Здравете

• 1 597
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте,имам един въпрос.Синът ми има рахит на главата и ми казаха че това е следствие от това че е недоносен и главата ми е сплесната отзад,дали ще му се оправи.Има ли някой моят проблем?

# 1
И на моето дете ,му беше като сплескана главата(отзад).Но сега ,не е така PeaceНо, не е имал рахит.

# 2
 При недоносените дечица наистина риска от рахит е по голям. Вземай мерки навреме , а за главичката не се притеснявай. Ще се оправи с времето ! thumbsup

# 3
При недоносените дечица наистина риска от рахит е по голям. Вземай мерки навреме , а за главичката не се притеснявай. Ще се оправи с времето ! thumbsup
ViVina, не мога да ти изпратя съобщение, пълна ти е кутията!

# 4
Много благодаря за успокоението.Малко по малко се оформя главичката му,но за рахита още не знам на какъв етап сме.

# 5
  • София,
ДА главичката Ви наистина ще се офрми в по късен етап, когато започне бебенцето по малко да лежи, да стои седнало или полулегнало, засега е хубаво да го обръщаш да лежи на всички страни. За рахита трябва да се консултираш с лекар и да пиете витамин Д. ДОколкото знам има и едни специални ампули които се бият за по бързо овладяване на проблема. Успех и дано бързо се справите  Hug Hug Hug

# 6
Мерси.Но знаеш ли как се казват тези ампули.За лекар,може ли някой да ми препоръча добър специалист.

# 7
  • София,
Ампулите са си точно ВИтамин Д, но те се изписват само от лекар и се слагат от лекар, по негова преценка. Предозирането на Вит. Д е много опасно. А личният педиатър на детето също може да установи в какъв стадий е рахита. ЗА добри лекари има много, но точно за такъв не се сещам, виж в Темата - бял списък за недоносените бебчета. Peace

# 8
Благодаря ти.Днес сме на консултация при личният лекар и ще питам.

# 9
Здравейте,много съм щастлива и искам да го споделя.Докторката на консултацията каза  че рахита е почти оправен и главичката му е много по добре. Grinning

# 10
  • София,
Slavina Terzianova това е страхотна новина, много се радвам, и по добре, че няма да се налага друго ллечение. Препоръчвам само слънце и чист въздух  Hug
Искам да те поканя и в другата ни темичка на недоносените дечица, там пишем много майки и си споделяме и обменяме опит, това е много важно, защото нашите дечица за съжаление изискват по особено внимание, повече неща трябва да знае една майка на такова бебче, изобщо сложно е но се справяме всички, няма начин, малките ни дечица го изискват. Peace Заповядай и в темичката ни http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388188.0

Общи условия

Активация на акаунт