Кандидат мами над 35 години- нека си дадем кураж Тема7

• 15 604
  • 306
  •   1
Отговори
# 135
Рея Cry
Прегръщам те! Страшно съжалявам! Пиши, когато можеш, ще си мислим за теб!  Hug

# 136
Съжалявам миличка Рая.Аз също съм минала по този път и затова сега до последно ще бера страх.Пожалавам ти когато следващия път се появят двете чертички да изкараш ной -леката бременност и на финала да гушкаш едно прекрасно бебче.

# 137
Проблема,е че все още няма добре обучени специалисти за ФМ,а БХС се прави само в София и
Варна-Майчин дом.

Фиорче,
дезинформираш обществеността.
ВЪВ ВАРНА БХС се прави във варненския Терапевтичен блок от доцент Ангелова и доктор Гаданчева много преди да започне на се прави в МЦ Майчин дома Варна . Дори не съм сигурна дали от Майчин Дом ( което си е частна клиника така че не я бъркайте със Софийския Майчин дом ) не ги изпращат в Терапията да им ги обработят.
Аз лично гласувам с две ръце за екипа за доц.Ангелова, а МЦ Майчин дом Варна има много противоречива слава.

Последна редакция: вт, 07 апр 2009, 20:40 от _re_ge

# 138
  • София
Тъкмо прочетох няколкото хубави постове, и после.....  smile3518 Рея, миличка, толкова съжалявам. Прегръщам те. Не знам какво да кажа.... Мен ме заболя..... Дано се съвземеш по-скоро. Господи, защо се случват такива неща?????
Мислех да ви напиша и други, усмихнати неща, но сега просто.... нямам сили, не мога....
Само за Ову-тестовете да кажа, правих 4-5 месеца, така и не можах да установя кога е най-наситена втората чертичка. Ползвах и от по-евтините, и от по-скъпите, все същото. Най-сигурното си остава фоликулометрията. Друг е въпроса, че може да има овулация, но въпреки това отделената яйцеклетка да е некачествена. Много "въпреки" има в цялата тая работа.... newsm12
Оставям ви сега, много криво ми стана.....  Weary

# 139
Фиорче,
дезинформираш обществеността.
Много ,ама много се извинявам Confused Confused Confused, това прочетох като информация,,но понеже днес си взех
лаптопа от ремонт и линка го няма,за да ти покажа къде го четох.Иначе утре ще се разтърся,за да
докажа,че не аз "дезинформирам обществеността" Wink
А ти не се крий,а сподели тук ,знам,че си доста информирана.Аз с този проблем не съм
се познавала до сега и за мен е нов Simple Smile

П.П:пропуск и сега редакцияРегенце,благодаря за тази информация!!!
Ще ми бъде от полза!!!

# 140

На бременните мами от БГ да кажа хубаво да изчетат подфорума за Феталната морфология. На база моя опит трябва да се отиде на 2 изследвания (12-13 г.с. и 21-22 г.с), и само след резултати показващи висок риск за Даун от първата да се отива на амиоцинтеза.
В БГ изследването е скъпо и подтикват, ако може всички да си го правят, а то съвсем не е толкова безопасно както го представят. По принцип това е нещо, което всяка жена трябва да си реши за себе си (и детето си)  Hug Ако някой иска да ми пише на личния, събрах доста информация по въпроса

Хайде и тук няма да смълча и ще се произнеса защото както забелязвам съм единствена от всички съм минала по всички пътища и пътечки.

БХС-то не се покрива от здравна каса, където и да го направите то се заплаща , като тарифата е различна спрямо мястото където ви го правят, освен това ще ви искат и обезателно снимка то Фм при това прясна. ако не носите ще ви направят и снимка и ще ви накарат да платите и за нея. Принципно в момента ВЕЧЕ в България има ранен БХС ( тук може да сгреша май до 12 седмица и нещо ) и късен БХС ( 15-17). Ранния е хубав защото отрано може да даде приблизителна информация. Не дава данни обаче на някой малформации. Късния пък понякога дава отклонения . Мога да ви постна повече "научна информация" ако се интересувате.
Така или иначе ТРЯБВА на всички да е ясно че БХС- Е САМО ЕДНА ВЕРОЯТНОСТ , която се дава в съотношение и се оценява спрямо кръвните показатели и спрямо възрастта.Риска за грешка при ранния БХС е 30%, при късния 10%.

ФМ( ФЕТАЛНИТЕ МОРФОЛОГИИ)   са три.
1.Първата свързана с ранното БХС или просто сама по себе си( 12-13 седмица), дава отговор за основни физически характеристики, освен това ДОБЪР ФЕТАЛЕН МОРФОЛОГ може да види проблеми свързани със спина бифида или гънката ( нухална транс незнам какво си) един от маркерите на Даун.
2.Втората ( 20-22) - гледат за сърце, очни дъна и други които в момента не си спомням- по-скоро информативна ФМ.
3.Последна около 30-32 седмица- тук ми гледаха за бъбречни легенчета или нещо подобно - свързано с бъбреците- налага се защото ако има проблем се правила операция почти веднага след раждането.

Амниоцентеза - БЕЗПЛАТНА  в Майчин дом софия за жени след 35 . Под тази възраст се препоръчва при лоши показатели на БХС или ФМ. Заплаща се единствено иглата. Прави се под постоянно ехографско наблюдение и се води манипулация - инжекция в долната част на корема с която се изтегля малко околплодна течност. Тъй като там има клетки от бебето се прави генетичен анализ, откриващ хромозомни отклонения като синдром на Даун, ПАтуа и Едуардс, освен това и Спина бифида.Получавате инфо и за пола.
НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА  на жени с дву и многплодна бременност- безсмислена, при жени с рискова бременност ( кървене , предлежаща плацента) , освен това макар и доц.Марков казва че няма проблем, но аз не препоръчвам и на жени с различен резус от този на мъжа си. Риска при амниоцентезата се води 1%.

Опитах се да бъда обективна, надявам се да съм била точна и подробна.  bouquet

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=237889.0

Линк за фетална морфология, на заглавната страница, "Как да установим аномалии и заболявания на плода"
Предупреждавам, че тона и отношението по някога са ужасни, но има и интересни и интелигентни мнения и много информация за специалисти и клиники

Чао пак

Много е дълга темата (аз пиша редовно там)  ще коментирам - що глупости изчетох там написани с апломб от хора дето нищо не разбират...

Последна редакция: вт, 07 апр 2009, 21:03 от _re_ge

# 141

За Ову тестовете питах да знам дали е по лесно да се ориентира с тях човек ама явно не  е  #Crazy

ХЪНИ БЪНИ Hugработата с тестовете е много лесна, повярвай ми, ще му хванеш цаката още от втория път.

На първо време - купуваш си овулационни тестове, има два вида, но никога не знаеш някой ще попаднеш. Принципно рядко се случва в една аптека да има и от двата и да те попитат кой искаш. ( единия е Клиър Овю а другия Oviewiew. ) В кутията са по 5 и понякога бонус един тест за бременност Wink.

Когато започваш да ги правиш имаш в предвид че се прави след обяд ( казват че в ранния след обяд се покачвало нивото на Лутеинизиранищия хормон аз го правя към 16:00). Като гледаш два три часа преди това да не пиеш много вода - ( издържа се ). И така всеки ден. Започваш според това колко продължителност има цикъла ти.

Чакаш да получиш бледа втора чертичка. Като стане това правиш следващия тест не след 24 часа а примерно след 6 часа  и така докато не получиш наситена черта ( принципно при бледа черта следващия тест се прави след 12 часа - ама според мен първо е рисковано да не изпуснеш момента и второ след 12 часа е направо утре ).

Разбира се има много видове ситуации. Така и да не се видят две наситени черти а овулационната да си е бледа, въобще да не се видят чертичката за овулация а теста е валиден, да видиш два дена подред бледи черти. Днес да видиш бледа а утре вече Нцък - всяко нещо си има разумно обяснение.Ти по добре започни да го правиш и ще го разнищваме полека лека според ситуацията.

Ако има въпроси съм насреща
Гушки  bouquet

ДОБАВКА
Бънка повярвай ми много си е показателен овулационния тест и НИКАК НИКАК НИКАК не е излишен.Дава много информация която никой доктор няма да ти даде накуп - имаш ли овулация, кога точно имаш, дали не е изтеглена напред или назад, как са нивата на лутеинизиращия хормон. За да те амбицирам да си правиш овулационен тест, ще ти пиша че синът ми заченат в следствие на такъв тест с който се откри че съм овулация на 9-ти ден с цикъл от 28 дена.

