Нашите бани,9та тема

• 45 391
  • 341
  •   1
Отговори
# 135
Може ли някой да сподели какво лепило е ползвал за банята и от къде да намеря цветни лайсни за ъглите?
п.п. Майсторът ни препоръча Мурексин Флекс, но трудно го намираме и е доста по-скъпо от обикновения Теракол..

Пък нашият майстор каза, че не работи с пластмасовите лайсни - не давал гаранция с тях за нищо Simple Smile Работи само с метални

# 136
Eеее, няма нужда, мен ми стига радостта да помагам Simple Smile
Сериозно, ама откакто заради ремонта в банята премислях кво ли не, направо съм се дефектирала и като видя баня (наживо или картинка) и почвам без да искам да пренареждам плочки, санитария и под. Simple Smile "Профилирала" съм се в "как да направим малката баня по-голяма"  Laughing Даже се чудя дали да не публикувам събраното знание някъде  newsm78
А дали да не взема да ида на лекар...  newsm78  Laughing

Е, тогава да покажа и моя неуспешен опит за проектиране на баня, може пък и на мен да ги пренаредиш  Blush

http://gstaykova.multiply.com/photos/hi-res/70/10?xurl=http%3A%2 … 2Falbum%2F70%2310

Hug

С удоволствие ще си споделя вижданията Simple Smile, но ми кажи размери на помещението, вратата къде е (накъде се отваря - вътре/вън, ляво/дясно, размер?), има ли прозорец (размер, местоположение?), имаш ли някакви заложени изисквания (напр. тоал. трябва да е едикъде си щото е там тръбата Simple Smile или искам непременно душкабина ама не по-тясна от 1 м щото имам голям мъж  Laughing, има ли бойлер, височината на помещението.... ми това се сещам засега

# 137
# 138

Благодаря  Hug
Аз й писах на ЛС, но виж за схемата не се сетих да й пусна  Laughing

# 139
Може ли някой да сподели какво лепило е ползвал за банята и от къде да намеря цветни лайсни за ъглите?
п.п. Майсторът ни препоръча Мурексин Флекс, но трудно го намираме и е доста по-скъпо от обикновения Теракол..
Аз си взех такива от Баумаха в Ст.Загора и имаше огромно разнообразие.

# 140
Привет!
Разкошни бани видях - поздравления   bouquet .
При нас няма развитие за аксесоарите в банята за съжаление. Сега съм на тема - огледало.
Обаче си задавам ред въпроси:
- трябва ли да е по-специално, защото ще се монтира в баня;
- за самия монтаж ми се иска да се залепи на плочките. Някой правил ли го е? Как става? Има ли друг начин? Това, което ми хрумва е да се правят дуки на плочките и да се закачи, но нещо не ми допада идеята. И не на последно място моля да препоръчате фирма в Сф , която може да ми го направи по мой размер. Искам да се съобразя с ширината на шкафа по ср … 72;та .

# 141
  • София
Привет!
Разкошни бани видях - поздравления   bouquet .
При нас няма развитие за аксесоарите в банята за съжаление. Сега съм на тема - огледало.
Обаче си задавам ред въпроси:
- трябва ли да е по-специално, защото ще се монтира в баня;
- за самия монтаж ми се иска да се залепи на плочките. Някой правил ли го е? Как става? Има ли друг начин? Това, което ми хрумва е да се правят дуки на плочките и да се закачи, но нещо не ми допада идеята. И не на последно място моля да препоръчате фирма в Сф , която може да ми го направи по мой размер. Искам да се съобразя с ширината на шкафа по средата .

В Младост на бул. Александър Малинов до болница Св. Пантелеймон има магазин за огледала. Там има голям избор.

# 142
  • София
Eеее, няма нужда, мен ми стига радостта да помагам Simple Smile
Сериозно, ама откакто заради ремонта в банята премислях кво ли не, направо съм се дефектирала и като видя баня (наживо или картинка) и почвам без да искам да пренареждам плочки, санитария и под. Simple Smile "Профилирала" съм се в "как да направим малката баня по-голяма"  Laughing Даже се чудя дали да не публикувам събраното знание някъде  newsm78
А дали да не взема да ида на лекар...  newsm78  Laughing

Ами хайде де Simple Smile Тук е мястото, давай, публикувай, ще е от голяма полза за такива неориентирани особи като мен Simple Smile

При нас другата седмица ще идват майстори, да огледат апартамента,  да видят какво има да се прави и да кажат кога ще могат да почват работа.

