Кандидат мами над 35 години- нека си дадем кураж Тема7

• 15 604
  • 306
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро ненагледни.  bouquet

Ето това което обсъждаме с АРГХ. Копиралал съм го от документа на Майчин дом София
линк http://lmpbg.org/downloads/DOWN_BLANK-2.doc
Слагам го тук за да мога да подчертавам това, което според мен е важно- макар че си е важен целия документ. Не агитирам  за ранно БХС просто искам да прочетат и обсъдят възможно най-много материали по темата.

_______________________________________________________________________________________________________________

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО,          
УВАЖАЕМИ БЪДЕЩИ РОДИТЕЛИ,

Националната генетична лаборатория в СБАЛАГ "Майчин дом" - София  Ви предлага възможност, със съвременни биохимични методи на изследване, да бъде оценен рискът Вашето бебе да носи най-честите тежки хромозомни болести - болест на Даун, болест на Едуардс, болест на Патуа и тежки дефекти на невралната тръба и коремната стена.  Изследването е безопасно и се предлага на всички бременни жени в страните с напреднало здравеопазване.
Изследването е насочено предимно към бременни – под 36 годишна възраст.

Ако Вие желаете да се възползвате от тази възможност, е необходимо:
1.   Бременността Ви да е между 11-13 +6 или 15-20-та седмица.
2.   Предварително да сте получили необходимата писмена (тази листовка) и устна информация за възможностите и ограниченията на изследването.
Компетентна информация и генетична консултация можете да получите в Националната Генетичната лаборатория на 14-тия етаж на СБАЛАГ "Майчин дом" ЕАД  от 9:30 -15:00 ч всеки работен ден.
3.   Да Ви е определен срока на бременността В СЕДМИЦИ + ДНИ чрез ултразвук (видеозон) изследване, проведено същия ден или до 3 дни преди вземането на кръвната проба.
Точното измерване на седмицата в дни е от изключителна важност за коректността  на резултата. Качествено изследване можете да получите в  231 кабинет, втори етаж на поликлиниката на СБАЛАГ "Майчин дом" от 9:00 до 1:00 ч. всеки работен ден, тел. 9172 220.
4.   С Ваше писмено съгласие да Ви бъдат взети 2-3 ml венозна кръв  за изолиране на СЕРУМ за “биохимичен скрининг”.  Вземането на кръвната проба не е свързана с времето на хранене.
5.   СЕРУМЪТ и попълнената подписана ПОРЪЧКА да бъдат доставени до 15:00 часа в Националната генетична лаборатория на 14-ти етаж в СБАЛАГ "Майчин дом". Кръвна проба може да Ви се вземе в лабораторията. Широко се практикува изпращане на серум с куриерска поща до лабораторията при температура под 200С.
6.   Резултатите излизат  от 2 час до 2 работни дни, в зависимост от избора на метод за изследване. 

Резултатите могат да се проверят в интернет с личен код или по телефона. Резултатите се получават по пощата или директно в Националната генетична лаборатория с безплатно разясняване и консултация.
Какво представлява изследването ?
В кръвна проба (СЕРУМ) се измерва количеството на определени вещества. С помощта на специална компютърна програма, в зависимост от срока на възрастта и на база на измерените кръвни показатели се изчислява риск за болест на Даун, тризомия 13, тризомия и 18 и за дефекти на невралната тръба (спина бифида, аненцефалия).

МЕТОД НА БИОХИМИЧЕН СКРИНИНГ ....……............................ОТКРИВА  от БОЛНИТЕ В 11-13+6 седмица
БЪРЗ троен тест – резултат    до 2 часа                        над 90 %
Възраст + Fβ-hCG +PAPP-A + „ нухална транслуценция” (NT)
БЪРЗ двоен тест - резултат  до 2 часа                        до    70 %
Възраст + Fβ-hCG +PAPP-A

Биохимичният скрининг в 11-13+6 седмица НЕ оценява риска за дефекти на невралната тръба и коремната стена
Измерването на „нухалната транслуценция” е критичен момент в изследването. Всяка неточност в измерването води до груби грешки при изчисляването на риска. Друг силно информативен ултразвуков белег (маркер) е откриването наличието на „костиците на носа на бебето”. Изследванията се предлагат в 231 кабинет на „Майчин дом”  от 10:30 до 13:30 часа.

От  изключителна важност е квалификацията на АГ специалиста. Силно се препоръчва измерването на ултразвуковите показатели да се извършва от АГ- специалист със сертификат  от „Международната фондация по фетална медицина” или неин български аналог.

Оценка на риска
Условно за „повишен риск” се приема, този който е по-висок от 1: 250 (например 1: 170) Такива резултати се срещат : 
при 5-6 %    (5-6 на 100) от бременните жени под 36 години и
при 40 %     (40  на 100) от бременните жени над  36 години.

В зависимост от оценката на риска се обсъждат 3 варианта на поведение: 
1.   При риск над    1: 100        –> провеждане на хорионбиопсия или амниоцентеза;
2.   При риск от    1: 100 до 1: 1000 –> биохимичен скрининг в 15-19 седмица;
3.   При риск под    1: 1000        –> само проследяване с ултразвуковото изследване  „фетална анатомия”.

При всички варианти се препоръчва проследяване с ултразвук (фетална анатомия) след 15-та седмица за дефекти на невралната тръба и тежки дефекти на коремната стена или изследване на алфа-фетопротеин в серум.

МЕТОД НА БИОХИМИЧЕН СКРИНИНГ ....…….......................................................................................ОТКРИВА  от БОЛНИТЕ
В 15-20-та  седмица

БЪРЗ троен тест - резултат  до 2 часа                         до 75 %
Възраст + Fβ-hCG + АФП + uЕ3
СТАНДАРТЕН двоен тест - резултат  до 2 работни дни                   до 60 %
Възраст + Fβ-hCG + АФП

Как се извършва оценка на риска ?
Условно за „повишен риск” се приема, този който е по-висок от 1:250 (например 1:170) Такива резултати се срещат: 
  при 5-6 % (5-6 на 100) от бременните жени под 36 години и
  при 40 %  (40  на 100) от бременните жени над  36 години.

При риск по-висок от 1: 250 (0,4%) и при всеки друг риск, които е непоносимо висок за бременната се обсъжда „амниоцентеза” (вземане на околоплодна течност).
От бременните с риск по-висок от 1:250 само при 1-2 на 200 жени се намира действително болест на Даун и много рядко друга хромозомна болест, дефект на невралната тръба или дефект на коремната стена.

Не   всички аномалии могат да се открият с биохимичния скрининг.
На всички бременни се препоръчва специализираното изследване “фетална анатомия” в 19-23 седмица-за предпочитане на триизмерен ултразвуков апарат при квалифициран за целта АГ специалист.

Каква е вероятността да се роди дете с генетична аномалия ?
Деца с някаква аномалия се раждат с честота 3-4% (1: 33) новородени. Едни от най-сериозните вродени дефекти са болестта на Даун (в зависимост от възрастта от 1: 2000 до 1: 20); дефектите на невралната тръба (спина бифида и аненцефалия) с честота 1: 500 бременности и дефекти на коремната стена – 1: 2000 бременности.
Какво означава ”оценка на риска” ?
Посочените по-горе честоти са средно статистически и не се отнасят за конкретната бременна. Оценката на риска показва каква е вероятността бебето да се роди с вродена аномалия при конкретна бременност.
ОЦЕНКАТА НА РИСКА НЕ Е ДИАГНОСТИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ  !
Извършването на тези изследвания е въпрос на личен избор
ИЗСЛЕДВАНЕТО Е ВИСОКОСПЕЦИАЛИЗИРАНО И МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЪРШИ само в НАЦИОНАЛНАТА ГЕНЕТИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ  и за „стандартния” двоен тест в 15-20-та седмица в генетичната лаборатория Медицински университет, Варна
Как се поставя дородова диагноза на хромозомна болест?

На този етап, диагнозата на болестта на Даун при бебето преди раждането се поставя само след извършване на хорионбиопсия (вземане на клетки от предшественика на плацентата в 12-14 седмица) или амниоцентеза (вземане на околоплодна течност в 16-20 седмица на бременността). Процедурите са безболезнени и практически безопасни за бременната. В минимална степен (под 0,5% за амниоцентеза и под 1% за хорионбиопсия ) те носят риск за прекъсване на бременността. Поради това, процедурите се обсъждат само при бременности с риск за болест на Даун по-висок от  1: 250. 

