Поредната лекарска грешка,отнела живот!

• 63 749
  • 1 280
  •   1
Отговори
# 1 125
Наистина не е възможно всички родилки да са здрави и безпроблемни . Те са "направили "консултации със специалисти, които също не са се справили . Ми да преведат жената веднага там, където има по-учени глави. Най-добре като не може да лекува, тази клиника не трябва да има право да докосва пациент, да не могат даже и да го помиришат.  

# 1 126
  • София
Наистина не е възможно всички родилки да са здрави и безпроблемни . Като не може да лекува, тази клиника не трябва да има право да докосва пациент, да не могат даже и да го помиришат.  Да им отнемат лиценза ...

Абсолютно съм съгласна с теб. Но това няма да стане. Бъди сигурна. Тези така наречени доктори имат достатъчно власт.

# 1 127
Мен най-много ме потресоха думите на Мазнейкова,че те я били изписали без гинекологични проблеми!Щом няма гинекологичен проблем-всичко е ок! #2gunfire Аз мисля,че когато една бременна е постъпила в клиника(частна,държавна-няма значение) дори зъб да я боли-това също трябва да е проблем за наблюдаващия екип!Всяка една промяна в състоянието на бременната би трябвало да се наблюдава,какво значи не било гинекологичен проблем! #Cussing out Нали всичко това са процеси,които се случват с майката/плода,как не написаха в епикризата че след като са си "свършили тяхната работа" я превеждат в болнично отделение,за да се вземат необходимите мерки,дори и да не са от тяхната компетенция,има етичен кодекс,има хипократова клетва!И според мен не са го написали,защото са разбрали за гафа с неизчистената матка,и са се опитали да прехвърлят всички свои грешки на състоянието на Запряна,в което е била(според тях) преди да постъпи в частната клиника!Възползвали са се от обстоятелствата,това е за мен цялата истина!
Това е безотговорно отношение и цинично поведение и се надявам виновните да си получат заслуженото! #Cussing out

# 1 128
Мен най-много ме потресоха думите на Мазнейкова,че те я били изписали без гинеколкогични проблеми!............
Е как без проблеми, като е била с 40 градуса и разбутана параклиника - много лоши изследвания? И как се лашка пациент с частен транспорт два дни след операция между столичните болници са костно-мозъчна пункция??

# 1 129
Мен най-много ме потресоха думите на Мазнейкова,че те я били изписали без гинеколкогични проблеми!............
Е как без проблеми, като е била с 40 градуса и разбутана параклиника - много лоши изследвания? И как се лашка пациент с частен транспорт два дни след операция между столичните болници са костно-мозъчна пункция??
Ужас, какво ли е преживяла, горката?!   ooooh!

# 1 130
Случаят вече е потулен.Току що при Гала се изказа някаква докторка,която участва в доклада на МЗ,който още не е излязъл и каза,че:секциото било направено правилно и нямало остатъци от плацента Thinking Thinking  Thinkingи хистологичните изследвания не били правилни newsm78
Поредната бюрокрация в България.Беше им нужно време ,за да си нагласят нещата в тяхна полза и успяха!
Жената наистина не си е отишла от секциото. Тя си е дошла с неустановена инфекция и матката след секциото е дало още "храна" за развитие. След като е била с лоши показатели и неустановена инфекция защо болница "Мазнейкови" не е превела жената преди операцията в "по-висша" инстанция? Съвсем логично е и бебето да покаже проблем, изискващ специализирана помощ и да се наложи превеждането му в болница, в която могат да се справят с евентуалния проблем. Едва ли някой може да гарантира, че ако раждането беше станало в друга  "по-способна" болница крайния резултат нямаше да е същия... Но на жената е отнето ценно време в мотане по онко-хематологии, частна болница и домашен престой. Важно е обаче да направят секциото, защото таткото плаща и трябва да му се вземат парите. Алчност в комбинация с тотална безотговорност! Да бяха им обяснили честно какъв е проблема и да признаят, че не могат да се справят с него ...

Най- после едно трезво и правилно(от към фактология)  мнение

Не е единственото такова. Wink
Явно не си чела цялата тема. Hug

# 1 131
...От всичко прочетено разбрах, че Запряна е постъпила при Мазнейкова вече със сериозен проблем, т.е. причината за състоянието й не е било секциото...

Ето тук е абсудът.

Откъде ти знаеш какви са били показателите при постъпването?
Ако е постъпила със зачервено гърло, а е излязла с генерализирана инфекция в резултат на оперативното раждане, тогава как ще ти е ясно, че причината за "състоянието й" "не е било секциото".

За кое състояние говориш всъщност?
При постъпването или при изписването?
Защото точно тук обвинената докторка си мята най-силно палачинката - точно както в случая с починалото след операция при Мазнейков момче преди години.

Едновременно се твърди, че състоянието й след операцията е било "нормално" за изписване - излязла била сама "на два крака" и въпреки чудовищно погрешните, болезнени, мъчителни и опасни процедури за които е изпратена съзнателно по-далеч - в онкологията, момичето преживява повече от 20 дни.
И в същото време - преди операцията  е била в неспасяемо състояние, което от пръв поглед говорело за "много тежката й болест", заради която е била "просто обречена".

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 12:13 от Холограма

# 1 132
  • София

Е ти пък, нали е родила и са си взели паричките. Другото е без значение.

# 1 133
Да,това с транспорта също е без коментар.. Иначе съпруга е дал над 4000лв,само за секциото 2000-на тия големи специалисти..! И за всяка консултация със специалист-200 лв.Пак казвам,за мен умишлено никъде в документите не се споменава за действия,предприети от частната клиника към други болници,за да се укрият очевидни факти.Всичко е ставало с устни уговорки,съпруга с неговата кола ходи да води специалисти,с негов транспорт премества Запряна.. Тия Мазнейкови трябва да бъдат осъдени,това безобразие трябва да секне веднъж завинаги!Колко семейства трябва да почернят..?!
И пак се сещам за думите на Мазнейкова-тя не приствала в екипа извършил операцията.. Ми какво като не е-за всичко,което се случва в нейната болница трябва да и се държи сметка!И как цинично говореше за съпруга на Запряна..той е толкова заблуден,подхвърлят му разни думи,говорят му хората и той в мъката си се е объркал..аз му СЪЧУВСТВАМ..?!! Ах мамата...! #Cussing out

# 1 134
Абсолютно бягане от отговорност-"Аз не съм извършила операцията". Е като не е тя,нали са хората от нейния екип в нейната клинака.Какво значение има кой го е направил.Има ли друга цена на услугата ако лично Мазнейкова извършва операцията-няма.Значи всички специалисти,които работят там са оценени на 4000лв за раждане.Да върне парите тогава,като не е извършена операцията от нея.Какви са тия оправдания,егати гадната жена!Направо ми идваше да я удуша снощи.

# 1 135
Мисля си,4е трябва да има наказания.Пак питам-могат ли близките на Запряна да заведат дело?
Каквото и да е било състоянието на жената,нямало е информация,нямало е и адекватно поведение.А Мазнейкова е отговорна за абсолютно вси4ко слу4ващо се в нейната клиника.

# 1 136
Не мога да разбера как толкова време след случая и след направени 3 операции не се е установило от какво всъщност е починало момичето?!  Аутопсия правена ли е?
Направо не може да ми го побере акъла.

# 1 137
  • София
Не мога да разбера как толкова време след случая и след направени 3 операции не се е установило от какво всъщност е починало момичето?!  Аутопсия правена ли е?
Направо не може да ми го побере акъла.

Аутопсия е направена, експертизата е готова, но е следствена тайна ...

# 1 138
Цялото говорене на Мазнейкови се състои от взаимно опровергаващи се техни тези.

Тяхната версия е версия-барбарон: съдържа всички възможни оправдания за всички възможни обвинения, въпреки че обвиненията са коренно противоположни заради противоположните хипотези.

Следователно "трябва" по начало да се изключи хипотеза, при която Мазнейкова да е виновна за нещо.
Има си термин за такива твърдения. С тях се занимават предимно религиите.

ПП Личното ми мнение е, че не съществува убийство от лекар, за което той може да бъде обвинен, практикувайки професията си.
Очаквам да не намерят никакви доказателства, че госпожата се е отклонила от "добрите медицински практики" по отношение на това, за което й е платено (сигурно в документите ясно пише, че момичето е постъпило за раждане, а не за лечение).

Но поради големия обществен отзвук ще й намерят някаква чисто административна, декоративна и несвързана пряко със случая  "нередност", за да й кажат и едно "Не са хубави тези работи - дипломите в кабинета Ви са закичени леко накриво...", докато я оправдават за останалото.

# 1 139
експертизата е готова, но е следствена тайна ...

О,ами как ина4е... Crazy Лица без медицинско образование,като близките на това моми4е,не би трябвало да имат достъп до нея. Close Какво разбират те и какво искат,нали е била обре4ена... Sick

Общи условия

Активация на акаунт