108 миндерчета на сянка, чаровните арабки са отново на седянка

• 21 063
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
  Смяната на религията  е  едно, четенето на дадена книга  друго . Мерси за отговорите  Peace

Относно Библията и дали се е променяла й може да се говори още .Може би става въпрос за Новия  Завет на Библията , който юдеите не четат. Те четат само Стария , наречен Танах. То всъщност е едно и също - Стар Завет и Танах .Старият Завет  е превод на Юдейския Танах . Християните после прибавят Нов Завет , избирайки коя книга да включат в него на един Никейски  събор.Тия двата Нов и Стар завет се наричат Библия на християните. Това накратко. Има и нещо друго - мюсулманите смятат , че  евреите като получатели на Моисеевите книги и закон с времето са ги изменили и са ги изкривили, фалшифицирали. Тората (Моисеевите книги) всъщност е първата  Свята книга , докато Ислямът е пък последната низпослана религия според мюсулманите. Хронологично това.

За хумуса - ние си го ядем готов , тук  не е нищо интересно в Израел.Същият е , и тхината е същата както в  арабския  свят. За София една приятелка полита .Там незнам къде има. Този  , който се овкусява е интересна работа .Ще предам . Мерси! 

# 106
Набързо и аз

Лили, не знам дали е съвпадение, но и аз започнах да практикувам исляма  2 месеца  преди рамадан   Rolling Eyes  Тогава дори нямах идея, че наближава светия месец, Свеар ме открехна, че е голяма милост точно преди рамадан да ми се отвори душата  Praynig   Непосредствено след като започнах да практикувам, ми се случиха няколко инцидента, от които се  отървах на косъм, елхамудулиллах.  2-3 дни след като започнах молитвите имаше буря, прибирах се от работа, един грамаден камион изфуча покрай мен, и аз едвам смогнах да скоча встрани, мястото е кофти, няма тротоар точно там. Като отскочих и  няколо крачки по-нататък точно пред краката ми падна огромен клон, отчупил се от ония големите дръвчета , нз как се казват.  Ако не ме беше оставил на място, поне щях да имам сериозни наранявания. А то на косъм, на косъм от мен падна, пред краката ми  Rolling Eyes

И втория инцидент- повечето знаете за нападението над мен от някакъв пияница ( м/у другото онзи ден получих призовка, че ще има дело след 2-3 месеца). Лежах просната на асфалта, а някакъв копой ме риташе в стомаха и главата. Усещах как кравта пари лицето ми мислех, че е края, но не ме беше страх, радвах се , че броени дни преди това съм казала шехада.   Е , като се  отървах и сле дразправиите в полиция и т.н. , като осъзнах опасността, тогава вече ме обзе страх за животеца.  Така съм аз, на момента не ме е страх, а едва като отмине опасността  Confused

Естествено, че не си длъжен да приемеш ислям след като си прочел Корана. Изминаха доста години / около 6/ откакто четох превод на Корана за първи път , докато накрая елхамдулилла, проумях, че исляма е моя път. Повече, по-добре да не пиша , че да не ме обвинят в пропаганда  Mr. Green
Който се интересува искрено, има ЛС  Hug

Къде е Свеар???  сигурно много задачи има около домочадието  дано са добре всички  Praynig

# 107
  • Varna
Шиланче Hug
направо се смразих като четох оня копой как те е ритал #Cussing out Милата ми тя. Нямаше ли един човек наблизо беее Cry Паднал човек да риташ до къде стигаме хората, че и жена.
Наде Джасем Hug
На тез гюзлеми аз съм им смънтта. Като съм във Анталия само това лапам още на бара към плажа. И във Истанбул хапвам но във Анталия по ми харесват.
А тиганичките се правят и във тиган и във това което се спомена глиненото- сач му се казва. Имам у дома. На сач се готвят и страхотни манджи. Но тефлоновия тиган е добър за тиганички също.

