108 миндерчета на сянка, чаровните арабки са отново на седянка

• 21 047
  • 290
  •   1
Отговори
# 240
not stubborn enough , моля те, не съм приела думите ти като забележа в лошия смисъл.Тези неща са нормални в края на краищата.Не се притеснявай, нали сме си приятелки.То и ако трябва да ме хокате за нещо, направете го.Аз не се сърдя на приятелски думи, ако са с добри чувства казани. За да видиш че сим искрена, специално за теб (и всички) постлах нови халища на миндерчето, та да си седнем утре пак на седянка.

Сега на всички дето ще си легнат като мен с кокошките, лека нощ и приятни сънища!

# 241
Здравейте момичета,

блъскам си главата с едно име, Hooman, чудя се как се произнася и как да се изпише на български. В гугъл намирам това:

Hooman - هومن is a Persian name for men which means, "Good Natured" . Hooman is a very historic name which has been also mentioned in the Shahnameh of Ferdosi. The name has become more popular in Iran as several people with that name have become famous singers and writers. This includes lead ex-singer of Black Cats band.

Среща ли се по вашите ширини и имате ли представа как точно се произнася?

# 242
Калина-поне тук не съм чувала за такова име.

Ние преди малко се прибрахме,купих на каките летни обувки,на дребната търсих отворени сандалки ,но не са пуснали още.

Теди  и при нас е така -всяка сутрин,направо мигат да засрамят ромите по пазарите Laughing

# 243
Предлагам всяка една от вас,арабиятки да си сложи лична титла:Шехерезада!

и аз не мога да смогна,ето трябва да ставам......

Наде-за кризата какво да кажа:наемите паднаха официално с 30% и сега може да си наемеш къщичка с градинка на добра цена  Grinning
Цените на хранит.пр. паднаха...ама и заплатите паднаха:на всякъде режат персонал и заплати..

шейх Мохамед бин Мактум го бъзикат арабите:той има една любима реплика,не помня точно,ама те казват,,Каквато криза си направим-никой друг не може да ни я направи!  Mr. Green

тука тече някакъв скандал с чеченци,имаше убийство и казват,че премиера на Чечня е замесен .Ама много убийства на последък в Дубай...много проституция,много самоубийства,изоставени бебета...Аллах да пази!

Другарче-все се каня да си направя албум,но ме мързи,най-мразя със снимки да се занимавам.
Сара се разхубавява,машаАлла,на баба си прилича,но е само 12 кг,пък не изглежда слаба..А Кари понапълня,което хич не ми харесва.
Прочетох,че си отслабнала,машаАлла,БРАВО!!!Я дай някоя предпоръка,че такъв глад ме гони  Rolling Eyes

Калин@ -знам мюсюлманин,който се казва Нюман,но не е иранец:българин е  Simple Smile

До скоро,не съм прочела темата още.....

# 244
Калина, ако не се лъжа името се чете Хуман, но с меко Х.... и това ''а'' между ''м и н'' е нещо средно между а и е  Grinning незнам дали ти стана много ясно.  Confused

# 245
Лиле, това за спада на цените е хубаво, то и тука на някои стоки натам отиват нещата... но това с бебетата е лоша работа. Къде ги остаят бебетата и кой се грижи за тях, то такова нещо в исляма няма. Тоест не съм чувала в ислямските страни да има такива домове... Кажи нещо повече...

# 246
Надя-ми зарязват ги бебетата,4 случаи само в моя град има мин.месец  Rolling Eyes
то тука не всички са мюсюлмани,има много хинду,кришнари,католици....едно от бебета,на 4 мес. хвърлено до контейнера и умряло  CryНа другите не могат да кажат арабчета ли са,какви ли са,не знам какви са тези родители Rolling Eyes
Пак кризата е виновна:хората си спират и децата от училище...няма пари.Един беше пил белина,че живота му се видял невъзможен с тая ниска заплата...друг скочил от покрива...определено след кризата случаите се увеличиха  Confused

А мюсюлманите де да се сещаха на какво ги учи Исляма..
Едно египетско семейство да наемат нелегално едно момиче-индийка на 16 години за прислужница.Каране,бой и го държали гладно   Sick а колко е лошо в Исляма да откажеш храна дори на животно!?Зле ми стана от този случай.
накрая я изгонили и момичето полу припаднало от немощ на улицата...Добре,че я намерили и сега мъчителите и са арестувани.

В арабските страни има домове за сираци,а в Емирствата  са на ниво.Жените на шейховете се занимават с тях и като гледам по тв хич не са зле финансово.
не отдавана гледах репортаж за деца с психични отклонения-добре ги гледаха,Аллах да им дава добро!
Дома за сираци в Александрия също е подържан и са съжаление:пълен с красиви дечици...
хайде до тука,че знаете,че осиновяването ми е болна тема ..и още не съм се отказала,напротив Crossing Arms.

# 247
Калина, ако не се лъжа името се чете Хуман, но с меко Х.... и това ''а'' между ''м и н'' е нещо средно между а и е  Grinning незнам дали ти стана много ясно.  Confused

Много благодаря. Разбрах идеално. И аз предположих, че така се произнася, но не бях сигурна, твърде предсказуемо ми се стори.

# 248
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МИЛА АНИ!  Hug

Пожелавам ти блестящи спомени за всеки един твой вчерашен ден и щастие с всеки нов изгрев на слънцето!

Калина аз съм чувала турско име Нуман (произнася се Нууман) , а повечето турски имена са от персийски или арабски произход и за това има голяма вероятност да е персийско.

Лили беше питала за Нансито.... аз не знаех даже, че е била бременна, но съм в една нейна фен група във фейсбуук и там намерих нейни снимки...май й е още рано да роди.

http://photos-g.ll.facebook.com/photos-ll-snc1/v2660/60/5/142866 … 24326_1847320.jpg
http://photos-g.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2684/242/22/1389589 … _316974_33645.jpg
http://photos-b.ll.facebook.com/photos-ll-snc1/v2675/199/123/567 … 10145_1371006.jpg
http://photos-a.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2599/100/82/5808405 … 13272_5119850.jpg

П.С. Лили, можеш ли да влизаш вече в поливоре...намерих те там и те добавих.  Simple Smile

# 249
Момичета, само да ви кажа за темата (готова е) - утре съм на изпит сутринта и ако изпишете 20та стр, изчакайте ме да се прибера, за да я пусна.  Peace

# 250
Лате, виж колко сме изпълнителни...след предупреждението ти вече 7 часа ни вопъл, ни стон...чакаме те да се върнеш от изпита и да се почерпим по случай шестицата. Аз реших в 4 сутринта да наруша тишината, че няма с кой да си правя компания, всичко живо спи.

Шиланче, не знам при какви условия точно се дава убежище, но трябва да се добави още едно. Искаш убежище - пазиш чистота!Хвърляш памперси през прозореца - връщаш се там, където не можеш и да си позволиш памперси! Много ме е яд на таквиз гледки, как може да има хора дето не им прави впечатление, че зад жилището им бунище...за което те самите активно допринасят.

Теди, това ГРУ много ме развесели, звучи ми някак...грухтящо.

Хайде омитам се да не ви заразя, сега влязох в стадий магарешка кашлица.

Лека нощ!

# 251
Ди, ни най-малко не исках да сплаша съфорумките.  Blush Напротив, да ги успокоя, че има тема и да пишат на воля. Ама всички се изпокриха. И аз будувам, уж уча, но активно спя на бюрото.  Crazy

Едни съседи се организираха, почистиха и изплевиха целия ни вътрешен двор миналата събота и неделя. Аз се бях хванала да боядисвам, когато ги видях, иначе щях да запретна и аз ръкави.  Party Та гледам вчера.. пак в градинката "посяти" кутии натурален сок, цигарени кутии, опаковки от чипс..от други съседи. Имам подозрения кои.    #Cussing out Никой не ги кара да чистят, ама да хвърляш върху туко що почистено и то със сериозни човешки усилия си е чиста простащина.

Та така.. и да стискате палци.  Wink

От мен кафето   bouquet

# 252
  • София
Добро утро, дами!
Гледам Латеа като ранобудна и съвестна домакиня е сервирала кафето!  bouquetТогава от мен - закуската... Wink
за хапване
за пийване
Латеа, успех на изпита, чакаме почерпката! WinkОбилна ще трябва да е, право пропорционална на оценката! Mr. Green
Ди, сори че не пуснах наградката ти вчера, ама се завъртях около болното домочадие Sad Връчвам ти я със закъснение..
награда
Забележи обаче, че блузата е мъжка, можеш да я преотстъпиш с много любов на мъжката половина от вашия тандем, да я ползва при краткотрайните си разходки  до испанските контейнери, с черни препълнени пликчета в ръка.. Laughing
Гледам се е заговорило за името Хуман.Мисля, че е чисто персийско.Има двама братя от Иран, занимаващи се с музика в Америка,доста известни са, единият от тях се нарича именно така. Peace
Любава, мерси за разбирането.. HugПърва се насадих на новозастланото от теб миндерче.Чакам дружки на седянката! Heart Eyes

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 09:29 от not stubborn enough

# 253
Добро утро-то утрото при вас с песента н птичките е настъпило-Ди и Латея от 4-5 часа са на линия-работливки Flutter
Да ви споделя,че това време на годината най-ми харесва в България-птички пеят,топличко(но не много  bouquet)Викам му на мъжо(понеже не съм била в ранна пролет в Ливан-та сутрин пеят ли птичките,а той ми казва-толкова много,че чак пречат Crazy

Да ви се жалвам(или споделя,щото не се обидих ни най-малко Wink)какво ми се случи вчера
-Значи обикалям си по магазините-понеже си търся пролетни дрехи като за мен,та в тоя вид  ,
в който си ме знаете-Като излизам от един магазин,чувам един коментар зад гърба си-женски глас"Гледай я па тая"-аз продължих ,без да се обръщам-може пък да не е за мен-хора много-обаче тя продължи
-"Гледай,гледай-шала на главата,увила се..."е вече разбрах,че е за мен-обърнах се и я попитах-И понеже вие си нямате грижи,се загрижихте за мен-Жената се смути и се обърна на другата страна,а мъжът и в съгласие с мен каза"точно така"(в смисъл на пада и се на клюкарката hahaha)-и той се смути човекът-с тях имаше и две момичета (тиинейджърки)
помислих си-ето така укспешно се възпитават младите хора в духа на толерантна и демократична Европа-бравос Party
Какво да се прави-трябва да сме над тези неща-освен това аз съм свикнала и обикновено в подобна ситуация,хората,които дръзко са си позволили коментар -винаги са съжелявали за това...
преди седмица една(пак лелка на възрастта на майка ми) -след като стоеше посредата на пътеката и аз просто минах бързо край нея,без да докосвам нито нея,нито нещо от количката в супермаркета или пък торбите- каза-Тая па,колко е нахална-Аз се обърнах и понеже видях ,че няма никой попитах-Коя  Wink(то е ясно ,че за мен идеше реч)-ми защо минавате пред количката така- Shocked-е питам я как трябва да мина -да ви преместя и после ли-Или решихте,
че щом кърпата ми е на главата-от там произлиза безмерното ми нахалство bowuu-та така
Влязох си в аптеката,а тя понеже също беше за там,не посмя да влезе и през цялото време се правеше,че бброи парите си нещо Crazy-не,че ме интерсува-но понякога човек е наистина жалка картинка Tired
Желая ви приятен ден и весел Уикенд Hug

Теди Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 254
незнам тоя манталитет дето го има насаден в главите на хората.не искам да си спомням но един ден в един магазин и аз бях свидетел на подобна сцена момиче със забрадка а лелките как може бе девойче какво си младо и хубаво а как си се забулило ееееее то милото ги погледна погледна и отмина без да коментира ....аз попитах те ли и купуват дрехите и забрадките че имат претенции е никой не ми отварна .лично аз бих сложила забрадка чесно бих малко е рано но знам себе си и не виждам нищо лошо в това да носиш било забрадка шапка или диадема или .....каквото ти си искаш bowuuа между другото вкащи направихме някакъв ритуал трябваше да повтарям нещо на арабски след него  после той ми даде 1лев ( трябвало аз да кажа колко пари та аз реших 1 лев да не ощетявам милото)и с този ритуал означавало че вече каквото и да има между нас не било грях newsm78били сме нещо като женени ......някой чувал ли е нещо за този арабски ритуал Hug

Общи условия

Активация на акаунт