108 миндерчета на сянка, чаровните арабки са отново на седянка

• 21 731
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
Кате , за тези новоповярвали от селата Боян Съраев няма нищо общо...понеже той самия няма нищо общо с протестантсвото. Peace А истинската Църква никога няма да изгуби влияние и власт / за вярващите/ но ....въпроса е кое и кои са тази Църква...? тук  знам, че няма да ме разберете... WinkА за разни други църквички и хорица не ме интересува...те всъщност никога не са имали власт. 

Какво го направи лапада бе Кате? Laughing...аз много обичам...но тук май няма  Rolling Eyes Я кажи бе Монсун ...в Англия лапад виждала ли си?

# 121
.......

Най-обичам когато пикочния ми мехур е пред спукване, достъпът ми довкъщи да е блокиран от процесия католици в лилави качулки.
Имах почти готическо преживяване днес.

Шилан, аз съм фенка на твойте разкази, ама ти рядко ни удостояваш с тая чест. Имаш прекрасен талант да предаваш трагични истории по много комичен начин.

Петя, Никейския събор ми е любим момент от историята на църквата. Само да добавя, че евангелията са били стотици (доколкото помня), а на тоя събор църковните величия избрали само 4, които най-добре пасват на тяхната политика.
Викаш стария завет се нарича Танах, а на кое му се викаше Тора, май само низпосланото на Мойсей, а Танах е целия стар завет ли?...нали ти казах, че мозъка ми е в почивка, направо ми е каша вътре.

Хари, протестантите също са доста разновидности, ти от кои си, ако не е твърде лично?

Вярно е, че има някакво кръгово движение, но е факт, че напоследък в пъти е нарастнала числеността на приелите исляма.

Ние не правим някакво състезание тук, просто фактите са си факти. Според мен няма никакво значение, кой към какво се ориентира и кои са повече на брой. Истината е само една, не може да има две истини за света и живота, и скоро ще я узнаем...На фона на вечността момента на нашата смърт е много скоро...

Не е задължително мнозинството да е право. Многочислеността не винаги е критерий за вярност. Мюсюлманите, знаете от хадисите че преди Кияма се очаква период, когато ислямското знание ще бъде сведено почти до нула...Така, че няма какво да се съревноваме по бройка, дори да намалее страшно броят на мюсюлманите, то си е закономерно според нашите вярвания и очаквания, предсказано е още тогава...Така, че тези спорове са безсмислени, да се концентрираме върху нещо по полезно, манджи, подправки и прочие.

'Мюсюлмани' приели християнството - чувала съм за много които кандидатстват за убежище някъде и казват, че са гонени заради интереса си към християнството. Особено много между тях са светските иранци, демек мюсюлмани само по име. Също както има такива, които претендират, че са гейове по същата причина.

Повечето встъпващи в юдеизма по-скоро го правят по някакви формални причини, отколкото по убеждение. Примерно женени за юдеин, или желаещи да се сдобият с Израелски паспорт (който е много полезен, няма спор за това).

Лили, готическото ми преживяване обещава да се повтаря всеки ден тази седмица, затова, ще разказвам наблюденията си някой друг ден.

Последна редакция: вт, 07 апр 2009, 05:00 от Monsoon_rain

# 122
П.С. Чак сега осъзнах, че в Бг е полунощ, мислех, че е много по-рано. Ами лека ви нощ.

Последна редакция: вт, 07 апр 2009, 01:03 от Monsoon_rain

# 123
Монсун правилно си го казала- няма смисъл от 'надпяване' Laughing и от съзстезание.  Относно християните...може да са много, може да са малко...но Христовите май ще стават още по малко..защото е казано..''който издържи до края..''. Нямам никакво желание да разпъвам дъвки на тази тема...който иска вярва, който не иска не вярва...всеки си решава , и така е редно. Peace На мен пък в Корана много неща не ми се вързват, и не мисля,че ми отговарят на въпросите и на идеята за Бог ,и за живота като цяло. ..Но какво значение има аз какво мисля...Нормално е бе хора , винаги е имало и едни и други..и винаги така ще е...,така,че няма нужда от наежаване. Тук ме знаят отдвана..и моята позиция и преди си е била такава- всеки да си прави както е решил за себе си.
Да , протест. деноминации са няколко ,но общо взето са подобни.  ( свидетели на йехова и мормоните не са към тях )аз съм над деноминационна протестантка ...незнам дали стана ясно. Laughing

# 124
Хари, на мен ми е кристално ясно защото и аз се смятам за надденоминационна (ах, че дума) мюсюлманка въпреки, че все се намира кой да ме 'деноминира', да ме причисли към дадена група. Peace

Последна редакция: вт, 07 апр 2009, 01:27 от Monsoon_rain

# 125
Преди време имаше едно предаване за семейни проблеми в Египет-та единият от участниците беше младо момче със сериозен за него проблем-в арабските страни в документите уреждещи сем.статус се посочва и религията на лицето-та ,бащата бивш копт приема исляма-да,но щом бащата е муслим, то и децата се записват като такива-да,но другите от семейството -отказват да бъдат записани като такива.М/у другото преди това имаше няколко случая ,но на момичета приели исляма именно от коптите-което не беше прието добре от тяхната общност.
за не запознатите-коптите са египетски християни и като цяло са доста религиозни.

Последна редакция: вт, 07 апр 2009, 02:22 от чингиз хан

# 126
ХОП...ДОБРО УТРО[/u,ей аз съм най-ранобудна днес newsm03.А докато сладко сладко съм спинкала,вие бая сте си побъбрили
 Хариет, Hug Hug,(Да , протест. деноминации са няколко ,но общо взето са подобни.аз съм над деноминационна протестантка ...незнам дали стана ясно. )....И аз така smile3521Hug.
А за вси4ки останали  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug.
Вижте моми4ета нали вси4ки вярваме в Бог,това е най-важното.Кой по един,кой по друг на4ин.Нали в крайна сметка най-важното е да си добър,4естен,състрадателен,да уважаваш хората.

Е аз спирам до тук 4е....ина4е ще ми вземат лаптопа newsm62 newsm62.
Лек,спорен и приатен ден на вси4ки  bouquet

# 127
  • Varna
Хайдеееее мУмИчИтааааа, ставайтеееее, мекичките готовииииии Hug

Да ви'й сладкУУУУУ Hug
Анди-ти като стана толкЗ ранУ щто не плясна една закуска бе WinkНа момичетата сигурно им е писнало аз да им я поднасям Laughing
Приди малко бях на балкончика момичета да кажа добро утро на моренцето и какво гледам един огромен пасажер влиза във порта- първия за тази година. И се сетих незнам защо но първо за вас-и си казах -момичета денят ни започва със хубав знак Grinning
Хайде спорен и усмихнат ден Красоти Hug

# 128
Делта.искаше ми се аз да пльосна закуската ..ама кат не знам как Embarassed.пък и аз не закусвам та....така.... smile3533

# 129
  • Varna
Голяма работа, че не закусваш Joy
И аз незакусвам ама ги обгрижвам муцанките тука а и купон да има Wink
Сутрин нямам апетит, де да беше така вечер.... newsm78
Обаче на мекички и палачинки кой може да откаже беее........ smile3503

# 130
Делта, нямаш милост  Hug Пак цял ден за мекици ще бленувам!  Crazy
Анди и всички, които не могат да пускат картинки:
- Избирате картинка в Гугъл, Яху и т.н., отваряте я в реален размер (не от страничката, където са излезнали резултати от търсенето, а цъквате още един път да стане по-голяма);
- После натискате десен бутон на мишката и избирате опция "Отваряне на изображението в нов раздел" (или нещо подобно, зависи от браузъра ви);
- Така картинката се отваря самичка в страничка - ето така;
- Сега маркирате линка на картинката горе от полето, давате му "копи" и после "пейст" в прозореца за писане тук;
- Пейстнатият тук линк, отново маркирате целия
- Така маркиран, натискате от горните сиви бутончета, над полето за писане, бутончето с тази картинка (втори ред, първо бутонче)
- Линкът се обгражда с обозначение [img ]http://... вашият линк...[ /img] (без спейсовете в скобите), така когато публикувате, картинката ви се появява с в отговора ви.

Стана доста дълго, но защото обясних подробно, иначе е много лесно. За награда и за нагледно приложение на урока, това е от мен    bouquet

Лек ден  Hug

Последна редакция: вт, 07 апр 2009, 08:11 от Golden Apple`

# 131
Добро утро и от мен! Гледам пак сте заформили извечните дискусии кой е по-по-най  newsm78 Умишлено ще ги пропусна.

Лиляно, много хубав аватар си си сложила. Аз моя засега ще си го оставя - да заблуждавам наивните потребители  Mr. Green "Героят" е наш, да. И той е лондончанин, и на него на инглиш говоря  Crazy
Айсеб, не съм от Банско, само живея в Банско.
Хари, и аз обичам лапад, от дете не съм яла обаче. На английски е dock - търси в екзотичните магазини  Mr. Green

# 132
Момичета, добро утро! Спорен ден  на всички!  bouquet Мен не ме бива много по  готвенето,така че ако споделяте и някои по-интересни и лесни рецепти ще съм ви благодарна.  chef  С голямо удоволствие чета всичко, което пишете. Темите май си идват от самосебе си. Аз например съм възпитана от малка като заклет атеист.И започнах да чета библията заради спор с един свещенник с цел да го оборя. Той няма никакава заслуга да започна да вярвяам в бог.Просто се случи докато четях. И то ми въздейства повече Новия завет.Сега вярвам ей така за себе си, но не съм голям фанатик.Та това е.Всеки сам трябва да си намери пътя.Приятен ден на всички   bouquet

# 133
Здравейте и добро утро арабелки...
Делтичка мерси за мекиците... бяха много вкуснички Simple Smile
Наира, важно е човек да вярва в това, което приема като религия, да се чувства комфортно и молитвите да му дават сила. Това е истинската цел на религията...вяра... За съжаление голямо безветрие ни гони в България и ще си плащаме затова... в едно семейство сега можеш да видиш всички членове да са от различни религии, кой атеист, кой християнин по рождение, кой евангелист или приел исляма....
Тук ще вметна и моето мнение и дано се приеме само като такова Simple Smile
Факта, че християнството и исляма са оцапани с кръв, релгиозни войни, насилие и др. дава особен привкус за това, кое е истинско в тях и кое не... Казано, е че ще има нова релгия, която ще завладее света след 2012, която ще доведе до масовото и приемане, тъй като ще върне духовното в живота ни и ще измести материалното и комерсиалното...
Аз не знам доколко това ще е вярно, Шехи ти си била в Мексико, чувала си за календара на маите, но инфото за новата духовна революция се появява на различни места. Някои правят догадки с бялото братство и богомилите, но аз съм далеко от тези неща и незнам дали е само приказки. Но самата поява на универсална релгия, която няма да опълчва хората един срещу друг, а ще ги събира един до друг е доста примамливо....
Дотогава ще си остана само с вярата в Създателя... Simple Smile

# 134
Аз не съм чела специално за тази нова религия, но попаднах на статия за възраждане на вярата в Богинята-майка- основата на живота.В стари времена жените са били боготворени като носителки на живота, а задачата на мижете е била само да участват във възпроизводството и да обслужват жените. Но жените се възгордели и били наказани- да се покоряват на мъжете. Но не мислите ли, че светът върви към нов матриархат, все повече жени стават ръководен фактор във всички сфери на живота-и наука, и политика, и спорт.Неотдавна чух по радиото"предаване за успели жени и красиви мъже".Как ще коментирате

Общи условия

Активация на акаунт