# 142
Рея , мила... Hug Hug Hug

# 143
Рея, прегръщам те пиле spoko Тежко е  Cry Cry Cry Днес отново си мислих, че това никога не се надживява, но нямаме избор. Когато имаш нужда  Hug  Heart Eyes Hug
И аз имах да пиша някой неща, но ще допълня само информацията от _re_ge:
БХС - ранен до 12-13г.с. се прави само и единствено в София. Кръв за това изследване могат да ви вземат буквално навсякъде, където има подготвено медицинско лице. Вторият БХС може да се направи в София и във Варна. Във Варна това изследване се прави само в Терапията  - Ангелова и Константинова. Много добри хора и специалисти. Ако не се лъжа цена: 40-42лв. В Майчин дом във Варна могат само да ви вземат кръв, но не могат да правят изследването, категорично.
ФМ - категорично препоръчвам доц. Балев. Неоспоримо най-добрия специалист във Варна. Цена - 60лв. Заслужава си чакането по опашки за записване.

Рея, пиле...имай сили  Praynig Praynig Praynig

# 144
Рея- всички думи за излишни
ние сме с теб, макар и да можем само да плачем.

# 145
[И аз имах да пиша някой неща, но ще допълня само информацията от _re_ge:
БХС - ранен до 12-13г.с. се прави само и единствено в София. Кръв за това изследване могат да ви вземат буквално навсякъде, където има подготвено медицинско лице. Вторият БХС може да се направи в София и във Варна. Във Варна това изследване се прави само в Терапията  - Ангелова и Константинова. Много добри хора и специалисти. Ако не се лъжа цена: 40-42лв. В Майчин дом във Варна могат само да ви вземат кръв, но не могат да правят изследването, категорично.

ФМ - категорично препоръчвам доц. Балев. Неоспоримо най-добрия специалист във Варна. Цена - 60лв. Заслужава си чакането по опашки за записване.

Архг друже благодаря за допълнението- забравих да пиша за ранния че се прави само в София.

За доцент Балев - също мога да кажа че е чудесен специалист.
Но знаеш ли друже, какво ми каза като гледа сина ни за маркери на Даун ( каквито имаше по показания за д-р Кеновска негова колежка от Терапията и клиниката Темелков)...Обясни ми защо според него тя е сгрешила, къде е захванала повече, но на въпроса ми дава ли гаранция ми отговори - аз не съм Господ Бог ... и ние направихме амниоцентеза.

# 146
доцент Балев ... ми отговори - аз не съм Господ Бог ...
Още една причина да го уважавам.
При нас той ни съобщи лошата новина, но това не ме кара ни най-малко да изпитвам неприязън към него. Напротив - беше изцяло точен и обективен. Ходихме още на трима лекари преди да влезе в болницата моето момиче, но те само при споменаването, че идваме от преглед на доц. Балев, клатеха безнадеждно глава. В болницата я приеха с неговите документи. Отказаха категорично да гледат документите от другите лекари. След това в генетиката и имунологията се повтори  същото.
За БХС не знам дали  вторият не може да се направи и в Плевен  newsm78

# 147
 spoko За Рея -с теб сме ще  се справиш!

# 148
  • Варна
ARGHT изивнявай би ли ми превел БХС? Мисля си ,че това някакъв скрининг и д-р Георгиев от АГ щеше да ми го прави. А ти казваш само кои доктори го правят.Нещо съм объркана.Осветли ме моля те по въпроса.

# 149
О Рея миличка силно те прегръщам Sad Sad Sad Hug Hug Hug.Нищо не казвай.Като се поуспокоиш ние сме тук.Ще те чакаме и ще се мъчим със скровните си сили да ти повдигнем духа.
Само мога да предполагам какво ти е Sad
_re_ge благодаря ти за изчерпателната информация.Вече разбрах ,че рано сутрин не бива да се правят.Ами вечер - към 7 примерно newsm78.
През деня за мен е невъзможно Sad

Общи условия

Активация на акаунт