В получените клетки от хорионбиопсия или амниоцентеза могат да се извършат 2 вида изследвания.
И ДВАТА ВИДА ИЗСЛЕДВАНИЯ ИМАТ НАД 99% НАДЕЖДНОСТ ЗА ПОСОЧЕНИТЕ БОЛЕСТИ:
ДНК диагностика за болест на Даун и всички бройни аномалии (около 95% от всички хромозомни болести. Резултат до 4 работни дни). Предлага се при всички бременни с повишен риск след биохимичен скрининг, възраст над 35 години и липса на отклонения при ултразвуковия преглед. 
Цитогенетичен анализ за диагностика на 99% от хромозомните болести. Резултат от  2 до 4 седмици.  Предлага се при всички бременни с намерени отклонения при „фетална анатомия” или цитогенетично доказани данни за хромозомна аномалия в семейството.

НЕ  ПРОПУСКАЙТЕ  УЛТРАЗВУКОВОТО ИЗСЛЕДВАНЕ „ФЕТАЛНА  АНАТОМИЯ”  В  19-23 СЕДМИЦА

______________________________________________________________________________________________

ARGHT... ,добре де,защо се заяждаш с мен сега? Crossing Arms
И на мен не ми стана ясно къде във Варна?
Айде стига по темата,няма да се обаждам повече,че и без друго явно не попадам на точните места с точното инфо Peace

ФИОРЧЕ
Обобщавам за да е ясно, понеже се интересуваш от Варна.
В Терапевтичен блок гр. Варна е мястото във Варна където правят изследването ( освен София). В Медицински Център Майчин дом Варна( Частна клиника ) само вземат кръв и я пращат в Терапевтичен блок гр. Варна ( Терапията по нашенски ) и ти дерат кожата понеже ти вземат повече пари. Ако наистина се интересуваш - понеже те не работеха всеки ден, аз лично съм запазила координати и телефон- можа да ти ги дам. АРГХ също може да го направи - гледам че той има по прясна информация за екипа ( д-ц. Ангелова и д-р Константинова писа той,  аз правих 2006 г. и бяха доц. Ангелова с д-р Гаданчева).

НИКОЛ д-р Георгиев от АГ вероятно ще ти вземе кръв и пак ще я изпрати в Терапията.

Прегръщам ви всички.
Нека свърша малко домакинска на първа смяна и ще ви пиша пак.
Лек ден за сега ви желая, много поводи за усмивки.
  bouquet

За теста за овулация наистина е така, може да се прави и след работаи в 18:30 и в 19:00 и в 20:00 няма разлика. Наистина следете обаче приема на течности. Освен това не забравяйте че като видите бледа ову черта трябва като мин след 12 часа да направите нов, но не на сутрешна урина.

# 166
   Тук съм мили ми другарчета. Благодаря ви за съчувствието. Вярвам в искреността на думите ви и съжалявам че ви натъжавам, но случват се и такива неща. Лошото е че на мен ми се случва вече за трети път, като последните два по един и същ сценарй. Най-нелепото обаче знаете ли кое е? За 08.04.09 ми беше определен термина от предишната ми пак така неуспешно завършила бременноност. Днес трябваше да отивам да раждам, а аз отивам на кюретаж.
    Ох не искам да ви хленча, ама ще ме изтърпите , нали?  Embarassed Както и преди бях писала не съм казала на никого нито за бременността, нито за поредния неуспех. То в същност си имам само една сестра. Загубих майка си когато бях на 20 години. Баща ми също вече не е сред живите. Свекърва ми и рода на мъжа ми изобщо си нямат и представа че работим за бебе, затова се жалвам тук на вас, ама няма вече. Обещавам! Ще се опитам да събера парчетата от разбитата си надежда и да продължа.
   Радвам се че ви има  Hug Hug Hug

# 167
Добро утро и от мен  Hug

Бъни, аз правих фоликуметрия досега 3 месеца. Доки преценя кой ден да те извика (в зависимост от това колко е дълъг цикъла). И трите месеца ходих 3 пъти през 3 дни горе-долу. Ама нали казах- уж я "хванахме овулацията", а резултат- йог. Малко е неприятен прегледа (като всеки гинекологичен), но не е болезнен. Прави се с вагинален ултразвук.
За мен се оказва по-надежден метод за ориентация от тестовете. Засега.

Рея, прегръщам те силно, миличка  Hug

Хубав и усмихнат ден на всички  bouquet

# 168
  • Лондон
Рея, много съжалявам за загубата ти, дано да намериш сили да се справиш с мъката Hug

re_ge, аз изришно написах, че карах бременността си в Англия и че казвам какво се прави тук и че го намирам за добро като система. Не искам да прехвърлям темата за амиоцинтезата тук, има си отделна такава, но мнението ми е, че в БГ излишно я препоръчват за всички случаи, според мен с комерсиални цели, а тя въобще не е толкова безопастна...

Желая приятен ден

Сега видях поста преди мен, това е, за което казвах и аз, но в Англия се прави само в 12-13 гс, нарича се също биохимичен скрининг, но в документът долу не разбирам защо да се прави предимно на жени под 36 г newsm78 нещо не ми се връзва...

# 169

Миля Рея
когато човек е в безизходица, когато светът му се обръща с краката нагоре и се руши , винаги ( или поне аз съм като теб) намирам някакви такива знаци и съвпадения, опитвайки се да си отговоря на въпроса Защо. Трите ми загубени бременности бяха в различни години на един и също отвратителен месец за мен Юли - първата на 05.07, втората на 13.07 и третата на 01.07. И аз като теб се питам защо не стига нещастието ами и по този извратен начин за да е по-болно.
Не можах да си отговоря мила, не мога да дам отговор и на теб. Единственото което знаем и аз и всички тук е колко много те боли. Всички  сме с теб. Действително не можем да направим кой знае колко освен да се опитаме да утешим, да предложим рамо , да поплачем заедно с теб. Кураж мила.
И дума да не става за "изтърпяване", всеки от нас тук си скубе косите знаейки как се чувстваш и защото нищо не можем да направим, само да те подкрепяме и окуражаваме.
Прегръщам те, днес у нас една свещичка гори за теб и твоето семейство.

# 170
re_ge, аз изришно написах, че карах бременността си в Англия и че казвам какво се прави тук и че го намирам за добро като система. Не искам да прехвърлям темата за амиоцинтезата тук, има си отделна такава, но мнението ми е, че в БГ излишно я препоръчват за всички случаи, според мен с комерсиални цели, а тя въобще не е толкова безопастна...

Цветенце, амниоцентезата в Бг се поема от Здравна каса - безплатна е. Не съм платила нищо ( нито процедуратам, нито престоя в болницата, дори ми дадоха след това 20 дена болничен ) освен иглата.

Темите за нея са именно за това ако някой иска да ви вземе пари за да я направи, да знае че тогава има комерсиалност.

Сега видях поста преди мен, това е, за което казвах и аз, но в Англия се прави само в 12-13 гс, нарича се също биохимичен скрининг, но в документът долу не разбирам защо да се прави предимно на жени под 36 г newsm78 нещо не ми се връзва...

Цвети при нас по старата метода- без ранен и късен -  се правеше така само един но се удължаваше час до 15 седмица. Принципно добро е ограничението 13 защото ако има лоши показатели може да се повтори и да се направи амниоентеза с подробни ФМ. Предполагам че в Юкей заедно с БХС се прави и ФМ - така се покрива някакъв минимум.

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 12:13 от _re_ge

# 171
  • София
Първо ще се обърна към Рея - миличка, ти си силен човек и вярвам, че скоро ще се съвземеш.  Hug  Hug  Hug
Рослем, имам питане: с какво е свързано това, че ако днес си пожелаеш нещо, то се сбъдва?  newsm78 Стана ми интересно, нали днес е ден на циганите.... да не би да има някаква връзка.  Wink
И аз днес съм малко тъжна.... Първо рано сутринта пак имах неприятна среща с майстор, дойде 25 минути след уговорката....  Close После взеха пердетата и.... изобщо не ми харесват. Ми то на едно парченце плат, дето е 15 на 15 см изглежда по един начин, ама на голяма площ е съвсем друго......  Sad Обадиха ми се от клиниката да ми кажат че са ми готови документите за фонда, който ще плаща за ин-витро. Аз, радостна, звъня на милото, а той направо ме срази. Смятал, че не трябва да подаваме документи. Той декларирал голяма печалба на фирмата си за 2008-ма и не можело така, щели да разберат от фонда и какво щели да кажат.... Аз му казвам, че никъде в условията за кандидатстване няма изисквания за финансовото състояние на кандидатите, ама той не. И като каза: ние ще можем да си го позволим, но има хора, дето наистина не могат, и ако нас ни одобрят, то ще отнемем възможността на някоя друга двойка, която наистина разчита само на това...... И аз се предадох.  Cry Ама ми се плаче.... Объркано ми е едно такова.... Ей, много нерви изхабих в последните седмици, то и много ми се насъбра де. В работата натоварване, много ангажименти покрай апартамента, забавяне на част от нещата....  #CrazyАйде спирам, че да не ви натоварвам повече. Благодаря, че ме изслушахте. Щастлива съм, че ви има.

# 172
Такаааааа...
Да напиша нещо за нашите изследвания, че май вече всички резултати излязоха, че даже и такива, 'дето ни бяха излишни. Еййй  newsm78 искам да ви кажа, че покрай тези случки с нас станах половин лекар и цяла ходеща енциклопедия  Mr. Green
За Антифосфолипидния синдром, с който ни заплашваха най-безочливо, се оказва че не е наследствен и е в мнооого лека форма. На първо време няма да има никаква лекарствена профилактика освен може би аспиринче месец преди желаната бременност. Общо взето на 8-ми май (еххх...трябваше да се уговорим за 9-ти Деня на победата...язък) нашата лекарка ще ни даде доклад-заключение за нашия случай. Май ще се наложи и хранителна диета, но това може само да ни радва. Такова да е решението  Hug
За гинекологичните проблемчета - нещата се развиват със стремглава скорост в полза на отбора на Добрите  Mr. Green Гъбички, раничка, възпаление ... май ще се окаже, че в края на мача резултата е 3:0 за нас. Цитонамазката преди 10-на дни излезе PAP II, но според лекаря, ако положението запази тенденцията си на развитие, след около месец няма начин да не бъде PAP I. Все пак ще изчакаме за следваща цитонамазка по-дълго време.
Още нещо да спомена, че може да ви се наложи - Ако трябва да си правите изследване за хламидии НЕ правете кръвен тест. На нас ни препоръчаха да си направим поради известни съмнения и после целия медицински свят ни се смя "злобно" заради това, че сме се метнали на кръвен тест  Blush Ами да бяха казали предварително  #Cussing out Гадове  Twisted Evil Сега ще повтаряме заниманието с ДНК тест за хламидии, но и от там няма да излезе нищо фатално.
Това е засега от нас по важните въпроси  Hug Лекарката ни каза, че спокойно може да започваме със сериозните занимания след 3 месеца  Shocked Shocked Shocked Направо щях да я ритна, въпреки че не съм от хората, които биха проявили неуважение към възрастен. Направих най-чаровната физиономия, на която съм способен и кротко попитах "А след два не може ли?"  Blush Отговора беше - "Ама разбира се аз казах 3 за да не сте още стресирани. Ако сте готови психически може и след два, но не по-рано" Е, това по се преглъща  Mr. Green Heart Eyes Mr. Green И без това сами си бяхме определили този срок и сякаш добре сме го нацелили  Joy Joy Joy

Ей я на  и Zazolinka се появи с нейните грижи. Всичко разбирам само, какво толкова е станало с това, че мъжът ти е пич не разбрах?!? Ами така или иначе резултата е важен. Ако няма да умрете от глад, като го постигнете със собствени средства - Добре  Hug Мъжът ти е пич, моме  newsm10 дано само да не надценява финансовата тежест  Praynig

# 173
Може ли повече информация, за документите, които се изготвят за фонда ин витро и всички ли клиники, могат да кандидатстват. Аз направих запитване в клиниката в гр. Плевен, но още не са ми отговорили. Благодаря предварително...

# 174
Рея влизам да те прегърна и да ти кажа, че въобще не досаждаш и не мрънкаш.
Много мъжки дори се държиш.
С цялото си сърце ти пожелавам да има светлина в тунела и след като мине малко време да се зарадваш на една лека и щастливо завършила бременност Hug

# 175
Zazolinka, няма да се притесняваш - грижите по апартамента винаги са изнервящи. Споко! Изчакай известно време, има вероятност с времето да свикнеш и да ги приемеш. Ако наистина те дразни цвета - мисли за смяна. Не се сърди на себе си и хората около теб - пролетта е чудесен сезон, но всички сме малко на опън по това време. Рея, казвай какво ти е на сърцето смело - ние сме с теб! Аз не разбирам, но виждам, че има много момичета, които са преживели твоята болка и ще те разберат! Peace Говори другарче - болката трябва да се обговори, за да олекне - нали затова сме тук. Дано скоро намериш своята нова надежда Praynig.
 Момичета с малки тумбачета, да не се натъжите много - всеки си има своята пътечка за извървяване, сега имате важна задача и се концентрирайте в нея. Няма две равни бременности и две равни съдби. Живота е шарен, има го и доброто, има го и лошото. Ясно е, че щом вървим по пътя ще има и падания (дано да са по-малко Praynig). Целувки на всички и хубава, ползотворна вечер!  bouquet

# 176
Хе-хейй...Мишанка-та  Hug Много си права плъхче такова  Hug Само така те искам - положително настроена, че напоследък беше увесила мустаци и уши  Mr. Green Heart Eyes Mr. Green Или поне на мен така ми се струва  newsm78
Сега, ако и nikol се появи свежа като репичка още малко ще ми олекне на душата  Praynig
На Рея тепърва и предстои да се бори, но ние трябва да сме положително настроени, за да можем да и помогнем   bouquet Heart Eyes  bouquet
Или греша?!?

