Пролетта дойде зелена и красива, Януарчето расте край мама най-щастливо

• 15 759
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
 Espa не ги забравя тия работи, ей, много е паметлива.  Laughing Благодаря от името на Краси, той сега не може да благодари, защото спи в опит да му се размине разходката до болницата. Много нахитре!

pavlina_k, в офиса сме гЪзифицирани, сметките според мене ги изчисляват на древната метода "тука има, тука нема". Много мразя държавни черни дупки, винаги се опитвам да ги избягвам, но за някои неща не може. Направо ме боли, че държавните здравна и пенсионна осигуровки са задължителни. Това няма много общо с газта.

Angelviolet, ако трябва нещо да се помага казвай.

lorini, все забравям да ти напомня, че ние се така си те чакаме да се завърнеш във facebook-а. Тоя леген много скъп, моя син не е свикнал на такива екстри.

stelaruseva, а, видя ли какво имах предвид. Ти сигурно и не пушиш и не си маке, та не можеш да дръпнеш един фас и да си кажеш "Епа не ке му се скапе на главата от що е мърляв!" (защото Краси е дете от селата и не разбира български).

# 121
И аз я гледах тази нощница, даже я взех и се отказах на касата, т.к. видях че се води 47 до 62 см, и краката на госпожицата ще са навън - не знам дали трябва да са вътре де, но поне аз така я разбрах идеята, а пък за лятото когато може да са и навън, няма да ми трябва с дълъг ръкав... и така , отказах се, Лорини да каже дали е удобна...
За ваксината - ще се откажем определено. Дано само не се разболее, че май е гаден вируса. марти дриска през 2 часа, а и не може да се сдържи явно и сменям дрехи по 5 пъти на ден, ама това да е кусура, толкова е скапан милия... Направо съм бясна - това е след 3 дни в ДГ, мислех че повече ще издържи...
За кандидатстването само да питам, че нямам време да чета - адресна регистрация в квартала, в който е ДГ или регистрация в София въобще - щото моята е от друг квартал.... newsm78

# 122
  • Варна.....
Георгиева, много ви се зарадвах.
Бърборанче  Hug
Лорини, и аз го гледах , ама не ми ес струва практично- докато се закисва детето ок, но като дойде време за изплакване не съм сигурна, че ще е удобно. Ооще повече, че аз пък оставям Преслав да си цапурка във ваничката.
Моля, с оглед обсъждането на кандидатурата ми за клуб Мисъл, при обсъждането, решаващият орган да има предвид следното мое прозрение, нахлуло в русата ми глава събота призори, някъде около 5 сутринта- значи "Изчислих, че ако: кърмя 6 месеца, по около 7 пъти на ден, средно по 30 минути, ще се получат 2600 часа кърмене". Внушително нали..... Дали сметките са верни обачеее....

# 123
  • София
Нане, адресна регистрация в административния район на градината е допълнителен критерий, но важен според мен...Имаш време да си промениш настоящия адрес.
Таис, как пък не те домързя да смяташ newsm78

# 124
Нане, адресна регистрация в административния район на градината е допълнителен критерий, но важен според мен...Имаш време да си промениш настоящия адрес.

Ъъъъъ, може да е от кърмещия ми мозък Rolling Eyes, макар и не рус, ама: нямаше ли критерии с по-дълга регистрация в София, да се дава повече точки.... да не се прецакам, ако сега си извадя нова л.к.???
сори за спама, но от както Марти го приеха спрях да се интересувам от темата, а днес сутринта реших, че трябва да запиша Дари...
Уфф, сега видях че няма такъв критерии така ли?

# 125
  • София
Ами, личната карта е по постоянен адрес. Аз ти писах за настоящ. Двата може и да не съвпадат.

Да кърмиш дискретно

# 126
Georgieva, супер новина!  Hug Много се радваме за вас! Hug
Бърборанче, всичко ще е наред, само мисли позитивно и се моли! Ние сме с теб!  Hug
Тук на наши приятели момиченцето се роди с опашчица и 3 сраснали пръстчета на едното краче, но всичко ще се израсте и малко с помоща на докторите,разбира се...  Praynig
Tais, аз ги изкарах приблизително 630 часа за 6 месеца(180 дни х 7пъти х 0.5) newsm78 ама пак си е много работа...( А може би ти си сложила целодневното кърмене през първия месец  Naughty ) Ако ми ги плащаха както в офиса, са си повече от 11000$ само за кърмене Joy

# 127
  • София
Здравейте отново,

Smiling Sisi[/color].....Дактарина навън, можеш да го мажеш върху бибката ( аз и в къщи тъка правя  Peace )

# 128
Патилина, и аз 630 часа ги изкарах...

Анчето днес много нервна, сега спи след много рев. Ще я будя за да ходим да прибираме брат, пък дано на чистия въздух се освежи Praynig
Ревюто за довечера или утре се отложи Laughing

ВЪПРОС:
Момичета, казвайте какво трябва да подавам за болничните след тези, дни, които ги дава педиатъра? Нещо в НОИ ли?

# 129
Здравейте!Днес бяхме на консултация.Резултата е 5 кг и 58 см.Биха ни и първия Пентаксим.Бях обещала да дам отчет на една мама ( за съжаление забравих коя  Embarassed ) за топченцата зад ушичките.Били лимфни възелчета с нормални размери и нямало нищо обезпокоително.

# 130
  • София
Здравейте!
Аз да ви се оплача, каката е вече трета седмица в нас болна. Почнахме с АЦЦ кид, после минахме на антибиотик, но се наложи да го сменим защото го повръщаше. В четвъртък спряхме антибиотика, в петък проспана и от днес отново кашля. Даже няма глас да говори. Явор покрай нея и той се разболя и пи сиропи. И сега съм много притеснена да не го разболеем пак.Че доки каза, че е много малък и ако го разболеем пак ще стане сложно. Алекс няма при кого да я пратя , че да не се вре в него. Свекърва ми е починала, а майка ми все още работи и може да си пусне максимум една седмица отпуска. Направо не знам вече какво да правя.
Другото , което ме мъчи е че Явор както си акаше по няколко  пъти на ден, изведнъж почна по един път и сега от 3 дена не е акал. Личната каза , че може да ми е намаля кърмата и да не му стига и за това да не ака. И да съм си купела Фризолак и да го дохранвам. Само че аз искам първо да се опитам да я стимулирам кърмата и да се засили. Така че ще ви помоля да ми помагате със съвети. Нямам много време да чета из кърмаческия. По принцип се кърмим на три часа като редувам гърдите , но напоследък става ревлив по рано и не издържа три часа от което и аз си вадя извода , че явно не му стига. Купих си от този чай за стимулиране, само че на нашата аптека нямаха от този на Хип и от българския и ми дадоха някакъв австрийски . Пия го от два дена , но кой знае каква голяма полза не виждам. Мисля , че трябваше и по начесто да кърмя , за да стимулирам кърмата, но като го кърмя по често от двете гърди ли да давам или пак да ги редувам?! Има ли и нещо друго , което мога да направя?! Моля, помагайте!
А утре чакаме да ни дойдат на гости зълва ми от Ирландия с децата, като племеничката и тя била кашляща. Не ми стига , че Алекс пак е болна ами и тя. Съвсем се притеснявам да не разболеем пак Явор.
Извинявайте , че ви натоварих с моите проблеми но ми е много притеснено.
Р.Р. Още нещо исках да ви питам - как обличате мъниците във вас и на вън? В голяма чуденка съм дали не го навличам много малкият.

# 131
  • София
Здравейте, момичета
Аз се позагубих малко, за което се извинявам, но нямах много време тези дни- до обяд да пооправя малко, следобяд навън и то деня минал....
Ние с бебока сме добре- само дето напоследък ака по нарядко, на два дни веднъж и почти винаги е зеленикаво, но аз не се притеснявам, нали уж било нормално.
Аз така и не се престрашавам да кърмя навън, ама то и градинките при нас са все по-малки и закътани пейки няма...или се връщаме до вкъщи, или нося шише. И все забравям досега Embarassed, ама вече е време да й купя кремче за слънцето.
Аз цикъл нямам, ама от време на време има някакви зацапвания Rolling Eyes, тях обаче не ги броя за цикъл, защото са еднократни и през няколко дни...трябва да отида пак до доктора май да видя какво е положението, ама да видим кога ще е.
И да ви попитам- от няколко дни забелязвам, че моята мома все повече се извива когато лежи по гръбче и почти успява да се обръща сама по коремче...не е ли рано все още да може сама да се обръща от гръб по корем- от кога по принцип би трябвало да започнат Rolling Eyes
Георгиева- здравей и от мен и много се радвам за добрите новини Hug
Барборанче- ще израсте Петя това нещо и всичко щв бъде наред, целувки от мен на нея и на теб Heart Eyes Hug
Целувки на всички бебчовци Hug Hug Hug Hug

