Май-чета и Май-ки (6)

• 11 153
  • 304
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Любо, голям сладур е и е порастнал видимо  много Hug

# 16
# 17
новата прическа ти отива  Peace
а любо 100 % е ораснал - последно съм гледала негови снимки кога беше- към лятото е било сигурно  Thinking

аз имам 2-3 нови снимки само напоследък като че ли не снимам толкова. трябва да променя това. моите деца не обърнаха никакво внмание на мечките и щраусите в природо-научния музей. камен беше много зает да си подрежда кърпите по земята, което обаче много глупаво не съм снимала. ето ги двамцата: http://media.snimka.bg/2540/011335574.jpg  http://media.snimka.bg/2540/011335578.jpg

а какича какво прави? присещам се напоследък за нея...

# 18
Аз нямам още достъп до профила ми в сайта за градините, някой успя ли да влезе? Rolling Eyes Опасявам се, че пак има срив в системата newsm78

# 19
Уф,влизам да се оплача Rolling Eyesза което се извинявам...

Яс е с бронхит и има съмнение за усложнение до пневмония,от вчера поддържа температура,която не се влияе от нищо и само лежи и е един таклъв вял...
ох досега не е боледувал никога и направо съм в шаш Cry
Отново му изписаха антибиотик,но ако се влоши ще трябва да влиза в болница Cry

Моля който е минал през тези неща да напише някоя друга успокоителна дума Praynig

И вече се чудя малките като се родят,дали да не спирам Яско от ясла.По-добре да лудна вкъщи с три здрави,отколкото с три болни деца/понеже се очертава сама да ги гледам/  ThinkingКАк мислите Thinking

Извинявам се за нелепата пунктоация,но това е последното,за което ми се мисли в момента Laughing

# 20
 Hug HugСпри детето за малко докато се пооправи. Ще се справиш с бебетата сигурна съм!Те ще са кротки и разбрани, а ако не- тогава ще измислите нещо Peace За 4 от 5 деца научавам, че тръгвайки на ясла са се вкарали в сериозна беля. Е как да го пусна!

# 21
Здравейте,
Лейди и Мартин е болен откак тръгна на ясла. Миналата седмица му правихме изследване на гърлен секрет и намериха Moraxella Cataralis. Един ZINAT след това вече я нямаше бактерията. После тръгна на ясла и пак забуха и сополите яко. Сигурно пак си е олепил въпросната бактерия. - провери и Яс за тази красота.
Ама съвсем ли не сваля температурата? Нурофена не му ли помага, свещички..?
Мартин е бил веднъж само така и беше тъжна гледка.
Кураж!

# 22
Миленка,гуш за Марти GrinningНа ЯС му изписаха Зинат още преди 10тина дена,но той го плюеще,повръщаше,абе изобщо невъзможно беше да му го дам,та педито каза да го сменя и бяхме на Аугументин.Шитът е,че тамън дреб се освести и даде признаци на оздравяване,и аз лепнах същия вирус и май сега той повтаря или се влошава заради мен Rolling EyesА пък с тия АБ направо сърце ме боли,както ги мразя,а дреб вече трети пие ooooh! ooooh!
За Т самосвещички не съм пробвала още,ще прибегна до тях май.
А бактерията да не би да става резистентна към антибиотика Shockedслед като за втори път я е лепнало Мартито...то тогава какъв е смисълът от АБ въобще ooooh!

# 23
аз пък съм за ясла. моите деца са здрави въпреки яслатаи детската градина или пък точно поради тях. дори варицела вече 3та година не могат да хванат. и скарлатина 2ра. ами явно всичко си е до дете. не са кърмени кой знае колко дълго - до 10я месец, ние и двамата с филков сме разградени дворове, сиреч не е от ген, а боледуват 2-3 пъти годишно, което си е нормално. когато камен се роди, пипа беше на около година и половина, ходеше на ясла, вкоято се вихреше варицела. е, въпреки мрачните прогнози, нищо лошо не се случи. разбира се, прихвана ясленския вирус, и изкара пневмония като стой та гледай, но това боледуване в първия месец си е задължително. и след него детето или изгражда абсолютен имунитет /както в нашуя случай/, или се разчеква от боледуване /явно като вашия/. мисля, че крайното мнение не е вярно - не е редно да се казва, че ходейки на ясла, ще боледува. защото не-ходейки на ясла, наше другарче изкара 5 пневмнии, бронхиолити и подобни /налагащи пулмология/ в рамките на 9 месеца. ок, не си пускайте децата, ама трябва да ги изолирате от всички други, които по някакъв начин имат контакт с ходещи на училище/дг/ясла деца. което е тъпо и няма как да се случи.
не знам какво да ви кажа - моят опит показва, че нещата не са черни, а тъкмо напротив. вашият пък не дава никакви розови нюанси. ай ся кажете де е истината  Rolling Eyes

# 24
  • София
Аз нямам още достъп до профила ми в сайта за градините, някой успя ли да влезе? Rolling Eyes Опасявам се, че пак има срив в системата newsm78

И при мен е  така от вчера ми дава това:
Профилът е прехвърлен успешно. След известно време ще получите достъп до информация за семейните профили.

