Отговори
# 150
Анджи ние в Тр нямаме you tube, Sad би ли се опитала да го намериш в vbox-а. Интересно ми е да видя този УАУ ефект. Предварително благодаря   bouquet .

# 151
Анджи  #Crazy #Crazy наистина невероятно Мерси за линка   bouquet

Снежи http://vbox7.com/play:3bc992e0

# 152
Ghosn   защо така са ти потънали гемиите? АКкво се е случило?
А иначе за линка coollll!!!!
От както получих от вас позволение да излизаме с Ивчо-шарчо Laughing днес се спретнахме мини пикник, почти off road по пътя след Аладжата и набързо пазаране-аз пазарих от едно пазарче, а Иво ме наблюдаваше зорко от колата, че имаше малки деца и ми дожаля да не ги заразим. Ейййй друго си е да излзиш на чист въздух сред хора  Grinning Тази вечер ще спя спокойно  Mr. Green
Момичета, които с в Истанбулско и изобщо в Турско как ще отпразнувате Велик Ден? Боядисвате ли яйца, правите ли козунаци?

# 153
tsve_te  да не ти разправям ние миналата година как правихме козунаци със свеки. Беше много весело и станаха супер вкусни. Сега се чудя дали да не направя пак, но в съботата, за да пресни.  newsm78
Радвам се, че сте по-добре с Ивчо.  Heart Eyes Hug

# 154
  • Казанлък of all places
Ммммм, даааа.... Боядисахме яйцата с децата, страхотни станаха ! За пръв път от както боядисвам и цветовете се наситиха, и шареното стана шарено. И пръстите ми , хехе, да не говорим за масата.
И на мен ми е любопитно кой как в турско боядисва и меси

# 155
  • Истанбул
Ами снимков материал няма ли HugАнджи в Турско наистина се боядисват яйца и се правят козунаци=например и арменците боядисват яйца,също така и представителите на православната общност=тук има българи ,родени и израстнали в Истанбул=тоест има българска общност,например главният директор на Рош за Източна Европа и Турция се казва Жорж Хаджиев и е българин.Яйца боядисват на Невруз и последователите на ХЗ.Джафер=боядисват се с люспи от лук.

# 156
  • Истанбул
Да добавя=тук в хлебарниците винаги се продава Paskalya çöreği=козунак Laughing Heart Eyes

# 157
  • Казанлък of all places

Подробна : http://picasaweb.google.bg/ang.alexandrova/MeMyselfAndIThroughTh … 25345599172170946
Което е поздрав за всички ви!

# 158
Здравейте момичета,
не съм писала до сега във вашата тема и много се надявам да ми помогнете с мнение.
Моят съпруг е турчин аз съм българка и имаме 2 деца момче и момиче. Преди няколко дни стана дума за обрязването на сина ни и аз казах че не съм съгласна защото не искам да го правя без съгласието на детето. Много се изненадах от реакцията му защото смятах че е доста либерален но се оказа 4е всъщност не е така. И сега сме скарани за пръв път сериозно изрекоха се тежки думи и не знам какво да правя. Аз лично смятам че е редно да е избор и се опитах да обясня но уви не се разбрахме. Моля ако има някой в тази ситуация или го е минал този проблем да ми пише как се е справил. Simple Smile

# 159
vesela_veli, Здравей! Ние сме с момиченце, но веднъж имахме спор по въпроса със свинското. Дали трябва или не дъщеря ми да яде. Мъжа ми не яде свинско/ не че не е опитвал/, а и алкохол употребява. Но темата свинско, както и обрязването са двете неща, с които голяма част от турците не правят компромиси, колкото и да са либерални. Лично аз смятам, че много трудно ще постигнете единомислие по този въпрос. Това е мое лично наблюдение, не искам да ангажирам никого. Все пак има хора всякакви. Успех!

# 160
Добре дошла, Весела!  Simple Smile

Аз лично смятам, че няма нищо толкова за драматизиране въпроса с обрязването. Напротив, обрязването единствено би било в полза за детето ви. По принцип не би трябва да те плаши и стряска толкова желанието на съпруга ти за обрязването на детето. Аз смятам, че когато човек прави сериозни крачки в живота си, като например брака с човек от друга националност има много крият мн рискове, които трябва да бъдат обмислени още преди взимането на решение да си свържеш живота с дадения човек. Ти си знаела, че е турчин и си била наясно за религията му, за това не трябва да се притесняваш толкова мн , нищо ново. Просто човекът си има пълно право да иска това.
А по въпроса за личния избор на детето ви...едва ли точно сега на тази възраст дете може да направи това. А обрязването има мн плюсове, като например това, че то се прави от хигиенна гледна точка и за в бъдеще ще го предпази от разни болести. Днес из европейските страни, даже в Америка, родители християни обрязват децата си още от малка възраст, именно поради тази причина. Аз не виждам нищо срамно в това нещо. Даже Исус Христос е бил обрязан.