# 132
Уфф изчистих цялата къща, сготвих, изпарх, проснах, изгладих 2 перални и сега сядам да мързелувам  Crossing Arms
tais, това с часовете не ми е идвало на акъла да го смятам така, но първият месец смятах, че изкарвам повече от един работен ден в кърмене  Simple Smile
Доника, мерси за линка
доня КОПРИВА, отиваш при работодателя и попълваш едни декларации, носи се копие от акта за раждане и счетоводителката ги подава в НОИ. Поне аз направих така, в същност нашета счетоводилка ми беше попълнила всичко, аз само и занесох копие от акта.
Бели Ружи, бързо оправяне. Дано малчо не се зарази. За обличането за излизане – вчера и оня ден по жегите го извеждах както е облечен в къщи, даже с одеало не го завих, бях си взела, но ми се видя излишно. За акането – мисля че е нормално да акат вече по-рядко, ама да ти кажа не съм много запозната. Като знак за това, че бебчо хапва достатъчно се броят напишканите памперси – 5-6 на денонощие, а не нааканите. Иначе за увеличаването на кърмата – кърми по-начесто. Аз лично редувам гърдите, ако кърмя на 2 часа, ако е по-начесто понякога давам и двете, но зависи дали малчо дава признаци на глад след като пусне гърдата. Друго което правя е да пия поне 2 литра течности на ден, да не правя по-големи от 5 часа паузи между яденетата и ставам нощем да цедя, когато малчо пропуска манджа.
А колко е наддал бебчо последния месец? Това, че е по-ревлив и не издържа вече 3 часа, може да е заради криза на разтежа, а не защото твойта кърма е намаляла. Нали сега към 12 седмици след термин идва една от кризите на порастването.
ral4e:), браво на Йонака за опитите за обърщане. И аз щях да питам кога да очаквам тези акробатики от гръбче на коремче?
Миниии, къде изчезна? Хайде разписвай се от време на време  Hug

# 133
Бели Ружи, това, че 3 дни не е акало детето въобще, ама въобще не е признак, че не ти стига кърмата. За кърмени бебета е нормално както 10 пъти за 1 ден, така и 1 път за 10 дни. Важното е да има поне 5-6 напишкани памперса. Това е показател за количеството кърма. Но при положение, че никакви други течности не му даваш (води, чайчето, сокчета..). Ако все пак имаш съмнения, че ти е намаляла кърмата (аз бих наблюдавала бебето - раздразнително ли е докато суче, дърпа ли се с рев от гърдата ти, пуска я и пак нервно и настървено я захапва? - това не значи задължително, че нямаш кърма - може и някаква кърмаческа стачка да прави, но пък повечето бебчовци така реагират на намаляла кърма). Та ако имаш съмнения те съветвам да кърмиш когато бебчо поиска, т.е. да не чакаш 3-те часа, а когато заплаче или още по-добре - когато ти даде първите сигнали, че е гладен. Давай и от двете гърди на ядене. Т.е. предлагай му и двете, той ако не иска втората просто няма да яде.  Между двете гърди оригвай. На следващото хранене почни от тази, която последно е ял (дано обясних както трябва, ако не - кажи).  Другото, което може да направиш е да се цедиш след всяко кърмене (пак двете гърди), но това вече ако не потръгнат нещата с по-честото кърмене. Не се лъжи да цедиш постоянно и да даваш от шише, за да видиш колко кърма имаш, защото бебето може да изсуче много повече, отколкото ти можеш да изцедиш  Peace

Ами за това се сещам сега. Другите може да допълнят. Успех, бързо да оздравявате и пиши как е  Hug

П.П. Бебчо може да плаче не само от глад - може да му  е топло например...

Бръм, мерси за идеята за дактарина  Grinning

Таис, яд ме хвана, че не съм се сетила и аз да смятам  Mr. Green

Само Калоян ли не може да се обръща по корем още?? Само от корем по гръб може и то само в едната посока.. А от гръб е само в състояние да се завърти на страни и толкоз.  Crossing Arms

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 19:03 от Smiling_Sisi

# 134
Георгиева,страшно много се зарадвах за вас. Само хубави неща от тук нататък  Hug

Бърборанче, айде стига вече доктори,много ви се събра и на вас.Радвам се ,че са потвърдили  диагнозата  Hug

Сиси, смайлинг,сигурна ли  си ,че това са афти.Алекс има бели пришки само по устните,но четох че това е нормално при кърмените бебета.Ако са афти ще го боли и  при сучене че пищи ,сигурна съм.

Някой питаше з акането.Алекс от една седмица ака на всяко хранене,като новородено е направо и дупето му  е ужасно изринато и варя смрадлика(тетра) ,мажа го с памук и оставям да изсъхне така.После с Бочко,дано му  мине бързо.

Лорини,наистина този леген е много скъп и според мен не си струва.Друго си е да се опъне бебето  и да шляпка с крачета и ръчички.Мисля,че Смайлинг видях с такава ваничка,само че синя много са удобни и се ползват дълго.

Общи условия

Активация на акаунт