Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 64 414
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
А на мен днес един строител ми каза 80 евро на квадрат, като можело и цената да падне до 65 с тухли Поротерм Party Party Party Явно наистина положението е затегнато при тях. Но пък от друга страна ми каза, че до 1 месец няма да може да започне, защото има да довършва един голям обект и един хотел Rolling Eyes Та се чудя доколко тая цена е реална или има уловка.

# 106
  • София
А на мен днес един строител ми каза 80 евро на квадрат, като можело и цената да падне до 65 с тухли Поротерм Party Party Party Явно наистина положението е затегнато при тях. Но пък от друга страна ми каза, че до 1 месец няма да може да започне, защото има да довършва един голям обект и един хотел Rolling Eyes Та се чудя доколко тая цена е реална или има уловка.

Shocked Shocked Shocked тази цена е за къде? и какво включва?
Аз днес взех всички папки от единия архитект , готови сме за общината . Колко процента от пътя да смятам, че съм минала?? Mr. Green има ли поне 5?

# 107
galana-s,tazi cena e mnogo hubava za da e istina,dano ne se laza.Uspeh!

# 108
galana_s и на мен ми се струва нереално ниска тази цена.Ако все пак строите с него и той държи на нея , то аз бих подписала подробен , нотариално заверен договор !   Peace

# 109
Аз не съм се включвала много време, не сме се отказали но въпреки че платихме аванс преди близо 6м. все още парцел нямаме а трябваше до 25.12.2008 г. да са му готови документите.Толкова много се ядосвах че загубих всякакво желание за парцела а и в момента малко и цените паднаха та пак търсим парцел.И това лято ще е пропуснато. И това се случва на мен дето нямам грам търпение.

# 110
Vania P , как така нямате парцел и къде отиде аванса ви ? Надявам се , имате документ за него и може да си върнете парите ?
Просто нямам думи ... Пожелавам ти скоро да намерите нещо още по-добро и да осъществиш мечтата си !

# 111
Момичета, сорка че не ви отговорих обаче зациклих в темата за Вип брадър като същинска клюкарка Mr. Green
Връщам се вече насам Wink Та не знам доколко цената е реална, но човекът си коментираше цената на плоча. При нас квадратурата на плоча се оказа 1000 и нещо квадрата, иначе РЗП Е 670кв.м. Така че дали ще е ниска цена на плоча или 130 евро на РЗП май няма особено значение.
Днес разписахме проектите и се разплатихме, раздадох проектите за оферти по няколко строителни фирми и сме в очакване. Задължително ще си изпипам договора правно, за да няма после изненадки Peace
Цунки на всички, мислех да ви правя виртуална почерпка за подписването на проектите, но от суеверие ще го оставя за след разрешителното. Дано по-бързо да мине Praynig

# 112
Някой дали знае за изискване на пожарната да няма директен вход от гаража към къщата, по-скоро трябвало да има поне две врати до антрето, в което ще се влезе от гаража.

# 113
Аз нямам представа , дали има такова изискване.Имаме директен вход от гаража към къщата и никой не ме е предупредил , че нарушаваме някакви разпоредби.  Rolling Eyes Това за антрето много не го разбрах , но от нашия гараж , така или иначе , не се влиза в антре.

# 114
Някой дали знае за изискване на пожарната да няма директен вход от гаража към къщата, по-скоро трябвало да има поне две врати до антрето, в което ще се влезе от гаража.
Pri men ima tai-nare4eniq"topal garaz",vliza se ot garaza v koridora,no imam i vhodna vrata.Ne sam 4ula za takova iziskvane.Ne znam dali sam te razbrala pravilno -imate li otdelno vhodna vrata ili vlizaneto v ka6tata 6te se osa6testvqva samo prez garaza?

# 115
Извинявам се, че не съм се изразила правилно, за да ме разберете. Ще имаме входна врата към къщата, но от гаража искам също да има друг вход кам къщата и той естествено трябва да е в близост до входната врата, където ще има дрешник за връхните дрехи и обувките. Първоначално архитектът предложи от гаража да се преминава през една малка стаичка с размери метър на метър и от тази нея да се влиза в коридора., за да не влизали изгорели газове в къщи. Ние естествено не искаме излишни коридори и стаички, които не можеш да използваш за нищо и му казахме да я махне. Сега пък предложи вариант, при който от гаража да се преминава през един склад, а от там се влиза в едно малко коридорче (не във входното антре). Въобще не е съобразил, че като се прибере човек, трябва да мине през цялата къща с мръсните си обувки, за да стигне до входната врата да се съблече и събуе. Аргументът на архитекта да прави всичките тези врътки е, че такива били изискванията на пожарната - да има поне две или три врати до жилищна площ. Затова реших да се допитам до вас дали знаете за някакви такива изисквания. Дано този път съм успяла да ви обясня по-точно.

# 116
Стаци , напълно права си за излишните коридори.На първия ни проект имахме 9 кв.м. коридор , чиято единствена цел беше да свързва гаража с къщата.Не може ли да промените мястото на дрешника , да е на еднакво разстояние от входната врата и от гаража ?
Когато ние правихме проекта миналата година , нямаше такива изисквания.Аз и в момента не виждам логика , в това , което ви обяснява арх.  Rolling Eyes На твое място ще настоявам вратата да е според моите изисквания !
  Peace

# 117
Съвсем спокойно вратата от гаража може да се разположи до входната врата (съответно до дрешника). Явно вижданията му са такива. Все още не сме говорили с него, за да разберем защо го е направил така. Също така исках покривът да бъде с един връх (не знам дали се сещате за какво говоря) и него го е направил както си знае. Не знам дали да не се ориентираме към друг архитект.

# 118
staci- ne smqtam 4e ima takova iziskvane,/80% ot ka6tite v USA sa s topla vrazka,pri edni se vliza v antreto pri drugi napravo v kuhnqta/stroitelniq nadzor 6te6e da me uvedomi pri nerednost.

# 119
Колко време загубихте с този ? Ако е доста , то тогава настоявай за твоите виждания.Аз също имах много проблеми - 3 проекта и 6 месеца проектиране и пак направих компромиси , но за неща , на които държа му пилих нервите до последно , докато не стане на моето.Така , че не се предавай , ами си искай това , което си представяш !  Peace

Общи условия

Активация на акаунт