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 21:28 от DELTA_DELTA

# 108
Делта, ,разказвала съм отдавна.Непознатия  ме нападна в стаята, удари ми шамар и си тръгна, а аз нали нали се имам за много силна, хукнах да го гоня, че да си отмъстя  Mr. Green  С една дума, малко ми беше шамара, бой ми се ядеше още  Mr. Green  А през това време моя в  банята, ама къде ти да го 4акам да се облича, да губя ценно време , като и сам воина е войн  Mr. Green  Докато ахмедо нахлузи гащи някакви, аз ве4е бях догонила онзи, скочих му на врата, ама поради разликата в моето и неговото телосложение, бързо се озовах на асфалта  с кървава муцуна  Crazy   ахмедо дотърча бос и по бели гащи вкопчиха се един в друг. Аз крещя, народа гледа сеир от терасите. На тоя се появиха компанията, 2 момчета хванаха ахмед отзад, за да може онзи да избяга, и тогава аз пак се намесих и пак полетях към асфалта, тоя избяга. Като се окопитих  го видях в далечината и бегом  отново след него. боса, щото от ударите джапанките ми излетяха, а другите 2ма държеха ахмед подмишниците.

Накрая се появи полиция, та с колата го хванахме из уличките. Тоя се разкрещя, че майка му е началник в полицията.  Полицаите  услужливо искаха да ни отпратят, афектирана съм била, не било нужно пове4е агресия, те щели да се оправят с него, гарантирали ми, че яраво в ареста ще го заведат, какво момиче съм била, че съм тръгнала да го гоня, такива едни     Confused 

Веселба да става  Mr. Green

# 109
  • Varna
Е бравос-мамта му ченге и оня тъпанар на това се надява и затова хукнал да напада хората още повече жена. Ядосах се #Cussing out Че и ченгетата ще призовават за по малко агресия -бравос, бравос. И то човека който е бил нападнат.
Много си курназ Душко, евала.
Но въпреки всичко ми стана много мъчно. Ега ти управията.... От това безразличие побеснявам и аз.......

# 110
Здравейтеее  Heart Eyes
Лили, Добре се завърнала!  Simple Smile
Rain, аз си спомням,когато приех исляма беше преди 5 година ,ако не се лъжа...
Първо имах сънища,сънувах края на света ,почти 1:1 с Коран-и-Керим (но тогава незнаех ,че е така)
После бях в Турция и влязох в една джамия ... и тогава всичко ми се преобърна от вътре,все едно трансформация стана и излязох съвсем различен човек от Джамията ( Ал7амдулиллаа).. и така след това в продължение на два дена пак имах сънища и след това приех Исляма...Като през цялото време доста добра информация и четох Коран-и-Керим и така... Намерих правилния път за мен... (Ал7амдулиллаа)
Шиланче, ИншаАлла да нямаш такива случки повече!
Наде Heart Eyes, и за всичкиии  Hug
Дина,Страхотна торта и почерпка си спретналааа

# 111
Ох, момичета кокичета...нали знаете, едни от мюсюлмани стават християни, други от християни стават мюсюлмани, други стават юдеи, други пък решават , че ще станат атеисти.....тая работа е въртележка.И винаги ще е така....докато не се случи случката...която има да се случва.
Там където вие отивате...други от там идват и обратно. За мен Библията е моята пътеводна светлина , за други друго....кой какво променял, кое е било непроменяно, кое последно, кое първо...Аз само едно ще кажа - Ще видим Simple Smile Истината доказва себе си. Peace
Ясно е , че много хора ще прочетът Корана и никога няма да станат мюсюлмани, ясно е, че и много хора ще прочетат Библията и няма да станат християни. Напротив, все повече хора няма да искат и да имат нужда от това...светът е такъв , ще търсят други неща.

