Бъдещи майчета през ноември?

• 15 110
  • 219
  •   1
Отговори
# 90
Ами да от яденето нещо е. Но единственото ново, което съм яла е Materna . В събота изпих първото хапче, направо не е за вярване, че е от него. Ще трябва утре да се чуя с лекаря ми и след това ще реша дали да продължа с тези витамини.

# 91
Цитат на: mishle
А какво представлява тази "фетална ехокардиография"?   Embarassed  Rolling Eyes

Мишле задължителна ли е? На мен никой не ми е споменавал подобно изследване Rolling Eyes

# 92
Мери, не е задължително, но на някои го препоръчват. Зависи от гинеколога.....аз днес ще ходя и утре ще ви кажа какво представлява.

# 93
  • София
Цитат на: Мери

Мишле задължителна ли е? На мен никой не ми е споменавал подобно изследване Rolling Eyes

Мисля, че не е задължителна, но мойта гинеколожка ми препоръча да отида, тъй като тя все пак не била кардиолог, а искала да е сигурна, че сърчицето на бебчо е ок... ако става дума за същото изследване де, щото тя не ми каза да отида на  "фетална ехокардиография", а просто, че ще ме прати при кардиолог  Embarassed  Rolling Eyes

А на теб, мила geniba, стискам палци всичко да е наред и с теб и с бебо и ще чакам да пишеш и да се похвалиш, разбира се  Sign Exclamation
Успех!

# 94
  • Varna
Цитат на: Мери
Цитат на: mishle
А какво представлява тази "фетална ехокардиография"?   Embarassed  Rolling Eyes

И на мен не са ми казали за такова нещо.
По принцип мисля тази седмица да си ходя до лекаря-и ще питам.

geniba, чела съм много мами да се оплакват ,че им става много лошо и им се гади от Матерната.Аз не пия- и нямам лични впечетления- но имай пред вид,че може да ти е зле и от нея.

# 95
Да, може и така да е. Днес ще попитам лекаря относно Матерната...ако имам възможност.

# 96
На мен не са ми изписвали въпросната Матерна, за какво се пие това нещо?
Аз пих фолиева киселина до 15 седмица някъде и витамин С.

# 97
Цитат на: evpraksia
На мен не са ми изписвали въпросната Матерна, за какво се пие това нещо?
Аз пих фолиева киселина до 15 седмица някъде и витамин С.

Това е комплекс витамини и минерали за бременни и кърмачки, осигуряват ти дневната дажба нужна за бебо. И без това не се храним кой знае колко пълноценно Rolling Eyes И аз ги пия вече трета опаковка с почивка от десетина дни. И да не ти ги изпишат нищо не ти пречи да ги взимаш, има ги свободно по аптеките, 15 лв са 30 таблетки,пиеш по едно на ден сутрин е най добре, само не взимай други витамини заедно с тези да не предозираш,знам че има някои които се натрупват Sign Exclamation

# 98
Милички бъдещи майчета - срещата на ноемврийските мами от дир-а ще бъде в четвъртък 08.07. от 18.30 - в Happy. Запазена е масата в дясно от входа на заведението - № 710. Който иска може да се присъедини - предвидили сме ви в бройката на коремчовците.
Весел ден ви пожелавам и доскоро  Grinning !!!!

# 99
Здравейте,
вчера бях на "фетална ехокардиография". Д-р Спасов огледа много внимателно сърцето на бебето и каза, че този преглед е 85% гаранция,че няма да има аномалии или проблеми в бъдеще. Както винаги човечето се беше обърнало с гръб и докато го чакаме да застане както трябва той го разгледа обстойно и определи пола и други неща. Цената беше 30 лв, а доколкото знам ако ме беше прегледам в МА щеше да е 20 лв.
Обаче ако нямате нерви да чакате , не ходете при него. Човека изобщо не си даваше зор. Ровеше се из бебето и си се "развличаше" (както той сам се изрази). Преглежда ме 40 мин. , през което време ми разказа и няколко анекдота Simple Smile

# 100
Здравейте.
И аз съм от мамите в дир-а, но още не съм решила кой форум ми харесва повече и затова ги посещавам и двата с радост. Пък и защо ли трябва да решавам:)
Термина ми е на 2.11.
Понеже нямах достъп до нета чак сега видях темата и супер и се зарадвах:))
И да се изкажа по няколко от засегнатите теми:)))

За хемоглубина 120 е за всички, но за бременните 110. Под тези норми е притеснително:)

За фетална ехокардиография... Незнам точно какво, но по описанията май е това на което и мен ме пратиха в 20 седмица, само че го наричаха доплер. Гледат сърчицето на бебето, но покрай него и всечко останало:)) Аз ходих при доц. Томова.  Разгледа всички органи не само сърцето. Това беше най-хубавата консултация. До тогава се притеснявах, че детенце може да се роди с някакъв недък, но д-рката казваше само сърцето му е наред, бъбреците са два еднакви, добре оформени, мозъка..., ръцете..., по 5 пръстчета на всяка ръка, нямате заешка уста, носът е добре оформен няма данни за хромозомна болест. Изобщо най-добре похарчените ми 40 лева:))
Май се поувлякох. Но ако можете да си го позволите... направете го.

Хайде весело дебелеене. И ще се видим в четвъртък:))

# 101
Zdraveite !  
I moja termin e 13 noemvri Simple Smile
Dnes zabeljazah tozi forum, inache poseshtavam bg-mamma redovno:) Oshte ne moga da se orientiram v obstanovkata:)
Moja doktor mi predpisa da pia jeljazo i magnezii samo, no az si pia i centrum vitaminki za vseki sluchai.
Tova mi e vtora bremennost. Pri purvata napravih abort oshte v 7 g.s. ne po moe jelanie:(
I vse oshte me e strah da se radvam na polojenieto si, vapreki che useshtam bebcho da se dviji v men:)) Mnogo iskam vsichko da e nared, ne bih mogla da go prejiveja ako se sluchi neshto pak.
Pozdravi na vsichki:)

# 102
Цитат на: Petya26
Zdraveite !  
I moja termin e 13 noemvri Simple Smile
Dnes zabeljazah tozi forum, inache poseshtavam bg-mamma redovno:) Oshte ne moga da se orientiram v obstanovkata:)
Moja doktor mi predpisa da pia jeljazo i magnezii samo, no az si pia i centrum vitaminki za vseki sluchai.
Tova mi e vtora bremennost. Pri purvata napravih abort oshte v 7 g.s. ne po moe jelanie:(
I vse oshte me e strah da se radvam na polojenieto si, vapreki che useshtam bebcho da se dviji v men:)) Mnogo iskam vsichko da e nared, ne bih mogla da go prejiveja ako se sluchi neshto pak.
Pozdravi na vsichki:)

Добре дошла!!
И моя термин е за 13 ноември!!
Леко бременеене ти пожелавам!!

# 103
Спокойно, Petya26,
тук всеки си има свойте страхове. Да се надяваме, че на никой няма да му се сбъднат:)
За витамините е индивидуално...има хиляди начини да си ги набавиш, някои трърдят, че изобщо не взимат пък са си добре.

# 104
Blagodarja vi ! Laughing
Tuk se ochertava da e mnogo polezno i priatno:)
Dnes sym na pregled, stiskaite palci:)
Njakoi spomena za napylnjavaneto. Az syshto kachih dosta kilogrami. Dnes shte pitam doktora normalno li e da kacha 10 kg do sega, kato sym chela, che ot 5-tia mesec zapochva goljamoto jadene "za dvama" i se kachvat kilogrami.

Общи условия

Активация на акаунт