Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 65 321
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Рени , така изброено подробно, всичко звучи много страшно !  Shocked Дано да намерите някакъв консенсус , защото цялата работа е изключително неприятна ! Още по-неприятно ще е , ако впоследствие , при експлоатацията на къщата възникнат проблеми ! Което не пожелавам на никого !
Успех !  Peace

Ние също имахме проблеми , макар и не такива , като на Рени.Аз съм благодарна на човекът , който се занимаваше със строителния контрол , както и на зоркото око на мъжа ми.Аз също съм имала доста претенции.Въпреки , че строихме с фирма , мъжът ми си пое ангажимента по снабдяването с материали.В този аспект си носим отговорността за изключително лошите тухли на първия етаж.
Имахме усукани колони , които обаче бяха бутнати и изградени наново.Както и провиснали щурцове и криви стени.Мъжът ми не е плащал предварително , а след извършена работа , поне доколкото знам аз.
Успех на всички и следете зорко работата на строителите ! Не се оставяйте да ви замажат очите с разни обяснения или че това или онова не ставало! Всичко може да стане !

# 406
  • София
Reni, неволите са ви били страхотни и сумата не е малка.
Направо ме накара да се замисля, вече смених един строител, но дали втория е читав  newsm78
Не обичам мазни хора, но този май е такъв, дали да не послушам женската си интуиция...

# 407
Слушай, слушай... и моята говореше, но заради жалостивата си душа и неумението ми да се боря за нещата си, се докарах до тук... давах си сметка, обаче обвинявах само себе си и се свивах в черупката си... Явно на 33 ще се науча... 
А той нагъл, не седнал да си направи сметката (няма такова безобразие просто, да нямаш точка сметка на парите, които получаваш по договора си), а се вторачил само в това да се спасява и запълва дупки, ама яки дупки и като спря кранчето ревна...

Диди  Hug Обаче и аз искам на таз веранда пък  Crossing Arms Страхотна е!

# 408
ииихаааа! Confused абсолютен ужас ,каквото е преживяла и каквото е получила Рени  Hug
мисля ,че започвам все повече и повече да оценявам нашите майстори....вярно , живяхме си с тях шест месеца , но всичко е така както го искахме, почти без да им правим забележки, е тук-там имаше  някои поправки , но бяха минимални. а аз мрънках ,че не са почистили последните две-три седмици newsm78 ..., даже  и за последните пари ни изчакаха два месеца без проблем . имам сега да правим една външна тераса и мислех да търся други, ама вече май се замислям пак тях да си викна

# 409
  • София
Reni, и тоз го е закъсал нещо, уж ни е съсед викам от кумува срама ще се справи добре, пък и децата му гледам всеки ден навън, нека спчелят някой лев, ама май още утре отивам в някоя голяма строителна фирма, да имам още един поглед над нещата. Обаче и аз съм от тия дето първо себе си обвинява, и знам чуството, кошмарно е! Единственото което ме задържа е, че техническия прие нещата много присърце и се разбираме с него с половин дума, макар че веюе 4 седмици неможе да направи калкулациите за оферта.

Мама на Викито, а вие къде строите? Майсторите дават ли ти някакъв документ?

# 410
ние приключихме преди две години и строежа и парите   Laughing,  та това което остана не можем да го довършим, но сме в софийско и не- майсторите никакви документи не са ни дали  и договор нямахме, плащахме надница , защото нашето  беше комбинирано строеж и основен ремонт и ни бяха много разнообразни дейностите и не можеше нито за квадрат нито за етап да се договорим - едно такова никакво, затова се разбрахме на надница и те не са се помотавали. бяхме видяли на други обекти как работят и затова се спряхме на тях. те са трима майстори и когато има хамалогия си викат още хора-техни. честно казано обаче ,си мисля , че за цял голям чисто нов строеж няма да ви свършат работа , защото нещата стават малко по-бавно. макар че, като се замисля при нас от всичко строежа стана най-бързо и лесно.

от всичко единствения им наистина голям кусур е да ги хванеш да започнат- ние ги чакахме поне три месеца от момента , в който казаха -утре ще дойдем  Confused , накрая вече бях на път да ги обеся  ooooh! , но не идваха  не защото се мотаеха , ами довършвали друг обект, ама това чак после го разбрах, та им се размина мрънкането   Laughing

# 411
Рени, големи премеждия Confused Дано се изчистят облаците при вас Praynig
Аз почти не пиша вече, защото няма какво Sad Уж имахме разрешително, а ето вече един месец по-късно не можем да почнем. Трябвал подпис от главния архитект на града. Вчера ми звънна нашата архи да каже че се е разписал, но аз не се радвам вече. Кой знае какава нова простотия ще изкочи. Хамава работа-от края на април документите чакат одобрение. Както виждам лятото ще го изпуснем Close
Диди, поне твоите снимки ми оправиха настроението
Peace

# 412
galana_s , неприятно е така.И като има спънки и чакане  и някак си изгубваш желание ! Обаче не се отчайвай ! И ние започнахме на 14 август , заради дългото планиране.И ако е по-мека зимата , не е проблем да се строи.
И скоро да се похвалиш с първа копка !
  Peace

# 413
  • Толбухин
Само да се похваля вече се нанесохме. newsm68 newsm44 newsm68
Имам много да подреждам,но ми е хубаво.

# 414

добре дошла у дома!   smile3521

# 415
pavletutka ЧЕСТИТО  bouquet , дай боже всекиму Praynig

Рени, направо ме побиха тръпки, ето това не пожелавам и на врага си. Стискам палци поне да имате някакво възмездие Hug

# 416
Eй браво  smile3501 и честит нов дом  - да сте много щастливи в него   bouquet

Добре, че има някой стигнал финала от време навреме да внесе малко светлинка  Hug че както не вървят при нас нещата  newsm78 ...а и като чета неволите на Рени  Sick и други подобни  Rolling Eyes и направо ми настръхва косата  #Silly и се чудя с какво се захванахме  #Shocked

# 417
pavletutka,супер smile3501 Най-после хубава новина в темата Grinning Много любов и здраве ви желая в новата къща 1dating

# 418
pavletutka,честито и от мен   bouquet . Много щастие в новият ви дом!!!

# 419
pavletutka , честито ! Много щастие в новия дом !   bouquet
Пък като го подредиш ,може и да го щракнеш с фотото !
  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт