Нашите бани,9та тема

• 45 406
  • 341
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Хора, дайте идея как най-лесно се чисти фугин от плочки!
Ясно ми е, че с повечко гланц, търкане с подходяща материя ще стане, ама се чудя дали някой знае по-бърз и лесен начин - може пък да има някакъв магически препарат.

И мен ме интересува това - както и как да премахна белите следи по плочките, които колкото и да бърша все остават  Embarassed
Ако кажете и с какъв препарат  Party  bouquet

Преди две години, когато си правих апартамента, в който живея в момента от "Практикер" си купих почистващи препарати за баня на hagleitner. Тогава с един препарат, който се казва Изи бат спрей си почистих плочките от остатъците на фугиращата смес и то само с този препарат и една телена четка.
Надявам се да съм ви била полезна. Peace

Благодаря ти - явно в нашия Практикер няма такива неща - днес го търсих доста време, но нямаше такова нещо   bouquet

Jillian , моят мъж работи в Атаро клима и оттам взе вентилатора - много е мощен и в същото време не е толкова шумен  Peace

# 91
Змеиковице би ли казала кои модел е вентилатора ви в банята или ако можеш да го снимаш?

# 92
най-после и аз мога да се похваля с баня-това е снимка на проекта,но като снимам банята,която вече е готова ще пусна и снимки

# 93
нещо не мога да кача снимката,помагайте...

# 94
[url][http://www.snimka.bg/album_organize.php?album_id=363830/url]

# 95
  • Пловдив
Змеиковице би ли казала кои модел е вентилатора ви в банята или ако можеш да го снимаш?

Сега го питах - марката е FORTICE

ПОСЛЕ КАТО ИДЕМ В ЖИЛИЩЕТО ЩЕ ГО СНИМАМ И ЩЕ ВИДЯ ТОЧНИЯ МОДЕЛ  Peace

# 96
# 97
Змейковица,ако само остава бяло по плочките от фугина като ги бършеш -сложи в кофа с вода 2 шепи амониева силитра/тор/ и забърши.Дава резултат 100% Hug
Ака имаш доста за почистване на фаянса купих препарат на Сано за след основен ремонт не се сещам името му -чудесен е без търкане само със забърсване-като за мене  Wink и за хора които си ценят труда Laughing
Вече ми омръзна да търкам и бърша и все някой майстор ще трябва да влезе #Cussing outКакто казват -Майстор да не ти влезе в къщата...... Mr. Green

# 98
бебокате .. много приятно изглежда банята. Ама какви чупки само..

Змейковица, благодаря.. Ще потърся по магазините. Иска ми се някой по-хубав и безшумен за банята, че там се прекарва доста време. Иначе за тоателната взех един съвсем скромен от квартален магазин - 43 лева.

Уфф, и още един въпрос имам .. към тези, които са слагали или ще слагат плот за мивка. Откъде си взехте конзолата, която го поддържа, защото в магазина, където пазарувах всичко останало имат само два вида - един грозен и един твърде скъп (260 лева) - то почти колкото целия плот с мивката. Благодаря предварително.

Утре, други ден ще стане тоалетната и ще ви я показвам.

# 99
Знаеш ли, понеже имате много елементи във височина (колони от плочки), защо не подредите самите плочки не по късата, а по дългата им страна, т.е. напречно - това разширява оптически помещението и дизайнерите винаги го предлагат като един от "триковете" за малката баня. Друг такъв е ако плочките на пода са диагонално подредени Simple Smile
А над тоалетната ми се струва, че ще е чудесно за един ъглов шкаф за полезни неща Simple Smile
А ако е с огледални врати, може да внесе дълбочина и пак оптически да разшири, нщ подобно напр.

# 100
mamanin благодаря ти за съвета,но плочките са вече сложени,с малко промени относно декорните плочки,които по проект бяха малко претрупани и ние ги поразредихме-разликата беше около 400 лв.....но се е получило много хубаво..онзи ден монтираха тоал чиния ,а над нея и ние мислим за шкаф,но това ще стане малко по-нататък...сега сме поръчали кухнята и спалнята...ще видим до къде ще стигнем до края на месеца

# 101
  • София
Да ви питам, виждали ли сте ъглови казанчета за вграждане? Че аз доста обикалях, но не намерих такова чудо.

# 102
lo80, видях на няколко места, но вече съвсем не помня къде. Няма да гадая, за да не взема да те излъжа нещо. Мисля, че KOLO имаха такива, така че най-вероятно ще можеш да си поръчаш от всеки магазин, който предлага техните продукти.

# 103
# 104
Моля кажете някакво мнение за плочките на РОКА,освен че са скъпи,поне качествени ли са ?

Общи условия

Активация на акаунт