Даже в темата за градините пишеха днес, че на доста хора дава този надпис и, че никой не е влезнал в профила си, а пък майчето писа, че е успяла. Аз не, че имам зор, ама исках да влезна да разгледам и не разбрах от вчера ли тече записването за есента  newsm78

Феникс Майчето е много права за яслите и градините относно боледуването  Peace
Мойто мнение е, ако искаш първите месеци само го спри и после го пускай да ходи  Peace
Когато се роди Никол, Митко го спрях за месец два и после си го пуснах, но и той ходи месец само, че излезнаха ваканция градината после нали стачкуваха и така.
Сега се сещам и друго, ако слагаш Пентаксим ваксините го остави, първите три месеца за да са здрави всички и да сложите ваксините и после да си изграждат имунитети  Mr. Green

# 25
Да взема, да се разпиша и аз, че цяла тема пропуснах.  Embarassed Нещо съм се сдухала и затова не пиша, налегнала ме е всемирната тъга...
Днес водих Мила на поредния дерматолог, състоянието й доста се е влошило и всъщност това доста ме напряга вече. Този доктор предписа консервативно лечение с КС, но по схема, което досега не са правили другите. Надявам се така да има по-дълготраен ефект, защото вече и дете се изнерви ужасно. Доскоро поне не се чешаше така, напоследък редовно се разкървавява, а и екземите обхващат все по-голяма част от телцето й, което не се оправя само с подържащите козметики.
Иначе хубавото време гледаме да го използваме в разходки, но понякога трудно я изкарвам, защото обича да си играе и вкъщи или си пуска сама ДВД-то, и се лепва за екрана.

Честит рожден ден на Ванина! Да расте здрава и много, много обичана и щастлива!  Hug

Hug Hug Hug на всички, които имат нужда от гуш!

# 26
  • Перник
 Hug за всички болнички. Оправяйте се бързо!
Майка ми се обади преди малко, че я е хванал някакъв вирус. Сега мъжа ми трябва да остане да си гледа Калоян, защото нея я е страх да не го зарази. Надявам се това да не се е случило още вчера, защото тя се оплака, че е зле. И аз в понеделник вечер не бях във форма, но за щастие се оправих само с 1 упсарин.

# 27
Майче мерси за прическата,...да Любо наистина много е порастнал, дори и аз го виждам, нищо, че го гледам всеки ден.

Какичка е добре, Марти ходи на ясла, в една ясла са с Любо, тя си работи и такаSimple Smile)

Лейди, за Яската - направи гърлен секрет с антибиограма-задължително. Ако има Мораксела катаралис, тя причинява ринити, бронхити, отити, ангини, пневмонии....не е безобидна а ако има и той, ти и таткото също си направете изследване. Аз изкарах ужасна ангина, с кърваво гнойни налепи, която се оказа вседствие на същата бактерия.
За яслата, определено завиждам на тези, чиито деца са изградили имунитет след едно две разболявания, но в нашия случай не е така. Любо не е бил здрав за повече от два дена откакто тръгна на ясла. Съжалявам, но не мога да се съглася с явлението "ясленски сополи", нема такъв дзвер. Ако са само сополи много майки ги оставят така децата, но тези сополи  не винаги са вседствие на няква неустановена алергия и децата не са болни. В нашата ясла е пълно със шмъркащи и кашлящи деца и когато водех излекуваното си с много усулия дете, и ги виждах, задавах въпроса какво им е, а майките ми отвръщаха...оо нищо ясленки сополи. И разбира се моето дете беше болно след два дни, щото ясленските сополи, бактериите в нослетата видиш ли не били заразни.
 Сега Любо е добре. След 2 месеца вкъщи, 3 антибиотика, вече бактерията я няма. Той няма сополи, не кашля, спи без да хърка. Сливицата му се е свила до нормалния размер. И ще си го подържа още поне два месеца вкъщи, преди да го пусна пак / т.е. да опитам/ защото организмът му не вярвам как се адаптира наблъскан с всичките тия лекарства.
Иначе съм за яслата, харесва ми да ходи, а и на него много му харесва. Обича да е сред деца, добре се грижат за него там, свиква на самостоятелност, но не и на такава цена. Не съм се отказала, но след като го пусна ако се разболее на втория ден, най вероятно ще изчакам още.

Съветвам те да си го задържиш вкъщи. Още повече ти си бременна с две бебета, като родиш, няма да ти е лесно, но наистина си представи ако всичките са болни.
Свещичките за Т са най ефикасни. Ефералган.

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 09:44 от Stanella

# 28
Едно голямо  Hug за Миличка, ееех дано да изгрее слънцето на вашата улица по-скоро , че се измъчихте Sad

От вчера и аз съм лепнала нещо и хич не ми е добре, но поне на детето нищо му няма и си вилнее с пълна сила.
Влязох в профила за градините, само колкото да го разгледам- не позволява нищо да се запише Twisted Evil

# 29
Станела,радвам се,че Любчо най-сетне е излекуван Hug

За яслата-и аз съм си за,принципно.Ако не чакахме още челяд,Яс щеше да си ходи,та ако ще и да се счупва от боледуване...хм,май ще го спра поне първите месеци,пък после ще видим Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт