108 миндерчета на сянка, чаровните арабки са отново на седянка

• 21 733
  • 290
  •   1
Отговори
# 135

Добро утро! Това е закуската от мен,....Кайве някои сложи ли ,че едвам гледам  Confused
Дано вие да сте поспали,аз пак не...но идва свежа смяна-майка ми днес идва и обещавам да се наспа за 2 дни  Tired

# 136
Два месеца преди да навърши 70, в Канада почина един от най-обичаните ни актьори Климент Денчев. Бате Климбо, както го наричаха всички, живееше в Монреал от 30 години. Той реши да напусне страната ни на върха на славата си, когато беше направил прочутите си роли в „Петимата от Моби Дик”, „Козият рог”, „Баща ми бояджията”, „Тайфуни с нежни имена”, „Войната на таралежите”.
Любимецът на децата през 70-те години на миналия век. Човекът, който всяка вечер в „Лека нощ, деца” разказваше весели приказки, докато рисуваше върху стъкло. Дори, когато замина за Канада Бате Климбо започна да прави подобно предаване и там, с което доказа, че талантът няма нищо общо с факта къде живееш.
Климент Денчев почти сам си беше построил къщата в Монреал, превърнала се в негов дом. И канадците, толкова го обичаха, че бяха кръстили на него улица в града.
Darik news 1.04.2009

# 137
Любава, звучи примамливо, но мисля, че още сме много далеч от господство на жените над мъжете (затова стягайте се, момичета и да действаме  Twisted Evil) Тъкмо вчера сутринта говореха за жените в политиката и изобщо и се констатира,че у нас продължава да има дискриминация - за една и съща работа жените получават 20-30% по-малко пари от мъжете и  прочие...тогава за какво надмощие говорим  ooooh!
Наде, чувала съм за това, което говориш. И ми харесва като идея, но 2012 е прекалено скоро, а не виждам да вървим към обединяване...  Tired Но докато това стане - да сме добри хора и да си помагаме!  bouquet
Лек ден на всички! Peace

П.п. Мир на душата на бате Климбо!

# 138
Old Sport , аз не съм много съгласна да има господство , каквото и да е .Жените са бобри в едно, мъжете в друго.Трябва да си помагаме и да се допълваме-да сме едно цяло . А хората са създадени добри по природа, така мисля и го вярвам.Затова новата единна религия,ако я има е добро начало за човечеството, защото не трябва да има религиозни войни-те са много по-жестоки и продължителни.
Присъединявам се към жалейката за Климент Денчев!Беше талантлив и като артист, пък и като художник.И добър човек.

# 139
Добро утро-десет минутки с вас-отдавна се готвя да ги отделя...

Ди,преводът на Корана на български ,не само по принцип,но и аз със сравнения прочит и наблюдения съм достигнала до извода,че е много точен и максимално приближендо оригиналния текст и смисъл на Свещения Коран,в нета съм чела и сури от английския превод-със сигурност заявявам,че българския е много по-добър-над него е работено повече,преводачите и ислямистите работили над него са ползвали най-разпространените тафсири на Свещения Коран в арабския свят-
Това твърдение не е само мое,но и на маса арабисти и ислямисти в бг...
а как аз разбрах това...много просто -аз и мъжо четем Корана всеки ден(аятиот него)-той на арабски разбира се,аз на бг-после обсъждаме дадена сура и и от самия текст аз го питам какво според него означава това,тоест какво най-вероятно се има предвид-и той ми казва,после пък аз-и се оказва едно към едно- Peace
Иначе е добре да се чете Корана на арабски Peace
-какво правя аз,за да знам за какво става въпрос-препоръчвам този метод на всички,които могат поне малко да четат на арабски и разбира се имат желание Peace
-Значи,пускам
дадена сура да звучи на компа(някой по-ясен четец),той чете ,а аз следя аята на български-така вече знам с точност какво се Казва в сурата,после отново го пускам,но вече следя арабския текст-вече знам за какво става въпрос и чета текста няколко пъти на арабски-после го чета по същия начин сама,без да слушам компа-по този начин успешно уча малките сури наизуст Hug-
 Значи Лили-твърдението ,че английския превод е по-добър от българския енеправилно-нали стана ясно,че не е моя хрумка Hug-чети си Корана на български -за да разбираш смисъла на Божието слово,а колкото можеш опитвай и на арабски-ще свикнеш лесно Heart Eyes
Олди ,скоро ще е ,но трябва да стане ясно,че месията няма да дойде във време на обединения и общочовешки мир ,а въввреме на размирици,огромна несправедливост,гнет ,подтиснечество,смърт на невинни от една страна,и пълно безхаберие от друга ...
във време -разделно- Sad
Той(месията или о`бединителят) ще дойде за да поправи това дето човекът е окьопавазил-ще дойде във време на война,война на злото срещу доброто,
може да се разбира като война на страстите и егоистичните материални цели,срещу човешката свобода и човешките права,или човешките душевни ценности
-среща се под различни наименования-тълкува се по розлични начини-но е ясно написано в Библията и другите свещени книги-Християни,Юдеи и Мюсюлмани го очакват,защото знаяг,че предстои-Предсказателите са го предсказали,но най-важното,че Бог Ни го е казал-Кога...според,хората занимаващи се с религия-Много скоро-(ние ще го посрещнем(тоест в наше време))
Според Имам Джаафар(шестия имам от семейството на Пророка Мухаммад),този,който ще се сражава с Божия Месия във войната,за която споменах ,също ще се самоопределя като вярващ(най-вероятно мюсюлманин),той ще е Суфиени(поне така е наричан)-от семейството на тези араби,дето в началото се сражават с Пророка и вярващите
...и нищо чудно-виждаме как мюсюлманите са се разделили-примерно Ухабитите от СА-нямат нищо общо с Божията милост,нито правят нещо добро нито се стремят към добродетели-обградили са се с
материални блага и вървят политически ръка за ръка с враговете на Исляма и с враговете на справедливостта-тоест поставят интереса си най-отпред-Това определено е от обратната страна на Божията воля(дет се вика това е точно ,онова,към което се стреми да ни насочи Сатана)

Любава,ми тя природата (Бог)много добре ни е определил ролите,ние сме помощници един на друг в този свят,а не съперници в първенството на живота-лошото е,че благодареие на егоистични цели,хората са си объркали ролите и сами не знаят защо филма (живота),в който участват е толкова безсмислен Crazy

Последна редакция: вт, 07 апр 2009, 10:28 от DUA

# 140
  Честит Рожден Ден на Ясин ! Heart Eyes

Магде  Hug Да ти е жив и здрав малкия юнак , весели игри , безгрижно детство и много късмет в живота !  bouquet   bouquet   bouquet

Дуа как е Рабубка ?
Хариет - но.......въпроса е кое и кои са тази Църква ....?  аз те разбрах  Wink на едно и също мнение сме  Peace
Златна ябълчице детското парти мина супер  Simple Smile малките много се забавляваха, хареса им, много  Heart Eyes

# 141
Спорти , мерси за превода на' лапат' Crazy..ще хвърлям по едно око,пък може и да видя някъде. И аз не съм го яла от дете, но пък компенсирам със спанак..че и него много го обичам. Изобщо съм по зелениите .  Уф, да си призная / без да са ме питали/ вчера бяхме в Теско...и аз забравих да мина да те ''купя'', дано никой не те хареса  Laughing да ме изчакаш до другия път,че беше самичка там из картичките. Crazy

Наде , за Ню Ейдж е ясно....много хора се увличат по това ...каквото и да е то, смесица от всичко и от нищо/ мое мнение /.  Winkаз те усещам ,че тези неща са ти интересни.

Анди, Близнаците-   bouquet

# 142
Monsoon ,

Библията се състои от  Стар Завет ( превод на юдейският Танах) и Нов Завет (Християнската част , прибавена много по-късно знаеш).  Тора са първите 5 книги на Танах , наречени още Петокнижие на Моисей.

За преминаването от една религия към друга има много мотиви. Мотивите също от  своя страна се променят с времето понякога. Много трудно може да се  каже кой как приема нещата. Много от хората (включително и тук) пък си правят някаква смесица от религии като извличат за себе си разни мъдрости и правила от различни места. Някой идеалсит може да скочи против , но реалността е такава. Нокой не спазва всички правила на дадената религия , защото това е невъзможно, пък макар и по независещи от нас причини. Според мене в 21 век , а и когато и да  било преди това няма дадена религия в чистия й вид . Е , има основни направления. Човек не бива да е   с капаци. Имаме глави - избираме , а и животът си казва думата .Здраве да е ! Въпрос на избор ! За мене нещата са ясни в общи линии , аз правя разграничения и в никакъв  случай не ми е бъркотия  , но  за много хора е .Мисля, че повечето спорове идват от незнание и неуважение към чуждото , а и към своето.

Лек ден ! Не ви чета постоянно и ако някой се обърне към мене и не отговоря - сори  Peace !Липсата на отговор е липса на култура  в някои ясни казуси  (а не заяждания) .Затова ...

# 143
ок...аз май нещо пропускам тук та: Petia911 newsm78
Липсата на отговор е липса на култура  в някои ясни казуси  (а не заяждания) .Затова ... ???????????????????????????
не мога да те разбера newsm78 newsm78

# 144
  • по пътеката
поздравления на рожденниците, 4е загубих кой кога! магде, май масово е у вас напоследък купонът! да са живи и здрави и слънце пред тях!  bouquet  bouquet  bouquet

# 145
Добро утро ранобудни арабелки и голямо мерси на спретналите закуската !!!

Петя, благодаря за отговора, Танах е определено нова дума за мен, дано успее да се застои в главата ми.

Дуа, преводите на Корана на английски са много, със сигурност някои са по-точни от други, за българския превод най-вероятно си права.

Анди, Петя  е от Израелския форум, но от време на време се вестява и при нас. Ако съм я разтълкувла правилно   newsm78 иска да каже, че при нормален разговор (а не заяждане), ако не отговори  на въпрос това означава, че просто не е видяла въпроса, а не че е некултурна и нехае за чакащия отговор ...

Момичета днес се събуждам на вълна права и защита на животните...Всъщност сън не ме хвана от притеснение за правата на биковете в Испания.  smile3507 Испанците са прекрасни хора (знам, че не откривам топлата вода), но като стане дума за тази тяхна традиция сякаш си губят ума. Не знам как може човек да се забавлява ръгайки животно в главата, навсякъде...И това е държавно спонсорирано забавление, не е като мечкадар на улицата, строят се все по-големи и красиви бикоборски арени, повечето с арабска (мароканска) архитектура, за голямо мое съжаление. Гледала съм доста гаднички предавания насочени срещу България задето на някой курорт имало двама циганина с дресирани мечки, и чужденците се потрисали от такава жестокост, чудя се дали по същия начин се потрисат по въпроса за биковете, и дали смеятда вдигат шум срещу силна държава като Испания, или просто по-слабите си го отнасят както обикновено...  

Последна редакция: вт, 07 апр 2009, 12:56 от Monsoon_rain

# 146

Магде-честит рожден ден на малкият чаровник ЯСИН

някой знае ли къде е МАНЕЛ newsm78

вили какво става и при теб newsm78

# 147
набързо, че много работа и ме боли глава  Sick

някой питаше за новите муслим  http://www.way-to-allah.com/bul/topics/30.german_muslim.htm
Мансун, така е, запазена марка на иранците е да стават християни, точно по причините споменати от теб  Mr. Green

Хари, какво значи, няма смисъл да ви обяснявам, няма да разберете, много пренебрежително  Rolling Eyes
Лапад не съм яла, нещо като киселец е май. Аз съм по копривата, мисля да си правя чай, изчиствало от токсините уж, ама ми се струва, че ще е гаден  Sick

# 148
Има ли някой да лей куршум тука? В шок съм имаме ток 470 лева  #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire

# 149
Наде, майка ми всеки месец плаща толкова  Confused

Общи условия

Активация на акаунт