http://www.ero-market.com/jurnal/index.php?option=com_content&am … =686&Itemid=1

Обрязването е една престара заповед в откровените религии, произлизаща от Абрахам (Аллах да е доволен от него). В юдаизмът е известно, че "целият мъжки пол у вас да бъде обрязан" (вж. Мойсей 1, глава 17). Библията (Мойсей 1, 21) говори също за обрязването на Исаак. Този закон бил приложен при Исус (мир нему) - „Като се изпълниха осем дена, за да бъде обрязан Младенецът, дадоха Му името Иисус, наречено от Ангела, преди да се зачене Той в утробата.“ (Лука 2, 21). Това е доказателство,че обрязването е закон и в Християнството. Чак през 49 година след Исус (мир нему) църковният събор решил: "Който приеме християнството, не е нужно да се  обрязва." При това чрез намесата на хората – както и при други примери за промени въведени от християнската църква – била отменена една Божия заповед. Християнска Европа се събудила, но не в религиозен, а в научен смисъл, когато забелязала, че европейците заболяват от рак на пениса и на матката, а тези болести са рядкост при евреите и мюсюлманите (които запазили закона за обрязването). В Европа премахват препуциума от медицински и хигиенични причини (понякога плаща дори застраховката).

А и за в бъдеще, когато детето ви стане зрял човек, няма повод от какво да се засрами или чувства в неудобно положение, защото това нито намалява размера, нито поражда някакви други вреди.

п.с. надявам се, че няма обидени момичета от постта, просто това  е моята гледна точка.

# 161
Ох, това ми е болната тема  Cry. Дори сме я обсъждали в старите ни темички, ако помните. При нас пък положението е, че и двамаат сме хриsтияни, но аз държа синът ни да е обрязан, точно поради горните причини, представени от Desert princess. Но мъжът ми и дума не дава да се каже за това, без да ми изложи някакви разумни аргументи, а само закостеняло мислене, промит мозък и внедрени псевдо традиции! Та, мисълта ми е, че единият трябва да направи компромис. В нашия случай аз се примирих за да не се караме. Но когато малкият порасне и мога да му обясня, ако той самият иска ще го обрежем.
vesela_veli   струва ми се, че при вас нещата няма да се разминат от самосебе си . Тук е намесена религия и възпитание, мироглед и дълбока традиция. Не се карайте, а поговорете! Но май ти ще трябва да отстъпиш. Това е много важен ритуал за мъжа ти и неговите роднини. Всъщност вие къде живеете, в Бг или в Турция? Децата каква религия изповядват.?

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 00:34 от tsve_te

# 162
ЧРД на Хаксев!!! Да си жива и здрава!!!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Според мен решението за обрязване е лично и не бива да се взема от родителите. В някои култури се практикува обрязване на момичетата и това от гледна точка на европееца е варварщина. Истината е, че в САЩ тенденцията за обрязване на новородените е все по-непопулярна.

Аз уважавам религията на всеки, но когато се касае за необратими намеси, редно е решението да се взема от самия човек, и то в зряла възраст.

# 163
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН , МИЛА ХАКСЕВКА ! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА, И  ВСЕ ТАКАВА СТРАХОТНА ЖЕНА , ДОФТОРИЦА И ПРИЯТЕЛКА   Heart Eyes Mr. Green Hug !

Simple Smile Heart Eyes Grinning Mr. Green Laughing Sunglasses Wink Party Crazy Flutter Hug Peace  bouquet Simple Smile Heart Eyes Grinning Mr. Green Laughing Sunglasses Wink Party Crazy Flutter Hug Peace  bouquet

bouquet  newsm76 Two Hearts Two Hearts  ura Tada  party002 Gift Tada  bigdance2 newsm18  Hands Clap happy bd baloni   bouquet

# 164
  • Казанлък of all places
Haksev!
Докторе!
Да си живаа и здрава дълги дълги години и много обичана !

И днешния ми музикален поздрав , специално за теб, Simple Smile надявам се, че харесваш Мишо Белчев  : http://vbox7.com/play:99231cd3

Общи условия

Активация на акаунт