Последно за банята се спряхме на оранжевата Натура. Не сме ги купили още, но сме решили те да са. Поради малкия размер на банята и големия размер на плочите (60/32,5 см.), реших, че най-добре ще е, да ги редим вертикално, така 4 плочи правят височината на помещението и ще остане малко пространство отгоре, както препоръчват повечето хора. Освен плочките, друго нищо не сме избрали.
Колебаем се как да обособим душ-пространството. Ходихме до Емир и там си харесахме паравана с плъзгащите врати и една обла душ кабина 90x90 см. без под душово корито, а и в момента имат 20% намаление на цените до края на април, та цените са им супер. Сега главно колебанията ни са, кое от двете да бъде. Много се бях навила за трапецовидна душ кабина, но не видях нито една, която да ми хареса или по-точно да хареса на мъжа ми. Ходихме да видим тази, но в магазина така лошо я бяха монтирали, толкова разкривена, с разкривени панти, че мъжа ми директно я отписа с думите “щом в шоурума са я монтирали така, как ли ще ни е монтират вкъщи!”. И сега нищо не може да го убеди, че е хубава. Аз само не и харесах черната лайсна, върху която се монтира, защото черното с нищо няма да ми се върже, в така замислената от мен светла баня. Та вариантите ни останаха 2 – параван с плъзгащи се врати, който ще загражда пространството за …  около 166/80 см. или обла душ кабина 90x90 см. Вие какво мислите, кое според вас ще е по-удачно?

# 143

Благодаря  Hug
Аз й писах на ЛС, но виж за схемата не се сетих да й пусна  Laughing

gabby, ето какво мисля (без никакви претенции за професионализъм Simple Smile и с цел избистряне (или объркване:)) на твоите мисли:

1. За мястото на душа:

А) Най-голяма площ за къпане би имало така http://picasaweb.google.bg/ndermendjieva/GabbyBanq?authkey=Gv1sR … 25411733237457730 - с параван по цялата ширина или напр. само като преграда/защита от пръскане откъм мивката до някъде. Предимства: освен многото място за къпане, мисля и че са на добри цени. А и при вариантите овал 90 см остават едни 30 см отвън, които за нищо не стават, а и не знам за чистене напр. ще са ОК ли  newsm78 Ето с преградка напр. http://picasaweb.google.bg/ndermendjieva/GabbyBanq?authkey=Gv1sR … 25426734881334898
Обаче остава по-малко място извън "кабината" Simple Smile Но пък виж тук колко е готино http://picasaweb.google.bg/ndermendjieva/GabbyBanq?authkey=Gv1sR … 25418826750956802, а и с едно голяяямо огледало ще е мн широоко Simple Smile

Б) Кабината остава овална 90 см, но отива на др. ъгъл http://picasaweb.google.bg/ndermendjieva/GabbyBanq?authkey=Gv1sR … 25411739049131666
Тогава обаче мивката също трябва да се извърти на стената вляво (или евент. ъглова мивка), защото иначе няма да има много място или ще трябва мн по-малка мивка. Така остава най-много място за движение по дълбочината на банята (1,20м) Но си остава проблемът с 30-те см извън кабината ....

В) За да си остане мивката с/у вратата, душ-кабината трябва да е трапецовидна напр. http://picasaweb.google.bg/ndermendjieva/GabbyBanq?authkey=Gv1sR … 25411739658041714, но пак ще е малко затруднено влизането

Г) Твоят вариант и пак 30-те см Simple Smile

2. За плочките виждам тези варианти:

http://picasaweb.google.bg/ndermendjieva/GabbyBanq?authkey=Gv1sR … 25411750116933826 - тук има "обръч" от 3 реда (ама май трябва да са 4, за да стоят над височината на мивката (85 см) зелени плочки долу или

http://picasaweb.google.bg/ndermendjieva/GabbyBanq?authkey=Gv1sR … 25411752973552434 - това е като при теб, но по-ниско слагам хоризонтала от плочки, защото ако е по-висок идва много на нивото на очите и "реже" погледа. При по-ниското подреждане имаш по-голяма светла част (от белите плочки) над фриза и това разширява.

Иначе за фриза: Да, с него си е по-хубаво Simple Smile, обикн. внася и допълн. цвят, който можеш да използваш за акцентите (кърпи, аксесоари, декорация), но става и без него - човек може да помисли за др. варианти за декор.

Като решите окончателно за душа, ще се видят окончателно и плочките - при вариантите Б и В може да се вкара вертикал от зелени плочки в душовото пространство.

Принципно мисля (и на базата на много прочетени мнения на специалисти де Simple Smile), че:
- стъклото на кабината/паравана трябва да е прозрачно (матираното или др. спират погледа и "стесняват" допълн.)
- по-добре без корито, а направо върху плочките или прагче от тях (едно корито с цвят различен от плочките накъсва и пак стеснява)
- на пода плочките: диагонално подреждане
- по стените - напряко хоризонтално
- най-добре шкафът под мивката да е монтиран на стената, т.е. да няма крака на земята - колкото повече свободен под се вижда, толкова по-широко изглежда
- много светлина - окачен таван или повече др. лампи, за да не остават тъмни ъгли и места - също разширява

# 144
mamanin, страшно много и благодаря   bouquet

Хфърли ме в големи размисли  Laughing. Аз си мислех, че само плочките са ми проблем, защото не знаех как ще ги наредя. А то... ooooh!. Ще ги умуваме довечера с мъжо и ще ти пиша. Не съм сигурна дали може ъгловата кабина да се премести в др ъгъл. Има 2 сифона в банята, но не знам точно къде са. Остават моят вариант и този с преградата. Трапецовидна кабина също не искам. Аз си мислех за тези 30см някакви етежерцици да сложа, така че като отворя вратата на кабината да мога да взема каквото ми трябва без да излизам. Или някаква закачалка за халата  newsm78
За плочките май вторият вариант ми харесва повече.

Благодаря още веднъж  Hug

# 145

Колебаем се как да обособим душ-пространството. Ходихме до Емир и там си харесахме паравана с плъзгащите врати и една обла душ кабина 90x90 см.

Аз мисля, че като се има предвид колко пари и нерви се хвърлят в една баня и че ще се преправя след поне 10 години човек трябва да си сложи последните постиженияна комфорта в банята. Имам предвид кабините с хидромасаж, пара , озонатор, масаж на краката...ане просто параван.
Евтините варианти вдигат ценатас около 1500-2000 лв но пък както е казано- кефа цена няма.

# 146
  • София

Колебаем се как да обособим душ-пространството. Ходихме до Емир и там си харесахме паравана с плъзгащите врати и една обла душ кабина 90x90 см.

Аз мисля, че като се има предвид колко пари и нерви се хвърлят в една баня и че ще се преправя след поне 10 години човек трябва да си сложи последните постиженияна комфорта в банята. Имам предвид кабините с хидромасаж, пара , озонатор, масаж на краката...ане просто параван.
Евтините варианти вдигат ценатас около 1500-2000 лв но пък както е казано- кефа цена няма.

Зависи. Понякога парите са изчислени до стотинка. Както е в моя случай.

# 147
  • София

На мен точно тия кабини с хидромасаж, пара и тн са ми такива груби, грозни топузи, че за нищо на света не бих си сложила.
Но всеки си има вкус.

# 148
  • София
На мен точно тия кабини с хидромасаж, пара и тн са ми такива груби, грозни топузи, че за нищо на света не бих си сложила.
Но всеки си има вкус.

...и на мен така, но си помислих, че само на мен не ми харесват и не ми създават усещане за комфорт. Но нали за това сме различни хора и харесваме различни неща Simple Smile

# 149
  • София
Но всеки си има вкус.

...и на мен така, но си помислих, че само на мен не ми харесват и не ми създават усещане за комфорт. Но нали за това сме различни хора и харесваме различни неща Simple Smile

да, за съжаление за някои хора са status symbol  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт