казал, че ако е имало брак, всичко придобито по време на брака е щяло да се дели на две, но сега няма такива права - права на законна съпруга.
Който иска да си прави изводите.
Аз да ти разкажа за още един индентичен случай.
Прекрасна двойка, деца, брак, както си му е реда, той има собствен бизнес и ги издържа, тя гледа децата.
Да, обаче в един хубав ден, нещата започват да тръгват надолу. Проблеми, проблеми и се стига до решението за раздяла. Тя, разбира се, вярва, че той би се грижил за децата си и нея, независимо, че се разделят, обаче той не е на същото мнение.
Семейното имущество е на негово име, не не попада в СИО, той счита, че деца, които не са при него, не са негова грижа и хоп- всички са на улицата. Той си живее живота, висок стандарт, почивки, кръчми, коли и разбира се нова девойка, тя се принуди да се върне в двустайката на родителите си пенсионери с децата и да му се моли като просяк за жълти стотинки за да не умрат от глад.
Престанете вече с тази "сигурност" в брака и с подобни примери.
Изводите съм си направила много отдавна, именно на базата на доста житейски истории.
Аз не отричам брака, напротив, вярвам, че в обричането един на друг на двама души, които се обичат, има красота, романтика и прочие, вярвам в семейството и семейните ценности, самата аз съм обещала на мъжа си, някой ден да стана негова съпруга, именно поради тези причини, но моля ви, недейте толкова сляпо да вярвате в "сигурността", само, защото има сключен брак.
Рокси беше много точна в изказването си, някъде, между цветята, розите и облаците, нека да има и капка здрав разум, твърдо съм убедена че тайната на щастливия брак се крепи освен на любовта, доверивто и вярата в светлото бъдеще и на какпката разум в главата на една съпруга.