Отговори
# 105
  мързел, въобще не се чувствай длъжна да ми отговаряш, аз пак ще си спя спокойно и да не ми отговориш Grinning, а и знам, че си заета да оплюваш Израел и евреи по форумите Crazy

Добре са те подковали-но,ти си нова простено ти е  да не знаеш  bowuu,когато пиша нещо-което обикновенно не се харесва-но е вярно пускам съответният текст или снимков материл Peace-както и да е ,ако имаш нещо лично към мен-не му е тук мястото-заповядай в арабската тема или пък на лични  Grinning

Пак не си чела внимателно-детето ходи в английска детска градина,но не живее в саксия или в някоя секта в която английският е единсвен език-детето живее в БГ-иска ли не-дори и продължи в английско училище ще му се налага да контактува с местни.А децата несъзнателно могат да бъдат лоши-присмиват се за различни неща-за височина,на килограми,за очила-как ще бъде прието това дете от останалите си връстници българчета -като поне в началото не може да говори правилно.

# 106
Цитат
Пак не си чела внимателно-детето ходи в английска детска градина,но не живее в саксия или в някоя секта в която английският е единсвен език-детето живее в БГ-иска ли не-дори и продължи в английско училище ще му се налага да контактува с местни.А децата несъзнателно могат да бъдат лоши-присмиват се за различни неща-за височина,на килограми,за очила-как ще бъде прието това дете от останалите си връстници българчета -като поне в началото не може да говори правилно.

Цитат
детето ходи в детска градина с други английски деца, а иначе,ако контактува с деца българчета пак ще научи лесно езика.
     Време е да се обуздаеш  Grinning

# 107
Ти деца имаш ли  newsm78

# 108
А мога да приложа поне 3 апликационни форми с доказателства за това, което съм написала.

Подминавайки това, че 3 форми в чекемеджето на Дорет не се равняват на "всички форми в Англия", държа да поясня въпроса за дискриминацията (Дорет, не чети, да не би случайно да се заклати някой неграмотен предразсъдък.)

Говоря за Англия. Много големи (и всички държавни) институции искат (а и имат законни задължения) да има прозрачност затова дали дават равни шансове на кандидатите за работа, невлияейки се от пол, сексуална ориентация, раса, цвят на кожата, религиозни убеждения, физически дефекти и т.н.
Затова, като кандидатстваш за работа, те питат дали искаш да попълниш техния Equal Opportunities Monitoring Form;  но не е задължително да го попълниш и никой не може да те накара.

По-добре да не сравняваме с дискриминацията, която се шири в България, че ще стане малко смешно и много жалко.

Хайде, от мен толкова.

П.С. Не си правя излюзии, че някой потънал в предразсъдъци, ще прочете и изведнъж ще му просветне, но съм сигурна, че има много непредубедени потребители, които не се изживяват в ролята на Жертвата или Многострадалната Геновева, постоянно мрънкайки по форумите.

# 109
  • Там,където се събуждам щастлива.

....иска ли не-дори и продължи в английско училище ще му се налага да контактува с местни.А децата несъзнателно могат да бъдат лоши-присмиват се за различни неща-за височина,на килограми,за очила-как ще бъде прието това дете от останалите си връстници българчета -като поне в началото не може да говори правилно.

Това се случва на стотици хиляди деца (в Холандия е често срещано явление). По време на един стаж, дойде едно арабче, което не знаеше една дума холандски. Не чух нито едно дете да му се подиграва. Напротив: говореха му и си играеха заедно. След 5-6 седмици, детето общуваше свободно.
Ако има подигравки в България, то това може само да покаже степента на толерантност и възприемане на различните.  

# 110
mimkis, може да съм допуснала няколко правописни грешки, но това е защото работя с непозната клавиатура. А дали съм неграмотна, не знам. Пък и защо реши, че съм лекар? ти не отговаряш по същсество, а простсе заяждаш. Проблемът е твой.

# 111
   Не се заяждам просто констатирам въз основа на факти Peace. Напълно е възможно потребителката да не е употребила правилно формата в множествено число за свекър и свекърви, НО  Naughty това беше повода ти да нахълташ и да се заяждаш в тема, която няма нищо общо с горепосоченото. Това беше твоята база за лична нападка, аз не го правя от такива подбуди, но ми е смешно и нелепо следното изречение
Цитат
Правилно е да се каже родителите на мъжа ми.
Обясни ми защо не е по-правилно да се каже ''свекърва" и ''свекър''?

Последна редакция: пт, 22 май 2009, 08:54 от Vivi

# 112
мимкис то и темата за отношението ми към Израел няма място тук -но,ти реши а го използваш срещу мен Mr. Green ,не ми отговори на въпроса-ти имаш ли деца  newsm78-не се заяждам,просто искам да знам на какво се базират разсъжденията ти на личен опит или на теория  newsm78

# 113
Може да се каже, но е по-дълго. Казваш отивам с родителите си или отивам с баща си и майка си. Все същото е. Но не можеш да кажеш отивам с бащите си. Само това исках да кажа - владеенето на родния език ти дава основа да разбираш и другите езици. В случая англичаните казват родители по закон, французите - красиви родители и т. н.
Но ти явно не искаш да ме чуеш.

# 114
Цитат
преди време във вашата тема някой се беше оплакал-че по парковете се чувала само руска реч,а иврит почти не се говорило
Извинявам се,но пак си пропуснала явно какво си писала, темата за Израел ти я повдигна Peace Тъй като се отнасяш несериозно към темата и твърденията ти нямат грам аргументация( логична и нормална, не махленска), пак казвам, че е загуба на време диалогът(липсата на такъв поточно) с твоята ерудирана личност.

zinzin2009, ще ти обърна внимание, ако подкрепяш тезите си( без да стигаш до лични нападки) Peace. Това, че някой има мнение, различно от твоето не е причина да се изпада  в крайности. Пак опираме до въпроса за прословутата българска толерантност.
    И за да кажа все пак нещо по темата. Имам познати-двойка, мъжът е сърбин,който работи в Б-ия от много години, жената е българка. Детенцето им е на половин година, майка му, му говори на български и изисква от бащата да говори на сръбски. Бащата от своя страна е на мнение, че е развалил произношението си на сръбски и предпочита да говори на детето на български, за което жена му се сърди, защото иска детето им да знае и бащиния език. Примерът ми е, че не само жените са склонни да говорят на езика на мъже те си, а и обратното.

# 115
  мързел, въобще не се чувствай длъжна да ми отговаряш, аз пак ще си спя спокойно и да не ми отговориш Grinning, а и знам, че си заета да оплюваш Израел и евреи по форумите Crazy

преди това никъде не се е споменала въпросната държава-така,че ти започна Peace

Примера който дадох взет от другата тема точно показва какво е какво е отношението  на граждани на една държава към граждани на същата -говорещи на друг език.  Peace

И мимкис не разбрах дали и колко деца имаш  Thinking,за да знам от къде черпиш опита си Peace

# 116
# 117
# 118
  • София

защото не са ти говорили на този език от новородена. Joy

Извинявайте за спама, но не се стърпях. Embarassed

# 119

защото не са ти говорили на този език от новородена. Joy

Извинявайте за спама, но не се стърпях. Embarassed

Накратко означава: Боже, ама наистина не са в час много хора, пък и явно имат много време за губене. А към Яна-Сладурана: Ще споделя с теб моето мнение, но сега нямам време, а като гледам колко "ценни" съвети се сипят няма начин да подмина темата.
Не че ми е работа да отговарям на заядливи забележки, макар че темата от 2-ра страница е само това - СПАМ,  по-българскому "боклук", ама пък после няма да се занимавам с глупости, а не може да не гризна поне малко всички, които нямащи нищо общо с темата, са писали тук.

Общи условия

Активация на акаунт