# 177
   Върнах се, но ме оставиха за утре. Нали бях на хепарин и аспирин и трябва да се изчакат 48 часа от последния прием, иначе има опасност да направя някой кръвоизлив. Щеше ми се да приключи днес и да обърна страницата.
   Зазолинче за твоето момче и аз като ARGHT... ще ти кажа че е пич. Много благородно от негова страна, но не съм сигурна дали наистина така трябва. След като обаче така е решил дано това е цената на вашият успех  Praynig
Ако искате ми вярвайте, но като тегля чертата до сега за операции, изследвания, процедури, илачи и какво ли още не сме пръснали над тийсет хиляди евро и не че имаме големи доходи. Сега пак ще търся работа, че след положителния тест напуснах и няма да ме вземат отново. А и нещо друго! Много сериозно се замислям следващия опит да го направя в Бългагия. Така че Бъни светлината в тунела аз сама се старая да я потдържам, защото от тъмното ме е страх.
 Hug Hug Hug

# 178
Рея ти си толкова силна момиче. Няма думи с които да изразя, колко много съжалявам за това, което преживяваш. Ти ще успееш момиче. Четях в подобен форум тук вчера за една дама- след 3 неуспешни опита ин-витро, след това забременява нормално, но прави спонтанен в 3-ти месец. Пълно отчаяние. Три години по- късно забременява отново нормално и ражда на 43 почти 44 години, живо и здраво момиченце. Понякога се питам, каква е тази формула в живота. Вероятно и вие се питате. Защо? Защо някои хора ги имат и не ги искат, а други ги чакат с най- голямата си любов, а те не идват.

Зазинка хич не им се ядосвай на тези пердета мила. На майстора също.  Hug Hug Hug А, ако държавата се управляваше от момчета като твоето имиграцията щеше да е проблем Но.1. на България. Усмихни се миличка   love001

Момичета с малки тумбачета, да не се натъжите много - всеки си има своята пътечка за извървяване, сега имате важна задача и се концентрирайте в нея. Няма две равни бременности и две равни съдби. Живота е шарен, има го и доброто, има го и лошото. Ясно е, че щом вървим по пътя ще има и падания (дано да са по-малко Praynig). Целувки на всички и хубава, ползотворна вечер!  bouquet

Мишанчице  smile3525 благодаря ти от сърце.

Дуденце бях те пропуснала преди, но не умишлено. Аз работя и непрекъснато отварям и минимизирам екрана. Губя си мисълта и неволно съм те изпуснала. Ако съм го направила и с някой друг   bouquet

регенце и цвети много гледни точки относно Амниото. Аз съм решила да говоря с докторката (която аз харесвам много и някак ми вдъхва доверие) и след БХС и ФМ ще преценя с нея. Ще направя, каквото трябва пък да става. каквото ще. Страха няма да ми помогне зная, но трудно се преодолява.

АРГХТ по начина и пътя, който следвате няма начин да не успеете. Стискам палци приятелю всичко да оправи и да започнете на "чисто" и спокойно новите опити.

Бъни, Николче, Милииииии- ама нещо май не ни обичаш вече?, всички, които пропускам newsm51 newsm51 newsm51

# 179
Рея  с теб сме в мидлите си миличка  Hug Желая ти от сърце да обърнеш страничката  Praynig Вярвам, че мечтата ти ще се сбъдне Hug Hug Hug
ARGHT новините при вас отиват към добри  Wink Wink Wink ха дано се запази тази тенденция  Peace
Zazolinka шапка свалям на твоето момче!!! Радвам се, че макар и задочно имам досег до такива хора!!!
Прав е, макар че много малко хора биха реагирали като него. Вярвам, че подобни чисти и честни хора имат какво да дадат на едно дете и ви го желая наистина от цялото си сърце!
Прегръдки на всички ви!  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт