Лекарите в Пазарджик - 4

• 60 474
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
Аз искам да знам! А вие?

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 19:35 от Nellina

# 181
Световна седмица на кърменето – 2009 година
Кърмене в извънредни ситуации. Готови ли сте?

П Р О Г Р А М А
гр. Пазарджик

01.08. (събота), 10.00 часа – Откриване на ССК в КСУДДС Пазарджик, бул "Ал. Стамболийски" №48
1.” Кърмене в условия на финансова криза” – презентация
2. “Кърменето – митове и истини”
3. “Как да кърмим успешно?”
Специални гости на мероприятието ще бъдат д-р Анета Попиванова, зам. председател на „Национален комитет по кърмене”, главен асистент в Клиника по неонатология към СБАЛАГ “Майчин дом”; Христина Янева – дългогодишен консултант по кърмене.    
02.08.  (неделя),  – “Защо и как да кърмим успешно?” – промоция на кърменето в Родилно отделение към МБАЛ Пазарджик

03.08. (понеделник), 10.00 часа – Откриване на фотоизложба в подкрепа на кърменето в МЦ “Вива” гр. Пазарджик

07.08. (петък), 10.00 часа – Закриване на ССК с поход и кърмене на открито в парк “Острова”

Инициативите са на училище за бъдещи и настоящи мами “Супер МАМА, супер БЕБЕ” гр. Пазарджик и Комплекс за социални услуги и дейности за деца и семейства гр. Пазарджик

П.П. Чакам Мими да се включи и да оповести инициативите на ЛЛЛ Hug

# 182
  • София
Момичета, пиша ви с молба за инфо относно д-р Ив. Ципоркова, офталмолог.
Преглежда в МЦ Здраве и в "Бялата къща" с/у автогарата.
Някой знае ли графика й? Ходих при неяпоследно преди 2 години, наблюдаващ лекар ми е от близо 16г., но т.к отдавна не живея в Паз-ик, искам при пръв подобен случай да я посетя и изненадам. Вчера се чухме по тел, но не исках нарочно да я питам, въпреки че преди месеци ми каза кога къде е, но не помня newsm78
Та ще съм много благодарна, ако някоя мама ми даде повечко информация. Може и на лични.
Предварително благодаря! Hug   bouquet

# 183
Мишле_ , доколкото знам, тя работи в "Хигия", а не в "Здраве". Peace
Можеш да звъннеш на регистратурата в "Хигия" и да попиташ за графика и.
 Hug Hug Hug

# 184
Мишле_, аз водя дъщеря ми при нея сега.
Знам, че в Бялата къща е понеделник, вторник и четвъртък следобед (не знам точно от колко часа, ние ходим след 17:30 часа). Peace

# 185
  • София
Нелина, Амбър, благодаря ви! Hug  bouquet
Преди беше в Хигия-та, но после знам, че преглеждаше и в Здраве.......

# 186
  • Пазарджик
Световна седмица на кърменето – 2009 година
Кърмене в извънредни ситуации. Готови ли сте?

П Р О Г Р А М А
гр. Пазарджик

01.08. (събота), 10.00 часа – Откриване на ССК в КСУДДС Пазарджик
1.” Кърмене в условия на финансова криза” – презентация
2. “Кърменето – митове и истини”
3. “Как да кърмим успешно?”
Специални гости на мероприятието ще бъдат д-р Анета Попиванова, зам. председател на „Национален комитет по кърмене”, главен асистент в Клиника по неонатология към СБАЛАГ “Майчин дом”; Христина Янева – дългогодишен консултант по кърмене.   
02.08.  (неделя),   – “Защо и как да кърмим успешно?” – промоция на кърменето в Родилно отделение към МБАЛ Пазарджик

03.08. (понеделник), 10.00 часа – Откриване на фотоизложба в подкрепа на кърменето в МЦ “Вива” гр. Пазарджик

07.08. (петък), 10.00 часа – Закриване на ССК с поход и кърмене на открито в парк “Острова”

Инициативите са на училище за бъдещи и настоящи мами “Супер МАМА, супер БЕБЕ” гр. Пазарджик и Комплекс за социални услуги и дейности за деца и семейства гр. Пазарджик

П.П. Чакам Мими да се включи и да оповести инициативите на ЛЛЛ Hug

Програма за Световната Седмица на Кърменето 2009
ПАЗАРДЖИК

с подкрепата на
Ла Лече Лига България

2 август (неделя) от 10:00 часа във Велинград (парка под лятното кино)
неформална кърмаческа среща с майки - защо е важно кърменето за бебето ми и за мен?

4 август (вторник) от 18:30 часа в залата на Архитектите
Лекция „Кърменето в извънредни ситуации. Готови ли сме?“ с подкрепата на РИОКОЗ и БЧК

5 август (сряда) от  в МБАЛ Хигия
среща-дискусия с родилки и персонал

6 август (четвъртък) от 18:30 часа в залата на БЧК (до Брегов)
Училище за кърмене – Защо да кърмя? Начало на кърменето (първи дни с бебето). Избягване и преодоляване на често срещани проблеми и трудности.

8 август (събота) от 10:00 часа на Острова
неформална кърмаческа среща с майки - Какво означава кърменето за бебето ми, мен и моето семейство?

# 187
И тук да пиша. Simple Smile
Световната седмица на кърменето се очертава по-дълга, което е страхотно! Party
Мими,  Hug Hug Hug!

# 188
Aз пък да се оплача от доктор  #2gunfire Не знам тук ли е мястото  Rolling Eyes

Ужасно много съм втрещена от алчността, безхаберието и непрофесионализма на Пещерлиев  Crossing Arms
Водя малкия с направление на ортопед за луксацията. Прие ни много добре. Сам беше, без сестра. Съблякох малкия по памперс. Раздвижи му крачетата, напред, назад, свива ги - дотук всичко о.к.
Праща ни на рентген. Отиваме - правим снимка. След 10мин. взимаме снимката и на бележката с която сме изпратени от Пещерлиев , има становище на рентгенолога , че всичко е наред.
Показвам я на Пещерлиев и се започва цирка: поставя я на светещото табло, с друг лист си помага да закрие част от снимката...и :  
"ммда, той колегата е писал че е наред, обаааааачеее ...виж сега..това тук трябва да са като успоредни линии, а те са като трапец. Мои колеги щяха направо каиши щяха да ти предпишат   #Crazy , аз обаче  Naughty  ...ортопедични гащи . Отиваш в "еди-кой си" санитарен магазин. Купуваш трети номер. Имат и светлосини и тъмносини. Купуваш ги и два месеца НЕПРЕКЪСНАТО носене.  #Crazy След това пак ще дойдеш да направим рентгенова снимка  Sad  "

ЛЛ на малкия видя становището на Пещерлиев и изписаните гащи, точно до написаното противоположно мнение на рентгенолога и вика: "щом трябва ще носите гащи"
Това всичко става вчера.
Днес на Пловдив за второ мнение.
НЕ за друго..а ако детето наистина е за каиши Cry , ще си направя лоша услуга, ако му сложа ортопедични гащи.
Лекаря там ни прие веднага след като пристигнахме към 19ч. и със личния си ехограф прегледа Дани..но първо..вика ми "дай да погледна снимката, не искам становището  Naughty " след това прегледа малкия и ми показа на ехографа, обясни ми кое , къде да гледам..и т.н. и накрая каза. НИЩО ВИ НЯМА. Камък ми падна от сърцето. Даже с отворена уста останах - не вярвах...че има толкоз нагли и алчни хора..
До този момент дори не му бях казала, че са ни предписани гащи...и че дори сме за каиши  #Crazy
Не се стърпях и му казах. Без имена. Думите му бяха: "като се взимат комисионни, така ще е"

Та докторе...Пещерлиев..язък ви и за годините и за името...защо бе докторе...със сърцето на една майка се гаврите..да бяхте ми казали че за 20лв. става въпрос, да ви ги дам, а не със здравето на детето ми да си играете...Как съм прекарала вчерашния ден, нощта как е минала и днешния до де лекаря от Пловдив каже , че всичко е наред, само една майка може да ме разбере..
И ангажираността покрай изборите, не са ви оправдание докторе, за немарливостта..защото вий си изиграхте сценката...само и само да ме пратите за ортопедични гащи..ми да..както разбрах не съм нито първата, нито сигурно ще съм последната, дето сте искали за най-горещите месеци от годината да "обуете" детето и в тези гащи...

Та ако има черен списък на Лекарите в Пз - в него слагам Пещерлиев  Peace

п.с. лекаря от Пловдив ми даде написано от него становище, на което има и името и номера му, че НИТО рентгеновата снимка, НИТО ехографският преглед дават основание за предписание на какъвто и вид лечение ...

Смятам да си сканирам всичко и да си го пазя...ей тъй..за да ми напомня за пореден път - в Пазарджик на лекар ТЦЪ  Naughty

Все едно прочетох нашата история  #Cussing out
Не ми се говори просто за този господин. Не мога да го нарека лекар, съжалявам.

# 189
    Аз пак имам въпроси. Simple Smile
    Всички сме наясно, че в болниците йерархията санитар - мед. сестра (акушерка) - лекар се спазва стриктно. Всички може би сме били свидетели как доктор навиква мед. сестра (акушерка), тя пък - санитарката, а санитарката - пациента.
    Въпросът ми е: Това нормално поведение ли е според вас?
    Или колкото по-комплексиран е даден човек (независимо към кое звено в йерархията се числи), толкова повече държи да покаже надмощие над подчинените си (избива комплекси?)?
    Пак питам: Нормално ли е това?
    Или може би сте на мнение, че "всяка жаба трябва да си знае гьола"?
    И считате ли, че е редно към обучението на лекари и медицински персонал да се включи и един задължителен семестър, с обучение на тема "Как да общувам с хората?"

Ще помоля отговорите ви да бъдат аргументирани.

П.П. Не говоря за случаите, в които е проявено своеволие или е извършена дейност, извън правомощията и компетентността на извършителя. Говоря за отношението между звената в йерархията в ежедневието.

Последна редакция: нд, 26 юли 2009, 15:27 от Nellina

# 190
Раждах в АГ "Селена" - Пловдив, там родих дъщеря си. Санитарките бяха възможно най-тихите и се стараеха да бъдат почти невидими, когато влизат в стаите ни.

Така и трябва да бъде. Не е интересува кой е по-по-най и кой кого иска да навиква. Между тях си да го правят когато пожелаят, не и пред пациентите.

# 191
Nellina, пациента не е подчинен Grinning,в болницата той е клиент,и трябва да се държат с него като с такъв.Аз съм лежала в Хигия и в Здраве,в педиатрия.Разликата е огромна,и по това което съм видяла,съм категорично за-всеки да си кряка в собствената локва.ако не се спазва йерархия ,настава анархия,а тя е в ущърб на пациента.различно отношение забелязах ,на ниво мед. сестри.не знам дали избиват комплекси ,или става въпрос за професионалните им умения,но определено разлика имаше

# 192
Nellina, пациента не е подчинен Grinning,

О, сакън! Подобно нещо не твърдя. Simple Smile Тъй като болниците вече са търговски дружества, пациентът вече не е просто пациент, а и клиент. А клиентът винаги има право, нали? Laughing
 Hug

# 193
Nellina, пациента не е подчинен Grinning,

О, сакън! Подобно нещо не твърдя. Simple Smile Тъй като болниците вече са търговски дружества, пациентът вече не е просто пациент, а и клиент. А клиентът винаги има право, нали? Laughing
 Hug
Винаги има право,да,ако има кой да му го зачита.мисля,крайно време е да си отстояваме правата,а те ако искат да си спазват йерархията,важно е да получаваме най-доброто.всъщност не съм чула лекар да крещи на сестра,сестра на санитарка и т.тн..сблъсквала съм се обаче със следното ,лекар защитава виновна сестра,без да му мигне окото.дали е от колегиялност?

# 194
Aз малко не ти разбрах въпроса, ама може и от часа да е... Laughing
Та питаш ме, дали съм срещала и одобрявам комплкесирано арогантно поведение в лекарската гилдия , прикрито зад думата йерархия?
срещала съм! и то 2009г. отрвтаително поведение м/у лекар и неговата сестра. и то в частния му кабинет, пред пациент т.е. мен, и то не веднъж!

Аз се почувствах отвратително, че със въпросният помощен персонал се държат така и то в чуждо присъствие! То небяха викове, нареждания, дори крясъци...

А ако питаш дали с мен , като пациент през 2009 г. някой от мед. гилдия се е опитал да се държи грубо и арогантно - пак ще отговоря ДА! И то пак в частния му кабинет, където е по-удобно за мен да си платя 10-20лв, отколкото да чакам за направление от ЛЛ. И да, повече не отидох,когато след 3-тото посещение и същото поведение, разбрах, че не "на човека не му е ден", а е просто едно озлобено  жалко човече  #2gunfire

Бях принудена да чуя през 2009г. думите "стига си охкала, да не си мислиш, че само ти си раждала". И други в този смисъл...а си плащах за прегледа  #Crazy

През същата година и родих, в СЕЛЕНА Пловдив. Частна клиника. И както Марито казва: санитарките почти не ги забелязваш, толкова тихо, кротко и методично си вършат работата, акушерките са повече от мили и отзивчиви, а докторите... Hug

И едното е частно и другото, ама в Пз си мислят, че всичко им е позволено, дори и да си плащаме...затова и децата ще си водя на Пловдив  Crossing Arms

p.s. постинга го писах снощи към 1ч. ама не го бях "публикувала"  Blush

Общи условия

Активация на акаунт