В началото след раждането имах запушване на каналите на едната гърда - беше станала на буца, без да е червена и възпалена. Успях с много сукане, малко цедене, лецитин, компреси и т.н. да оправя нещата. От седмици се кърмим нормално и гърдите ми се регулираха, не усещам никакво задържане на кърма като преди.
Лошото е, че предната вечер спах със сина ми върху мен, от вчера сутринта усещах болка в едната гърда, без да и обърна внимание, вечерта видях, че е доста червена, почнах веднага със студени компреси, после горещи, пак лецитин, слагах бебето да суче, до късно вечерта беше много мека, много празна и неболезнена, на пипане е супер. Но това зачервяване не минава, не знам трябва му време да отшумее ли какво, или нещо лошо става вътре. Зелевите компреси нещо не ми помогнаха предния път, сега тази сутрин реших да пробвам с риванол. В листовката обаче пише, че не става за бременни и кърмачки, опасност от алергии и се притесних. Стоях 2 часа с компреса и сега ще го махна, но не знам дали да смея да дам същата гърда на бебето на следващото хранене.
Температура нямам, но и профилактично пих Парацетамол снощи. Изобщо ...нямам оплаквания вече, само това зачервяване стои и ме притеснява.
Важното е, че няма болка и дискомфорт