Майчинството - счетоводно - 18

• 58 567
  • 1 040
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, нужна ми малко вашата помощ Simple Smile
Искам да съм сигурна, че правилно тълкувам това което пише в трудовия ми договор :
"т.8 Настоящият трудов договор, на основание чл.70 ал 1от КТ се сключва за срок от 6 месеца.
 Договорът влиза в сила от 06.11.2008
т. 9 Служителят започва работа на 06.11.2008
т.10 Срокът по предходния член е в полза на работодателя съгласно чл.70 ал.2 от КТ
т.11. Трудовият договор се смята за окончателно сключен по чл. 67 ал.1 т.1 ако не бъде прекратен по т.8 до изтичане на срока за изпитание"
От това което аз разбрах на 06.05.2009 аз вече ще съм на постоянен трудов договор? трябва ли да очаквам от счетоводството да ми пратят нов договор в който да пише че е постоянен или той автоматично си става такъв? И след 06.05.2009 вече ще се ползвам с правата за закрила на бременните и нямат право да ме съкратят без разрешение от ИТ?
Благодаря ви предварително Simple Smile

# 166
Здравейте, не знам дали точно тук е мястото да попитам,но се надявам да ми отговорите! Praynig
Разбрах,че ноември месец ще ставам мама и като имате впредвид ,че преди не съм се осигурявала ако сега започна да си плащам осигуровките дали ще мога да ползвам някакво майчинство или щом нямам година назад нищо не ми се полага!
Питам ,за да знам дали сега да започвам да си внасям или ако няма смисъл и са пари на вятъра изобщо да не започвам!
Мерси предварително!  bouquet

# 167
  • София
Искам да съм сигурна, че правилно тълкувам това което пише в трудовия ми договор :
"т.8 Настоящият трудов договор, на основание чл.70 ал 1от КТ се сключва за срок от 6 месеца.
т.10 Срокът по предходния член е в полза на работодателя съгласно чл.70 ал.2 от КТ
т.11. Трудовият договор се смята за окончателно сключен по чл. 67 ал.1 т.1 ако не бъде прекратен по т.8 до изтичане на срока за изпитание"
От това което аз разбрах на 06.05.2009 аз вече ще съм на постоянен трудов договор? трябва ли да очаквам от счетоводството да ми пратят нов договор в който да пише че е постоянен или той автоматично си става такъв? И след 06.05.2009 вече ще се ползвам с правата за закрила на бременните и нямат право да ме съкратят без разрешение от ИТ?
да, срочния договор е уреден в полза на работодателя - през тези 6 месеца срок на изпитване може да го прекрати без предизвестие. но когато минат се продължава автоматично същия договор и той се счита за безсрочен, като няма право да те уволнява

# 168
  • София
Здравейте, не знам дали точно тук е мястото да попитам,но се надявам да ми отговорите! Praynig
Разбрах,че ноември месец ще ставам мама и като имате впредвид ,че преди не съм се осигурявала ако сега започна да си плащам осигуровките дали ще мога да ползвам някакво майчинство или щом нямам година назад нищо не ми се полага!
Питам ,за да знам дали сега да започвам да си внасям или ако няма смисъл и са пари на вятъра изобщо да не започвам!
Мерси предварително!  bouquet

виж тук
http://www.pitam.info/forum.php?c=2&t=12239
не съм много запозната - бях останала с впечатление че се дава 90 % от мини.работна заплата
може би ще ти отговорят или виж по-назад в темата

# 169
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
да, срочния договор е уреден в полза на работодателя - през тези 6 месеца срок на изпитване може да го прекрати без предизвестие. но когато минат се продължава автоматично същия договор и той се счита за безсрочен, като няма право да те уволнява

Работодателя има право да прекрати трудовия договор след изтичане на срока на изпитване в предвидените от закона случаи със и без предизвестие

# 170

nellyr, Благодаря за бързия отговор ! Simple Smile

# 171
     Здравейте момичета и аз моля за помощ  Praynig
Според написаното тук,срокът за изплащане на обезщетения при болничен(общо заболяване) 15 работни дни.На практика случва ли се това? Колко дена сред приемането на документите за обработка се изплащат обезщетенията реално?
  Работя в бюджетната сфера и съм държавен служител,работодателят ми внася навреме осигуровки ни .Това не пречи болничният ми  от февруари да не е изплатен и до сега  Tired.Знам кога е подадена съответната информация НОИ,но ни вопъл ни стон от тяхна страна....
     Предварително благодаря за отговорите.За първи път съм в болничен,но ми предстои майчинство и със сигурност ще се присъединя в огромния "фен-клуб" на НОИ #Cussing out
 За всички тук Hug

# 172
Здравейте,

Моят работодател умишлено бави предаването на болничните към НОИ. В следствие на което се превеждат с 2-3 месечно закъснение.
Предстои ми излизане по майчинство, на моменти не се чувствам добре, но не смея да взема болничен за момента, защото не съм сигурна кога ще бъде преведен.
Питането ми е мога ли да се оплача някъде - аз и колегите ми?

Благодаря предварително за вниманието.

# 173
    Здравейте момичета и аз моля за помощ  Praynig
Според написаното тук,срокът за изплащане на обезщетения при болничен(общо заболяване) 15 работни дни.На практика случва ли се това? Колко дена сред приемането на документите за обработка се изплащат обезщетенията реално?
  Работя в бюджетната сфера и съм държавен служител,работодателят ми внася навреме осигуровки ни .Това не пречи болничният ми  от февруари да не е изплатен и до сега  Tired.Знам кога е подадена съответната информация НОИ,но ни вопъл ни стон от тяхна страна....
     Предварително благодаря за отговорите.За първи път съм в болничен,но ми предстои майчинство и със сигурност ще се присъединя в огромния "фен-клуб" на НОИ #Cussing out
 За всички тук Hug

На мен лично ми бавиха болничен за 2 дни есента. На цялата фирма преведоха парите, а на мен ми ги пуснаха след като им писах мейл.
Можеш да провериш по телефона или да им пратиш запитване по мейла.
Сроковете ги спазват в повечето случай. Между другото в бюджетната сфера не плащат ли един меец назад заплатите?

# 174
  • София

Работодателя има право да прекрати трудовия договор след изтичане на срока на изпитване в предвидените от закона случаи със и без предизвестие
ДейзиГ, не мисля че в нейния случай може да стане
ето случаите, които намерих в нета
http://www.econ.bg/law86437/procedures/article115254.html
естествено никой не е застрахован но вече при безсрочен договор е по-сложно за работодателя

# 175
  ДейзиГ,благодаря за отговора,но не ми е в това проблема,изплащат ни заплатите месец за месец.Бюджетната година съвпада с календарната и 12-те заплати трябва да се изплатят в съответната година,но си права има  на места заплатите за съответния месец се изплащат в следващия,а през декември превеждат по 2 заплати(за м.11 и м.12).Искам да съм сигурна с срока,дано някой го знае ...

# 176
  • София
момичета, относно болничните е най-добре да си извадиде ПИК код и да си следите в сайта на НОИ кога са подадени. Там си пише всичко.

# 177
 ДейзиГ,благодаря за отговора,но не ми е в това проблема,изплащат ни заплатите месец за месец.Бюджетната година съвпада с календарната и 12-те заплати трябва да се изплатят в съответната година,но си права има  на места заплатите за съответния месец се изплащат в следващия,а през декември превеждат по 2 заплати(за м.11 и м.12).Искам да съм сигурна с срока,дано някой го знае ...

Срока е така. Преводите се правят всеки работен вторник и четвъртък, като максимума за обработка е до 15 работни дни от датата на подаване на всички необходими документи. Ако случайно забавят обезщетението не плащат лихви и не се извиняват дори.

# 178

ДейзиГ, не мисля че в нейния случай може да стане
ето случаите, които намерих в нета
http://www.econ.bg/law86437/procedures/article115254.html
естествено никой не е застрахован но вече при безсрочен договор е по-сложно за работодателя

Аксо няма писмено уведомяване на работодателя, че е бременна могат да я освободят по някоя от посочените точки

# 179
  • София
по коя - лишаване от свобода Joy
бъзикам се, макар че не е за смях.
Все пак не мисля, че трябва да се притеснява / безсрочния договор си има своята защита относно прекратяването му без съгласие на работника/
но да не влизаме в излишни спорове де

Общи условия

Активация на акаунт