Нашите бани,9та тема

• 45 375
  • 341
  •   1
Отговори
# 150
  • София
На мен точно тия кабини с хидромасаж, пара и тн са ми такива груби, грозни топузи, че за нищо на света не бих си сложила.
Но всеки си има вкус.

...и на мен така, но си помислих, че само на мен не ми харесват и не ми създават усещане за комфорт. Но нали за това сме различни хора и харесваме различни неща Simple Smile

да, за съжаление за някои хора са status symbol  Laughing

Просто не случайно хората са казали, че кучето скача според тоягата и всеки си простира краката според чергата.
И моят майстор сега ми казва, че е правил банята на известен бизнесмен, за когото 1 плочка струва 136 лева, а един фриз - 242 лева.
Ама аз и да искам няма да си купя такива.

# 151
  • Пловдив
Само в Бг  Joy
Снимката е от обява в нета  #Crazy

hahahahttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=366097&pid=11661094

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 13:03 от perah

# 152
  • София
Отвори обявата с десен бутон -> отвори в нов прозорец и тогава копирай линка. за имот.бг така става Simple Smile

# 153
  • Пловдив
Отвори обявата с десен бутон -> отвори в нов прозорец и тогава копирай линка. за имот.бг така става Simple Smile
измислих друг вариант  Peace

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 13:12 от perah

# 154
  • София
Ха-ха-хааа, еееее, такова нещо не бях виждала!!! Виждала съм душ кътове в луксозно изпълнени спалните, но тук няма нищо общо  Joy

# 155
  • Пловдив
Ха-ха-хааа, еееее, такова нещо не бях виждала!!! Виждала съм душ кътове в луксозно изпълнени спалните, но тук няма нищо общо  Joy
Ето и обявата  hahaha
http://www.imot.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&ac … 21&f1=details

# 156
  • София
Луксът е направо  Shocked

# 157
ТОВА РАЗБИВА ПРЕДСТАВИТЕ МИ ЗА БАНЯ Joy  ИНТЕРЕСНО ТОАЛ.ЧИНИЯ СИГУРНО Е НА ТЕРАСАТА  Crazy

между другото следя темата скоро ми предстои да правя баня.  Flutter

# 158
  • Пловдив
ТОВА РАЗБИВА ПРЕДСТАВИТЕ МИ ЗА БАНЯ Joy  ИНТЕРЕСНО ТОАЛ.ЧИНИЯ СИГУРНО Е НА ТЕРАСАТА  Crazy

hahaha  http://zabaven.com/?a=snimki&q=1&id=73

# 159

Ами хайде де Simple Smile Тук е мястото, давай, публикувай, ще е от голяма полза за такива неориентирани особи като мен Simple Smile

При нас другата седмица ще идват майстори, да огледат апартамента,  да видят какво има да се прави и да кажат кога ще могат да почват работа.

Последно за банята се спряхме на оранжевата Натура. Не сме ги купили още, но сме решили те да са. Поради малкия размер на банята и големия размер на плочите (60/32,5 см.), реших, че най-добре ще е, да ги редим вертикално, така 4 плочи правят височината на помещението и ще остане малко пространство отгоре, както препоръчват повечето хора. Освен плочките, друго нищо не сме избрали.
Колебаем се как да обособим душ-пространството. Ходихме до Емир и там си харесахме паравана с плъзгащите врати и една обла душ кабина 90x90 см. без под душово корито, а и в момента имат 20% намаление на цените до края на април, та цените са им супер. Сега главно колебанията ни са, кое от двете да бъде. Много се бях навила за трапецовидна душ кабина, но не видях нито една, която да ми хареса или по-точно да хареса на мъжа ми. Ходихме да видим тази, но в магазина така лошо я бяха монтирали, толкова разкривена, с разкривени панти, че мъжа ми директно я отписа с думите “щом в шоурума са я монтирали така, как ли ще ни е монтират вкъщи!”. И сега нищо не може да го убеди, че е хубава. Аз само не и харесах черната лайсна, върху която се монтира, защото черното с нищо няма да ми се върже, в така замислената от мен светла баня. Та вариантите ни останаха 2 – параван с плъзгащи се врати, който ще загражда пространството за …  около 166/80 см. или обла душ кабина 90x90 см. Вие какво мислите, кое според вас ще е по-удачно?

lo80, аз бих разсъждавала така:

При облата кабина ти остава наистина повече място в банята, обаче то (мястото) е малко мъртво - зад вратата - и погледът не го вижда много, че да му е по-просторно Simple Smile И ако това място там няма да ти свърши др. работа - напр. да разположиш от онези шкафове-колони напр. или да се скрие там пералня, не знам дали има смисъл от него  newsm78
Иначе по въпроса овал или трапец: трапецът пести повече място, а ти си имаш достатъчно и за овала, така че е въпрос на цена и вкус/предпочитание...

А във варианта с преградата е сигурно, че ще имате достатъчно простор за къпане и движение в душовото пространство. А и при този вариант можете да оставите тоалетната на ъгъла - би внесло повече "динамика" в помещението според мен.

И си представям едно огледало по цялата стена от мивката до тоалетната чиния Simple Smile - за още повече светлина и ширина Simple Smile

И плочките са супер: светли, свежи, с настроение и за меко и леко събуждане сутрин Simple Smile

А можеш ли да местиш тоалетната и мивката или това вече не подлежи на подмяна? Simple Smile) Щото се сетих и, че нщ подобно може да се направи (с параван вместо вана де):

Предимство ми се вижда, че в банята ще те "посреща" огледалото над мивката (на стената с/у вратата), а тоалетната чиния ще остане на "по-заден" план Simple Smile Така огледалото ще има по-голяма роля да лъже окото за повече ширина и светлина Simple Smile
Ами това от мен.... Simple Smile

# 160
  • София
При мен положението е все още до никъде.
За една седмица изкъртиха плочките, едната стена и направиха половината плоча като ниво.

Доволна съм от факта, че успяха да измислят начин за вграждане на казанчето и мога да си взема wc без ограничение за размер.

# 161

Колебаем се как да обособим душ-пространството. Ходихме до Емир и там си харесахме паравана с плъзгащите врати и една обла душ кабина 90x90 см.

Аз мисля, че като се има предвид колко пари и нерви се хвърлят в една баня и че ще се преправя след поне 10 години човек трябва да си сложи последните постиженияна комфорта в банята. Имам предвид кабините с хидромасаж, пара , озонатор, масаж на краката...ане просто параван.
Евтините варианти вдигат ценатас около 1500-2000 лв но пък както е казано- кефа цена няма.

Зависи. Понякога парите са изчислени до стотинка. Както е в моя случай.
И моя случай е подобен. Просто имам роднини които внасят такива неща и взехме една на на цената на която бих си купила панел и параван. 

Гуш не съм съгласна,  че всички са грозни топузи. Преобладаващата част са /Метро,Бриколаж, и т.н./ Но има и толкова изчистени ,   прекрасни и стилни, че направо ми се плачеше като гледах  каталозите.
Лошото е, че това което наистина си струва да се вземе е с размери поне 1.20 на 0.95   а такова пространство и толкова голяма сума са по възможностите на не много хора.

А това,  че някой си гради статуса върху  душ кабината,  или каквото там има в банята си   не го сподеям  изобщо.
Никой не си кани гостите в банята.  А и като чета в темата  хората какви пари дават за един параван, наирам, че техният статус е далеч эпо-висок от моя.

Аз лично не бих дала 400 лв за една прозрачна преграда. Просто ще си забърша банята след къпане.
Но за това сме различни -за да правим различни неща.

Аз чета темите за банята  от октомври миналата година и много от идеите ми дойдоха от тях.
Просто споделям моето виждане за да е от полза на някой който също мисли в момента за принципно решение- както се вижда аз отговарях на Lo.
Вземането на душ вече отдавна не е само хигиена.
То е и релакс . И други неща, но не и показване на възможности, поне за мен.

Последна редакция: сб, 18 апр 2009, 18:28 от s+chris

# 162
  • На небето

hahaha  http://zabaven.com/?a=snimki&q=1&id=73

Това с душ кабинката в хола ме шашна, но това с тоалетната на балкона тотално ме разби. Далеч е от представите ми за спокойно кътче в тоалетната и банята.  #Crazy Твърде много ценя минутите си под душа, че да ги опропастя така брутално.

# 163
Иля, можеш да поискаш да ти направят вратата на 3. Тогава ще имаш по-голяма отваряема част. Като тази http://www.keranova.org/img/upl/IMG_2058-W650.jpg
Другото, което намерих е това http://www.keranova.org/img/upl/IMG_1701-W650.jpg
Успех! Дано да ти свърши работа!

Здравейте,

Случайно попаднах на темата и ако не е много късно за вас ще ви насоча към ТопГруп + http://www.topgroupplus.com/granitogres/granitogresbg.php
Те определено са професионалисти и предлагат целия пакет стъклена вирина, конзола за захващане и линеен сифон.

Поздрави и Успех.

# 164
  • София
ЗДравейте на всички!

След 2 седмици мъчение ремонтът е на финал. Сега се мъча да кача снимки в Снимка.бг и ще ви покажа банята. Е, без санитарията, но пък исках да се похваля.

Eто я и нея

Последна редакция: пн, 20 апр 2009, 22:10 от nana77

Общи условия

Активация на акаунт