# 112
Шилан , това е добре ,че си се отървала на косъм   bouquet  А какво правим с всичките християни ,които се отървават на косъм всеки ден, и с техните благодарствени свидетелства? ами всичките случки 'на косъм ' на абсолютно неявярващи- атеисти...? Simple Smile .... Wink

# 113
Хари, я разкажи, ако искаш де,  ти във религиозно семейство ли си възпитана? Ти си протестантка нали?
За лютото беше питала, полезно е в нормални количества. Ние обаче надминаваме нормалното, аз  особено съм като ламя, малко са мъжете дето да ме надядат с люти чушки  Mr. Green

Между другото, броя на мюсюлманите, които са се отрекли от исляма не е особено голям, единични случаи са. Един муслим, дори да не е практикуващ, рядко се  отказва от религията си, не знам защо. В работата съм се сблъсквала с интересни случаи- иранец, който заявява, че е  получил откровение, покръства се , става послушник в манастир. На делото / за нещо си  Mr. Green /  се изтърсва половината църковен клир да го защитава. Носи кръстове, държи библия, получава там каквото иска да получи и естествено забравя и за манастир и за послушничество  Joy   шушумиги всякакви  Mr. Green

Хари, всеки ден е "на косъм", всяка сутрин , когато се събуждаме, всяка вечер, когато сме имали щастието да се приберем при семействата си, всеки миг. Важното е, човек да разбере посланието  Wink  а  това на християнството някак си не можа да стигне до мен, въпреки напъните ми  Rolling Eyes

Между другото какво мислите за монашеството  Mr. Green  Нормално ли ви се струва, индивида да подтиска инстинкта си за продължаване на рода ,или да го заменя с алтернативни варианти , както често става в затворена общност като манастира  Mr. Green

# 114
Шиланке, в рел. сем. не съм израстнала , но съм в религ. брак Wink/ ( и граждански де...)Ми аз мога много да разкажа, но нека дадем материал за размисъл на другите,.. Peace
Аз пък цели църкви и села съм виждала с очите си похристиянчени , и то в Бг. И тук където съм не са малко случаите на конверт християни..повярвай ми, пълно е по църквите. Ноо това не означава че както ти споменах и обратното, има много американци и англичани ,които избират мюсюлманството..по една или друга причина. Аз съм християнка да -протестантка, но винаги с мъжа ми сме си говорили за това 'братство' ,което го има при мюсюлманите Peace Това е нещо ,което много ценя при тях.

А за монашеството...аз лично не го приемам.Никъде в Библия не е казано и писано,че видиш ли това е пътя....Напротив, според мен това е вид бягство.

# 115
Аз не мисля ,че един вярващ мюсюлманин, би станал християнин ,юдейн или каквото и да е било....

# 116
Mомичета гледа ми се някои арабски филм-но с превод или поне англ.субтитри  Rolling Eyes

# 117
Ами Сорайке и аз не мисля ,че един истински християнин ще стане мюсюлманин , юдеин, кришна и тн.    

Има голяма разлика от чувства, усещания, моменти убеждения и предположение и  съвсем друго е вяра.Но хората много често бъркат тези неща..и реално незнаят кога чувстват ..и кога вярват. Peace

# 118
Шиланке, в рел. сем. не съм израстнала , но съм в религ. брак Wink/ ( и граждански де...)Ми аз мога много да разкажа, но нека дадем материал за размисъл на другите,.. Peace
Аз пък цели църкви и села съм виждала с очите си похристиянчени , и то в Бг.

Хари, не се измъквай на пръсти, ами разкажи, нали сме на седянка   Mr. Green  общите приказки да оставим настрана, цифрите са достатъчно красноречиви. Църквата е слаба, губи влияние, скандал след скандал....  Във същото време из Европа и САЩ хората на тъпли встъпват в исляма.

За връщането на българските помаци към християнството, не е никаква мистерия, не искам да закачам епитети, но името Боян Саръев, говори само по себе си  Sick   всички знаем  коя школа е завършил  Mr. Green

# 119
Цитат
Църквата е слаба, губи влияние, скандал след скандал....  Във същото време из Европа и САЩ хората на тъпли встъпват в исляма.

Кате, има ли някакви точни данни, за които си чувала.. или някой друг ако знае? Интересно ми е дали е факт или аз започнах да обърщам внимание като чуя.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт